Beste snoeischaar voor rozen: Bekijk de top 3!

Beste snoeischaar voor rozenIn dit artikel vertel ik je wat de beste snoeischaar is voor het snoeien van rozen. Het snoeien van rozen is een klusje wat vaak jaarlijks of meerdere keren per jaar moet gebeuren om de bloei van de plant te bevorderen. Voor het snoeien van een roos wil je natuurlijk wel een goede snoeischaar gebruiken.

Aan de hand van een top 3 snoeischaren, vertel ik je welke snoeischaren hiervoor ideaal zijn! Deze snoeischaren zijn door gebruikers hoog in kwaliteit beoordeeld en lenen zich ook erg goed voor andere snoeiklussen in je tuin.

Verder vertel ik je waarom een goede snoeischaar belangrijk is en hoe en wanneer je rozen eigenlijk moet snoeien. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke snoeischaar het meest voor jou is geschikt en kunnen je op korte termijn aan de slag.

Waarom een goede snoeischaar belangrijk is bij het snoeien van rozen

Ga je rozen snoeien, dan is het belangrijk dat je een goede snoeischaar hebt. Een goede snoeischaar ligt prettig in de hand en is scherp, waardoor je zonder veel moeite de takken door kunt knippen. Moet je veel rozen snoeien, dan kan dit een intensieve klus zijn. Een goede snoeischaar zorgt er voor dat het snoeien minder moeite kost en dat je minder snel last krijgt van je handen.

Ik hoor regelmatig mensen die na of tijdens het snoeien klagen over blaren of krampen in hun handen. Wanneer je een goede snoeischaar gebruikt, is de kans kleiner dat je hier last van krijgt.

Beste snoeischaar voor rozen

Onderstaand heb ik de 3 beste snoeischaren voor het snoeien van rozen weergegeven. Deze snoeischaren zijn door gebruikers hoog beoordeeld in kwaliteit. De onderstaande snoeischaren zijn ook de meeste bekende merken als het om snoeischaren gaat, vooral de merken Felco en Gardena worden vaak verkocht en worden ook door professionals gebruikt.

Felco 2 snoeischaar

Eén van de meest verkochte snoeischaren in Nederland en België is de snoeischaar Felco 2. Deze snoeischaar is één van de type snoeischaren van het merk Felco.

De snoeischaar heeft een klassiek model en is voorzien van comfortabele handvaten. Met deze snoeischaar kun je takken doorknippen met een maximale dikte van 2,5 centimeter. Voor rozen is dit zeker voldoende!

De snoeischaar ligt prettig in de hand en is voorzien van rubberere schokdempers die je beschermen tegen pijn in de polsen. De messen zijn stevig en vlijmscherp waardoor je er nette snoeisnedes mee kunt maken.

Een voordeel van een de snoeischaren van Felco is dat ze tientallen jaren mee kunnen gaan. Mocht een onderdeel kwijtraken of aan vervanging toe zijn, dan kun je deze los bestellen. Hierdoor is het niet nodig om een nieuwe snoeischaar aan te schaffen.

De Felco 2 is een snoeischaar die vaak door professionals wordt gebruikt, maar ook door particulieren.

Beste snoeischaar voor rozen

Bestel direct!

Gardena comfort snoeischaar

Als je regelmatig in de tuin werkt, dan heb je vast wel eens van het merk Gardena gehoord. Gardena heeft namelijk allerlei tuingereedschappen ontwikkeld en is ook één van de meest voorkomende merk tuinslang.

In het assortiment hebben ze ook enkele snoeischaren, waaronder de Gardena comfort snoeischaar. De Gardena comfort snoeischaar heeft een vrij nieuw design en is voorzien van een ergonomische handgreep met sofgtrip aan beide handgrepen.

Een ander kenmerk aan deze snoeischaar is de grote openingswijdte waarmee je ook dikkere takken kunt snoeien. De maximale knipdiameter is 2,4 centimeter.

Een groot voordeel van deze snoeischaar is dat je maar liefst 25 jaar garantie krijgt!

Beste snoeischaar voor rozen

Bestel direct!

