Beste Peltor gehoorbeschermers met radio

Ben jij op zoek naar een gehoorbeschermer die jou beschermt tegen lawaai? Peltor is wereldwijd een van de bekendste merken en betere gehoorbeschermers op de markt. Wil je meer plezier beleven tijdens werken of klussen? Kies dan voor Peltor gehoorbeschermers met radio!

De gehoorbeschermers van Peltor heb je met en zonder radio. In dit artikel vind je informatie waarom je zou kunnen kiezen voor een gehoorbeschermer met radio. Hiernaast wordt ingegaan op de verschillende typen gehoorbeschermers van Peltor die de beschikking hebben over een radio.

Peltor gehoorbeschermers

Peltor gehoorbeschermers

Waarom Peltor gehoorbeschermers met radio?

Werk jij regelmatig in een lawaaierige omgeving? Om je gehoor te beschermen is het verstandig om gebruik te maken van een gehoorbeschermer. Doe je dit niet dan zal je merken dat jouw gehoor snel achteruit gaat. Hiernaast is het verplicht om in een lawaaiige omgeving op de werkvloer gehoorbeschermers te gebruiken!

Het nadeel van een gehoorbeschermer is dat je jezelf voor een gedeelte afsluit van de omgeving. Je krijgt minder mee van jouw omgeving en personen om je heen. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van gehoorbeschermers zonder radio kan dit nog wel eens gaan vervelen, waardoor je (werk)dag lang kan duren.

Maar er is een manier die het werken met gehoorbeschermers wat aangenamer maakt, namelijk een gehoorbeschermer met radio. Hierdoor kun je naar muziek op de radio luisteren of je gehoorbeschermer laten verbinden met je telefoon, waardoor je eigen afspeellijst kunt beluisteren. Hierdoor krijg je meer arbeidsvitaminen en misschien ook wel meer plezier in je werk!

Voordelen muziek tijdens het werk

Wist je dat muziek luisteren tijdens het werk een positief effect heeft op je humeur? Wanneer je naar opgewekte muziek luistert, ontstaat er een betere sfeer op de werkvloer. Hiernaast zorgt muziek tijdens het werken voor een betere uithoudingsvermogen en een hogere productiviteit.

Nadelen muziek tijdens het werk

Wanneer je een muziek luistert met een Peltor gehoorbeschermer, krijg je minder mee van je omgeving. Mensen kunnen je niet meer spontaan aanspreken en je mist eerder belangrijke telefoontjes. Wanneer je graag de hele dag naar muziek wilt luisteren, overweeg dan eens om een bouwradio aan te schaffen. Op deze manier hoef je niet de hele dag met gehoorbeschermers rond te lopen als je niet in een lawaaierige omgeving aan het werken bent.

Over 3M

3M is de ontwikkelaar van de Peltor gehoorbeschermers. Het bedrijf produceert ongeveer 50.000 producten, waaronder pleisters, huidverzorging en gehoorbeschermingsproducten. Gemiddeld wordt er ergens op de wereld elke drie minuten wel een product gekocht van 3M. Dit zegt iets positiefs over de markt dat het bedrijf heeft veroverd.

Gehoorbescherming verplicht

Werk je zonder gehoorbescherming of wordt het geluid onvoldoende gedempt dan is er een risico op lawaaislechthorendheid. Lawaaislechthorendheid kan optreden als het geluidniveau boven de 80 decibel komt. Heb je last van lawaaislechthorendheid dan kan dat vervelend zijn om met iemand een gesprek te voeren.

Wanneer je een normaal gesprek voert ligt de het geluidniveau op ongeveer 60 decibel. Werk je met machines waarbij het geluidsniveau de gehele dag boven de 85 decibel uitkomt, dan is gehoorbescherming tijdens je werk verplicht.

Bij machines die meer dan 80 decibel aan geluid produceren kun je denken aan bijvoorbeeld een grasmaaier, heggenschaar, kettingzaag, bosmaaier en cirkelzaag.

Gehoorbeschermers met radio

Er zijn diverse Peltor gehoorbeschemers. Onderstaand worden een aantal Peltor gehoorbeschemers met radio beschreven.

3M Peltor worktunes HRZXS220A

Deze gehoorbeschermer heeft een dempingswaarde van 32 decibel. De gehoorbeschermer is eenvoudig in gebruik en werkt op twee AA-batterijen. Met de knoppen op de gehoorbeschermer is het volume en de  juiste frequentie (FM of AM) in te stellen. Met een kabel kun je de gehoorbeschermer verbinden met je telefoon, Ipod of MP3, waardoor je naar je eigen afspeellijst kunt luisteren.

De gehoorbeschermer heeft een ingebouwde antenne, waardoor het geluid helder is en niet of nauwelijks stoort. Wanneer het geluid begint te storen, controleer dan even de batterijen. Waarschijnlijk zijn de batterijen dan bijna leeg. Met volle batterijen kun je gemiddeld 40 uur muziek luisteren.

3M Peltor gehoorbescherming Peltor Alert Standard

Deze gehoorbeschermer is geschikt voor de industrie, landbouw en races. Hard geluid en plotselinge geluiden boven de 82 decibel worden goed gedempt. De gehoorbeschermer werkt op twee AA-batterijen. Net als de 3M Peltor worktunes beschikt de Peltor Alert Standard over een aansluiting voor telefoon, Ipod of MP3.

Het voordeel van de Peltor Alert Standard is dat deze gehoorbeschermer geluiden opvangt. Iedere kap  beschikt over een microfoon welke alle geluiden opvangt. De elektronica in de kap zet de geluiden door. Wanneer iemand tegen u praat is dit met de gehoorbeschermer op redelijk te verstaan, mits de machines geen geluid maken.

De Peltor Alert standard beschikt verder over een volumeknop en een knop om de AM/FM radio op de gewenste frequentie te zetten. Dankzij de antenne heb je bijna overal goed ontvangst en een helder geluid.

Onderhoud Peltor gehoorbeschermer

De gehoorbeschermer vraagt weinig onderhoud. Wanneer je een dag hebt gewerkt en gezweet, kun je de oorkussens uit de gehoorbeschermer halen en laten drogen. Dit is een stuk hygiënischer als bijvoorbeeld jouw collega’s ook gebruik maken van deze gehoorbeschermer.

Hiernaast kun je ook een losse hygiëne-set bestellen voor de gehoorbeschermers. Hiermee wordt de duurzaamheid van de gehoorbeschermers gestimuleerd. Gebruiken jouw collega’s, kennissen of familieleden ook de Peltor gehoorbeschermer dan kan het wel eens fijn zijn om een extra hygiëne-set te bestellen.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>