Beste appelplukker met steel: Zo pluk je eenvoudig appels!

Fruitplukker op steelEen appelplukker met steel is een handig hulpmiddel om vanaf de grond appels uit een (hoge) boom te plukken. Door oogstrijpe appels uit een boom te plukken, voorkom je dat dieren en insecten er met je appels van doorgaan als ze op de grond liggen. Bovendien zorgt een appelplukker op steel er ook voor dat je niet meer op een ladder hoeft te staan.

In dit artikel vertellen we je wat de beste appelplukkers zijn, hoe dit handige gereedschap nu precies werkt en wat hier de voordelen van zijn. Wellicht is de appelplukker op steel voor jou het ideale gereedschap om appels uit de boom te plukken.

Hoe werkt een appelplukker?

Een appelplukker is een gereedschap voorzien van een lange steel met een metalen ring en een katoenen zakje. In dit zakje kun je de appels opvangen, zodat de appels niet op de grond vallen.

Wanneer appels oogstrijp zijn, zitten ze vrij los aan de boom. Door met de appelplukker aan een appel te draaien valt deze in het zakje. Met de meeste appelplukkers is het mogelijk om meerdere appels in het zakje te op te vangen. Dit is erg handig want op deze manier hoef je niet steeds na elke appel het zakje leeg te maken.

Er zijn appelplukkers op steel die je in meerdere hoeken kunt instellen. Dit is makkelijk want zo kun je in allerlei standen bij je appels komen.

Verder zijn er appelplukkers die je zowel met als zonder steel kunt gebruiken. Zo is een appelplukker met steel handig voor hoge bomen. Appelplukkers zonder steel maar met een handgreep zijn handig voor de laagstam appelbomen. Er zijn appelplukkers die je zowel met als zonder steel kunt gebruiken.

Onderstaande video laat je zien hoe je appels kunt verzamelen met een appelplukker op steel.

De voordelen van een appelplukker

Het gebruik van een appelplukker op steel heeft enkele voordelen. Onderstaand lichten we er enkele aan je toe.

Geen ladder meer nodig

Een van de grootste voordelen van een appelplukker op steel is dat je geen ladder meer nodig hebt. Hierdoor kun je veilig werken en hoef je niet meer met een ladder in de top van de boom te klimmen om appels uit de boom te halen.

Appel vallen niet meer op de grond

Een ander voordeel van het plukken van appels is dat de appels niet meer op de grond vallen. Wanneer appels op de grond vallen kunnen ze beschadigd raken door de val. Bovendien vinden veel dieren en insecten de appels op de grond terg aantrekkelijk. Om vraat te beperken, is het verstandig om de appels te plukken voor dat ze gaan vallen.

Beste appelplukker met steel

Onderstaand hebben we de beste appelplukkers met steel weergegeven en lichten we deze aan je toe.

WOLF-Garten fruitplukker

Een veel verkochte fruitplukker is de WOLF-Garten fruitplukker. De fruitplukker is ideaal om fruit uit hoge bomen te plukken waar je met een ladder lastig bij kunt komen.

De fruitplukker is voorzien van een geïntegreerde mes waarmee je het fruit los kunt snijden van de boom. Vervolgens valt het fruit in een opvangzak.

Ga je deze fruitplukker aanschaffen, dan wordt deze zonder steel geleverd. Beschik je nog niet over een steel dan kun je het beste kiezen voor de WOLF-Garten vario steel. Door te kiezen voor een telescopische steel bereik je de appels ook op grote hoogte. Bestel hier de telescopische steel.

De telescopische steel kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld een takkenschaar of een snoeizaag van WOLF-Garten

Fruitplukker op steel

Bestel hier de appelplukker!

Plukhulp fruitplukker

Deze plukhulp fruitplukker is ideaal geschikt voor het plukken van appels bij lagere bomen. De fruitplukker beschikt over enkele plukpinnen. Wanneer je het steeltje tussen de 2 plukpinnen doet en rustig trekt, dan komt de appel los en valt deze in het zakje.

Het opvangzakje heeft een binnendiameter van 12 centimeter een afmeting van 20 x 20 centimeter. De fruitplukker wordt geleverd zonder steel. Wanneer je een steel wilt aanschaffen, gebruik dan een houten steel van ca. 28 millimeter dikte.

Fruitplukker op steel

Bestel direct!

Fruitplukker / appelplukker

Ben je op zoek naar een voordelige fruitplukker? Wellicht is deze fruitplukker voor jou geschikt. De fruitplukker bestaat uit een linnen opvang zak met een doorsnede van 11 centimeter. Door een speciaal ontwerp, valt de appel niet zomaar uit de zak tijdens het plukken. De fruitplukker is geschikt voor zowel het plukken van appels en/of peren.

Net als de bovenstaande fruitplukkers wordt deze fruitplukker zonder steel geleverd.

Fruitplukker op steel

Bestel direct!

Wat kost een appelplukker?

De prijs van een appelplukker varieert tussen de 10 en 35 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de appelplukker en of deze met of zonder steel wordt geleverd. De meeste appelplukkers worden zonder steel geleverd. Er zijn appelplukkers die je kunt bevestigen op een steel van Gardena of Wolf-Garten. Wellicht dat je beschikt over een multitool gereedschap van een van deze merken.  

Waar kopen?

Een appelplukker met steel is een gereedschap welke je niet zomaar tegenkomt in een bouwmarkt of tuincentrum. Helaas weten veel mensen niet eens van het bestaan van een appelplukker af.

Wanneer je een appelplukker wilt gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eens op bol.com te kijken. Hier zitten enkele appelplukkers in het assortiment.

Het voordeel van bol.com is dat veel kopers een review achterlaten over het product. Enkele gebruikers hebben een beoordeling achtergelaten bij een van de appelplukkers die ze hebben aangeschaft. In de beoordeling zie je een duidelijke tweedeling tussen appelplukkers die hoog zijn beoordeeld en appelplukkers die wat lager zijn beoordeeld.

Bekijk het aanbod op bol.com!

Appel rapen vanaf de grond

Er zijn ook mensen die er voor kiezen om de appels van de grond af te rapen. Mijn advies is om dit wel tijdig te doen anders gaat een deel van je oogst verloren.

Het rapen van appels die op de grond liggen kun je met de hand doen. Dit kan een intensieve klus zijn. Gelukkig is er een fruitverzamelaar die het rapen van appels een stuk makkelijker maakt waardoor je niet meer hoeft te bukken.

De fruitverzamelaar bestaat uit een soort ‘kooi’ die je over de grond en appels kunt rollen. Doordat de ombouw van kooi bestaat uit veren, kunnen de appels in de kooi worden verzameld. Wanneer de kooi vol zit, kun je de inhoud legen in bijvoorbeeld een emmer.

Ook op lastige plekken kun je prima appels rapen met behulp van de schepfunctie die de fruitverzamelaar heeft.

Sommige mensen geven de voorkeur om te werken met een fruitverzamelaar in plaats van een fruitplukker. Wanneer je fruitverzamelaar aan wilt schaffen, raad ik je aan om deze fruitverzamelaar aan te schaffen.

Onderstaande video laat zien hoe de fruitverzamelaar werkt.

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>