Beste spray tegen wespen: Welke spray kun je het beste kopen?

Wat is nu de beste spray tegen wespen? In dit artikel vertellen we je wat de beste wespensprays zijn en waar je op moet letten als een wespenspray gaat kopen. Er zijn verschillende leveranciers die wespensprays produceren. Als je de ervaringen op internet mag geloven, zijn er wespenspray die erg goed werken en sommige wespensprays die wat minder goed werken.

Voor een goed resultaat is het ook belangrijk dat je de wespenspray op het juiste moment toepast. Hierbij kun je denken aan de juiste hoeveelheid en het juiste tijdstip. Hier vertellen we je ook graag wat meer over, zodat jij een goed resultaat bereikt als je met een wespenspray aan de slag gaat.

Beste wespenspray


Waarom een wespenspray gebruiken?

Heb jij last van wespen? Er zijn verschillende manieren om wespen in en rondom het huis aan te pakken. Eén van de methodes is het lokken van wespen met een wespenvanger. Dit is goed werkende methode als je voornamelijk de overlast van wespen aan wilt pakken. Voor een het bestrijden van wespennesten is dit niet een directe aanpak, waardoor je beter een ander alternatief kunt gebruiken.

Tot enkele jaren geleden gebruikten veel particulieren nog wespenpoeder. Inmiddels is dit product voor particulieren uit de handel gehaald en mag er geen wespenpoeder meer gebruikt worden. In het artikel over ‘is wespenpoeder verboden’ vertellen we je hier meer over.

Momenteel is een wespenspray om nesten te behandelen de beste oplossing voor particulieren. Naast dat het middel is toegestaan heeft het de volgende voordelen:

 • Het hele nest wordt gedood;
 • Lange nawerking;
 • Voor particulieren is het makkelijk om zelf te gebruiken.

Eén nadeel bij het gebruik van wespenpoeder is dat je voorzichtig te werk moet gaan. Durf je het zelf niet aan of is het nest te groot dan kun je beter een ongediertebestrijder inschakelen.

Hoe wespenspray gebruiken?

Het bestrijden van wespen lukt alleen als je de wespenspray op de juiste manier gebruikt. Voor het gewenste resultaat en je eigen veiligheid is het belangrijk om eerst de werkwijze te lezen op de spray. Een verkeerd gebruik kan lijden tot wespensteken of een ongewenst resultaat.

Bij het behandelen van wespennesten is het juiste tijdstip van belang. Het beste tijdstip om met de wespenspray aan de slag te gaan is in de avond wanneer het schemert. In de avond zijn de meeste wespen in het nest aanwezig en bereik je het beste resultaat als je met de wespenspray in het nest spuit. Vaak is één behandeling al voldoende. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je enkele dagen later nog een keer het nest behandelen.

Ga je aan de slag met de wespenspray zorg er dan voor dat je kleding met lange mouwen aan hebt en een lange broek. Draag ook handschoenen en zorg er voor dat de mouwen in je handschoenen zitten. Gezichtsbescherming is ook aan te raden!

Wanneer je met de spray aan de slag gaat, kan het zomaar zijn dat de wespen in paniek raken en/of boos worden. Door kleding met lange mouwen en een lange broek te dragen is de kans kleiner dat je wordt gestoken door de wespen. Ben je allergisch voor wespen dan raden we je aan om deze klus uit te besteden aan iemand die niet allergisch is voor wespen.

Vervolgens kun je aan de slag en doorloop je deze stappen:

 1. Spuit met de wespenspray enkele seconden in het nest. Wespen die in aanraking komen met de spray raken vrijwel direct verlamd. Het bespuiten van het nest doe je met de meegeleverde spuitlans.
 2. Wanneer je de spray binnenshuis hebt gebruikt, moet je ruimte ventileren. Dit kan door de deur en ramen open te zetten;
 3. Blijf om de enkele dagen het behandelde nest controleren. Zie je nog wespen in en uit het nest gaan, pas dan nog een behandeling toe.

Waar moet je op letten bij het kopen van wespenspray?

Ga je een wespenspray kopen dan zijn er een aantal factoren waar je op kunt letten. Enkele van deze factoren lichten we onderstaand aan je toe.

Is het middel toegestaan

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten, is of het product wel is toegestaan om te gebruiken in Nederland en België. De afgelopen jaar zijn er veel producten die schadelijke stoffen bevatten uit de verkoop gehaald.

De wespensprays die in tuincentrums en in online webwinkels worden verkocht zijn toegestaan om te gebruiken. Koop dus niet zomaar wespensprays bij bijvoorbeeld particulieren. Mogelijk deze niet meer zijn toegestaan om te gebruiken.

Middelen die in Nederland en België zijn toegestaan hebben een toelatingsnummer gekregen. Meestal wordt dit toelatingsnummer op de spray vermeld.

