Beste buitendouche 2022: Bekijk de top 3!

Beste buitendoucheBuitendouches, ze worden steeds populairder en dat is niet voor niks! Een tuindouche is erg handig wanneer je buiten een jacuzzi, zwembad of sauna hebt of je wilt in de zomermaanden heerlijk buiten afkoelen. In dit artikel vertel ik je wat de beste buitendouches zijn, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Buitendouches heb je in veel verschillende soorten. Ik begrijp dat je graat wat meer informatie wilt over waar je op moet letten als je een buitendouche gaat aanschaffen. In dit artikel licht ik enkele aandachtspunten aan je toe, zodat je goed voorbereid een buitendouche kunt kopen.

Verder vertel ik je wat een buitendouche ongeveer kost en waar je deze kunt aanschaffen

Waarom een buitendouche?

Een buitendouche wordt steeds vaker in tuinen geplaatst. Meestal wordt een buitendouche geplaatst wanneer je een jacuzzi, zwembad of sauna in de tuin hebt.

Een andere veel gehoorde reden waarom een buitendouche wordt geplaatst, is dat veel mensen de voorkeur hebben om in de zomermaanden buiten te douchen. Het is een heerlijke verkoeling en indien gewenst beschikken veel tuindouches over warm water. Dit warme water wordt meestal verkregen door zonne-energie. Hierdoor kun je heerlijk douche met warm water wat op een duurzame manier is opgewekt!

Beste buitendouches

Onderstaand heb ik een selectie gemaakt van de beste buitendouches. Deze buitendouches zijn door gebruikers hoog in kwaliteit beoordeeld.

Gardena Tuindouche Trio buitendouche

Voor wie liever niet al te veel geld aan een buitendouche wil besteden, is deze Gardena Tuindouche Trio geschikt. De buitendouche is van een prima kwaliteit en maakt het mogelijk om buiten comfortabel te kunnen douchen.

De buitendouche wordt geleverd inclusief een driepootstatief waardoor je douche overal in je tuin kunt plaatsen. Dee afneembare douchekop biedt extra vrijheid om te douchen. Bij de douchekop kun je kiezen uit twee stralen. Een brede zachte straal of een fijne nevel straal.

De douche is in hoogte verstelbaar tot een maximale hoogte van 2,20 meter. Met het reguleer en afsluitventiel is het mogelijk om de waterafvoer te regelen.

Het valt mij op dat deze douche ook vaak wordt gebruikt voor speelplezier en verkoeling voor kinderen. Het is een product waar je veel plezier aan kunt beleven! Goed om te weten is dat je op dit product van Gardena maar liefst 5 jaar garantie krijgt.

Tillvex – Design zwart tuindouche solar

Een douche met een luxe uitstraling is deze zwarte tuindouche op zonne-energie. Het product is gemaakt van UV bestendig kunststof en heeft een verchroomde beslag en een stabiele kunststof voet.

Het water in deze douche kan verwarmt worden tot een temperatuur van 60 graden. Het opwarmen gebeurt geheel milieuvriendelijk dankzij de zon. Dit is ook goed voor je portemonnee!

De douche wordt veel gebruikt in tuinen, bij zwembaden of op de camping. Handig om te weten is dat de douche snel te monteren en demonteren is dankzij een schroefverbinding. Hierdoor kost het plaatsen niet veel werk.

Verder beschikt de douche over een 35 liter tank die je kunt vallen met water. Dit kan met behulp van een tuinslang. Het warme water wordt met behulp van een mengkraan met koud water gemend. Dit zorgt voor de juiste temperatuur van het water.

Met een hoogte van 215 centimeter is deze douche voor de meeste mensen geschikt. Op een hoogte van 41 centimeter zit nog een voetdouche. Hiermee kun je op een snelle manier je voeten schoon spoelen voor dat je in het zwembad wilt duiken.

Diferza buitendouche solar

Een buitendouche die vaak wordt verkocht is de buitendouche van Diferza (218 centimeter hoogte). Deze buitendouche werkt op zonne-energie en geeft hierdoor zowel koud als warm water. Dit kun je zelf regelen met behulp van een thermosstaat.

De douchekop is vierkant van vorm en zorgt voor een heerlijk regendouche effect. Wat erg prettig is, is dat deze buitendouche ook over een voetendouche beschikt waardoor je jouw voeten kunt afspoelen.

Het water in deze douche wordt opgewarmd tot 60 graden. Dit gebeurt in een tank met een inhoud van 20 liter met behulp van zonne-energie. Deze tank kun je eenvoudig zelf vullen met behulp van een tuinslang. Plaats de buitendouche wel op een zonnige plek. Je zult merken dat het water dan sneller opwarmt.

De buitendouche is gemaakt van PVC en heeft een zwarte kleur. Dankzij de kleur en uitstraling past hij in veel tuinen en bij (binnen)zwembaden. Het plaatsen van de buitendouche gaat erg snel waardoor deze ook mee te nemen is op een kampeervakantie. Zo ben je niet afhankelijk van de openbare douches en kun je met warm water douchen.

