Beste beschermhoes voor planten: Let hier op voor dat je er een koopt!

Beste beschermhoes voor plantenIn dit artikel lees je wat de beste beschermhoes is voor het beschermen van planten tegen vorst en waar je bij het kopen van een beschermhoes op moet letten. Zodra het (langdurig) begint te vriezen is het belangrijk dat je vorstgevoelige planten gaat beschermen tegen de vorst.

Helaas zien we regelmatig dat dit gebeurt op de verkeerde manier door bijvoorbeeld een plant in te pakken met plastic of noppenfolie. Het gevolg hiervan is een plant die verstikt en doodgaat.

Een methode die veel wordt toegepast om planten te beschermen tegen de vorst is door een thermobeschermhoes te gebruiken. Deze beschermhoezen heb je in verschillende maten, zodat er voor elke formaat plant wel een beschermhoes is.

Waarom beschermen?

Het beschermen van planten is noodzakelijk om te voorkomen dat planten vorstschade oplopen of zelfs dood gaan. De meeste planten zijn wel bestand een paar graden vorst. Gaat het streng vriezen dan is het beschermen voor deze planten zeker aan te raden.

Doe je dit niet dan kan het zijn dat de bladeren van plant als gevolg van vorstschade bruin verkleuren. Je kijkt dan enkele maanden tegen een plant aan die er niet florissant uit ziet. Erg jammer terwijl dit makkelijk te voorkomen is door te beschermen.

Het kan zijn dat je plant in het voorjaar niet meer gaat uitlopen door takken die zijn doodgevroren. Vaak is het volledig terugsnoeien van de plant een optie om te laten herstellen. Ook kan een plant volledig dood zijn.

Hoe beschermen?

Het beschermen van vorstgevoelige planten kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om de planten binnen te zetten in de winter in een garage of tuinhuis waar het niet vriest. Vergeet dan niet om af en toe de planten water te geven.

Het binnen zetten van vorstgevoelige planten is niet voor iedereen weggelegd in verband met ruimtegebrek of te zware planten. Gelukkig is er dan nog altijd de beschermhoes die je kunt gebruiken om je planten te beschermen.

Een beschermhoes is een hoes dat meestal is gemaakt van polypropyleen. Belangrijk bij de beschermhoes is dat deze water, licht en lucht doorlaat anders zouden veel planten het niet overleven en verstikken.

De beschermhoes kun je over de plant trekken en bij sommige beschermhoezen vast zetten met een trekkoord of een met behulp van een rits. Dit zorgt er voor dat de beschermhoes niet wegwaait. Naast dat een beschermhoes beschermt tegen vorst, beschermt deze ook tegen uitdroging waar veel planten in de winter mee te maken krijgen.

Het voordeel van een beschermhoes is dat deze makkelijk te verwijderen is. Vriest het niet dan kun je de beschermhoes van de plant verwijderen. Zodra het weer gaat vriezen plaats je de beschermhoes terug.

Welke planten beschermen?

Welke planten kun je nu beschermen met een beschermhoes. In de tuin heb je winterharde en niet-winterharde planten. Gaat het vriezen dan heb je er bij winterharde planten geen omkijken naar. Planten die niet-winterhard zijn, hebben bescherming nodig.

Enkele planten die in de winter bescherming nodig hebben zijn:

  • Oleander’s
  • Palmbomen
  • Olijven
  • Bananenplant
  • Camelia
  • Agaven

Weten hoe je het beste een Oleander of Camelia kunt beschermen? In het artikel ‘Oleander beschermen tegen de vorst’ en het artikel ‘Camelia beschermen tegen de vorst’ lees je hier meer over.

Waar moet een beschermhoes aan voldoen?

Beschermhoezen heb je in allerlei soorten. Voor je een beschermhoes gaat kopen, zou je enkele eisen aan de beschermhoes kunnen stellen. Dit zorgt er voor dat je de juiste beschermhoes koopt. Onderstaand geven we je enkele tips.

