Beste tuinslang met haspel: Bekijk de top 3 + ervaringen

Beste tuinslang met haspelIn dit artikel licht ik je toe wat de beste tuinslangen met haspel zijn. Deze tuinslangen met haspel zijn van de bekende merken Hozelock en Gardena en krijgen van vele gebruikers een positieve beoordeling. Verder vertel ik je in dit artikel waar je op moet letten als je een tuinslang met haspel aan gaat schaffen. Je hebt namelijk verschillende soorten haspels en er zijn nog enkele aandachtspunten meer die je zeker moet weten voor dat je een tuinslang aan gaat schaffen.

Na het lezen van dit artikel wordt ook duidelijk wat een tuinslang met haspel ongeveer kost en waar je deze kunt aanschaffen. Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke tuinslang het meest voor jouw situatie is geschikt.

De voordelen van een tuinslang met haspel?

Het grootste voordeel van een tuinslang met haspel is dat je de tuinslang op deze manier compact op kunt bergen. Probeer meer eens een tuinslang op te rollen zonder een haspel. Dit gaat vaak lastig en de tuinslang kun je hierdoor niet compact opbergen. Bij een haspel wordt de tuinslang strak opgerold waardoor de tuinslang minder ruimte in neemt.

Bovendien zorgt een haspel er voor dat je tuinslang niet meer los in de tuin hoeft te liggen. Een losse tuinslang in de tuin zorgt voor struikelgevaar. Laat je de tuinslang vaak op het gazon liggen, dan voorkom je hier tevens mee dat er een gele afdruk achterblijft op het gazon.

Beste tuinslang met haspel

Onderstaand heb ik de beste tuinslangen met haspel voor je inzichtelijk gemaakt. Deze tuinslangen zijn door gebruikers hoog beoordeeld in kwaliteit. Bovendien zijn de tuinslangen van de A-merken Hozelock en Gardena. Door een tuinslang van deze merken aan te schaffen, kun je er vanuit gaan dat je investeert in een goed kwalitatief product waar je jarenlang mee vooruit kunt.

Hozelock Auto Reel wandbox– zelf oprollend

Ben je op zoek naar een tuinslang met haspel waarbij het oprollen weinig energie en kracht kost? Wellicht is de Hozelock Auto Reel wandbox iets voor jou. Deze wandbox rolt de tuinslang automatisch op waardoor je niet meer aan een hendel hoeft te draaien of hoeft te bukken.

De slangenhaspel heeft een lengte van 40 meter en wordt geleverd met een sproeier. Handig om te weten is dat de haspel 180 graden kan draaien en dat deze is uitgerust met een schroefdraadverbindingsstuk die je op de kraan aan kunt sluiten.

Doordat je deze wandbox aan de muur kunt bevestigen, heb je de tuinslang altijd direct bij de hand en kun je de tuinslang vrijwel meteen gebruiken zonder eerst de haspel uit de opbergruimte te halen.

Ervaringen

Op bol.com wordt deze tuinslang door tientallen gebruikers beoordeeld op 4,4 van de maximaal 5 te behalen sterren. De meeste gebruikers zijn erg positief maar er zijn ook enkele gebruikers die er na enkele jaren mindere ervaringen mee hebben, omdat er een onderdeeltje kapot is gegaan. In enkele gevallen geven de gebruiker aan dat ze in dit geval nieuwe onderdelen hebben gekregen!

Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Rolt rustig op na gebruik;
 • Eenvoudig te monteren;
 • De schroeven voor het ophangen hadden iets langer mogen zijn.

Beste tuinslang met haspel

Bestel direct!

Gardena Classic Wandslanghouder

Een handige wandslanghouder is deze Gardena Classic wandslanghouder zonder wielen. De wandslanghouder kun je plaatsen tegen een muur, maar ook is ook mobiel zodat je deze in de tuin kunt plaatsen.

