Beste kruiwagen met 2 wielen: Bekijk de top 3!

Beste kruiwagen met 2 wielenIn dit artikel wordt duidelijk wat de beste kruiwagen met 2 wielen is en waar je bij de aanschaf van een kruiwagen met 2 wielen op moet letten. Tegenwoordig worden steeds vaker kruiwagens op 2 wielen verkocht. Deze kruiwagen staan stabiel en zijn voornamelijk bij werkzaamheden in de stal of tuin geschikt.

Wanneer je een kruiwagen op 2 wielen gaat kopen, zijn er enkele aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. In dit artikel lichten we de belangrijkste aandachtspunten aan je toe. Verder wordt in dit artikel duidelijk wat dit product kost en waar je deze kunt aanschaffen.

Na het lezen van dit artikel weet je welke kruiwagen het meest voor jou geschikt is!

Waarom een kruiwagen met 2 wielen?

Wanneer je op zoek bent naar een kruiwagen, dan is het aanbod enorm groot. Als je kiest voor een kruiwagen met 2 wielen, dan weet je dat je een stabiele kruiwagen in huis haalt. Tijdens het volscheppen van de kruiwagen blijft deze goed op zijn plaats staan en valt minder snel om dan bij een kruiwagen op 1 wiel.

Hiernaast is een kruiwagen met 2 wielen makkelijk te verrijden en is het eenvoudig om het evenwicht te bewaren. Het nadeel is dat de kruiwagen misschien iets minder wendbaar is, maar dit is niet bij alle werkzaamheden noodzakelijk.

Waar is een kruiwagen op 2 wielen voor geschikt?

Een kruiwagen op 2 wielen wordt veel gebruikt bij het uitmesten van stallen. Dankzij de wielen staat de kruiwagen stevig op de grond en valt deze minder snel om tijdens het volscheppen van de kruiwagen.

Naast dat een kruiwagen met 2 wielen vaak op boerderijen en maneges wordt gebruikt, wordt deze ook wel eens in tuinen gebruikt voor groenafval.

Een kruiwagen op 2 wielen is niet geschikt voor het vervoeren van stenen en puin. Vanwege de inhoud wordt de kruiwagen als snel te zwaar en de kunststofbak is hier niet voldoende tegen bestand.

Beste kruiwagen met 2 wielen

Onderstaand hebben we een selectie gemaakt van de beste kruiwagens met 2 wielen. Deze kruiwagens zijn van een goede kwaliteit en zijn door gebruikers op internet hoog beoordeeld in kwaliteit.

Altrad Fort Kruiwagen – 2 wielen – PE 160-2

De Altrad Fort kruiwagen is de perfecte kruiwagen voor in de stal, grote tuinen en kwekerijen. De kruiwagen is geschikt voor het vervoeren van lichte materialen zoals voedsel hooi enz.

De kruiwagen heeft een diepe, rechte  bak die is gemaakt van kunststof. Het onderstel is gemaakt van staal en is hierdoor erg stevig. Met behulp van boutjes is de bak op het onderstel bevestigd, waar deze stevig vastzit.

Verder beschikt de kruiwagen over 2 luchtbanden waardoor de kruiwagen soepel rijdt.  De kruiwagen heeft een bakinhoud van 160 liter en een draaggewicht van maximaal 250 kilogram.

BT-Tools kruiwagen met antilek wielen

Heb je liever een kruiwagen met antilek wielen? Wellicht is deze kruiwagen van het merk BT-Tools geschikt? De kruiwagen heeft een bakinhoud van 160 liter en is zeer gewild vanwege een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De kruiwagen wordt voornamelijk gebruikt door hoveniers, paardenhouders, tuinders en boeren. Dankzij de anti-lek wielen, staat deze kruiwagen nooit met een slappe band en is deze altijd direct te gebruiken.

Het voordeel van deze anti-lek wielen is dat deze wat lichter in gewicht zijn. Hierdoor rijdt de kruiwagen comfortabel en is deze geschikt voor zachte en semi ruwe terreinen.

Kruiwagen 160 liter met dubbele band

Deze kruiwagen is misschien niet van het bekendste merk, maar qua prijs/kwaliteitverhouding is dit een interessante kruiwagen.

De kruiwagenbak heeft een inhoud van 160 liter en de bak is gemaakt van dik kunststof. De bak is hierdoor erg stevig en je kunt hiermee grote hoeveelheden vervoeren.

Net als de bovengenoemde kruiwagens is deze kruiwagen voornamelijk bedoeld voor het vervoeren van hooi, zand, mest en andere materialen.

Waar op letten bij aankoop?

Wanneer je een kruiwagen met 2 wielen gaat kopen, zijn er enkele aandachtspunten waar je vóór de aankoop rekening mee kunt houden. Onderstaand lichten we de belangrijkste aandachtspunten aan je toe, zodat je deze mee kunt nemen tijdens de aanschaf van een kruiwagen.

Inhoud bak

Allereerst is het goed om te weten hoe groot de bak van de kruiwagen moet zijn. Bij de grootte van de bak wordt gesproken over het aantal liters van de bak. Voor een kruiwagen op 2 wielen bedraagt deze meestal rond de 160 liter.

