Beste gazonmest voor in het najaar: Ontdek hoe jou gazon sterk de winter in gaat!

Beste najaarsmeststofWat is de beste gazonmest die je in het najaar op jouw gazon aan kunt brengen? In dit artikel maken we de beste meststoffen aan je duidelijk en vertellen we waarom het zo belangrijk is om je gazon ook in het najaar te bemesten.

Wat veel mensen met een gazon niet weten, is dat het gazon ook in het najaar bemest moet worden. Doe dit niet met meststof die je in het voorjaar en zomer gebruikt om de groei te bevorderen, maar gebruik hiervoor speciale najaarsmeststof. In deze meststof zitten elementen die er voor zorgen dat je gazon sterk de winter in gaat. Meer hierover kun je lezen in het artikel.

Gazon bemesten in het najaar

Het gazon bemesten in het najaar is iets wat door veel mensen wordt vergeten. Zodra de groei van het gras afneemt, wordt vaak gedacht dat het gazon geen aandacht meer nodig. Niet is minder waar want het is belangrijk om het gazon sterk de winter in te laten gaan. Dit kan door in het najaar een najaarsmeststof aan te brengen op het gazon.

In deze meststof zit extra kalium wat zorgt voor een goede afharding van het gras. Het gras kan hierdoor beter tegen betreding en vorst. Hiernaast wordt je gazon minder gevoelig voor ziekten en schimmels en droogt deze minder snel uit.

In najaarsmeststoffen zitten ook nog andere elementen die belangrijk zijn voor het gazon. IJzer gaat de ontwikkeling van mos tegen en magnesium zorgt er voor dat het gras een diepgroene kleur krijgt. Vaak zien we in het najaar en winter dat het gras een geelachtige kleur krijgt. Door bemesting of kalk met magnesium te strooien trekt deze gele kleur weer snel bij.

Het strooien van een najaarmeststof kan het beste in de periode eind augustus t/m november. We raden je aan om deze meststof niet in het voorjaar te gebruiken. Het gras heeft dan behoeft aan meststof met andere elementen. Zo is deze meststof geschikt voor in het voorjaar.

Wil je weten wat je nog meer aan het gras moet doen om deze optimaal de winter in te laten gaan? In het artikel ‘gazon winterklaar maken’ vertellen we je hier meer over.

Organische meststof of kunstmest?

Om je gazon te bemesten heb je de keuze uit kunstmest of een organische meststof. Wij raden je aan om te kiezen voor een organische meststof. Ten opzichte van kunstmest is deze dierlijke meststof beter voor het milieu en bestaan de korrels uit microkorrels welke sneller door je gazon worden opgenomen.

Qua prijskaartje is een organische meststof misschien iets duurder dan kunstmest. Maar wanneer je kijkt naar de werkingsduur van de meststof dan zie je dat een organische meststof het gazon veel langer van voldoende voeding voorziet dan kunstmest.

De meeste organische meststoffen hebben een werkingsduur van 100 tot 120 dagen. Kunstmest werkt ongeveer 40 á 50 dagen.

Beste gazonmest voor in het najaar


Wat is de beste gazonmest voor in het najaar? Onderstaand geven we beste meststoffen voor je weer.

DCM najaarsmeststof

Ben je op zoek naar een najaarsmeststof dan zie je in de meeste winkels of online webshops de najaarsmeststof van het merk DCM. DCM is een producent van diverse meststoffen voor tuin en gazon en is in Nederland en België een veel verkocht product.

DCM najaarsmeststof zorgt er voor dat je gazon voorbereid is op de koude wintermaanden. Bemesting maakt het gazon weer mooi dicht en groen en zorgt er voor dat gazon geen schade oploopt als gevolg van vorst.

De organische meststof is rijk aan kalium en heeft een werking van 100 dagen. Naast dat deze meststof op het gazon wordt toegepast, is deze ook geschikt voor in de biologische tuin.

Deze meststof wordt verkocht in diverse verpakkingen met de volgende inhoud:

  • 1,5 kg voor 30 m2
  • 3 kg voor 60 m2
  • 10 kg voor 200 m2
  • 20 kg voor 400 m2

De verpakking van 1,5 en 3 kg beschikt over een handige strooiopening. Hiermee kun je de meststof vanuit de strooidoos over het gazon aanbrengen. De verpakking van 10kg wordt geleverd in een zak. Om de meststof gelijkmatig over het gazon te kunnen strooien is een strooiwagen een handig hulpmiddel.

Een strooiwagen is ook geschikt voor het aanbrengen van graszaad. In het artikel ‘graszaad gelijkmatig verdelen’ lees je meer over dit handige product.

Beste najaarsmeststof

Bestel najaarsmeststof direct!

Organifer meststof najaar

Wie een positieve bijdragen aan het milieu wil leveren doet er goed aan om de Organifer najaarsmeststof aan te schaffen. De duurzaamheid van dit product begint al bij de verpakking die is gemaakt van gerecycled karton. De verpakking is op maat gemaakt waardoor de meststof bij het vervoeren naar de winkel of klant weinig nutteloze ruimte in beslag neemt. Hiernaast wordt met het karton het plastic verbruik teruggedrongen.

Organifer meststof bestaat uit korrels die je gazon of tuin beschermen tegen de winter. Ze zorgen voor een groenere kleur, zoals je op de onderstaande foto kunt zien en ze hebben een langdurige werking van maar liefst 120 dagen.

Het product is het gehele jaar toe te passen en is zelfs te gebruiken tijdens de aanleg van een gazon. De korrels dienen hierbij lichtjes in de ondergrond geharkt te worden. In de praktijk zien we dat deze meststof veel in najaar (september/oktober) wordt verkocht om het gazon af te harden.

De bemestingsgift is 1kg voor 20 vierkante meter gazon.

Beste najaarsmeststof

Bestel direct!

Wat kost meststof voor het gazon?

Een verpakking met najaarsmeststof heb je al vanaf 8 euro. Veel merken verkopen meststof in verschillende verpakkingen die variëren in inhoud. Het is vaak voordeliger om te kiezen voor een grotere verpakking met meststoffen. In verhouding zijn deze goedkoper dan dat je elke jaar een kleine of meerder verpakkingen koopt.

Het voordeel van een meststof is dat je hiermee meerdere jaren kunt doen als je deze op een droge plek in je garage of tuinhuis bewaard.

Waar kun je najaarsmest kopen?

Najaarsmeststof voor je gazon is in verschillende winkel of webshop te koop. In onderstaande winkel en/of webshop worden najaarsmeststoffen verkocht voor het gazon.

Welkoop

Welkoop heeft alles voor tuin en dier. In het assortiment bij Welkoop zitten ook diverse meststoffen voor je tuin en je gazon, waaronder najaarmeststoffen voor het gazon.

Bol.com

Bij bol.com is het mogelijk om meststoffen online te bestellen waarna deze binnen enkele werkdagen bij je thuis wordt bezorgd. Het voordeel van bol.com is dat het assortiment best groot is, waardoor je verschillende meststoffen (in prijs) met elkaar kunt vergelijken.

Een ander voordeel van bol.com is de snelle en gratis verzending.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>