Wat goed is om te weten is dat je op dit product een 100% tevredenheidsgarantie krijgt. Dit wil zeggen dat je het product binnen 30 dagen kosteloos kunt retourneren en jij je aankoop bedrag terugkrijgt. Lees vooraf wel even of dit nog steeds van toepassing is als je dit product aanschaft.

Waar op letten bij aankoop?

Wanneer je een buitendouche gaat aanschaffen, zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Onderstaand heb ik de meeste belangrijkste voor je weergegeven!

Hoogte

Vóór je een buitendouche gaat aanschaffen, is het verstandig om op de hoogte van de buitendouche te letten. Wanneer er grote personen onder de douche plaats moeten nemen, moeten ze er natuurlijk wel onder passen. Helaas zijn er douches bij niet hoger zijn dan 2 meter, waardoor dit soms problemen op kan leveren.

Er zijn douches die een vaste hoogte hebben. Andere douches zijn in hoogte verstelbaar waardoor je ze juist hoog of laag kunt zetten. Weet jij al waar jou voorkeur naar uit gaat?

Materiaal

Een buitendouche staat vaak buiten in weer en wind. Hier moet je buitendouche wel tegen kunnen. De meeste tuindouches zijn gemaakt van RVS. Dit materiaal is vrij stevig. Echter zijn er ook tuindouches waarin kunststof is verwerkt. Sommige kunststoffen willen door de zon nog wel eens verkleuren. Let er daarom op dat je een buitendouche koopt die kleurvast / Uv-bestendig is.

Kleur

Tuindouches zijn er in allerlei kleuren. Ik raad je aan om voor een kleur te kiezen die past in je tuin. De meest verkochte kleuren zijn zwart of grijs. Deze kleuren zijn neutraal en vallen hierdoor niet snel op.

Warm en koud water

Veel mensen geven de voorkeur aan een buitendouche waarmee je met zowel warm als koud water kunt douchen. Er zijn douches die je kunt aansluiten op de waterleiding waardoor je warm water kunt krijgen. Andere tuindouches werken op zonne-energie. Deze buitendouche kun je vullen. Meestal gaat het om een inhoud van 30 tot 50 liter. Met behulp van zonne-energie warmt het water op waardoor je kunt douche met warm water.

Wil je gebruik maken van een buitendouche op zonne-energie, dan is het wel verstandig om deze in de zon te plaatsen. Je leest wel eens verhalen op internet van mensen die de buitendouche in de schaduw hebben gezet. Het duurt dan erg lang voor dat het water is opgewarmd. Soms wordt het water niet eens warm.

Staande douche of wandmontage

Buitendouches heb je in veel verschillende soorten. Zo heb je staande buitendouches. Deze kun je plaatsen door middel van een standaard. Deze buitendouches met standaard worden veel verkocht. Zie je het niet zitten om een douche op een standaard aan te schaffen, dan zou je kunnen kiezen voor een wandmontage. Deze douches zijn meestal iets duurder in de aanschaf.

Vaste douchekop op draaibare douchekop

Een buitendouche kan bestaan uit een vaste douchekop of uit een draaibare douchekop. Een draaibare douchekop is handig als je met meerdere mensen tegelijk onder de douche wilt plaats nemen.

Verder kun je ook nog kiezen uit een afneembare douchekop. Een afneembare douche is bijvoorbeeld handig om jezelf af te spoelen.

Voetendouche

Heb je een zwembad in de tuin dan kan het handig zijn om een buitendouche inclusief een voutendouche aan te schaffen. Een voetendouche zit op een hoogte van ongeveer 50 centimeter en is bijvoorbeeld erg handig om je voeten schoon te spoelen voor dat je het zwembad in duikt. Een voetendouche is ook praktisch voor jonge kinderen.

Makkelijk te monteren

Het plaatsen van een buitendouche hoeft geen moeilijke klus te zijn. Toch zitten er in het aanbod buitendouches best wat verschillen in de moeilijkheidsgraad van het plaatsen. Ben je van plan om een buitendouche zelf te plaatsen en wil je er niet de nodige tijd en moeite insteken? In dit geval kun je het beste kiezen een buitendouche die makkelijk te plaatsen is.

Er zijn buitendouches die binnen 10 minuten geïnstalleerd kunnen worden. Let er ook op of er altijd een handleiding wordt meegeleverd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de douche moet monteren.

Ondergrond

De ondergrond van de douche is ook iets om op te letten. Sommige tuindouches worden geleverd inclusief een ondergrond. Dit zijn meestal houten ondergronden. Het voordeel van een houten ondergrond is dat deze niet snel glad wordt.

De meeste buitendouches worden geleverd zonder ondergrond. Wanneer je de buitendouche plaatst bij natuursteen tegels dan kan de ondergrond erg glad worden tijdens het douchen. In dit geval doe je er slim aan om een douchematje / antislipmat onder de buitendouche neer te leggen.

