Beste mollenklem 2021: Bekijk de top 3!

Beste mollenklemLast van mollen in de tuin? In dit artikel vertellen ik je wat de beste mollenklemmen zijn, zodat je de mollen in je tuin succesvol kunt vangen. In mollenklemmen zitten best wat (kwaliteits)verschillen. De mollenklemmen die ik je in dit artikel toelicht, zijn bij diverse gebruikers al erg succesvol gebleken.

Om mollen in je tuin te kunnen vangen, ben je niet alleen afhankelijk van een goede mollenklem. Zo is het belangrijk dat je de mollenklem op de juiste plek zet en op een goede manier plaatst. Er komt dus best wat techniek bij kijken, waar ik je in dit artikel ook meer over vertel.

Verder wordt in dit artikel duidelijk waar je mollenklemmen kunt kopen en hoe je de molshopen in je tuin kunt herstellen. Lijkt het vangen van mollen met een mollenklem voor jou niet de gewenste oplossing, dan licht ik in dit artikel ook nog een alternatief aan je toe!

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke mollenklem het meest voor jou geschikt is!

Wat is een mollenklem?

De meeste gebruikte methode om mollen te vangen is met behulp van een mollenklem. Een mollenklem is voorwerp van metaal dat je in de mollengang kunt aanbrengen. Hierbij is het van belang dat je de mollenklem op spanning zet. Wanneer een mol zich door de gang beweegt en de klem passeert gaat deze af. De mol wordt hierdoor gevangen in de klem.

Beste mollenklemmen

Onderstaand zijn de beste mollenklemmen weergegeven. Wellicht dat één van deze klemmen ook voor jou geschikt is om te plaatsen in je tuin.

Luxan mollenklem

Een veelgebruikte mollenklem is deze Luxan Moltrap Mollenklem. De mollenklem beschikt over een handvat en is eenvoudig te spannen. Veel gebruikers bereikte met deze mollenklem veel succes als je recensies op internet mag geloven.

De mollenklem is sterk en veilig te gebruiken. Op internet geeft een gebruiker aan dat hij dankzij deze mollenklem binnen enkele weken van zijn mollenprobleem is afgeholpen. Een andere gebruiker zegt dat de mollenklem doet wat hij moet doen.

De Luxan mollenklem is per stuk te koop. Je kunt deze ook als een set van 3 bestellen, waardoor deze voordeliger is. Bovendien is de vangkans groter en kun je meerdere mollen binnen één dag vangen. Hierdoor ben je eerder van het mollenprobleem af blijft de schade in je tuin beperkt.

Beste mollenklem

Bestel direct!

Hendrik Jan Luma mollenklem verzinkt

De Hendrik  Jan Luma mollenklem is handig te plaatsen met behulp van de stelplaat. De mollenklem is gemaakt van verzinkt staal en hierdoor erg stevig. Naast dat de mollenklem geschikt is voor mollen, kun je deze ook gebruiken voor het vangen van woelmuizen die ondergrondse gangen graven in je gazon.

Gebruikers die deze mollenklem hebben gebruikt, geven aan dat ze mollen zeer snel na het plaatsen van deze mollenklem hebben gevangen. Bovendien geven gebruikers aan dat de mollenklem doet wat het moet doen. Lees hier alle reviews van de gebruikers!

Beste mollenklem

Bestel direct!

Talentools mollenklem met handvat

Een mollenklem die veel wordt verkocht is de Talentools mollenklem. De mollenklem is eenvoudig met de hand te spannen en te plaatsen. Met behulp van een handvat is het handig om de mollenklem uit de grond te trekken.

Gebruikers geven aan dat de mollenklem prima werkt!

Beste mollenklem

Bestel direct!

Waar mollenklem plaatsen?

Wanneer je een mollenklem gaat plaatsen, dan is het belangrijk dat je weet waar je de mollenklem moet gaan plaatsen. Plaats je de mollenklem lukraak in je tuin dan is de kans een stuk kleiner op succes.

Om een mollenklem te plaatsen, ga je op zoek naar een ondergrondse mollengang. Belangrijk is dat je op zoek gaat naar ´verse´ mollengang. Een ´verse´ mollengang is meestal aanwezig tussen twee ´verse´ molshopen. Een ´verse´ molshoop kun herkennen aan het zand wat nog niet in elkaar is geklonken. Vaak gaat bij deze molshopen om molshopen die de afgelopen nacht of ochtend nog zijn gemaakt.

