Beste flexibele tuinslang: Bekijk de top 5!

FBeste flexibele tuinslanglexibele tuinslangen worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Ze zijn handig in gebruik en hebben weinig ruimte nodig in vergelijking met een klassieke tuinslang. Ben je op zoek naar een flexibele tuinslang? In dit artikel heb ik de 5 beste flexibele tuinslangen voor je op een rijtje gezet.

In flexibele tuinslangen zitten best wat kwaliteitsverschillen. Dit valt ook op wanneer je de ervaringen van gebruikers op het internet leest. Vóór je er een gaat aanschaffen is het daarom goed om de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje te zetten. Ik heb ze al voor je op een rijtje gezet, waardoor je kunt bepalen waar jouw flexibele tuinslang aan moet voldoen.

Verder wordt in dit artikel duidelijk waar je een tuinslang kunt aanschaffen en wat de kosten hiervan zijn.

De voordelen van een flexibele tuinslang

Dat de flexibele tuinslang de laatste jaren steeds vaker wordt gebruikt is niet voor niets. Een flexibele tuinslang heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van een klassieke tuinslang. Het belangrijkste voordeel is misschien wel de compactheid van deze tuinslang.

Een flexibele tuinslang zet zich uit wanneer deze met water is gevuld. Wanneer het water uit de slang is, krimpt de slang en kun je het product makkelijk opbergen. Zo past de tuinslang eenvoudig in een kast of kun je deze opbergen in een bijgeleverd tasje.

Een ander voordeel is dat de tuinslang licht in gewicht is. Hierdoor is deze makkelijk hanteerbaar en ook eenvoudig op te bergen.

In de onderstaande video kun je zien hoe een flexibele tuinslang werkt.

Wanneer komt een flexibele tuinslag goed van pas?

Een flexibele tuinslang komt bij veel werkzaamheden in je tuin goed van past. Toch is er iets waar je rekening mee moet houden. Een flexibele tuinslang is niet geschikt om aan te sluiten op een hogedrukreiniger. Door de druk kan de tuinslang eerder scheuren. Gebruik in dit geval een klassieke tuinslang.

Voor de volgende klussen is een flexibele tuinslang onder andere geschikt:

  • Water geven tuin;
  • Schoonmaakwerkzaamheden;
  • Vullen van een zwembadje.

De beste flexibele tuinslang

Onderstaand heb ik een selectie gemaakt van de beste flexibele tuinslangen. De selectie is samengesteld op basis van beoordelingen van gebruikers op internet. Dóór een van de onderstaande tuinslangen aan te schaffen, weet je dat je een goed product in huis haalt.

Extreem sterke Magic Hose elastische flexible tuinslang

Deze flexibele tuinslang is erg sterk en heeft gevuld met water een lengte van 15 meter. Wat deze tuinslang erg sterk maakt is de 3-voudig versterkte polyester buitenzijde en de koppeling van messing. Hierdoor beschadigt de tuinslang minder snel in vergelijking met veel goedkopere varianten.

Wanneer je het water uit de tuinslang laat krimpt deze van 15 meter naar 5 meter. Dit zorgt er voor dat de tuinslang compact is op te bergen.

De tuinslang wordt geleverd met een sproeikop die bestaat uit 8 verschillende standen. Hierdoor kun je kiezen welke stand geschikt is voor je gebruiksdoel. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om de tuin water te geven met een harde straal maar gebruik je bij voorkeur een nevelstand. Het verstellen van de verschillende standen gaat vrij eenvoudig.

Schaf je deze tuinslang aan dan krijg je een opbergtas en een opberghaak meegeleverd.

MD-Goods super sterk uitrekbare tuinslang tot 30 meter

Is een tuinslang met een lengte van 15 meter te kort? Wellicht is deze tuinslang van 30 meter van het merk MD-Goods geschikt. De slang heeft zonder waterdruk een lengte van 10 meter waardoor de slang zich tot 3x kan uitzetten.

De tuinslang die wordt geleverd met een sproeikop met maar liefst 9 standen is zwart van kleur en wordt geleverd met een 100% tevredenheidsgarantie. Ben je niet tevreden met het product dan kun je de tuinslang binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

J.E. Extreem sterke elastische flexibele tuinslang tot 30 meter

Deze flexibele tuinslang heeft een felgroene kleur en een lengte tot 30 meter. De tuinslang slang bestaat uit een 3-voudig versterkte polyester buitenzijde en wordt geleverd met een koppeling van messing. Wanneer de tuinslang niet gevuld is met water, heeft deze een lengte van 10 meter. De tuinslang neemt hierdoor niet veel ruimte in.

