Welke bezem aanschaffen? Dit zijn de beste straatbezems!

Beste straatbezemIn dit artikel vertel ik je wat de beste straatbezem is en waar je op kunt letten als je een straatbezem aan gaat schaffen. Bijna ieder huishouden heeft wel een bezem. Zo zijn er bezems die je binnenshuis kunt gebruiken en bezem voor buiten om de bestrating mee schoon te vegen. In dit artikel gaan ik het specifiek hebben over de bezem die je buiten kunt gebruiken.

Naast enkele aandachtspunten bij het aanschaffen van een bezem, vertel ik je wat een bezem ongeveer kost en waar je deze kunt aanschaffen.

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke bezem het meest voor jouw situatie geschikt is!

Bestel hier voordelig een straatbezem!

 

Waarom een bezem?

Voor wie een tuin of een balkon heeft, is een goede bezem bijna onmisbaar. Met een bezem kun je de ondergrond schoon houden waardoor je bestrating er verzorgd uitziet en de groei van onkruid beperkt blijft.

Door regelmatig je tuin te vegen haal je zand, bladeren en bloesem van je bestrating. De kans op uitglijden wordt hierdoor beperkt.

Er zijn mensen die een bladblazer gebruiken als alternatief om de tuin schoon te houden. Het voordeel van een bladblazer is dat je tuin een stuk sneller schoon is. Het nadeel is dat de meeste bladblazers veel geluid maakt. Ondanks dat een bladblazer handig is, is een bezem toch onmisbaar!

Harde of zachte bezem?

Wanneer je een bezem aan gaat schaffen dan kun je kiezen tussen een harde bezem of een zachte bezem. Maar welke bezem kun je nu het beste aanschaffen?

Een harde bezem kun je het beste aanschaffen voor het vegen van bestrating. Een zachte bezem is hiervoor iets minder geschikt en kun je beter gebruiken op gladde ondergronden. Wanneer je een harde bezem gebruikt op de bestrating dan bereik je een beter resultaat. Aankoekte resten op de verharding worden door een harde bezem makkelijker van de ondergrond verwijderd.

Beste straatbezem

Onderstaand hebben we een selectie gemaakt van de beste straatbezems. Deze bezems zijn door gebruikers hoog beoordeeld in kwaliteit. Wanneer jij deze bezems aanschaft, is de kans groot dat jij net zo positief bent als degene die de onderstaande bezems hebben aangeschaft.

Talen Tools bezem 40 centimeter

Het merk Talen Tools is een bekend merk als het gaat om tuingereedschap. Zo heeft het merk ook enkele bezems in het assortiment. Een goede bezem is de Talen Tools bezem met een werkbreedte van 40 centimeter.

De bezem beschikt over kunststof haren en is geschikt om buiten te gebruiken. Zelfs op vochtige ondergronden werkt deze bezem optimaal. Zo is deze bezem ideaal om in de herfst bladeren bij elkaar te vegen.

Ten opzichte van veel andere bezems, staan de rijen met haren in deze bezem niet recht maar schuin achter elkaar. Hierdoor bereik je een nog beter resultaat!

De bezem wordt geleverd inclusief een steel met een lengte van 160 centimeter.

Beste straatbezem

Bestel direct!

Bezem rood 28 centimeter

Heb je liever een wat smallere bezem? Deze bezem met een werkbreedte van 28 centimeter is dan wellicht geschikt.

De bezem bestaat uit rode kunststof haren en is geschikt om buiten te gebruiken. De bezem wordt geleverd inclusief een steel met een lengte van 120 centimeter. Voor een langere levensduur is het aan te raden om deze bezem na gebruik op te hangen. De vezels gaan hierdoor niet krom staan wat de veegkwaliteit ten goede komt.

Beste straatbezem

Bestel direct!

Gardena combisysteem straatbezem

Een straatbezem die regelmatig wordt gebruikt is de Gardena Combi System-staatbezem. De bezem is geschikt voor gebruik in de tuin en rondom het huis. Wat veel gebruikers als prettig ervaren is de werkbreedte van deze bezem. Deze is maar liefst 45 centimeter.

De borstels van deze bezem zijn gemaakt van polypropyleen en zorgen voor een schoon resultaat na het vegen. Ten opzichte van vele andere bezems beschikt deze bezem over een schraaprand. Hiermee kun je ingelopen vuil of bladeren verwijderen.

Om deze bezem te kunnen gebruiken, moet je deze koppelen aan het Gardena Combi System. Voor het vegen is een steellengte van 130 of 150 centimeter aan te raden.

Beste straatbezem

Bestel direct!

Waar op letten bij aankoop?

Wanner je van plan bent om een straatbezem aan te schaffen, dan zijn er enkele aandachtspunten waar je op kunt letten. Onderstaand lichten we enkele aandachtspunten aan je toe.

