Beste onkruidsteker van 2021: Dit is wat je moet weten!

beste onkruidstekerWat is de beste onkruidsteker? In dit artikel gaan we in op de beste onkruidstekers die je kunt toepassen om onkruid uit je tuin te verwijderen. Wat de beste onkruidsteker is, is veelal afhankelijk van jouw wensen. Wij geven je daarom enkele tips waar je op moet letten als je een onkruidsteker gaat kopen.

Verder vertellen we je in dit artikel hoe een onkruidsteker nu precies werkt en waar je deze kunt kopen. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel overtuigd dat dit gereedschap meerwaarde biedt in je tuin.

Klik Hier Voor de Beste Deal!

Waarom een onkruidsteker?

Een onkruidsteker biedt tegenover veel andere methoden om onkruid te bestrijden veel voordelen. Enkele redenen waarom je een onkruidsteker aan zou moeten schaffen lichten we onderstaand aan je toe.

Milieuvriendelijk

Allereerst is het verwijderen van onkruid met behulp van een onkruidsteker een milieuvriendelijke methode. Tot enkele jaren geleden werden onkruiden bestreden met chemische bestrijdingsmiddelen wat inmiddels verboden is. Eén van de alternatieven is een onkruidsteker waarmee je diverse onkruiden uit je border of gazon kan halen.

Penwortels

Wellicht dat je vast al eens hebt geprobeerd om een paardenbloem uit het gazon te trekken. Grote kans dat de paardenbloem of de wortel afbreekt, waardoor een gedeelte nog in het gazon blijft zitten. Blijft er nog een gedeelte van de wortel in de grond zitten dan groeit de paardenbloem weer terug.

De lange wortel die een paardenbloem heeft, heet een penwortel. Deze zijn lastig uit de grond te trekken, waardoor een onkruidsteker een goede uitkomst is. Naast paardenbloemen kun je er ook andere onkruiden met penwortels mee verwijderen, zoals distels en ridderzuring.

Hoe werkt een onkruidsteker?

Een onkruidsteker is een gereedschap dat handig in gebruik is. Voor een optimaal resultaat is belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Zo beperk je de schade aan je gazon.

Een onkruidsteker plaatst je verticaal over het onkruid. Eenmaal boven het onkruid druk je de onkruidsteker de grond in. Vervolgens maak je met de onkruidsteker een draai van 180 graden met de klok mee. Als laatste trek je de steel omhoog waarna het onkruid inclusief wortel in de penwortelsteker zit.

Door het onkruid met wortel te verwijderen, voorkom je dat het onkruid weer aangroeit. Veel mensen ‘verwijderen’ het onkruid door het weg te knippen of te maaien. Het resultaat hiervan is dat het onkruid steeds terug blijft groeien.

Onderstaande video laat zien hoe een onkruidsteker werkt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een onkruidsteker?

Ben je van plan om een onkruidsteker te kopen, dan zijn er vooraf enkele dingen waar je op kunt letten. Wij geven je enkele tips waar je vóór de aankoop nog even over na kunt denken om een goede keuze te maken.

Lengte

Iets waar je zeker over na moet denken is de lengte die de onkruidsteker moet hebben. We kennen twee verschillende soorten onkruidstekers. Dit zijn onkruidstekers met een lange en korte steel. Het voordeel van een onkruidsteker met een lange steel is dat je nauwelijks hoeft te bukken om het onkruid te verwijderen.

Voor je een onkruidsteker gaat kopen is het dus handig om na te denken of een lange of korte steel voor jou het handigste is.

Materiaal

Onkruidstekers heb je in allerlei soorten en prijsklassen. De prijsklasse van een onkruidsteker heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van een onkruidsteker. Als tip willen we je meegeven om een onkruidsteker aan te schaffen van hard staal.

Hard staal is erg sterk en buigt minder snel in een harde ondergrond of wanneer je in aanraking komt met een steen.

Duroplast ommanteling

Een andere tip die we je willen meegeven is om een onkruidsteker aan te schaffen met een duroplast ommanteling. Deze duroplast ommanteling voorkomt dat de onkruidsteker gaat roesten. Roestvorming kan de werking van een onkruidsteker aantasten.