De wandslanghouder is geschikt voor een tuinslang voor maximaal 50 meter. In dit geval wordt de wandslanghouder geleverd met 20 meter tuinslang met een diameter van 13 mm.

Verder is dit product voorzien van een Classic tuinspuit en beschikt deze over de benodigde aansluitstukken. De wandslanghouder is geschikt voor middelgrote en grote tuinen.

Ervaringen

Uit tientallen beoordelingen op bol.com scoort deze haspel met tuinslang 4,6 van de maximaal 5 te behalen sterren. Een erg hoge score! Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Makkelijk in gebruik;
 • Kantelt niet;
 • Stevig
 • Eén gebruiker geeft aan dat een goede gebruikshandleiding mist.

Beste tuinslang met haspel

Bestel direct!

Gardena Aquaroll slangenwagen

Wil je een voordelige en goede slangenwagen inclusief tuinslang kopen? Wellicht is deze Gardena Aquarol slangenwagen geschikt.

Met de slangenwagen is het mogelijk een slang netjes en compact op te rollen. Hierdoor kun je tuinslang makkelijk opbergen en is deze altijd gereed voor gebruik. Ook het vervoeren van de tuinslang gaat met deze slangenwagen erg makkelijk. De tuinslang zit altijd op de rol en de slangenwagen is voorzien van wieltjes waardoor je deze niet hoeft te tillen.

De Aquaroll slangenwagen heb je in meerde types die geschikt zijn voor verschillende lengtes tuinslangen. Handig om te weten is dat je op dit product maar liefst 5 jaar garantie krijgt.

Ervaringen

Veel gebruikers zijn erg positief over deze slangenwagen met tuinslang. Onderstaand enkele ervaringen van gebruikers:

 • Goed materiaal;
 • Mooi design;
 • Stevig;
 • Geen knikken meer in de slang tijdens het oprollen.

Beste tuinslang met haspel

Bestel direct!

Welk type haspel?

Ben je van plan om een tuinslang met haspel te kopen, dan kun je kiezen uit verschillende soorten haspels. Onderstaand licht ik de 2 meest voorkomende haspels aan je toe.

Wandbox

De wandbox is een type haspel die de afgelopen jaren steeds vaker wordt gebruikt. De voor- en nadelen maak ik onderstaand voor je inzichtelijk.

Voordelen

 • Beschikt over een automatisch oprolsysteem
 • Hangt altijd op vast punt
 • Snel te gebruiken
 • Er komen minder snel knikken in de slang
 • De slang raakt minder snel in de knoop

Nadelen

 • Niet verplaatsbaar (alleen door te demonteren van de wand)
 • Prijziger t.o.v. andere haspels
 • Hangt altijd aan de muur (in de winter kun je deze binnen hangen)

Haspel met wielen

De meeste bekende haspel is misschien wel de haspel op wielen. Onderstaand maak ik de voor- en nadelen van deze haspel voor je inzichtelijk.

Voordelen

 • Verplaatsbaar
 • Ideaal voor lange tuinslangen
 • Meestal voordeliger dan een wandbox

Nadelen

 • Je moet de slang zelf uitrollen en oprollen
 • Neemt meer ruimte in dan een wandbox
 • Het oprollen kan zwaar zijn

Waar moet je op letten bij aankoop?

Naast het type haspel zijn er nog enkele factoren meer waar je op kunt letten als je een tuinslang met haspel gaat kopen. Onderstaand zijn de belangrijkste aandachtspunten toegelicht.

Lengte van de tuinslang

Eén van de belangrijkste aandachtspunten als je een tuinslang gaat kopen, is de lengte van de tuinslang. Je wilt natuurlijk niet dat je tuinslang net te kort blijkt te zijn. Vóór je een tuinslang gaat aanschaffen, is het aan te raden om de benodigde lengte in te schatten. De meest voorkomende lengtes van een tuinslang zijn 15, 20, 25, 30 of 40 meter.

