Beste elektrische verticuteermachine 2021: Dit is de top 3!

Beste elektrische verticuteermachineBen je op zoek naar de beste elektrische verticuteermachine? In dit artikel laten wij je de top 3 beste verticuteermachines zien en geven je enkele tips waar je bij het kopen van een verticuteermachine op kunt letten.

Waarschijnlijk ben je op dit artikel terecht gekomen omdat dat je specifiek op zoek bent naar een elektrische verticuteermachine. Een elektrische verticuteermachine heeft veel voordelen ten opzichte van ander machines/gereedschappen om het gras te verticuteren. Wat de voordelen zijn van een elektrische maken we ook in dit artikel aan je duidelijk.

Als laatste hebben we nog een tip waar je een elektrische verticuteermachine het beste kunt kopen!

Bestel hier voordelig een elektrische verticuteermachine!

Waarom verticuteren?

Laten we eerst beginnen met het vertellen waarom het verticuteren jaarlijks belangrijks is voor een gezonde grasmat.

In een gazon ontstaat op den duur viltvorming. Mossen en dode grassen vormen een laag in het gazon wat er voor zorgt dat het gazon langzaam aan verstikt. Dit resulteert in een gazon dat moeite heeft om water en andere voedingsstoffen op te nemen. De kwaliteit van het gazon gaat achteruit waardoor mossen de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Het verticuteren zorgt er voor dat de viltlaag uit het gazon wordt gehaald en dat mossen en dode grasresten worden verwijderd. De grasmat kan hierdoor weer beter voedingsstoffen opnemen wat de kwaliteit van het gazon ten goede komt.

Het verticuteren van het gazon wordt meestal in het voorjaar rond maart/april uitgevoerd en zorgt er voor dat het gras weer sterk het voorjaar en de zomer ingaat. Het is ook mogelijk om het gazon in het najaar te verticuteren. Na het doorzaaien van de grasmat en het bemesten zorg je er voor dat de grasmat sterker de winter in gaat.

Het verticuteren van het gazon kun je uitvoeren met een verticuteerhark of een verticuteermachine. De meest gebruikte optie door particulieren is met behulp een elektrische verticuteermachine.

In het artikel ‘Hoe moet je verticuteren’ leggen we je uit hoe je te werk moet gaan.

De voordelen van een elektrische verticuteermachine

Een elektrische verticuteermachine is de ideale verticuteermachine voor het verticuteren van een klein of middelgroot gazon. In vergelijking met een verticuteerhark gaat het verticuteren van een gazon met een elektrische verticuteermachine veel sneller en kost het je minder energie.

Hiernaast hebben elektrische verticuteermachines een aantrekkelijke prijs om aan te schaffen in vergelijking met verticuteermachines op benzine. Als particulier gebruik je een verticuteermachine slechts 1 á 2 keer per jaar.

Een optie is om honderden euro’s te besteden aan een verticuteermachine op benzine, maar als je over een klein of middelgroot gazon beschikt dan bereik je met een elektrische verticuteermachine hetzelfde resultaat en de aanschaf van de machine is vele malen goedkoper.

Veel mensen geven aan dat een elektrische machine ook makkelijker te bedienen is in vergelijking met een verticuteermachine op benzine. Een elektrische verticuteermachine is wat lichter van gewicht waardoor draaien met de machine een stuk makkelijker gaat.

Waar je bij een elektrische verticuteermachine wel rekening mee moet houden is dat je altijd elektriciteit bij de hand moet hebben. Mogelijk heb je voor de werkzaamheden enkele verlengkabels nodig.

Waar moet je opletten bij aanschaf?

Ga je een elektrische verticuteermachine aanschaffen dan zijn er enkele eisen die je aan de machine kunt stellen. Onderstaand lichten we enkele eisen aan je toe waar je rekening mee zou kunnen houden.

