Beste tuingereedschap voor ouderen: Deze 4 gereedschappen maken het tuinieren makkelijker!

Beste tuingereedschap voor ouderenIn dit artikel vertel ik je wat de beste tuingereedschap voor ouderen is en waarom het zo handig is om dit gereedschap aan te schaffen.

Wanneer je wat ouder wordt dan gaat het tuinieren niet meer altijd even makkelijk. Is tuinieren een van je grote hobby’s of wil je het liever niet uitbesteden aan iemand anders, dan zijn er een aantal gereedschappen die het tuineren wat makkelijker maken.

De tuingereedschappen die ik in dit artikel aan je toelicht, zijn voor alle leeftijden geschikt. Toch hebben deze gereedschappen een groot voordeel voor voornamelijk oudere mensen waarbij het tuinieren steeds moeilijker gaat. Dankzij de gereedschappen die ik aan je toelicht, lukt het veel ouderen om toch nog het een en ander te doen in de tuin.

Benieuwd welke tuingereedschappen geschikt zijn voor ouderen? Lees dan verder in dit artikel!

Waarom tuingereedschap voor ouderen?

Wanneer je ouder wordt gaat het tuinieren misschien wel niet meer zo makkelijker als voorheen. Je krijgt snel last van je rug, je kunt niet meer lang staan of het bukken gaat steeds moeilijker. Gelukkiger zijn er tegenwoordig gereedschappen die het tuinieren iets makkelijker maken, waardoor je:

  • Niet meer op een harde ondergrond hoeft te zitten;
  • Niet of nauwelijks hoeft te bukken;
  • Met één gereedschap meerdere werkhandelingen uit kunt voeren.

Beste tuingereedschap voor ouderen?

Onderstaand licht ik 4 tuingereedschappen aan je toe die ideaal zijn voor ouderen. Natuurlijk verschilt het wel per persoon of de onderstaande gereedschappen te gebruiken zijn.

Golden Gark

Een Golden Gark is een handige gereedschap voor in de tuin. Met dit gereedschap kun je harken, bladeren en gras ruimen en nog veel meer, waardoor je veel andere gereedschappen niet meer nodig hebt.

Een Golden Gark kan voor de volgende werkzaamheden worden gebruikt:

  • Het opharken van onkruidresten na het schoffelen;
  • Het opharken van bladeren;
  • Verspreiden van compost;
  • Het verwijderen van slib uit de vijver;
  • Egaliseren grind;
  • Opruimen snoeiafval;
  • Opruimen maaisel.

Een Golden Gark is volledig van kunststof en is erg stevig. Doordat het gereedschap van kunststof is, heeft het geen scherpe onderdelen en kun je er veilig mee werken. Bovendien is dit gereedschap licht van gewicht. Verder is het gereedschap voorzien van een lange steel en een handvat waardoor deze prettig in de hand ligt.

Wil je graag meer weten over de Golden Gark? Eerder schreven we hier een artikel over waarin we je alles vertellen over dit handige gereedschap.

 

Beste tuingereedschap voor ouderen

Bestel direct!

Kniebank

Een andere handig hulpmiddel om te tuinieren is een kniebank. Een kniebank is een soort kussen die je kunt gebruiken tijdens het werken in de tuin. Door de kniebank te gebruiken hoef je niet op het natte gras te zitten of op een harde ondergrond.

De meeste kniebanken bestaan uit een kussen van schuim. De kussen is zacht waardoor je knieën en rug minder belast worden.

Het grote voordeel van een kniebank is dat ze weinig ruimte innemen. De meeste kniebanken zijn opvouwbaar en hierdoor eenvoudig op te bergen of te vervoeren. Zelfs het vervoeren op de fiets is mogelijk!

Voornamelijk veel ouderen gebruiken een kniebank voor in de tuin. Hierdoor kun je prettiger werken tijdens het onkruid plukken of het snoeien van planten. Naast dat een kniebank voor in de tuin te gebruiken is, is deze ook ideaal voor klusjes in huis.

Eerder schreef ik een artikel over de ‘Beste kniebank’ waarin ik je vertel wat de beste kniebank voor het werken in de tuin is.

Beste tuingereedschap voor ouderen

Bestel direct!

Elektrische onkruidbrander

Onkruid in de bestrating is voor veel mensen een lastig probleem. Er zijn verschillende manieren om onkruid in de bestrating te verwijderen. Veel mensen gebruiken azijn, terwijl dit product eigenlijk niet is toegelaten om te gebruiken als bestrijdingsmiddel. Het toepassen van chemische onkruidbestrijding is inmiddels verboden, waardoor ook dit geen optie is.

Een goed alternatief om onkruid in de bestrating te verwijderen, is door gebruik te maken van een onkruidbrander. Een onkruidbrander heb je zowel op gas als elektrisch. Voor ouderen raad ik aan om indien mogelijk een elektrische onkruidbrander te gebruiken, omdat dit een stuk veiliger is dan een onkruidbrander op gas. Met een onkruidbrander op gas werk je altijd met een vlam. Het is hierdoor altijd op letten dat je geen brand veroorzaakt.

Bij een elektrische onkruidbrander werk je niet met een vlam maar met hete lucht. Dit is een stuk veiliger. Waar je met een elektrische onkruidbrander wel rekening mee moet houden, is dat je elektriciteit en een verlengkabel bij de hand moet hebben.

Hoe werkt een onkruidbrander nu eigenlijk? Dit is heel simpel! Je zet de elektrische onkruidbrander aan en je verhit het onkruid enkele seconden. De cellen in het onkruidplantje worden hierdoor verhit, waardoor het onkruidplantje afsterft.

Een onkruidbrander kun je gebruiken op de bestrating en in grind. Ik raad je af om een onkruidbrander te gebruiken op een gazon of in de border, omdat de kans groot is dat je gazon of de beplanting schade op loopt.

Kies je voor een elektrische onkruidbrander, dan raad ik je aan om voor de MaxxGarden elektrische onkruidbrander te kiezen. Deze onkruidbrander wordt door gebruikers hoog beoordeeld in kwaliteit.

Beste tuingereedschap voor ouderen

Bestel direct!

Woelvork met verkruimelaar

Heb je een (moes)tuin en kost het spitten van de tuin je jaarlijks veel energie? Wellicht is een woelvork met verkruimelaar een geschikte manier om de grond los te werken of plantklaar te maken.

Met een woelvork hoef je niet meer met een schop te werken om de grond los te makken. Een woelvork breng je rechtop aan in de grond. Vervolgens ga je met de voet op het voetstuk staan, waardoor je de tanden in de grond brengt. Hierna doe je een stap achteruit en trek je aan de steel tot deze in een hoek van 45 tot 60 graden staat. Deze handeling herhaal je elke keer waardoor je de grond loswerkt.

Onderstaande video laat zien hoe een woelvork werkt.

Ben je van plan om een woelvork aan te schaffen, dan raad ik je aan om voor een woelvork met verkruimelaar te kiezen. Hierdoor blijven er geen hopen aarde achter en wordt de grond verkruimelt. Een goede woelvork is de woelvork van Biogroei. Deze is helemaal door ontwikkeld op basis van de vele ervaringen van hoveniers en tuinverenigingen.

Beste tuingereedschap voor ouderen

Bestel direct!

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>