Beste onkruidstekers

Wat zijn nu de beste onkruidstekers? Wij zochten het voor je uit en bekeken ook de reviews die de gebruikers over de onkruidstekers geven. Onderstaand geven we de beste onkruidstekers voor je weer en maken we de ervaringen van de gebruikers voor je inzichtelijk.

Gardena City Gardening onkruidsteker

Ben je op zoek naar een korte onkruidsteker? Dan is de Gardena City Gardening een van de beste onkruidstekers. Deze onkruidsteker heeft een lengte van 14 centimeter waarmee je vanaf de grond onkruid uit je gazon of border kunt halen.

De ergonomische handgreep heeft een zachte bekleding en past perfect in de hand. De onkruidsteker bestaat uit hoogwaardig staal en is voorzien van duroblast coating wat zorgt voor een langere levensduur en het roesten voorkomt.

Het product is voordelig in de aanschaf en heeft maar liefst een garantie van 25 jaar. Hiermee is het product duurzaam en heb je er tientallen jaren plezier van.

Ervaringen gebruikers

De ervaringen van de gebruikers geven je een beter beeld over de voor- en nadelen van dit product. Enkele ervaringen hebben we onderstaand voor je weergegeven.

  • Ligt lekker in de hand;
  • Duurzaam;
  • Veilig;
  • Grote hefkracht;
  • Ecologische methode
  • Het is even wennen om de onkruidsteker goed te gebruiken.

Beste onkruidsteker

Bekijk de prijs!

Gardena onkruidsteker 110 centimeter

De onkruidsteker die misschien wel het vaakst wordt verkocht is de Gardena onkruidsteker op steel. Deze onkruidsteker heeft een lengte van ongeveer 110 centimeter waardoor je bij het verwijderen van onkruid nauwelijks hoeft te bukken.

Door de onkruidsteker in de grond te plaatsen en een draaibeweging te maken van 180 graden, verwijder je onkruid eenvoudig als je de onkruidsteker weer omhoog trekt. Vooral hardnekkige onkruiden kun je er goed mee verwijderen.

Een ander voordeel van deze onkruidsteker is dat je geen vieze handen krijgt. Het onkruid blijft in de onkruidsteker hangen waarna je het onkruid kunt deponeren in een emmer of de GFT-bak.

Een nadeel van de onkruidsteker is dat ze grote gaten achterlaat in het gazon. Gelukkig is dit op te lossen door de gaten op te vullen met grond en het strooien van wat snelkiemend graszaad, zodat het kale plekje snel weer dichtgroeit.

Met een gewicht van 960 gram is deze onkruidsteker erg licht en handig in gebruik. Ook op deze onkruidsteker van Gardena zit 25 jaar garantie.

Ervaringen gebruikers

Deze onkruidsteker scoort uit ruim 70 beoordelingen 4,4 van de maximaal 5 te behalen sterren. Dit betekent dat veel gebruikers tevreden zijn over dit product. Onderstaand enkele ervaringen van gebruikers:

  • Goede prijs/kwaliteit;
  • Duurzaam;
  • Handig;
  • Laat grote gaten achter.

beste onkruidsteker

Bekijk de prijs!

Wat kost een onkruidsteker?

Voor een onkruidsteker betaal je al snel enkele tientjes. De prijs is veelal afhankelijk van de lengte van de onkruidsteker en de kwaliteit hiervan.

Een onkruidsteker met een korte steel kost tussen de 15 en 30 euro. Voor een onkruidsteker met een lange steel betaal je een bedrag van ongeveer 30 tot 80 euro.

Waar kun je een onkruidsteker kopen?

Een onkruidsteker kun je kopen in een bouwmarkt, tuincentrum of een Welkoopwinkel. In de fysieke winkels is het aanbod slechts beperkt. Online is het aanbod onkruidstekers een stuk groter en kun je verschillende onkruidsteker beter vergelijken in prijs en kwaliteit.

Een platform met een groot aanbod aan onkruidstekers is bol.com. Hier heb je maar liefst een keuze uit ruim 110 verschillende onkruidstekers.

Klik hier voor de ruim 110 onkruidstekers!

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>