Agapanthus bemesten: Wanneer en met welke meststof?

Agapanthus bemestenHet bemesten van de Agapanthus zorgt voor een rijkere bloei en een sterke plant. Het bemesten van de Agapanthus is iets wat niet door iedereen wordt gedaan. Het wordt vergeten of er wordt gedacht dat het bemesten niet nodig is. Wist je dat je door het bemesten je Agapanthus nog rijker kunt laten bloeien? Belangrijk is dan wel dat je op het juiste moment bemest en de juiste meststof gebruikt.

In dit artikel licht ik aan je toe waarom je de Agapanthus zou moeten bemesten en wanneer je dit het beste kunt doen. Verder wordt duidelijk hoe je het bemesten het beste kunt uitvoeren en welke meststof het meest geschikt is voor de Agapanthus. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel meer over het bemesten van de Agapanthus en weet je hoe je dit zelf kunt uitvoeren.

Waarom Agapanthus bemesten?

Er zijn verschillende redenen om de Agapanthus te bemesten. De meest voorkomende reden licht ik onderstaand je toe.

Sterkere plant

Het bemesten van de Agapanthus zorgt er voor dat je een sterke plant krijgt. Hierbij kun je denken aan stevigere bladeren en stengels. Bovendien is een Agapanthus na bemesting minder gevoelig voor ziekten en plagen.

Uitbundige bloei

Wanneer je een Agapanthus bemest, is de kans groot dat je een plant krijgt met meer bloemen die ook nog eens erg mooi bloeien. Voor een prachtige Agapanthus is het dus de moeite waard om meststof rondom de plant aan te brengen.

Wanneer Agapanthus bemesten?

Het beste kun je een Agapanthus twee keer per jaar bemesten. De eerste bemestingsgift geef je rond maart/april. De tweede bemestingsgift kun je het beste geven in de periode juni t/m augustus. Het twee keer per jaar bemesten zorgt voor een rijkere bloei en een sterkere plant.

Hoe Agapanthus bemesten?

Een Agapanthus kun je bemesten door mestkorrels rondom de plant te strooien. Dit kan gewoon met je handen. Sommige mensen doen dit met behulp van een eetlepel of een klein schepje wat bij de meststof wordt meegeleverd.

Voor een snelle werking van de meststof kun je de meststof aanbrengen tijdens een regenbui of wanneer er regen wordt verwacht. De mestkorrels lossen dan snel op. Wanneer het niet regent, zou je met de gieter water aan kunnen brengen om het oplossen van de korrels te versnellen.

Welke meststof is geschikt voor de Agapantus?

Er zijn verschillende soorten meststoffen op de markt. Niet alle meststoffen zijn geschikt om de Agapanthus mee te bemesten. Ik raad je aan om te kiezen voor een organische meststof ten opzichte van kunstmest. Een organische meststof is een natuurlijk product en is beter voor het milieu dan het gebruik van kunstmest. Bovendien heeft een natuurlijke meststof een langere werking.

Een meststof die geschikt is om de plant te bemesten is DCM bemesting voor terrasplanten. Deze meststof is 100% organisch en voorziet de plant enkele maanden van voldoende voeding. Wanneer je deze meststof toepast, bereik je het volgende resultaat:

  • Uitbundige bloei
  • Intensere bloemkleuren

De meststof wordt verkocht in een verpakking van 1,5 kilogram. Met 1,5 kilogram kun je ongeveer 40 planten bemesten. De meeste mensen kunnen met deze meststof enkele jaren vooruit. Het voordeel van deze meststof is dat een gratis maatschepje wordt meegeleverd. Zo kun je jouw Agapanthus de juiste hoeveelheid meststof geven.

Agapanthus bemesten

Bestel hier meststof voor de Agapanthus!

DCM meststof is ook geschikt voor andere terrasplanten, zoals:

  • Fuchsia’s;
  • Oleanders;
  • Datura’s;

Wanneer je een andere meststof wilt gebruiken dan deze terrasplanten meststof van DCM, let er dan op dat je een meststof gebruikt met een laag stikstofgehalte. Het komt wel eens voor dat mensen de verkeerde meststof gebruiken, die beschikt over een hoog stikstof gehalte. Het gevolg hiervan is dat het blad van de plant weelderig gaat groeien, tevens heeft het een negatief effect op de bloei.

Waar meststof kopen?

Meststof voor een Agapanthus kun je aanschaffen bij een tuincentrum, zoals Groenrijk of Intratuin. Het online bestellen van meststof is natuurlijk ook mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen op bol.com.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>