Beste tuinkas 2021: Hier moet je tuinkas aan voldoen!

Beste tuinkasWat is de beste tuinkas voor in de tuin? Wij zochten voor je uit wat de beste tuinkas is voor het kweken en/of overwinteren van planten. We kwamen er al snel achter dat er veel verschillende soorten tuinkassen zijn en dat er best wat dingen zijn waar je rekening mee moet houden.

Zo is de juiste plaats voor de tuinkas belangrijk en zijn er veel kwaliteitsverschillen in de tuinkassen. Daarom zijn er enkele dingen waar je bij de aankoop vooraf rekening mee kunt houden, zodat jij de tuinkas koopt die het beste bij je past. Wij helpen je in dit artikel een handje om de beste keuze te maken.

Benieuwd wat de beste tuinkas is? Lees dan snel verder!

Waarom een tuinkas?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom een tuinkas in je tuin ideaal is. Onderstaand lichten we enkele voordelen van een tuinkas aan je toe.

Planten kweken

Met een tuinkas in de tuin kun je het seizoen verlengen. Doordat een tuinkas goed isolerend is, is een tuinkas vroeg in het voorjaar al een stuk warmer dan buiten. Dit betekent dat je vroeg in het voorjaar in je tuinkas aan de slag kunt om allerlei bloemen en plantjes te zaaien. Kweek je groenten in je tuinkas dan kun je vaak al vroeg in het seizoen oogsten.

In de zomer kan het in een tuinkas erg heet worden. Dit biedt weer kansen om planten te kweken die normaal gesproken niet zomaar in je tuin kunnen groeien.

Overwinteren planten

Kweek je in de winter geen bloemen en planten in je kas dan is de kas ideaal om te gebruiken voor het overwinteren van vorstgevoelige planten. Diverse planten hebben in de winter bescherming nodig tegen de vorst. Door de planten tijdelijk in je tuinkas te zetten, voorkom je dat ze schade oplopen als gevolg van vorst.

Een tuinkas is voor planten ideaal omdat de planten hierdoor voldoende licht krijgen. Eventueel is het mogelijk om een raampje open te zetten, zodat de ruimte goed wordt geventileerd. Dit voorkomt ziekten en plagen in je planten.

Wil je meer weten over wanneer je planten binnen moet zetten en wat hierbij de ideale temperatuur is, dan raad ik je aan om het artikel ‘planten binnen zetten in de winter’ te lezen.

Waar moet een tuinkas aan voldoen?

Ben je van plan om een tuinkas aan te schaffen, dan zijn er enkele eisen die je kunt stellen waar een tuinkas aan moet voldoen.

Afmetingen

Ga je een kas aanschaffen dan is het goed om rekening te houden met de afmetingen. Belangrijk is natuurlijk wel dat de kas in je tuin past en dat je nog genoeg ruimte over hebt om in je tuin te kunnen zitten.

De grotere tuinkassen zijn voornamelijk geschikt voor het kweken van planten. Planten hebben hierbij de ruimte om in hoogte en breedte te groeien. Er zijn ook kleinere formaat kassen deze zijn voornamelijk geschikt voor het zaaien van kleinere plantjes. Deze plantjes kun je later in je tuin planten.

Materiaal

Tuinkassen heb je in allerlei materiaalsoorten. Vaak is het frame van de tuinkas gemaakt van aluminium of staal. Dit zorgt er voor dat je tuinkas stevig blijft staan. Een frame van plastic komt ook wel eens voor. Meestal hebben deze een kortere levensduur dan een frame van aluminium of staal.

De panelen van een tuinkas zijn meestal gemaakt van polycarbonaat of glas. Belangrijk is in ieder geval dat de panelen de planten van genoeg licht moeten voorzien.

Het voordeel van polycarbonaat is dat het materiaal vrij stevig is in vergelijking met glas. Waar glas nog wel eens wil scheuren, is dit bij polycarbonaat nauwelijks het geval. Hiernaast isoleert het materiaal erg goed. Een nadeel van dit materiaal is dat het minder mooi oogt dan glas omdat het transparant is.

Kassen kunnen ook bestaan uit folie. Deze zijn vaak voordeliger in de aanschaf.

Ventilatie

Het is belangrijk dat een kas goed kan ventileren. Dit kan bijvoorbeeld door het openzetten van een deur of een raampje. De reden dat ventileren belangrijk is, is dat de ruimte te warm kan worden. Hierdoor kunnen planten eerder verwelken of kunnen er ziektes optreden in de plant.

Waar tuinkas plaatsen?

Voor een goede groei en ontwikkeling van planten is de juiste plek voor een kas erg belangrijk. Zo moet je er rekening mee houden dat de meeste planten een zonnige plek nodig hebben. Het is dan verstandig om de tuinkas op een plek te plaatsen waar deze de hele dag in de zon staat.

