3

Beste drukspuit voor azijn: Deze drukspuiten zijn geschikt!

Beste drukspuit voor azijnIn dit artikel vertel ik je wat de beste drukspuit voor azijn is om onkruid in je tuin te doden. Inmiddels is het gebruik chemische onkruidbestrijdingsmiddelen verboden. Veel mensen hebben een alternatief gevonden om het onkruid te behandelen. Dit kan door het onkruid te behandelen met een onkruidbrander, onkruidborstel, voegenkrabber of schoonmaakazijn.

Over de laatste manier gaan we het in dit artikel hebben. Misschien dat je al gemerkt hebt dat de meeste drukspuiten niet geschikt zijn voor het gebruik van azijn. Azijn is namelijk erg zuur en tast de materialen in de drukspuit aan. Het gevolg hiervan is dat de drukspuit gaat lekken en dat je nieuwe onderdelen voor je drukspuit moet aanschaffen om deze op een goede manier te kunnen gebruiken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig enkele drukspuiten die speciaal ontwikkeld zijn voor zure producten waaronder schoonmaakazijn. Ga je een drukspuit aanschaffen, dan heb ik voor jou nog enkele tips waar je op kunt letten. Verder wordt in dit artikel duidelijk wat een drukspuit ongeveer kost en waar je deze kunt kopen.  

Bestel hier voordelig een drukspuit!

Waarom een drukspuit voor azijn?

Veel mensen kiezen er voor om onkruid te bestrijden met azijn. Het gebruik van azijn tegen onkruid heeft de volgende voordelen:

 • Snelle manier van aanbrengen
 • Het onkruid gaat snel dood
 • Goedkope methode

Nu zijn er verschillende manieren om azijn in je tuin aan te brengen. Hierbij kun je denken aan een gieter of het rechtstreeks aanbrengen uit de fles. Het voordeel van een drukspuit is dat je het schoonmaak azijn verneveld, waardoor je minder azijn hoeft te gebruiken. Bovendien kun je met een drukspuit eenvoudiger selectief spuiten op de plekken waar alleen het onkruid staat.

Zijn alle drukspuiten geschikt voor azijn?

Het probleem bij de meeste drukspuiten is dat deze niet geschikt zijn voor azijn. Azijn is een zuur product wat beschadigingen aanbrengt aan allerlei onderdelen van de drukspuit. Veel schade ontstaat bij de spuitmond, waardoor de drukspuit gaat lekken of het azijn niet meer goed verneveld.

Ga je onkruid behandelen met azijn, dan raad ik je aan om een drukspuit aan te schaffen die geschikt is voor azijn. Dit zorgt er voor dat je niet na enkele keren gebruik, onderdelen van je drukspuit hoeft te vervangen.

Beste drukspuit voor azijn

Onderstaand heb ik enkele drukspuiten weergegeven die geschikt zijn voor zure materialen zoals azijn.

Gloria drukspuit Prima 5 PLUS

Eén van de bekendste merken als het gaat om drukspuiten, is Gloria. De meeste Gloria drukspuiten zijn niet geschikt voor Azijn. Doordat veel mensen azijn gebruiken heeft Gloria een speciale drukspuit ontwikkeld die geschikt is voor zure materialen. Dit is de Gloria drukspuit Prima 5 Plus. De drukspuit beschikt over EPDM afdichtingen, een gewapende slang en een kunststof spuitstok.

De drukspuit heeft een inhoud van 5 liter en is handmatig te dragen. Voor het gebruiksgemak kun je deze ook dragen op je schouder met behulp van de draagriem. De Gloria drukspuit kun je herkennen aan zijn felle gele kleur. Vanaf de buitenkant is het bij deze drukspuit handig om te zien hoeveel spuitmiddel er nog in de drukspuit zit.

Gebruikers die deze drukspuit hebben aangeschaft, geven de drukspuit op bol.com een hoge beoordeling. Gebruikers geven aan dat de drukspuit van goede kwaliteit is en handig is te bedienen.

Beste drukspuit voor azijn

Bestel direct!

Zuurbestendige drukspuit 1 liter

Heb je een kleine tuin en wil je pleksgewijs azijn op het onkruid aanbrengen? Wellicht is deze zuurbestendige drukspuit iets voor jou. Deze vernevelaar heeft een inhoud van 1 liter.

Naast dat je deze drukspuit voor het behandelen van onkruid kunt gebruiken, is deze ook geschikt voor het schoonmaken van de auto, caravan of huishoudelijke taken. ‘

Wanneer je met deze drukspuit ook planten water wilt geven, zorg er dan voor dat er geen azijn meer in de drukspuit aanwezig is!

Beste drukspuit voor azijn

Bestel direct!

Hozelock Pure drukspuit 5 liter

Het merk Hozelock verkoopt diverse tuinproducten en drukspuiten. Speciaal voor de mensen die met huishoudelijke producten aan de slag gaan, is de Hozelock Pure drukspuit ontwikkeld. Deze drukspuit is geschikt voor oplossingen zoals soda of azijn waardoor de materialen van de drukspuit niet worden aangetast.

De Hozelock Pure drukspuit wordt geleverd met 2 speciale sproeikoppen. Verder is de drukspuit van een transparante tank met maatverdeling en een ergonomische handgreep met vergrendeling. De Hozelock Pure drukspuit is eenvoudig te gebruiken.

