Beste winter werkhandschoenen: Deze handschoenen beschermen tegen de kou!

Beste winter werkhandschoenenIn dit artikel vertellen we je wat de beste winter werkhandschoenen zijn voor klusjes in en rondom je tuin. Heb jij in de winter snel last van koude handen als je in de buitenlucht aan het werk bent? Je bent niet de enige!

Gelukkig kun je hier iets aan doen door thermowerkhandschoenen te dragen of werkhandschoenen die waterdicht zijn. Dit verkleint de kans op koude handen en zorgt er voor dat je niet steeds het werk hoeft te onderbreken om je handen op te warmen.

Om de geschikte werkhandschoenen te vinden zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Zo is het belangrijk om na te denken voor welke werkzaamheden je de handschoenen gaat gebruiken en welke maat je nodig hebt.

Waarom werkhandschoenen voor de winter?

Voor diverse werkzaamheden is het verplicht om werkhandschoenen te dragen. Werkhandschoenen dragen namelijk bij aan de bescherming van je handen. Veel mensen kiezen ook voor werkhandschoenen om te voorkomen dat ze vieze handen krijgen bij bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden.

Meestal worden hiervoor ‘normale’ handschoenen gebruikt die je slechts gedeeltelijk beschermen tegen kou.

Om beter beschermd te zijn tegen de kou, kiezen veel mensen thermohandschoenen die binnenin de warmte vasthouden. Soms wordt er ook gekozen voor waterdichte handschoenen die voorkomen dat je handen nat worden tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Werkhandschoenen die je beschermen tegen de kou zorgen er voor dat jij beter en langer de werkzaamheden kunt uitvoeren. Heb je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden koude handen dan kunnen ze wel eens erg pijnlijk worden. Met werkhandschoenen die je beschermen tegen het koude weer is dit verleden tijd.

Waar moet je op letten bij het kopen van werkhandschoenen?

Voor je werkhandschoenen gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Door hier vooraf rekening mee te houden, vergroot je de kans dat de juiste handschoenen koopt die passen en die geschikt zijn voor het werk dat je wilt uitvoeren.

Maat

Om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, zijn goed passende handschoenen belangrijk. Te grote handschoenen glijden wellicht van je handen af en te kleine handschoenen beschermen je handen onvoldoende.

In de winkel zitten werkhandschoenen vaak in een plastic verpakking waardoor je ze niet kunt passen. Bestel je de werkhandschoenen online dan is dit uiteraard ook niet mogelijk. Gelukkig is er een manier om zelf te bepalen welke maathandschoenen je nodig hebt. Dit doe je als volgt:

Je pakt een meetlint en meet de omtrek de van je hand. Dit doe je door het meetlint net boven je duim om je hand te wikkelen. Aan de hand van de omtrek bepaal je de maat. Voor werkhandschoenen heb je hier een vaste maattabel voor. Maten voor werkhandschoenen kunnen worden aangeduid met een cijfer of letter. Onderstaand de maten per palmomtrek:

 • 14-17 cm (maat 6 / XS)
 • 17-20 cm (maat 7 / S)
 • 20-23 cm (maat 8 / M)
 • 23-25 cm (maat 9 / L)
 • 25-27 cm (maat 10 / XL)
 • 27-30 cm (maat 11 / XXL)

Waterdicht

Waar je eventueel op zou kunnen letten, is of de handschoenen waterdicht zijn. Ga je bijvoorbeeld tuinwerkzaamheden verrichten op een regenachtige dag dan kan het water er voor zorgen dat je koude handen krijgt. Bij waterdichte werkhandschoenen is de kans kleiner dat je koude handen krijgt als gevolg van het regenachtige weer.

Soort werkzaamheden

Waar je nog even rekening mee moet houden, is dat niet alle handschoenen geschikt zijn voor alle werkzaamheden. Ga je aan de slag met bestratingsmaterialen dan slijten de meeste handschoenen een stuk sneller dan wanneer je onkruid gaat wieden. Niet alle handschoenen zijn daarom geschikt om met bestratingsmaterialen te werken. Dit resulteert vaak dat je handschoenen binnen enkele uren/dagen slijten.

Voor je handschoenen gaat kopen, bedenk dan even welke werkzaamheden je met deze handschoenen wilt uitvoeren en of ze hiervoor zijn geschikt.

Beste winter werkhandschoenen

Wat zijn de beste werkhandschoenen voor in de winter? Onderstaand hebben we de beste voor je weergegeven.

Towa Powergrab winter werkhandschoenen

De handschoenen van het merk Towa Powergrab zijn handschoenen die in de winter door veel hoveniers worden gebruikt. De thermohandschoenen zorgen er voor dat je in de winter geen koude handen meer krijgt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Naast hoveniers worden deze handschoenen ook vaak gebruikt in de bouw, transport & logistiek en koude omgevingen zoals in koelhuizen.