Dit zorgt er voor dat je tuinkas vroeg in het voorjaar al lekker warm is waardoor zaden al tijdig kunnen kiemen.

Voor een zonnige plek kun je de tuinkas beter niet onder een boom plaatsen. Wanneer de boom in het blad staat, zorgt deze voor teveel schaduw.

Ben je van plan om schaduwplanten te kweken dan is het juist aan te raden om de tuinkas in de schaduw te plaatsen.

Verder is het aan te raden om de tuinkas op een plek uit de wind te plaatsen. Harde wind kan er voor zorgen dat ramen van je tuinkas kapot kunnen gaan. Een goede plaats uit de wind meestal een plaats aan de zijkant van een huis, schuur of haag.

Beste tuinkas

Onderstaand hebben we de beste tuinkassen voor je weergegeven en maken we de ervaringen van gebruikers voor je inzichtelijk.

TecTake hobbykas

Deze TecTake hobbykas heeft een afmeting van 186 x 120 x 190 centimeter en is ideaal voor het kweken van planten voor je moestuin. Dankzij deze kas kun je vroeg in het voorjaar hoge temperaturen en luchtvochtigheid creëren waardoor je planten beter groeien.

Hiernaast beschermt deze kas planten tegen weersinvloeden zoals wind, regen of hagel. Het frame is gemaakt van gepoedercoat staal en is stabiel en robuust. De kas is verder gemaakt van duurzame folie die slijtvast en UV-bestendig is.

We zien dat deze kas zich ook prima leent voor het beschermen van vorstgevoelige planten zoals oleanders, olijven, palmbomen en nog vele ander soorten vorstgevoelige planten.

Om de kas te kunnen plaatsen wordt deze geleverd inclusief 4 haringen met scheerlijnen + een montage instructie. Verder krijg je een kweekbank meegeleverd waarop je de planten kun zetten.

Ervaringen gebruikers

  • Ideaal voor het kweken van groente;
  • Goedkoop in aanschaf;
  • Makkelijk op te zetten;
  • Fraai design;
  • Er zou wet meer ventilatie aanwezig mogen zijn.

Beste tuinkas

Bestel direct!

TeckTake aluminium broeikas

De ruime TecTake kas biedt veel ruimte voor het kweken van groenten, fruit en vele andere tuinplanten. In de winter leent deze kas zich prima om planten te beschermen tegen de vorst.

De tuinkas bestaat uit een aluminium frame en Uv-bestendige polycarbonaat platen. Verder is de kas voorzien van een schuifdeur van 60 x 160 centimeter en een dakvenster voor ventilatie.

De totale afmeting van de tuinkas is 250 x 185 x 195 centimeter (L x B x H). Hiernaast wordt er een fundering meegeleverd van 250 x 190 x 12 centimeter (L x B x H). Het grond oppervlak van de tuinkas is ongeveer 4,41 vierkante meter.

Dankzij de polycarbonaat platen is deze kas sterk en goed isolerend.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze tuinkas hebben aangeschaft zeggen het volgende over deze tuinkas:

  • Goede prijs / kwaliteit;
  • Stevig;
  • Goed isolerend;
  • Diverse gebruikers geven aan dat de handleiding iets duidelijker mag.

Beste tuinkas

Bestel direct!

Wat kost een tuinkas?

In tuinkassen zitten veel prijsverschillen. Deze prijsverschillen hebben te maken met voornamelijk de grootte en de kwaliteit van de tuinkas. De goedkoopste tuinkassen / kweekkassen kun je kopen vanaf 40 euro.

Voor de grotere en hoge kwaliteit tuinkassen betaal je al snel een bedrag van boven de 500 euro. Vaak hebben deze tuinkassen een hogere levensduur.

Waar kun je een tuinkas kopen?

Een tuinkas kun je kopen op verschillende plekken. Zo worden er kassen aangeboden bij Welkoop en diverse tuincentrums. Het aanbod in deze winkels is vaak beperkt.

Veel mensen kiezen er voor om hun kas online te bestellen via internet. Het voordeel hiervan is dat de kas meestal gratis bij je thuis wordt bezorgd, waardoor je niet allerlei onderdelen hoeft te vervoeren in je auto of aanhanger. Wel zo handig als je een wat grotere formaat kas koopt.

Online worden veel kassen verkocht op bol.com. Op bol.com worden ruim 450 verschillende kassen aangeboden dus de kans is groot dat de perfecte kas hier voor jou bij zit.

Op bol.com kun je de beoordelingen van de gebruikers inzien die ze aan een kas hebben toegekend. Zo kun je zien wat gebruikers van de kas vinden en of dat deze van een goede kwaliteit zijn.

Bekijk op bol.com!

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>