Op bol.com hebben tientallen gebruikers deze drukspuit beoordeeld. De gemiddelde score is 4,6 van de maximaal 5  te behalen sterren. Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Werkt goed;
 • Handige verpakking;
 • Makkelijk in gebruik.

Beste drukspuit voor azijn

Bestel direct!

Waar moet je bij aankoop op letten?

Ga je een drukspuit kopen dan zijn er enkele dingen waar je vóór de aankoop rekening mee kunt houden. Onderstaand licht ik enkele aandachtspunten aan je toe.

Inhoud

Voor je een drukspuit gaat kopen, zou je eens na kunnen denken welke inhoud de drukspuit moet hebben. Kies je voor een kleine drukspuit met een inhoud van 1 liter of kies je voor een wat groter formaat van bijvoorbeeld 5 of 10 liter?

Type drukspuit

De meeste drukspuiten die worden verkocht zijn drukspuiten die je in je hand kunt houden en handmatig kunt pompen. Hiervan hebben de meeste een inhoud van 5 liter. Kies je voor een grotere inhoud dan kom je vaak uit op een rugspuit van 10 tot 15 liter. Deze rugspuiten zijn volledig gevuld met water een stuk zwaarder in gewicht waar je wel even rekening mee moet houden.

Beoordelingen

In drukspuiten zitten veel kwaliteitsverschillen. Ik raad je aan om vóór het kopen de beoordelingen van gebruikers te lezen. Op deze manier zie je direct of de drukspuit van een goede kwaliteit is. Enkele goede merken zijn Gloria en Hozelock. Er zijn ook wat minder bekendere merken die goedkopere drukspuiten aanbieden. Meestal zijn deze niet geschikt voor zuurbestendige materialen waardoor ze een korte levensduur hebben.

Zuurbestendig

Ga je onkruid behandelen met azijn. Let er dan op dat de drukspuit zuurbestendig is. Op deze manier voorkom je dat je na enkele behandelingen al onderdelen moet vervangen. In de productomschrijving van de drukspuit staat meestal aangegeven of de drukspuit zuurbestendig is.

Wat kost een drukspuit?

De prijs van een drukspuit is afhankelijk van meerder factoren, waaronder de inhoud en kwaliteit. Een goede drukspuit voor azijn van 5 liter, kost rond de 50 euro. Een handspuit van 1 liter heb je ongeveer vanaf 15 euro.

Rugspuiten zijn meestal net iets duurder en heb je vanaf 70 euro.

Waar kopen?

In veel winkels worden drukspuiten verkocht. Maar meestal zijn deze niet geschikt om te gebruiken voor azijn. Je zou daarom op internet op zoek kunnen gaan naar een zuurbestendige drukspuit.

Een platform waar meerdere zuurbestendige drukspuiten worden aangeboden, is bol.com. Het voordeel van bol.com is dat je de beoordeling van gebruikers kunt lezen, zodat je de voor- en nadelen van de drukspuit inzichtelijk krijgt.

Verder staat bol.com bekend om zijn snelle en gratis levering.

Bekijk het aanbod op bol.com!

Onkruid bestrijden met azijn de ideale methode?

Is onkruid bestrijden met azijn de ideale methode? Voor veel mensen werkt onkruid bestrijding door middel van azijn perfect. De methode moet je enkele keren per jaar herhalen, omdat het onkruid vrij snel weer terugkomt.

Officieel gezien azijn niet erkend als onkruid bestrijdingsmiddel. Het heeft zelfs een negatief invloed op het grondwater. In het artikel ‘Schoonmaakazijn tegen onkruid’ vertel ik je hier meer over.

Sommige mensen kiezen liever voor een andere methoden, zoals onkruid branden, voegen krabben en onkruid borstelen. In het artikel ‘beste onkruidbranders’ en ‘onkruid verwijderen met een voegenkrabber’ vertel ik je wat de beste hulpmiddelen zijn.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

 • Karel schreef:

  Dag,
  bedankt voor de informatie

  Ik heb verschillende drukspuiten gehad, maar vooral de 8 liter versie sjouw je een breuk aan zo’n ding.
  Ik gebruik 9 liter per keer.

  Ik ben nu dan ook op zoek naar een rugspuit, geschikt voor Azijn en Roundup van een liter of 12, dat is prettiger dragen voor een oudere.
  Ik gebruik dat als particulier een paar keer per jaar om onkruid radicaal te verwijderen.

  Niet alle spuiten zijn hiervoor geschikt en een spuit van € 100 of meer hoef ik ook niet, daar gebruik ik het te weinig voor.
  Waarom zou je dat zo weinig zien?

  • Thijs schreef:

   Beste Karel,
   Er zijn ook rugspuiten te koop met een inhoud van 12 liter of meer die goedkoper zijn dan 100 euro. Het aanbod is inderdaad aan de lage kant. Waarom dit zo is, durf ik niet te zeggen.

   • Karel schreef:

    Bedankt voor reactie Thijs,

    Maar het gaat specifiek om rugspuiten geschikt voor azijn.
    Ik snap niet dat het er niet bij staat, je moet zo bij elk merk/model vragen of ze al dan niet geschikt zijn voor azijn.
    Is toch net zo handig om te weten hoeveel liter erin gaat?

 • >