De binnenhandschoen is van acryl en een gecoate duim zorgt voor extra veiligheid.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze handschoenen gebruiken geven het volgende aan:

 • Handig;
 • Warm in de winter;
 • Goedkoop in vergelijking met andere winterwerkhandschoenen;
 • Duurzaam;

Beste winter werkhandschoenen

Bekijk de prijs!

Oxxa X-mech-thermo werkhandschoenen

De Oxxa X-mech-thermo werkhandschoenen zijn voorzien van een warme 3M thinsulate voering. Voor tuinwerkzaamheden zijn deze handschoenen prima te gebruiken. De handschoenen staan bekend als comfortabele handschoenen vanwege de voorgevormde vingers die de natuurlijke counteren van de hand volgen.

De handschoenen voldoen aan de volgende normen: EN 388:2003 (3122)/EN 511 (11x). Naast dat je de handschoenen voor werkzaamheden kunt gebruiken zijn er ook gebruikers die deze tijdens het fietsen gebruiken. Vanwege het stoere design valt niet direct op dat het werkhandschoenen zijn.

De prijs van deze handschoenen liggen wat hoger dan de meest werkhandschoenen. Mede komt dit door de kwaliteit van de handschoenen die zorgen voor een langere levensduur. Werk je veel met bestratingsmaterialen dan is de levensduur van deze handschoen een stuk korter.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers van deze handschoenen zeggen het volgende over dit product:

 • Goede pasvorm
 • Beschermt tegen extreme kou
 • Stoere handschoenen
 • Prijziger dan andere handschoenen maar de moeite waard.

Beste winter werkhandschoenen

Bekijk de prijs!

Waterdichte werkhandschoenen Prodry

Natte handschoenen als gevolg van regen, zorgen er vaak voor dat je koude handen krijgt. De meeste handschoenen zijn niet waterdicht, waardoor ze je niet beschermen tegen de kou. Om iets tegen de kou als gevolg van regen te doen, kun je waterdichte tuinhandschoenen van Prodry aanschaffen.

De handschoenen hebben een goede pasvorm en grip. Verder zijn ze 2 keer zo slijtvast als andere lichte gevoerde tricothandschoenen. De handschoenen beschikken over een waterdichte Latex foam coating die zorgen voor frisse en droge handen. Naast dat de handschoenen geschikt zijn voor tuinwerkzaamheden worden ze ook wel eens gebruikt tijdens het autowassen.

In vergelijking met veel ander werkhandschoenen zijn deze goedkoop in aanschaf. Tevens zit er één jaar garantie op de handschoenen.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers zijn vrij positief over deze handschoenen. Ze geven het volgende aan:

 • Hoge kwaliteit;
 • Duurzaam;
 • Voor bijna alles te gebruiken om natte handen te voorkomen.

Beste winter werkhandschoenen

Bekijk de prijs!

Handschoen Palawan (voor stratenmakers)

Het probleem van veel winterhandschoenen is dat ze niet zijn geschikt voor stratenmakers of hoveniers die veel met bestratingsmaterialen werken. Dit komt omdat veel handschoenen snel slijten door bestratingsmaterialen.

De werkhandschoenen van Palawan kunnen wel tegen een strootje en zijn ook geschikt voor stratenmakers en hoveniers. De thermohandschoenen zijn gevoerd en zorgen er voor dat je geen koude handen krijgt. De handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en zijn oranje van kleur.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers zeggen het volgende over deze handschoenen

 • Sterk;
 • Mooi design;
 • Gevoerd, maar nog genoeg gevoel bij het uitvoeren van werkzaamheden.

Beste winter werkhandschoenen

Bekijk de prijs!

Waar winter werkhandschoenen kopen?

De meeste bouwmarken verkopen diverse soorten werkhandschoenen. Helaas zien we dat niet alle bouwmarkten thermo- of waterdichte handschoenen kopen die bestand zijn tegen de winter. In het assortiment zitten vaak standaard handschoenen die in de winter wel iets tegen de kou helpen, maar vaak niet voldoende.

Online is het aanbod werkhandschoenen voor de winter een stuk groter. Op bol.com worden diverse soorten werkhandschoenen verkocht waaronder ook handschoenen die voor de winter geschikt zijn. Het voordeel van het bestellen van werkhandschoenen bij bol.com is de snelle levering en de gratis verzendkosten.

Het nadeel van online kopen, is dat je de handschoenen niet kunt passen. We raden je daarom aan om eerder genoemde maattabel te raadplegen als je niet weet welke maat handschoenen je nodig hebt.

Bekijk op bol.com!

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>