Beste wespenval kopen 2021: Bekijk de top 3!

Beste wespenvalIn dit artikel lichten we de beste wespenvallen aan je toe voor het bestrijden van wespen in je tuin.  Voor jou hebben we een top 3 geselecteerd van wespenvallen die hoog door gebruikers zijn beoordeeld. We horen helaas maar al te vaak dat wespen uit de wespenval klimmen. Meestal is hiervan de reden een slechte vloeistof en wespenval.

Wanneer je in de zomermaanden lekker in de tuin wilt genieten, kunnen wespen een grote ergernis zijn. Ze blijven rond je eten en drinken aanwezig of blijven steeds maar rond je gezicht vliegen. Dit is erg vervelend voor jou maar misschien ook wel voor de gasten die je thuis ontvangt.

Gelukkig kun je hier iets aan doen door het plaatsen van een wespenval. Door het plaatsen van een wespenval zorg je er voor dat de wespen naar een andere plek worden gelokt en dat ze eenmaal in de val worden gedood. Zo heb je in ieder geval van deze wespen geen last meer deze zomer!

Naast dat we de beste wespenvangers aan je toe gaan lichten, geven we je nog enkele tips waar je een wespenvanger het beste kunt plaatsen.

Bestel hier voordelig een wespenvanger + lokstof

Wespenvanger van glas of kunststof?

Ga je een wespenvanger kopen dan kun je de keuze maken uit een wespenvanger van glas of een wespenvanger van kunststof. Zo heeft iedere wespenvanger zijn voor- en nadelen die we onderstaand toelichten.

Wespenvanger van glas

Een wespenvanger van glas zien we vaak worden toegepast in de tuin. Meestal is een wespenvanger van glas decoratiever dan een wespenvanger van kunststof. Zo kan een wespenvanger van glas bestaan uit verschillende kleuren en geeft het je tuin een zomerse uitstraling.

Bovendien is het gebruik van glas beter voor het milieu dan het gebruik van een wespenvanger van kunststof.

Het nadeel van glas is dat het vrij kwetsbaar is. Door wind of spelende kinderen kan een wespenvanger stuk raken.

Wespenvanger kunststof

Een veel gebruikte wespenvanger is een kunststof wespenvanger omdat deze meestal voordelig in de aanschaf zijn. Het voordeel van deze wespenvanger is dat ze minder kwetsbaar zijn. Helaas zijn ze minder goed voor het milieu in vergelijking met een wespenvanger van glas.

Herbruikbare wespenvanger

Als je een wespenvanger gaat aanschaffen, raden we je aan om een wespenvanger aan te schaffen die meerdere keren kunt gebruiken. Deze wespenvangers kun je ledigen en weer voorzien van nieuwe lokstof. Vervolgens functioneert deze weer optimaal en zul je hiermee weer veel wespen gaan vangen.

Er zijn ook wespenvangers die je slechts eenmaal kunt gebruiken. Wanneer deze vol zitten met wespen, gooi je deze weg en kun je weer een nieuwe wespenvanger ophangen.

Duurzaamheid is de reden dat we je aanraden om voor een herbruikbare wespenvanger te kiezen.

Hoe werkt een wespenval?

Een wespenvanger is een hulpmiddel die het mogelijk maakt om wespen te vangen en te doden. Een wespenvanger is meestal van glas of kunststof en heeft een opening waar wespen naar binnen kunnen vliegen. Eenmaal in de wespenvanger is voor de wespen niet meer mogelijk om naar buiten te komen. Gelukkig maar want als ze gevangen zitten, kunnen ze erg agressief worden.

De wespenvanger kun je het beste vullen met een lokstof waar wespen op af komen. Lokstof is meestal stroperig en wanneer wespen hiermee in aanraking komen, kunnen ze zeker niet meer uit de wespenvanger komen. Na verloop van tijd raken de wespen vermoeid en zullen ze sterven in de wespenvanger.

Beste wespenval

Onderstaand hebben we een selectie gemaakt van de beste 3 wespenvallen. Deze lichten we aan je toe.

Hangende wespenvanger

Ben je op zoek naar een wespenvanger die je op kunt hangen? Deze hangende wespenvanger met een afmeting van 13 x 13 x 5 centimeter is wellicht. Het is een ideale wespenvanger om te plaatsen in je tuin en is vrij voordelig in aanschaf.

Het voordeel van deze wespenvanger is dat je deze meerdere keren kunt gebruiken. Het beste kun je de wespenvanger vullen met lokstof en deze om de 3 weken vervangen voor het meeste succes. Wanneer wespen eenmaal in deze val vliegen, kunnen ze er niet meer uit en zijn ze jou niet meer tot last.