Werkbreedte

Verticuteermachines heb je in allerlei werkbreedtes. De meest voorkomende werkbreedtes zijn tussen de 30 en 40 centimeter. Hoe breder de machine is, hoe minder vaak je met de machine op en neer hoeft te lopen.

Heb je een klein gazon dan is de werkbreedte van de machine niet heel belangrijk. Heb je een middelgroot gazon dan kan een bredere verticuteermachine je aanzienlijk wat tijd besparen.

Werkdieptes

Het is handig als je verticuteermachines in meerdere dieptes in kunt stellen. Zo kun je er voor kiezen om het gazon licht te verticuteren of wat harder door de werkdiepte iets lager te zetten.

De werkdieptes kun je meestal instellen door het verschuiven van een hendel of door een draaiknop.

Verstelbare duwboom

De meest verticuteermachines hebben een handvat dat in meerdere hoogtes verstelbaar is. Wij raden je aan om hier bij de aankoop van een verticuteermachine op te letten. Zo kun je de machines instellen dat er zowel kleine als grote mensen gebruik kunnen maken van de machine.

Een verstelbare hoogte is handig zodat je het handvat in de ideale hoogte instelt. Dit voorkomt dat je last krijgt van je rug en dat je op een prettige manier achter de verticuteermachine aan kunt lopen.

Vermogen

Verticuteermachines heb je zowel met een klein als groot vermogen. Zo heb je een verticuteermachine van 1400 Watt of een verticuteermachine van 2000 Watt. Hoe kleiner het gazon, hoe minder vermogen je nodig hebt. Vaak zijn de verticuteermachines met een hoger vermogen iets duurder.

Met of zonder opvangbak

Verticuteermachines worden verkocht met of zonder opvangbak. De praktijk leert dat een opvangbak van een verticuteermachine vrij snel vol zit. Tijdens het verticuteren kan er veel materiaal vrijkomen waardoor een opvangbak eigenlijk te klein is.

Veel mensen kiezen er daarom voor om zonder opvangbak te verticuteren en de vrijgekomen materialen met een hark bij elkaar te harken.

Hark je liever niet dan kan een opvangbak handig zijn. Houdt er wel rekening mee dat je deze met enige regelmaat moet legen.

Beste elektrische verticuteermachine

Onderstaand hebben we de beste elektrische verticuteermachines voor je weergegeven. Op bol.com hebben gebruikers deze machine erg hoog beoordeeld.

Einhell verticuteermachine 1400 Watt

Ben je op zoek naar een krachtige elektrische verticuteermachine? Wellicht is de Einhell verticuteermachine met een vermogen van 1400 Watt voor jou de geschikt de machine.

Deze verticuteermachine wordt met een messenwals en een beluchtingsrol geleverd. Zo kun je het gazon verticuteren en ook beluchten. De verticuteermachine is geschikt voor kleine en middelgrote gazons tot 400 m2.

De verticuteermachine heeft een verstelbare duwboom, hiermee kun je de machine op de gewenste hoogte instellen en is deze te gebruiken voor zowel grote als kleine mensen. De duwboom is ook inklapbaar. Zo beslaat deze in je garage of tuinhuis weinig ruimte en is deze makkelijker te vervoeren in een auto. Wil je de machine ruimtebesparend opbergen dan kun je hem met de wandhouder aan de muur ophangen.

Deze machine beschikt over 3 werkdieptes, namelijk 3, 7 en 9 millimeter. Wanneer je de machine niet gebruikt, kun je de messen omhoog zetten waardoor de messen de ondergrond niet kunnen raken.

Het verticuteren en het beluchten van het gazon kan in een aparte werkgang worden uitgevoerd. Het wisselen van de messen / beluchtingsrol is erg makkelijk. In de duidelijke handleiding staat precies hoe je dit kunt doen.

Bij de verticuteermachine wordt een opvangbak van 28 liter meegeleverd. De werkbreedte van de machine is 33 centimeter.