Het beste kun je een verse mollengang opsporen op een aftand van 10 tot 50 centimeter vanaf de molshoop. Om de gang op te sporen kun je met een stokje ongeveer 10 tot 20 centimeter in de ondergrond prikken. Wanneer je geen weerstand voelt heb je de mollengang gevonden. Door met een ander stokje 10 centimeter verder te prikken kun je de richting van de mollengang bepalen.

Een mollenklem kun je plaatsen in de border of in het gazon. In de meeste gevallen wordt een mollenklem in het gazon geplaatst.

Hoe mollenklem plaatsen?

Nu is het tijd om de mollenklem op spanning te brengen. Hoe je dit kunt doen wordt in de onderstaande video duidelijk.

Nadat de mollenklem op spanning is gebracht, kun je de klem gaan plaatsen. Je weet inmiddels wat de looprichting is van de mol. In deze richting plaats je ook de klem, zodat de mol in de klem kan lopen. Voor je de klem gaat plaatsen, moet je eerste de gang een beetje openmaken. De klem plaats je vervolgens op 2 á 3 centimeter diep in de grond, zodat deze stevig staat.

Voor extra veiligheid kun je bijvoorbeeld een emmer of een bakje over de klem plaatsen. Zo kunnen er geen (huis)dieren in de klem terecht komen. Door op de emmer of het bakje een zwaar object te leggen, voorkom je dat deze wegwaait.

De komende periode is het van belang dat je dagelijks controleert of je een mol gevangen hebt. Je ziet dan dat de klem niet meer op spanning staat. Verder is het van belang dat je zo min mogelijk op de plek komt waar de mol zich bevind. Mollen kunnen gestoord worden door trillingen en hierdoor een andere plek in je tuin gaan op zoeken.

Hoeveel mollenklemmen plaatsen?

Wanneer je een mollenklem gaat plaatsen, moet je er niet altijd vanuit gaan dat het om één mol gaat. In sommige gevallen gaat het om meerdere mollen die schade aanrichten in je tuin. Voor een grotere vangkans kun je meerder mollenklemmen plaatsen in je tuin.

Nadat je een mol hebt gevangen in je tuin, is het aan te raden om de mollenklem direct weer te plaatsen in je tuin. Nadat er na enkele dagen geen nieuwe molshopen meer in je tuin ontstaan, kan je er vanuit gaan dat één mol de boosdoener is geweest.

Wat kost een mollenklem?

Eén mollenklem kost gemiddeld tussen de 4 en 20 euro. De prijs van een mollenklem is vaak afhankelijk van de kwaliteit. Bij het aanschaffen van een mollenklem kan het verstandig zijn om een set te kopen. Vaak worden er 3 mollenklemmen geleverd. Het kopen van een set is vaak voordeliger dan wanneer je de mollenklemmen apart aanschaft.

Waar kan je een mollenklem kopen?

Een mollenklem kun je in diverse winkel kopen. Hierbij kun je denken aan een tuincentrum of Welkoop waar ze alles hebben voor tuin en dier.

Het online bestellen van een mollenklem kan natuurlijk ook. Een platform waar veel mollenklemmen worden verkocht is bol.com. Het voordeel van bol.com is dat de mollenklemmen vaak gratis en snel bij je thuis worden bezorgd.

Bekijk hier het aanbod op bol.com!

Molshopen verwijderen

Heb je last van mollen in de tuin, dan zijn er waarschijnlijk veel molshopen te vinden. Ik raad je aan om deze molshopen te verwijderen en te herstellen. Het is niet alleen mooi voor de uitstraling van je gazon, ook voor de messen van je grasmaaier is het een stuk beter als ze niet met een molshoop in aanraking komen.

Bij het herstellen van een molshoop is het belangrijk dat je de ondergrond weer volledig vlak maakt. Bovendien kun je de kale plekken die zijn ontstaan door de molshoop weer herstellen met snelkiemend graszaad. Meer weten of het herstellen van molshopen? In dit het artikel molshopen verwijderen en herstellen vertel ik je hier alles over.

Alternatieven voor een mollenklem

Het gebruik van een mollenklem is niet voor iedereen de juist de oplossing. Veel mensen vinden het zielig om de mollen te doden, want het kunnen ook beste nuttige beestjes zijn. Een alternatief voor een mollenklem is een mollenverjager.

Een mollenverjager plaatst je in de tuin. Met behulp van ondergrondse trillingen verjaagt deze de mollen uit je tuin. Het grote voordeel is dat je met deze methode de mollen niet dood hoeft te maken. Meer weten over deze methoden? In het artikel ‘ervaringen met de mollenverjager’ vertel ik je hier meer over.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>