Beste wespenval

Bestel direct!

Guard ‘n Care wespenvanger

De Guard ’n Care wespenvanger is geel van kleur en heeft een hoogte van 20 centimeter. De diameter van deze wespenvanger is 17 centimeter. In deze wespenvanger moet je een lokmiddel plaatsen, waardoor de wespen in de omgeving jou met rust laten.

De wespenval is gemaakt van kunststof en wordt geleverd zonder lokmiddel.

Beste wespenval

Bestel direct!

Wespenval Biogroei

De wespenval van Biogroei is voordelig in de aanschaf en krijg je geleverd inclusief een zakje lokstof. Ten opzichte van veel andere wespenvangers is deze wespenvanger zowel hangend als tafelmodel te gebruiken.

De wespenval is een soort bekerhouder met aan de onderzijde een conische opening. De wespenval is voor wespen eenvoudig toegankelijk maar ze kunnen de val niet meer verlaten.

De wespenval wordt vaak gebruikt in de buurt van terrassen, vuilnisbakken en spelende kinderen.

Bestel direct!

Beste plek voor wespenval

Of een wespenval succesvol werkt is grotendeel afhankelijk van de plek waar je deze neer hangt. Je ziet vaak dat een wespenvanger vlakbij een terras of spelende kinderen wordt gehouden. Dit raden we af omdat dit juist wespen gaat aantrekken.

Als je een wespenvanger gaat plaatsen, kun je deze het beste een eindje van je terras of spelende kinderen af plaatsen. Door goede lokstof in de wespenvanger te doen, ruiken de wespen dit van een grote afstand. Ze worden dan naar deze plek in de tuin gelokt waar ze jou niet tot last zijn.

Waarmee wespenvanger vullen?

Hoe zorg je er voor nu voor dat de wespen naar de wespenvanger vliegen en niet naar je glaasje limonade op de tafel? We horen regelmatig dat mensen hun wespenvanger vullen met limonade of frisdrank. Het is een manier die redelijk werkt maar waarmee je niet het maximale uit je wespenvanger gaat halen.

Door speciale wespenlokstof te gebruiken, trek je meer wespen naar de wespenvanger toe en zul je minder last krijgen van wespen rondom je terras. De speciale wespenlokstof is milieuvriendelijk en werkt het beste als je deze om de 3 weken vervangt.

De wespenstof die wij je adviseren te gebruiken is van Biogroei. Biogroei is een webshop dat zich richt om ziekten en plagen in de tuin milieuvriendelijk te bestrijden. Zo verkopen ze ook een speciale lokstof voor wespen. Je krijgt in totaal 3 zakjes van 28 gram wespenlokstof. Deze lokstof breng je aan in de wespenvanger en los je op in water. De lokstof is hierna meteen werkbaar!

De reden dat we jou deze lokstof aanbevelen is vanwege de goede kwaliteit waar de verkoper ook 100% achter staat. Je leest op diverse internet veel negatieve reviews over andere merken lokstof. Bovendien is dit product voordelig in de aanschaf in vergelijking met veel andere lokstof voor wespen.

Bestel hier voordelig wespenlokstof!

Waar wespenval kopen?

Een wespenval kun je in diverse winkels en webshops kopen. Onderstaand hebben we enkele verkooppunten aan je toegelicht waar veel wespenvervangers worden verkocht.

Bol.com

Een webshop waar veel wespenvallen worden verkocht is bol.com. Dit komt omdat bol.com een groot aanbod wespenvallen in het assortiment heeft. Hierdoor is de kans groot dat je bij bol.com de juist wespenval vindt.

Het prettige aan bol.com is dat veel gebruikers een review achterlaten wat ze van de wespenval vinden. Hierdoor kun je zien wat de voor- en nadelen zijn. Bekijk hier het assortiment op bol.com!

Biogroei

Biogroei is een webshop met allerlei producten om plagen en ziekten in de tuin op een milieuvriendelijke wijzen op te lossen. In het assortiment van Biogroei zitten enkele hulpmiddelen (waaronder een wespenval) om wespen te verjagen.

Blokker

Blokker is een winkel waar ze vooral huishoudelijke producten verkopen. In het assortiment van Blokker zitten ook enkele wespenvallen. Naast dat je een wespenval in de winkel kunt aanschaffen, kun je ze ook online bestellen in de webshop van Blokker. Bekijk hier het aanbod bij Blokker.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>