Het prettige aan deze flexibele tuinslang is dat er nooit knikken in kunnen komen wat bij veel flexibele tuinslangen wel het geval is.

Bij de tuinslang wordt een sproeikop geleverd die in 8 standen is in te stellen. Handig om te weten is dat de tuinslang eenvoudig te koppelen is aan accessoires van de bekende merken Gardena en Kärcher.

Dat veel gebruikers tevreden zijn met deze tuinslang blijkt uit de beoordelingen op bol.com. Gebruikers geven de tuinslang 4,5 van de maximaal 5 te behalen sterren. Lees hier alle ervaringen!

Gologi – Super sterk uitrekbare tuinslang tot 22,5 meter

Wanneer een tuinslang van 30 meter te lang is, zou je deze tuinslang van 22,5 meter aan kunnen schaffen van het merk Gologi. De tuinslang zet tot 3x uit en is handig in gebruik omdat deze nooit in de knoop kan raken. Met de meegeleverde sproeikop bestaande uit 8 standen kun je de tuinslang voor diverse klussen gebruiken. Of het nu gaat om het wassen van ramen, het water geven van de tuin of het schoonmaken van je auto. Deze Gologi flexibele tuinslang is erg praktisch!

De tuinslang wordt geleverd met een koppeling en opbergtas om de tuinslang in op te bergen. Op bol.com scoort deze tuinslang gemiddeld 4,7 van de maximaal 5 te behalen sterren! Lees hier alle beoordelingen!

Flexbele tuinslang 15 meter

Deze tuinslang van 15 meter heeft een goede/prijs kwaliteitsverhouding. De tuinslang is misschien niet van de allerbeste kwaliteit. Maar in het lagere prijsklasse is dit zeker één van de betere! De tuislang heeft een kunststof koppeling en is hiermee prima aan te sluiten op de buitenkraan.

De tuinslang is licht in gewicht, handig in gebruik en knikt niet. Voor een langere levensduur is het verstandig om de slang niet te lang in de zon te laten liggen en na gebruik weer op te bergen.

Aandachtspunten bij aanschaf

Wanneer je een flexibele tuinslang gaat aanschaffen, zijn er vooraf enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. De belangrijkste heb ik onderstaand voor je op een rijtje gezet.

Lengte

Een flexibele tuinslang is verkrijgbaar in diverse lengtes. Deze lengtes behaalt de tuinslang wanneer deze volledig is gevuld met water. De diverse tuinslangen variëren in lengte tussen de 7,5 en 30 meter.

Vóór je een tuinslang gaat aanschaffen, is het verstandig om te bepalen welke lengte je nodig hebt. Het zou jammer zijn als de tuinslang net te kort blijkt te zijn. In dit geval kiezen veel mensen voor de langste variant omdat op veel plekken te gebruiken is.

Kleur

De tuinslangen variëren in kleur. De meest voorkomende kleuren zijn groen, blauw, geel of zwart. Nu zegt de kleur van de tuinslang helemaal niets over de kwaliteit. In veel gevallen hangt een flexibele tuinslang in de zomermaanden veel buiten. Kijk je liever niet tegen een felle kleur aan dan zou je een tuinslang kunnen aanschaffen met een zwarte neutrale kleur.

Sproeikop

De meeste flexibele tuinslangen worden verkocht inclusief een sproeikop. Bij het aanschaffen van een flexibele tuinslang met sproeikop kun je op het aantal sproeistanden letten. Veel sproeikoppen beschikken over 3 tot 7 standen die je voor allerlei klussen kunt gebruiken.

Koppelingen

Bij de aanschaf van een flexibele tuinslang zou je er op kunnen letten of je koppelstukken krijgt meegeleverd. De koppelstukken maken het mogelijk om de tuinslang te koppelen aan de waterkraan.

Let bij het aanschaffen van een flexibele tuinslang ook op de kwaliteit van de koppelstukken. Ze kunnen bestaan uit kunststof of uit messing. Een koppeling van messing is een stuk steviger dan een koppeling van kunststof. Over het algemeen zijn de tuinslangen met een koppeling van kunststof wel iets voordeliger.