Spuitlans

Sommige wespennesten zitten in kleine gaten en kiertjes. Om deze nesten te behandelen is het handig als de wespenspray over een spuitlans beschikt. Een spuitlans kun je op de drukknop plaatsen. Door op de drukknop te drukken komt het middel door de spuitlans naar buiten.

Bij de meeste wespensprays krijg je de spuitlangs meegeleverd. Dit is meestal een rietje van ongeveer 12 centimeter lang.

Inhoud wespenspray
Heb je veel wespennesten dan is het verstandig om een wespenspray met een grote inhoud te kopen of om meerdere wespensprays te kopen. De meeste wespensprays hebben een inhoud van 400 ml.

Prijs

Wespensprays zijn voordelig. Voor 15 euro heb je al een goed werkende wespensprays. Op sommige wespensprays geldt een korting als je meerdere sprays koopt. Een wespenspray is meerdere jaren houdbaar, waardoor je meerdere jaren gebruik kunt maken van deze spray zolang het product is toegelaten in de markt.

Wat is de beste spray tegen wespen?

Wat is nu de beste spray tegen wespen? In het onderzoek naar de beste wespensprays zijn er 2 merken die hier uitspringen. Deze lichten we graag aan je toe!

Luxan wespenspray

De Luxan wespenspray is in Nederland en België een veel verkochte wespenspray. De wespenspray is geschikt om binnen, in de spouwmuur of onder het dak wespennesten te bestrijden. Met de meegeleverde spuitlans maakt het ook mogelijk wespennesten in kieren en naden te bestrijden.

De spray heeft na gebruik een lange nawerking van maar liefst 6 weken en bestrijdt hierdoor het gehele nest. Zijn er op het moment van de behandeling weinig wespen aanwezig in het nest en komen deze later het nest binnen dan worden ze alsnog vergiftigd met dit middel.

Het toelatingsnummer van dit middel is 14192 N. Dit betekent dat dit middel is toegestaan om te gebruiken. Het middel is meerdere jaren houdbaar. Wil je dit middel over 5 jaar nog eens gebruiken, dan is het goed om het toelatingsnummer te checken op de toelatingsdatabank van CTGB.

De spray heeft een inhoud van 400 ml.

Ervaringen gebruikers

Wat vinden de gebruikers nu eigenlijk van dit product. Wij zochten het voor je uit. Bekijk je dit product op bol.com dan scoort dit product uit ruim 20 beoordelingen 4,2 van de maximaal 5 te behalen sterren. Dit wil zeggen dat de meeste gebruikers tevreden zijn over dit product.

Toch zijn enkele gebruikers minder tevreden en geven aan dat met het product niet het gewenste resultaat wordt bereikt. De vraag die je hierbij kunt stellen, is of deze gebruikers het product wel op de juiste manier hebben gebruikt (hoeveelheid en tijdstip).

Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Het beste kun je per wespennest langdurig met de spray blijven spuiten;
 • Bij de meeste gebruikers zijn de wespen direct dood;
 • Handig om in smalle gaten en kieren te komen.

Beste spray tegen wespen

Bekijk hier de prijs!

Ecostyle wespenspray

Deze Ecostyle ongedierte & wespenspray van 400 ml is een spray die tegen wespen helpt maar ook tegen ongedierte als vliegen, pissebedden en zilvervisjes. Het product is zowel binnen als buiten te gebruiken en wordt geleverd met een spuitlans om goed in de gaten en kieren te kunnen komen.

De dosering van deze spray voor een optimale werking is ongeveer 10 seconden per vierkante meter. De spray is voornamelijk geschikt voor kleine nesten. Voor grote nesten is het raadzaam om een bestrijder in te zetten die voor jou het wespen probleem veilig kan oplossen.

Ervaringen gebruikers

Net als bij de Luxan wespenspray zijn er gebruikers die positief zijn over het product en enkele die wat minder tevreden zijn.

 • Goedkoper om het probleem zelf op te lossen i.v.m. inhuren van een wespenbestrijder;
 • Duurder dan andere wespensprays;
 • Prettig dat het ook voor andere insecten te gebruiken is;
 • Doet wat het doen moet.

Beste spray tegen wespen

Bekijk hier de prijs!

Waar wespenspray kopen?

Waar kun je nu het beste wespenspray kopen? Wespenspray is te koop in tuincentrums en in veel bouwmarkten. Wat ook erg handig is, is om je wespenspray online te bestellen. Bestel je bij bol.com dan krijg je vaak de volgende dag de wespenspray geleverd en kun je direct aan de slag om het nest te behandelen.

Het voordeel van online bestellen is dat je een grote keus hebt uit allerlei merken. In veel tuincentrums of bouwmarkten is dit maar beperkt tot 1 á 2 merken.

Bekijk hier het aanbod wespensprays!
Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>