Beste schrikdraad tegen reigers: Bescherm direct je vissen!

Beste schrikdraad tegen reigersHeb je regelmatig last van reigers rondom om je vijver of wil je voorkomen dat reigers er met je vissen vandoor gaan? In dit artikel vertel ik je wat de beste schrikdraad tegen reigers is.

Om vissen te beschermen tegen reigers zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen. Het plaatsen van sproeier met sensor en een vijvernet is voor veel mensen niet de gewenste oplossing. Liever kiezen deze mensen voor schrikdraad omdat je hier zelf weinig hinder van ondervind en de uitstraling van je vijver niet verloren gaat.

In dit artikel wordt duidelijk hoe een schrikdraad tegen reigers werkt, wat deze kost en waar je deze kunt aanschaffen! We geven je ook nog een tip waar je deze het voordeligst kunt aanschaffen!

Hoe werkt schrikdraad rondom de vijver?

Het aanleggen van schrikdraad rondom de vijver is een klusje wat niet al te moeilijk is. Zoals veel mensen denken hoeft er meestal geen elektricien of hovenier aan te pas te komen en kun je dit makkelijk zelf doen.

Het beste effect bereik je door het schrikdraad rondom de vijverrand te spannen. Dit zorgt er voor reigers, maar ook katten niet vanaf de vijverrand de vissen uit de vijver kunnen halen. Het spannen van stroomdraad over de vijver is niet nodig, omdat reigers alleen vanaf de waterkant vissen uit de vijver kunnen halen.

Het schrikdraad kun je rondom de vijver spannen met behulp van pinnen. Je kunt hiermee ook het schrikdraad op spanning brengen. Naast het schrikdraad en pinnen krijg je meestal ook een transformator bijgeleverd. Deze geeft lage en ongevaarlijke elektrische pulsen aan de draad rondom de vijver. Bij aanraking zullen de reigers en katten wegvluchten!

Beste schrikdraad tegen reigers

Het beste schrikdraad tegen reigers rond om de vijver is het product van het merk Velda. Dit product is handig om (zelf) aan te brengen en wordt geleverd met de benodigde materialen. Handig is dat de set ook is uit te bereiden met een extra uitbreidingsset. Het product is daarom geschikt voor zowel grote als kleine vijvers.

Velda Pond protector

De Velda Pond protector is een nieuwe en effectieve manier om vijvervissen te beschermen tegen katten en reigers. De Pond protector is geschikt voor 40 meter vijverrand en met een extra uitbreidingsset uit te bereiden waarmee je 80 meter vijverrand kunt afrasteren.

Inhoud van de set:

 • Transformator
 • 40 meter schrikdraad
 • Connectoren
 • Metalen aardpinnen
 • 2 elektriciteitsdraden

Onderstaande video laat zien hoe je de Velda protector rondom je vijver moet bevestigen.

Het aanschaffen van de Velda vijverprotector kost enkele tientjes. Het onderstaande overzicht geeft op dit moment aan waar je de Velda vijverprotector het voordeligst kunt aanschaffen.

Ervaringen Velda Pond protector

Wanneer je op internet de ervaringen over de Velda Pond protector leest dan zijn de meeste ervaringen erg positief. Een enkeling bereikt niet het gewenste effect met deze protector.

Positieve ervaringen

 • Werkt prima;
 • Goede / prijs kwaliteit verhouding;
 • Makkelijk te installeren;
 • Ontsiert de vijver niet;
 • Blijft op zijn plaats;
 • Soepel materiaal.

Minder goede ervaringen

 • De pinnen zijn niet bruikbaar op een houten vlonder;
 • Aansluitkastje is niet uit de ophanghouder te verwijderen;
 • Enkele gebruikers geven aan dat handleiding niet helemaal duidelijk is. Een tip die ik je wil meegeven is om YouTube een instructievideo op te zoeken. Dit maakt het installeren een stuk makkelijker.

Schrikdraad voor reigers gevaarlijk voor mensen?

Een schokje van het schrikdraad is niet gevaarlijk voor mensen en huisdieren. De spanning is zodanig laag dat het voor mensen en dieren ongevaarlijk is. Voor reigers is het schokje voldoende om de vijver in je tuin te verlaten.

Voor de reiger of katten is het schokje ook niet gevaarlijk. Het is dus een diervriendelijke manier om reigers en katten te weren.

Wat kost het?

De gemiddelde prijs voor een Velda Pond protector ligt rond de 60 euro. Mocht je een uitbreidingsset nodig hebben dan kost deze rond de 40 euro. Voor de meeste kleine vijvers waarbij de vijverrand niet meer dan 40 meter bedraagt, is een uitbreidingsset niet nodig.

Waar kopen?

De Velda Pond protector is te koop in diverse winkels, bijvoorbeeld in het tuincentrum of Welkoop. Online wordt de vijverprotector ook op diverse websites aangeboden. Bij de verkoopprijs van dit product zijn er best wat prijsverschillen. Hierbij geldt ook dat online kopen vaak voordeliger is dan in het tuincentrum.

Velda protector als tuinafrastering

Om je vijver te beschermen gebruik je het beste de Velda Pond protector. Wil je liever je hele tuin (erfgrens) afrasteren, dan kun je het beste de Velda Garden protector aanschaffen. Dit product heeft dezelfde werkwijze maar wordt geleverd met schroefisolatoren, metalen isolatoren en schroeven om het schrikdraad boven op een hekwerk of muur te bevestigen. Hiermee voorkom je dat katten over een schutting of muur klimmen en in je tuin terecht komen. Meestal is het zo dat alleen de Garden protector niet afdoende werkt om reigers rond je vijver te voorkomen. Wel werkt het om katten uit je tuin te houden.

Veelgestelde vragen over schrikdraad tegen reigers
Is schrikdraad tegen reigers gevaarlijk voor (huis)dieren en mensen?

Nee, schrikdraad tegen reigers is niet gevaarlijk voor (huis)dieren en mensen. Dit komt omdat het schrikdraad een klein schokje geeft. Het zorgt voor een kleine schrikreactie. Pijn doet het bij mensen en dieren niet.

Houdt schrikdraad ook eenden in de vijver tegen?

Door het spannen van schrikdraad rondom de vijverrand komen er minder eenden in je vijver. Dit komt omdat eenden vanaf de vijverrand niet in je vijver kunnen stappen. Wel kunnen eenden vanaf de lucht in je vijver terecht komen.

Moet je schrikdraad over de vijver spannen?

Nee, het spannen van schrikdraad over de vijver is niet nodig. Rondom de vijverrand is voldoende om reigers en katten uit je vijver te houden.

Wat is de beste schrikdraad tegen reigers

De beste schrikdraad tegen reigers is de Velda Pond protector. Dit product is specifiek gericht op vijvers en je krijgt hierbij de benodigde materialen (aardpinnen en transformator) geleverd om het schrikdraad rondom de vijver te kunnen bevestigen.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>