Beste gazonwals 2021: Bekijk de top 3!

Beste gazonwalsIn dit artikel vertel ik je wat de beste gazonwals is en waar je bij het kopen hiervan rekening mee kunt houden. Een gazonwals is een product waar je het nodige over moet weten voor dat je dit product gaat kopen. Zo is goed om te weten wat je er allemaal mee kunt en wat de verschillen zijn tussen de aangeboden tuinwalsen. Ik zal je daarom in dit artikel van meer informatie voorzien.

Verder licht ik in dit artikel toe waar je een gazonwals kunt kopen en wat ongeveer de prijs voor een gazonwals is. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel wat voor jou de ideale gazonwals is.

Bekijk hier het voordelige aanbod!

Wat kun je met een gazonwals?

Een gazonwals is een gereedschap wat niet iedereen die een gazon heeft in de garage heeft staan. Desondanks is een wals een gereedschap waarmee je diverse werkzaamheden kunt uitvoeren. Onderstaand licht ik enkele werkzaamheden aan je toe.

Graszoden aanrollen

Wanneer je graszoden gaat leggen, is een gazonwals een ideaal hulpmiddel om de graszoden aan te rollen. De graszoden gaan hierdoor beter hechten aan de ondergrond en de naden sluiten door het walsen beter aan elkaar.

Aandrukken graszaad

Kies je voor het zaaien met graszaad, ook dan is het walsen na het strooien van graszaad aan te raden. Door met een wals over het oppervlak te gaan, hechten de graszaden beter aan de ondergrond. Hierdoor krijg je een groter percentage graszaad wat kiemt, wat de ontwikkeling van de grasmat ten goede komt.

Gazon egaliseren

Een gazonwals kan ook handig zijn bij het egaliseren. Door het gewicht wordt de ondergrond goed aangedrukt waardoor de kans op verzakkingen een stuk kleiner wordt. Naast het walsen is het altijd aan te raden om het gazon met een egalisatiehark te egaliseren. In het artikel ‘beste egalisatiehark’ vertel ik je welke harken hiervoor ideaal zijn om te gebruiken.

Beste gazonwals

Onderstaand heb ik een selectie gemaakt van de beste gazonwalsen. Deze walsen zijn door gebruikers hoog beoordeeld op kwaliteit.

Kreator KRTGR9101 Tuinwals

De Kreator KRTGR9101 tuinwals is een goede kwaliteit wals die voor een schappelijke prijs is aan te schaffen. Met deze tuinwals kun je grond aandrukken en kleine oneffenheden bijwerken bij een hobbelig oppervlak.

De tuinwals kun je op gewicht brengen door deze te vullen met water of zand. Volledig gevuld met water is de wals ongeveer 48 kilogram zwaar. Volledig gevuld met zand is de wals ongeveer 60 kilogram. Heb je de tuinwals gebruikt, dan kun je de inhoud uit de wals halen, waardoor de tuinwals beter hanteerbaar is.

Handig om te weten is dat deze tuinwals een werkbreedte van 50 centimeter heeft. Hierdoor is de wals prima te hanteren. Het product is gemaakt van staal er voorzien van een zwarte lak.

Beste gazonwals

Bestel direct!

MaxxGarden gazonrol

De Maxxgarden gazonwals is een prima gazonwals voor het aandrukken van graszoden of ondergrond. De gazonwals heeft een werkbreedte van 50 centimeter en een gewicht van 9,2 kilogram. Vul je de gazonwals met water dan heeft deze een gewicht van 50 kilogram. Met zand weegt de gazonwals 75 kilogram.

De hoogte van de gazonwals is 110 centimeter. Gebruikers die dit product hebben aangekocht, geven aan dat de wals eenvoudig te vullen is met water of zand.

Beste gazonwals

Bestel direct!

Graswals / tuinwals

Wanneer je op zoek bent naar een bredere gazonwals, dan is wellicht deze gazonwals die een werkbreedte van 60 centimeter heeft geschikt. Met deze wals kun je grond gelijk walsen of graszaad contact laten maken met de ondergrond.