Ervaringen gebruikers

Deze machine wordt erg vaak verkocht op bol.com. Uit ruim 44 beoordelingen op bol.com scoort deze machine 4,3 van de maximaal 5 te behalen sterren. Dit betekent dat veel gebruikers tevreden zijn. Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • De opvangbak kun je er beter af laten, deze zit snel vol;
 • Eenvoudige bediening;

Beste elektrische verticuteermachine

Bekijk de voordelige prijs!

Bosch AVR verticuteermachine 1100 Watt

Ben je op zoek naar een degelijke verticuteermachine met een grote opvangbank, dan is de Bosch AVR verticuteermachine wellicht geschikt.

Op de foto lijkt deze machine vrij groot. In de praktijk is het zo dat deze machine met een vermogen van 1100 Watt vrij weinig ruimte inneemt. Zo zijn de grepen en zelf de opvangbak inklapbaar. Ingeklapt is deze machine slechts 40 centimeter hoog.

De werkbreedte van deze machine is 32 centimeter.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze machine hebben aangeschaft, zeggen het volgende hierover:

 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding;
 • Krachtig;
 • Licht van gewicht;
 • Gebruiksvriendelijk;
 • Makkelijk in elkaar te zetten;
 • Snel en efficiënt.

Beste verticuteermachine

Bekijk het aanbod!

Makita verticuteermachine – UV3600

Het merk Makita kun je vast wel van een schroefmachine of een heggenschaar, maar wist je dat het merk Makita ook verticuteermachines verkoopt? Uit de vele reviews op internet blijken deze van een goede kwaliteit te zijn.

De elektrische verticuteermachine heeft een hoog vermogen van maar liefst 1800 Watt en is geschikt voor gazons tot ongeveer 350 m2. De machine is eenvoudig in te stellen in 4 verschillende verticueerdieptes en beschikt over een opvouwbare duwbeugel voor het ruimtebesparend opbergen.

De verticuteermachine wordt geleverd met een opvangbak van 40 liter. In de praktijk wordt deze meestal niet gebruikt, omdat deze na enkele meters verticuteren al vol zit.

Van de verticuteermachines die we in dit artikel hebben benoemd, is de Makita verticuteermachine de machine met de grootste werkbreedte. De werkbreedte van deze machine is 36 centimeter.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze machine hebben aangeschaft, zeggen het volgende over deze machine:

 • Degelijk apparaat;
 • Krachtig;
 • Makkelijk in gebruik;
 • Duurzaam;
 • Veilig;
 • Heeft erg veel vermogen!

Beste elektrische verticuteermachine

Bestel direct!

Wat kost een elektrische verticuteermachine?

De prijs van een elektrische verticuteermachine varieert tussen de 70 en 200 euro. De goedkopere variant is een prima verticuteermachine voor een klein gazon. Voor een middelgroot gazon raden we je aan om een machine te kopen met een wat groter vermogen. Vaak zijn deze iets duurder in de aanschaf maar door het gebruiksgemak is een iets duurdere investering zeker de moeite waard.

Waar te koop?

Een elektrische verticuteermachine kun je op verschillende plekken kopen of online bestellen. Onderstaand geven we je weer waar een verticuteermachine het meest wordt verkocht.

Welkoop

Welkoop heeft alles voor tuin en dier. Ze hebben ook verticuteermachines in het assortiment. Wel is het assortiment hier slechts beperkt en richt deze winkel zich op enkele typen.

Bol.com

Het grootste assortiment verticuteermachines vind je online op bol.com. Op dit platform worden ruim 30 verschillende soorten verticuteermachines aangeboden.

Het voordeel van bol.com is dat je door het grote assortiment de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Ook hebben gebruikers bij de verticuteermachine een beoordeling achtergelaten, zodat je direct inzicht krijgt in de kwaliteit van de machine.

Een ander voordeel van bol.com is de gratis en snelle levering van een verticuteermachine. Vaak heb je na een bestelling de verticuteermachine de volgende dag al in huis om aan de slag te gaan.

Bekijk het aanbod!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>