Afsluitbaar

Bij een beschermhoes is het belangrijk dat deze afsluitbaar is. Dit beschermt de plant beter en zorgt er bovendien voor dat de beschermhoes niet van de plant af kan waaien. Beschermhoezen kun je op enkele manieren afsluiten.

Eén van de manieren is met behulp van een ritssluiting. Veel mensen geven aan dat dit erg handig werkt. Een andere manier is met behulp van een trekkoord. Door aan het koord te trekken, komt de beschermhoes strakker om de plant te zitten.

Afmetingen

Beschermhoezen heb je in allerlei maten. Het is natuurlijk belangrijk dat de beschermhoes wel om je plant past. Het is hierdoor goed om de hoogte van de plant en de diameter van de plant in te schatten. Zo weet je welke beschermhoes geschikt is.

Sommige mensen kiezen er voor om één grote beschermhoes te kopen en hier meerdere planten mee te beschermen. Dit is een slimme en voordeligere optie.

Beste beschermhoes voor planten

Wat is de beste beschermhoes voor je plant en waar kun je deze het beste kopen? Voor je een beschermhoes gaat kopen, moet je zoals eerder al vertelt eerst weten welke maat beschermhoes je nodig hebt. Meet of schat daarom eerst de hoogte, en diameter in van de plant die je wilt beschermen.

Onderstaand lichten we je de beste en meest verkochte formaten beschermhoezen aan je toe.

Beschermhoes 80×100 centimeter

Deze beschermhoes heeft een breedte van 80 centimeter en is 100 centimeter hoog. De omtrek van de hoes bedraagt 160 centimeter. Hiermee is deze beschermhoes geschikt voor planten met een diameter tot 50 centimeter.  De beschermhoes beschikt over een trekkoord waarmee je de beschermhoes aan kunt trekken.

de website van Biogroei zagen we dat deze beschermhoes momenteel voor een voordelige prijs wordt aangeboden. Hierbij krijg je ook nog eens twee beschermhoezen geleverd voor deze prijs.

Klik Hier Voor een Voordelige Koop!

Beschermhoes 120×180 centimeter

Deze beschermhoes heeft een breedte van 120 centimeter en een hoogte van 180 centimeter. De omtrek van de hoes bedraagt 240 centimeter waardoor deze geschikt is voor planten met een diameter tot 76 centimeter.

Deze beschermhoes beschikt over een trekkoord en een rits. Net als de bovengenoemde beschermhoes krijg je twee beschermhoezen geleverd.

Omdat je twee beschermhoezen krijgt is de prijs in vergelijking met andere beschermhoezen die te koop zijn erg laag.

Bestel direct!

Beschermhoes 200×240 centimeter

Deze beschermhoes heeft een breedte van 200 centimeter en een hoogte van 240 centimeter. De omtrek bedraagt 400 centimeter en is geschikt voor planten met een diameter tot 128 centimeter. Hiermee is deze beschermhoes geschikt voor de wat grotere planten.

Het afsluiten van deze beschermhoes kan met behulp van een trekkoord en een rits.

Heb je meerdere potplanten die beschermt moeten worden, dan wordt deze beschermhoes ook wel eens gebruikt om meerdere planten te beschermen.

Bestel direct!

Wat je niet moet doen

Je hoort wel eens dat mensen creatief zijn met het beschermen van hun planten. Hiervoor willen ze nog wel eens noppenfolie gebruiken om de volledige plant in te pakken.

Iets wat je nooit moet doen is de plant inpakken met noppenfolie. Noppenfolie is niet water- en luchtdoorlatend waardoor veel planten het niet zullen overleven.

Noppenfolie kan wel worden gebruikt om de binnenzijde of buitenzijde van een pot in te pakken en hierdoor de plant te beschermen tegen vorst. Hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten kun je lezen in het artikel ´Planten beschermen met noppenfolie´.

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>