In vergelijking met een gewone kruiwagen is dit een grote bakinhoud. Hiermee is deze kruiwagen ideaal voor in de stal of voor het voeren van lichte tuinmaterialen zoals bladeren en gras.

Het nadeel van een grote bak is dat je deze snel te zwaar laadt. Een kruiwagen met een bakinhoud van 160 liter is niet geschikt voor het voeren van stenen en grond. Is dit wel wenselijk kies dan voor een kruiwagen met een kleinere bakinhoud van rond de 80 liter.

Luchtbanden of antilek wielen

Vóór je een kruiwagen gaat aanschaffen, is het aan te raden om na te denken over wat voor type banden de kruiwagen moet hebben. Kies je voor luchtbanden of ga je voor antilek wielen. Zoals de naam het al zegt kunnen antilek wielen niet lek raken. Luchtbanden kunnen dit wel.

Het grote voordeel van luchtbanden is dat deze comfortabel rijden. Bij antilek wielen rijdt de kruiwagen iets minder comfortabel en voel je sneller de trillingen in je armen. Een antilek wiel dat over bestrating rijdt, maakt meer geluid dan een luchtband.

Merk

Wanneer je een kruiwagen gaat aanschaffen, zou je ook rekening kunnen houden met het merk van de kruiwagen. Enkele merken die hoog staan aangeschreven, zijn Ford en Matador. Hiernaast zijn er ook kruiwagens van wat minder bekende merken. In prijs zijn deze meestal wat voordeliger. In veel gevallen is de kwaliteit dan ook wat lager.

Materiaal

Wanneer je een kruiwagen gaat aanschaffen, heb je de keuze uit een kruiwagen van metaal of van kunststof. De meeste kruiwagen met 2 wielen zijn gemaakt van kunststof. Dit product is stevig maar niet voldoende bestand voor steen en puin. Hiervoor kun je beter een metalen kruiwagen gebruiken.

Het voordeel van een kunststof kruiwagen is dat deze licht van gewicht is. De kruiwagen is hierdoor makkelijker op te tillen dan een kruiwagen van metaal.

Gemonteerd of zelf nog monteren

Een kruiwagen met 2 wielen kun je kopen in een winkel of bij je thuis laten bezorgen als je het product online besteld. Sommige kruiwagens worden geleverd als een bouwpakket waardoor je de kruiwagen nog zelf in elkaar moet zetten. Meestal is dit met behulp van een handleiding makkelijk te doen.

Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om een kruiwagen in elkaar te zetten, dan zou je een kant-en-klare kruiwagen kunnen aanschaffen. Deze kruiwagen is direct klaar voor gebruik.

Beoordelingen gebruikers

Heb je een kruiwagen op het oog? Lees dan eerst de beoordelingen van gebruikers voor dat je er een gaat aanschaffen. Gebruikers weten je nu eenmaal het beste te vertellen wat de kwaliteit van de kruiwagen is en wat de voor- en nadelen zijn.

Een platform waar veel gebruikers een beoordeling achterlaten over de aangeschafte kruiwagen is bol.com. Gebruikers geven de kruiwagen een cijfer en geven aan wat de plus- en minpunten van de kruiwagen zijn.

Wat kost een kruiwagen met 2 wielen?

De prijs voor een kruiwagen met 2 wielen varieert tussen de 70 en 380 euro. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de inhoud van de kruiwagen. Qua prijs zijn kruiwagens van het merk Ford en Matador meestal wat duurder. Je krijgt hiervoor wel een kwalitatief goede kruiwagen voor terug!

Wij raden je aan om te investeren in een goede en stevige kruiwagen. Van deze kruiwagen heb je jarenlang plezier.

Waar kopen?

Een kruiwagen met 2 wielen kun je aanschaffen in diverse webshops en winkels. In de onderstaande webshop en winkel worden de meeste kruiwagen met 2 wielen verkocht.

Bol.com

Bol.com is een platform met een groot aanbod kruiwagens. Je vindt hier allerlei soorten kruiwagen van klein tot groot en van 1 wiel tot 2 wielen. Als we kijken naar het aanbod op bol.com dan heb je hier de keuze uit maar liefst tientallen kruiwagen met 2 wielen.

Om deze reden is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op bol.com. Bij sommige kruiwagen geven kopers een beoordeling, zodat je ook direct kunt zien wat andere van de kruiwagen vinden. Hiermee vergroot je de kans dat je een goed product in huis haalt.

Het voordeel van online bestellen is dat de kruiwagen meestal wat goedkoper is dan in de winkel. Hiernaast worden de meeste kruiwagens gratis bij je thuis bezorgd.

Welkoop

Welkoop is een winkel waar ze alles hebben voor tuin en dier. In het assortiment van Welkoop zitten ook enkele kruiwagens. Het aanbod is misschien niet zo groot als op bol.com maar mogelijk dat er hier toch een kruiwagen tussen zit die voldoet aan je wensen.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>