Wolf Garten Premium Plus RS 4000 snoeischaar

Ook het merk Wolf Garten is een bekend merk als het om tuingereedschap gaat. De Premium Plus RS 4000 snoeischaar is een ergnomische snoeischaar die zowel door links- als rechtshandige gebruikers te gebruiken is. De messen zijn scherp en de spanning van de messen is zelf nauwkeurig af te stellen. Mocht er een onderdeel aan deze snoeischaar stuk gaan, dan is het mogelijk om het onderdeel opnieuw te bestellen, waardoor je geen nieuwe snoeischaar hoeft aan te schaffen.

De maximale takdikte om te snoeien is 2,5 centimeter. Handig om te weten is dat je bij deze snoeischaar een garantie van 10 jaar krijgt vanaf de verkoopdatum. De garantie wordt gegeven op defecte onderdelen, maar geldt niet voor slijtage onderhevige onderdelen.

Beste snoeischaar voor rozen

Bestel direct!

Snoeischaar goed onderhouden

Wanneer je eenmaal een goede snoeischaar hebt, is het natuurlijk belangrijk om deze ook goed te onderhouden. Dit betekent dat je de snoeischaar moet reinigen na gebruik. Dit is niet alleen goed voor de snoeischaar, maar je ook voor andere planten die je met de snoeischaar gaat snoeien. Sommige plantenziektes kunnen via de snoeischaar worden overgedragen. Door na gebruik de snoeischaar te reinigen voorkom je dit.

Voor snoeischaren heb je een speciale reinigingsspray. Het schoonmaken kan ook met afwasmiddel. Belangrijk in dit geval is om de snoeischaar goed droog te maken, zodat er geen roestvorming optreedt.

Naast het reinigen van de snoeischaar is het belangrijk om de messen scherp te houden. Dankzij de scherpe messen, kost het snoeien je minder kracht en zorgt dit voor mooiere snoeiwonden. Heb je een al een goede snoeischaar die je scherp wilt maken? Dit kan eenvoudig met behulp van deze slijpstenen

Wanneer en hoe rozen snoeien?

Een roos snoei je meestal enkele keren per jaar. Door je rozen te snoeien, zorg je er voor dat de plant mooier gaat bloeien. De eerste snoeibeurt is in maart/april. Bij voorkeur op een moment wanneer er geen vorst meer wordt verwacht. Rozen kunnen namelijk vorstgevoelig zijn.

Een ander reden om de roos nog niet te vroeg te snoeien, is omdat deze hierdoor gevoeliger is voor ziektes. De eerste snoeibeurt in maart/april heeft als doel om de plant te verjongen. In het geval van de struikroos, snoei je deze terug tot ongeveer 10 tot 15 centimeter boven de grond. Het lijkt misschien een rigoureuze ingreep, maar je zult zien dat de plant na de snoei snel weer gaat uitlopen.

In het najaar wordt nogmaals een snoeibeurt verlangd. Bij deze snoeibeurt knip je de rozen terug op een hoogte van ongeveer 50 centimeter (struikrozen). Dit doe je omdat de rozen hierdoor beter de winter in gaat. De plant staat hierdoor sterker en de takken gaan minder snel hangen.

Verder kun je na de bloei de uitgebloeide bloemen verwijderen. De plant gaat hierdoor zijn energie steken in het vormen van nieuwe bloemknoppen. Verwijder je dus de uitgebloeide bloemen, dan heb je meer plezier van de plant.

Bemesten na de snoei

Een rozenstruik bemest je minimaal 2 keer per jaar. De eerste bemestingsgift geef je na de snoei in maart/april. De tweede bemestingsgift pas je toe in juli. Door je rozenstruik te bemesten zorg je er voor dat de plant vol in het blad komt te staan en veel bloemknoppen gaat vormen.

In de praktijk heb ik tuinen gezien waarin rozen zijn bemest en waar rozen geen bemesting hebben gekregen. Ik kan je vertellen dat het verschil duidelijk zichtbaar is en raad je daarom ook aan om rozen altijd te bemesten.

Voor het bemesten van rozen kun je rozenmest gebruiken. Rozenmest heeft een samenstelling die afgestemd is op de behoefte van rozen. De meststof die ik altijd voor rozen gebruik is DCM meststof voor rozen.

Rozenmest

Bekijk de prijs!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>