Maximale druk

Zoals ik je al eerder vertelde is een flexibele tuinslang niet geschikt om aan te sluiten op een hogedrukreiniger. Gelukkig kun je alle flexibele tuinslangen wel gewoon aansluiten op een keukenkraan of buitenkraan. In dit geval hoef je niet te letten op de waterdruk wat vermeld staat in de productinformatie.

Wil je de flexibele tuinslang aansluiten op een keukenkraan? In het artikel ‘tuinslang aansluiten op een keukenkraan’ vertel ik je welke koppelingen goed van pas komen.

Bekijk deze koppeling!

Opbergzak

Bij sommige flexibele tuinslangen krijg je een handige opbergzak meegeleverd. Dit is erg handig want op deze manier kun je de tuinslang opbergen zodat de kans op beschadigingen wordt beperkt.

Tuinslanghouder

Een flexibele tuinslang ligt in de zomermaanden veel buiten. Wil je voorkomen dat de tuinslang op de grond ligt dan is het verstandig om de tuinslang op te rollen om een tuinslanghouder. Bij sommige flexibele tuinslanghouders wordt deze standaard meegeleverd.

Een tuinslanghouder moet je nog wel aan de muur bevestigen. Dit kan bijvoorbeeld vlakbij je buitenkraan waardoor je de tuinslang direct kunt gebruiken.

Ervaringen gebruikers

Vóór je een flexibele tuinslang gaat aanschaffen, raad ik je aan om eerst naar de beoordelingen van gebruikers op internet te kijken. Het valt op dat er flexibele tuinslangen zijn die door gebruikers erg laag worden beoordeeld. Deze tuinslangen lekken snel en hebben hierdoor vaak een korte levensduur. De wat duurdere tuinslangen zijn kwalitatief meestal beter en gaan langer mee.

Wat is sterker een klassieke tuinslang of flexibele tuinslang

Over het algemeen is een klassieke tuinslang sterker. Sommige klassieke tuinslangen gaan tientallen jaren mee, zoals een Gardena tuinslang. Een flexibele tuinslang gaat meestal afhankelijk van gebruik enkele jaren mee.

Door de compactheid van de flexibele tuinslang kiezen veel mensen toch voor het gebruiksgemak dan voor een tuinslang met een lange levensduur.

In het artikel ‘beste tuinslang met haspel’ vertel ik je welke klassieke tuinslangen het beste zijn.

Flexibele tuinslang en zon

Voor een langere levensduur kun je de flexibele beter niet in de zon laten liggen. De zon zorgt er voor dat kwaliteit van de tuinslang achteruit gaat en dat de tuinslang gaat verkleuren.

Waar je bij een flexibele tuinslang ook op moet letten is het water in de tuinslang. Na gebruik kun je het beste al het water uit de tuinslang laten lopen. Het komt wel eens voor dat mensen water in de slang laten zitten en na enkele uren weer geen sproeien. Het water in de slang is erg heet geworden. Dit kan er voor zorgen dat het gras en beplanting verbrand.

Wanneer de tuinslang door spelende kinderen wordt gebruikt, blijft het ook op letten. Het hete water kan zelf brandwonden veroorzaken.

Het is daarom verstandig om het water in zowel klassieke als flexibele tuinslangen na gebruik altijd uit de slang te laten lopen.

Waar kopen?

Een flexibele tuinslang kun je diverse (web)winkels aanschaffen. Bij de onderstaande (web)winkels worden ze met regelmaat verkocht.

Bol.com

De meeste flexibele tuinslangen worden verkocht via bol.com. Bol.com heeft als voordeel dat het een groot assortiment aan flexibele tuinslangen heeft. Hierdoor kun je de verschillende tuinslangen in prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken.

Veel gebruikers laten op bol.com een beoordeling achter van de tuinslang die ze hebben aangekocht. Door de ervaringen van gebruikers na te lopen, kun je al snel de goede van de minder goede tuinslangen achterhalen.

Wanneer je bij bol.com een flexibele tuinslang bestelt, wordt deze meestal binnen enkele werkdagen bij je thuis bezorgd.

Bekijk het product op bol.com!

Action

In het assortiment van Action zit ook een flexibele tuinslang. Wat de kwaliteit van deze flexibele tuinslang is, weet ik helaas niet. Het assortiment is vrij beperkt en richt zich meestal niet op alle lengtes.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>