Bezem geschikt voor buiten

Bij het aanschaffen van een bezem kun je rekening houden of deze geschikt is voor buiten. Diverse bezems zijn voornamelijk geschikt om binnenshuis te gebruiken. Dit zijn voornamelijk de zachte bezems die minder geschikt zijn als straatbezem.

Met of zonder steel

Is je bezem aan vervanging toe? Je zou dan kun kiezen voor bezem zonder steel. Je hoeft hierdoor alleen de bezem aan jou steel te bevestigen. Hierdoor kun je bezemsteel hergebruiken.

Heb je nog geen bezemsteel, dan kun je beter kiezen voor een bezem + steel. Dit is meestal voordeliger dan wanneer je een bezem + steel los van elkaar moet bestellen.

Breedte van de bezem

De breedte van de bezem is ook iets waar je rekening mee kunt houden. Voor grote oppervlakten is het aan te raden om een brede bezem aan te schaffen. Je kunt hierdoor een groter oppervlak vegen in een korter tijdsbestek in vergelijking met een smalle bezem. Een smalle bezem is handig voor kleine oppervlakten en wanneer er veel obstakels zijn. Weet jij al of je een smalle of brede bezem wilt?

Lengte van steel

De juiste lengte van de steel is belangrijk voor een ideale werkhouding tijdens het vegen. Maar hoe lang moet de steel eigenlijk zijn? De geadviseerde lengte van de steel is afhankelijk van je lichaamslengte. Onderstaand een overzicht welke steel lengte voor jou geschikt is.

  • Lichaamslengte <170: steellengte 120 centimeter;
  • Lichaamslengte 170-180: steellengte 140 centimeter;
  • Lichaamslengte >180 centimeter: steellengte 150 centimeter.

Materiaal van de bezem

Het materiaal van een bezem bestaat meestal uit natuurvezel of kunststof. Beide materialen zijn goed en zorgen voor een schoon resultaat. Toch is natuurvezel meestal iets sterker. Het voordeel van kunststof is dat er minder vuil aan de bezem blijft hangen. Hierdoor hoef je tijdens natte omstandigheden minder vaak de bezem schoon te maken.

Gewicht

Bij het aanschaffen van een bezem kun je rekening houden met het gewicht. Een lichte bezem is makkelijker hanteerbaar dan een zware bezem. Meestal staat in de productinformatie vermeld wat het gewicht is van een bezem.

Beoordelingen

Heb je een bezem op het oog, dan raden we je aan om eerst de beoordelingen op internet te lezen. In bezems zitten beste wat kwaliteitsverschillen. Door de bezem op internet op te zoeken, lees je wat gebruikers van de bezems vinden.

Er zijn bezems die een lage beoordeling krijgen. Dit komt meestal omdat de vezels snel loslaten of dat de bezems de ondergrond niet goed reinigt.

Bezem ophangen

Om een goede kwaliteit bezem te behouden, is het aan te raden om de bezem op te hangen. Door de bezem op te hangen, blijven de vezels rechtstaan. Wanneer je dit niet doet, gaat de kwaliteit van de bezem achteruit en heeft deze een korte levensduur.

Het ophangen van een bezem is ook aan te raden voor de veiligheid. Wanneer je een bezem los tegen een muur of wand aan zet dan kan deze omvallen. De kans is groter dat je dan struikelt over de bezem. Bovendien is een bezem die is opgehangen makkelijker te pakken dan een bezem die op de grond is gevallen.

In het artikel ‘beste ophangsysteem voor bezems’ wordt duidelijk wat de beste ophangsystemen zijn om bezems op te hangen.

Wat kost een straatbezem?

De prijs van een straatbezem varieert gemiddeld tussen de 5 en 40 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit van de bezem, de afmetingen en of deze met of zonder steel wordt geleverd.

Waar kopen?

Een straatbezem kun je in veel winkels en webshops aanschaffen. Bij de onderstaande webshop en winkels worden de meeste straatbezems verkocht.

Bol.com

Via bol.com worden erg veel straatbezems verkocht. Het voordeel van bol.com is het grote assortiment bezems. Hierdoor kun je de prijzen en de kwaliteit van de bezems eenvoudig met elkaar vergelijken. De kans is groot dat je bij bol.com de ideale bezem vindt.

Bekijk op bol.com!

Action

Action is een winkel wat bekend staat om zijn wisselend assortiment. Zo af en toe zitten er ook staatbezems in het assortiment van Action. Echter is het aanbod bezems meestal beperkt en worden deze niet altijd met steel geleverd.

Gamma

In het assortiment van Gamma zitten enkele straatbezems. Op de website van Gamma kun je zien welke bezems de winkel verkoopt. Vervolgens is het mogelijk om de bezem online te bestellen. Wil je liever de bezem in de winkel bestellen, dan raad ik je aan om via de website te checken of de bezem in dichtstbijzijnde winkel op voorraad is.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>