Aan de zijkant van deze gazonwals zit een opening waarin je water of zand kunt toevoegen. Dit maakt de gazonwals zwaarder. Volledig gevuld met water heeft de gazonwals een gewicht van 60 kilogram.

De hoogte van de duwbeugel is 109 centimeter. De inhoud van de gazonwals is 48 liter. Handig om te weten is dat deze wals ongevuld een gewicht van 12,8 kilogram heeft. Hiermee is de wals makkelijk hanteerbaar en te verplaatsen.

Bij levering van de gazonwals moet je de wals zelf nog monteren. Dit is een eenvoudige klus dankzij de meegeleverde handleiding.

Beste gazonwals

Bestel direct!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen?

Ben je van plan om een gazonwals aan te schaffen, dan zijn er enkele factoren waar je bij de aankoop over na kunt denken. Op deze manier koop je een wals die voldoet aan je wensen en heb je hier jarenlang plezier van.

Breedte

Een wals is verkrijgbaar in verschillende breedtes. De meest gangbare breedte voor een wals die je handmatig kunt duwen is tussen de 50 en 60 centimeter. Een wals die je achter een tractor of zitmaaier kunt hangen, zijn vaak een stuk breder.

Het voordeel van een brede gazonwals is dat je minder vaak op en neer moet. Meestal zijn brede walsen een stuk zwaarder en zijn ze hierdoor iets lastiger hanteerbaar dan een gazonwals die wat smaller is.

Vulbaar

De meeste gazonwalsen zijn vulbaar met water of zand. Het voordeel van deze gazonwalsen is dat ze leeg makkelijk hanteerbaar zijn vanwege het gewicht. Er zijn ook gazonwalsen op de markt die van beton zijn. Deze gazonwalsen zijn zodanig zwaar dat ze lastig hanteerbaar zijn.

Om de gazonwals eenvoudig te kunnen verplaatsen, raad ik je aan om te kiezen voor een gazonwals die vulbaar is met water of zand.

Inhoud

Je zou ook eens kunnen kijken naar de inhoud van de wals. Hoe groter de inhoud, hoe zwaarder je de wals kunt maken. De meeste walsen hebben een inhoud rond de 50 liter.

Duwen of achter zitmaaier?

De meeste mensen kiezen voor een wals die ze handmatig kunnen duwen. Heb je een groot gazon en een zitmaaier, dan zou je kunnen kiezen voor een wals die je achter de zitmaaier kunt hangen.

In verhouding met een wals die je kunt duwen, zijn de walsen die je achter een zitmaaier kunt hangen een stuk duurder.

Verstelbare duwstang

De meeste walsen hebben geen verstelbare duwstang. Bij slechts enkele merken walsen is het mogelijk om de duwstang op de juiste lichaamslengte in te stellen. Heeft dit jouw voorkeur, dan zou je hier bij de aankoop rekening mee kunnen houden.

Beoordelingen

Verder raad ik je aan om op internet de beoordelingen over een gazonwals te lezen. Een platform waar veel reviews worden achtergelaten is bol.com. Door de review van gebruikers te kijken weet je welke type gazonwalsen hoog door gebruikers staan aangeschreven en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Wat kost een gazonwals?

De prijs voor een gazonwals varieert tussen de 50 en 250 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit en het formaat van de gazonwals. In de meeste gevallen kost een wals die je handmatig kunt duwen tussen de 50 en 100 euro.

Een gazonwals die je achter een zitmaaier kunt hangen is een stuk duurder en kost meestal tussen de 100 en 250 euro.

Waar kopen?

Een wals kun je kopen in een winkel met tuingereedschap, zoals een tuincentrum of bouwmarkt. Het assortiment in deze winkels is vrij klein en niet iedere winkel heeft een gazonwals in het assortiment.

Je kunt een wals ook online bestellen. Op bol.com worden tientallen gazonwalsen aangeboden die gratis bij je thuis worden bezorgd. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over de gazonwals wel in je auto past.

Het voordeel van bol.com is dat veel gebruikers een beoordeling achterlaten, waardoor je direct kunt zien welke walsen hoog door gebruikers staan aangeschreven.

Bekijk hier het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>