Anti-lek kruiwagenwiel kopen, nooit meer een lekke band!

Wie regelmatig een kruiwagen gebruikt, zal het wel eens meegemaakt hebben. Een slappe of lekke band. Je hebt de kruiwagen nodig, maar geen bandenpomp tot je beschikking om de band even op te pompen. Met een anti-lek kruiwagenwiel is dit verleden tijd. Zoals de naam al zegt een anti-lek wiel gaat nooit lek!

In dit artikel vertel ik wat een anti-lek kruiwagenwiel precies is, voor wie deze geschikt is en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een Anti-lek kruiwagenwiel en waarom kan deze niet lek?

Een Anti-lek wiel is een wiel die bestaat uit polyurethaan. Polyurethaan is een kunststof die vrij stevig is, waardoor je geen band met lucht meer nodig hebt. Een slappe band of een band die droogtescheuren vertoont, komt met een massieve Anti-lek wiel niet meer voor.

Voor wie is een anti-lek kruiwagenwiel geschikt?

Eigenlijk is een anti-lek wiel voor iedereen geschikt die wel eens een kruiwagen gebruikt. Gebruik je een kruiwagen veel in de tuin dan is het misschien wel eens voorgekomen dat een scherpe doorn een band heeft lek geprikt. Bij een kruiwagen met anti-lek wiel komt dit niet meer voor. Ideaal dus voor hoveniers en mensen die regelmatig in de tuin werken.

Bij bouwwerkzaamheden kun je een kruiwagen met anti-lek wiel ook prima gebruiken. Bouwplaatsen staan erom bekend dat er wel eens scherpe onderdelen zoals spijkers of krammen op de grond kunnen liggen. Met een kruiwagen met anti-lek wiel komt een lekke band op de bouw niet meer voor.

Een anti-lek wiel is prima te gebruiken op verschillende ondergronden. Het kruien met een anti-lek wiel wordt niet of nauwelijks zwaarder in vergelijking met een band op lucht. Een kruiwagenband op lucht staat erom bekend dat deze wel eens kan stuiteren. Met een anti-lek wiel is dit niet meer het geval.

Waar moet je opletten bij het kopen van een anti-lek kruiwagenwiel?

Een veel verkochte maat anti-lek wiel is 4.80/4.00-8. Dit formaat past op de meeste kruiwagens. Wanneer je van plan bent om een anti-lek wiel te kopen voor de kruiwagen. Dan kun je overwegen om de wiel los te kopen of om een nieuwe kruiwagen te kopen met anti-lek wiel. Wanneer je kruiwagen aan vervanging toe is, kun je het beste een nieuwe kruiwagen kopen waar een anti-lek wiel bij zit. Dit is meestal goedkoper.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>