Heb je een kleine tuin, dan is een te grote tuinslang niet altijd handig. Het neemt extra ruimte in jouw opbergruimte in beslag en bovendien zijn de aanschafkosten van een langere tuinslang vaak iets duurder.

Diameter van de tuinslang

Bij de aanschaf zou je ook rekening kunnen houden met de diameter van de tuinslang. De meest voorkomende diameter is 13mm. Hoe groter de diameter van de tuinslang hoe groter het volume water dat uit de tuinslang komt.

Er zijn tuinslangen die een grotere diameter hebben. Deze zijn voornamelijk handig wanneer je tuinslang langer dan 50 meter hebt. Hierdoor heb je een betere wateropbrengst.

Inclusief koppelstukken

Ga je een tuinslang aanschaffen, dan kun je er op letten of deze wordt geleverd inclusief koppelstukken. Op deze manier kun je de tuinslang aansluiten op je waterkraan en eventueel tuinslangen aan elkaar koppelen.

Ben je van plan om je tuinslang aan te sluiten op je keukenkraan? In het artikel ‘Tuinslang aansluiten op de keukenkraan’ vertel ik je precies wat je hier voor nodig hebt.

Met sproeikop

Ben je van plan om met de tuinslang je tuin water te geven, dan kan een sproeikop of broeskop goed van pas komen. De waterstraal van de broeskop kun je meestal op meerdere standen in stellen en zorgt hierdoor voor een betere waterverdeling dan wanneer je de planten water geeft zonder broeskop. Sommige tuinslangen worden geleverd inclusief sproeikop, is dit niet het geval dan kun je deze hier nog altijd los bestellen.

De geschikt tuinslang voor weinig opbergruimte

Heb je thuis weinig opbergruimte? In dit geval zou je kunnen kiezen voor een flexibele tuinslang. Een flexibele tuinslang is een tuinslang die zicht uitrekt als deze zicht vult met water. Hierdoor bereikt deze tuinslang een lengte van tientallen meters.

Wanneer het water uit deze tuinslang loopt, krimpt de tuinslang en kun je deze compact opbergen. Heb je een balkon of een kleine tuin dan is deze tuinslang dus ideaal. In het artikel ‘beste flexibele tuinslang’ wordt duidelijk wat de beste flexibele tuinslangen zijn.

Wat kost een tuinslang met haspel?

De prijzen voor een tuinslang met haspel variëren gemiddeld tussen de 20 en 200 euro. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn tuinslangen met een wandbox voor aan de muur meestal duurder dan een haspel op wielen.

Bovendien speelt ook het merk tuinslang een rol. Er zijn goedkopere tuinslangen op de markt. Over het algemeen zijn deze van een mindere kwaliteit dan de tuinslangen van A-merken Gardena en Hozelock. Meestal betaal je dus voor een Hozelock of een Gardena tuinslang net iets meer. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit wel de moeite waard is!

Een tuinslang is een investering waar je meestal jarenlang mee kunt doen. Vooral de A-merken zijn sterk en zijn minder gevoelig voor schades. Mocht er toch ooit een gaatje in de tuinslang komen, dan kun deze makkelijk zelf herstellen. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je in het artikel ‘gaatje in tuinslang repareren’.

Waar kopen?

Een tuinslang met haspel kun je verschillende winkels kopen. Zo kun je een tuinslang met haspel kopen in een tuincentrum of bij Welkoop. Natuurlijk is het ook mogelijk om de tuinslang online te bestellen. Een platform waar veel tuinslangen worden verkocht is bol.com.

Het voordeel van bol.com is dat bol.com een groot assortiment tuinslangen + haspels heeft waardoor je de prijs en kwaliteit goed met elkaar kunt vergelijken. Bovendien zijn er regelmatig tuinslangen + haspel in de aanbieding waardoor je wat geld kunt besparen.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>