Tevredenheidsgarantie

Er zijn buitendouches die worden geleverd met een tevredenheidsgarantie van 30 dagen. Dit wil zeggen als je niet tevreden bent over het product dat je het mag retourneren en dat je het aankoopbedrag terugkrijgt. Veel mensen geven hier de voorkeur aan!

Beoordelingen

Wanneer je een buitendouche gaat aanschaffen, raden we je aan om vooraf ook de beoordelingen van andere gebruikers te lezen. Een buitendouche aanschaffen is niet iets wat je elke dag doet, waardoor het verdiepen in het product zeer verstandig is.

Het valt op dat de beoordelingen over buitendouches op internet best verschillen. Er zijn veel buitendouches die een lage beoordeling krijgen omdat ze te weinig druk geven of niet erg stevig zijn. Echter zijn er ook veel buitendouches die die door meerdere gebruikers erg hoog worden beoordeeld.

Een platform waar je de beoordelingen van gebruikers goed met elkaar kunt vergelijken is bol.com!

Wat kost een buitendouche?

In buitendouches zitten grote prijsverschillen. Ze variëren gemiddeld tussen de 25 en 3000 euro. Het grote prijsverschil zit voornamelijk in de kwaliteit van de buitendouches en gebruikte materialen.

Zo is een buitendouche van PVC een stuk voordeliger dan een buitendouche van RVS of aluminium. Vóór je een buitendouche gaat aanschaffen bepaal dan eerst het budget wat je aan de buitendouche wilt besteden.

Waar kopen?

Een buitendouche kun je in diverse (web)winkels aanschaffen. Bij de onderstaande (web)winkels worden regelmatig buitendouches verkocht.  

Bol.com

Een platform met een groot aanbod aan buitendouches is bol.com. Je vindt hier buitendouches in verschillende soorten, prijs- en kwaliteitsklassen. Het prettige aan bol.com is dat veel kopers een beoordeling achterlaten, waardoor je snel kunt zien wat de voor- en nadelen van de buitendouches zijn.

Wanner je een buitendouche bij bol.com bestelt dan wordt deze meestal binnen enkele werkdagen gratis bij je thuis bezorgd.

Bekijk het aanbod!

Hornbach

Je zou ook een bezoekje kunnen brengen aan Hornbach. Bij Hornbach hebben ze allerlei bouwmaterialen maar ook materialen voor in de tuin zoals een buitendouche. Zie je het niet zitten om naar een Hornbach vestiging te rijden, dan zou je het product ook online kunnen bestellen.

Action

Action staat bekend als een winkel met een variërend assortiment. Zo nu en dan zitten er in het assortiment buitendouches. Je hoeft niet te verwachten dat deze buitendouches van een hoogwaardige kwaliteit zijn want ze kosten slechts enkele tientjes.

Voor incidenteel gebruik is dit een prima buitendouche. Helaas is het product meestal niet op voorraad en immers op voorraad dan is de buitendouche snel uitverkocht.

Veelgestelde vragen over buitendouches

Hoe moet ik mijn buitendouche beschermen tegen de winter?

Een buitendouche wordt in de wintermaanden nauwelijks gebruikt. De meeste buitendouches kunnen niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om de leidingen van de buitendouches leeg te laten lopen voor dat het gaat vriezen. In de leidingen blijft namelijk altijd nog wat water zitten. Door de vrieskou kunnen de leidingen kapot vriezen.

Heb je een buitendouche die je tijdelijk binnen op kunt bergen dan is dit ook een goede optie.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een buitendouche?

Een buitendouche heeft niet veel ruimte nodig. Gemiddeld vraagt een buitendouche 1 tot 2 vierkante meter ruimte.

Waar moet het water na toe tijdens het douchen?

Het water van de buitendouche moet worden afgevoerd. Je kunt een plek in je tuin maken waar het water probleemloos de grond in kan trekken. Dit kan door de grond ongeveer 0,5 meter uit te graven en te vullen met grind. Het water trek dan beter de grond in.

Het water kan ook worden afgevoerd op het rioolsysteem van je woning. Mogelijk moeten hiervoor nog wel leidingen worden aangelegd.

Is een buitendouche slecht voor mijn planten en/of gazon?

De meeste planten kunnen wel tegen een beetje water. Je moet wel voorkomen dat je planten enige tijd in een plas water komen te staan. Dit kan er voor zorgen dat je planten geel verkleuren of het niet overleven.

Wat je ook moet voorkomen is dat er zeepresten bij de planten terecht komen.

Hoe zorg ik voor privacy in mijn buitendouche?

Er zijn verschillende manieren om een privacy te creëren rondom je buitendouche. Dit kan door plantenbakken, hagen, schanskorven of andere manieren die de nieuwsgierige blikken vermijden.

Wil je de inkijk van je buren voorkomen, dan zou je eventueel ook (groenblijvende) leibomen aan kunnen planten.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>