Beste zaaghelm 2021: Bekijk de top 3!

Beste zaaghelmIn dit artikel vertel ik je wat de beste zaaghelm is aan de hand van een top 3 zaaghelmen. Ga je binnenkort aan de slag met een kettingzaag dan is het aan te raden om veilig te werk te gaan. Het gebruik van een zaaghelm levert hier een goede bijdragen aan en beperkt de kans op letsel aan je hoofd en/of gezicht.

Verder wordt in dit artikel duidelijk waar je op kunt letten als je een zaaghelm aan gaat schaffen. Er worden diverse veiligheidshelmen verkocht maar ze niet allemaal geschikt om te gebruiken bij zaagwerkzaamheden. In dit artikel wordt ook duidelijk waar je naast een zaaghelm nog meer rekening mee kunt houden om veilig te kunnen zagen.

Hopelijk weet je na het lezen van dit artikel welke zaaghelm het meest voor jou geschikt is en kun je veilig aan de slag met een kettingzaag!

Wat is de functie van een zaaghelm?

Het doel van een zaaghelm is om de drager te beschermen tegen hoofdletsel. Wanneer je bomen gaat snoeien, dan kunnen takken van grote hoogte naar beneden vallen. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het erg pijnlijk is als deze van grote hoogte op je lichaam komen.

Hiernaast biedt een zaaghelm bescherming tegen stoten. Naast het snoeien van bomen, kunnen bij het opruimen ook takken tegen je hoofd aan komen. Hoe goed de helm je beschermt tegen deze klappen, is afhankelijk van de constructie en het materiaal van de helm.

Voor wie is een zaaghelm geschikt?

Wanneer je een snoeiklus hebt, dan is het aan te raden dat iedereen die betrokken is op de klus een zaaghelm draagt. Veel mensen denken dat het dragen van een zaaghelm alleen bedoeld is voor degene die met de kettingzaag aan het zagen is. Dit is echter niet zo.

Ben je in de omgeving takken aan het ruimen dan heb je juist veel baat bij een zaaghelm. Tijdens opruimwerkzaamheden kunnen takken naar beneden vallen of kunnen takken tijdens het opruimen in je gezicht komen. Hiernaast moet je om gehoorschade te voorkomen gehoorbescherming dragen.

Wanneer je een zaaghelm met een vizier en gehoorbescherming draagt, beperkt dit de kans op schade aan je lichaam.

Beste zaaghelm

Onderstaand hebben we de beste zaaghelmen geselecteerd. Deze zaaghelmen zijn door gebruikers hoog in kwaliteit beoordeeld. Verder zijn de helmen ideaal om te gebruiken tijdens zaagklussen omdat ze over een vizier en gehoorbescherming beschikken.

Einhell BG-HH1 veiligheidshelm

Een zaaghelm die vaak wordt verkocht, is deze Einhell BG-HH1 veiligheidshelm met vizier. Volgens veel gebruikers heeft deze veiligheidshelm een goede prijs/kwaliteit verhouding.

De zaaghelm biedt bescherming tegen beschadigingen aan je hoofd, gelaat en gehoor en wordt veel gebruikt bij snoei- en maaiwerkzaamheden. Wat erg prettig is aan deze helm is dat deze licht van gewicht is. Hierdoor voelt deze helm niet zwaar aan op je hoofd. De maat van deze helm is 52-64 welke voor veel mensen geschikt is.

Degene die de helm hebben aangeschaft, geven op bol.com aan dat deze voldoet aan de verwachting. Geadviseerd wordt om wel goede handleiding te lezen bij in elkaar zetten van de helm. Lees hier alle reviews!

Timber bosbouw hoofdbeschermingskit

De Timber zaaghelm is een helm die ook vaak door professionals wordt gebruikt. De helm beschikt over een kinband, gehoorbescherming en een gezichtbeschermend vizier. Hierdoor kun je veilig aan de slag met snoeiwerkzaamheden, maaiwerkzaamheden of andere werkzaamheden met een kettingzaag.

De zaaghelm beschikt over een goede gehoorbescherming met een gemiddelde SNR van 29dB. De helm heeft een oranje kleur en beschikt over de volgende normen:

  • EN 1731
  • EN 166
  • EN 352-3
  • EN 397 -30°C/+50°C LD

3M forest boshelm

Het merk 3M is een bekend merk als het gaat om gehoorbescherming. Het merk beschikt ook over een zaaghelm die vaak in de bosbouw wordt gebruikt.

De zaaghelm beschikt over een innovatieve ratelsysteem om de helm nog comfortabeler te maken. Bovendien is de helm voorzien van een ergonomisch nekkussen die met behulp van een ratel perfect kan worden afgesteld. Met deze ratel kun je een betrouwbare pasvorm creëren wat het draagcomfort verhoogd.

Waar op letten bij het kopen van een zaaghelm?

Wanneer je een zaaghelm gaat kopen, zijn er allerlei aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Onderstaand zijn de meest belangrijkste toegelicht. Door hier rekening mee te houden, koop je een zaaghelm die het beste bij je past.

Juiste maat

Eén van de belangrijkste dingen bij het aanschaffen van een zaaghelm is de juiste maat. De meeste verkochte maten voor een zaaghelm is een maat tussen de 50 en 66. De meeste zaaghelmen zijn in maat verstelbaar, zodat een zaaghelm door veel mensen kan worden gebruikt.

Het verstellen kan bij veel helmen met één hand door middel van een eenhands-ratel. Dit is een soort knop waar je aan kunt draaien om de helm in de juiste maat te krijgen.

Kleur

Zaaghelmen komen in allerlei kleuren voor. De meeste voorkomende kleur is rood of oranje. Het voordeel van een oranje of rode kleur is dat jij en/of degene die op de klus aanwezig zijn, beter opvallen. Dit komt de veiligheid ten goede!

Gehoorbescherming

Veiligheidshelmen worden vaak verkocht zonder gehoorbescherming. Je ziet wel eens dat er dan losse gehoorbescherming wordt gebruikt. Wij raden je aan om een zaaghelm met gehoorbescherming aan te schaffen. Het voordeel is dat je de gehoorbescherming altijd bij de hand hebt.

SNR-waarde gehoorbescherming

Wanneer je een zaaghelm met gehoorbescherming koopt, dan is het aan te raden om te letten op de SNR-waarde. De SNR-waarde geeft de gemiddelde geluidsdemping van de gehoorbescherming aan. Een goede SNR-waarde bij een zaaghelm is vanaf 25.

Met vizier

Bij het aanschaffen van een zaaghelm is het handig om voor een zaaghelm met vizier te kiezen. Een vizier beschermt je gezicht tegen wegschietende objecten, zaagsel en zwiepende takken. Een vizier zit aan de helm bevestigd en is meestal verstelbaar.

Wil je met iemand praten dan is het handig dat het vizier omhoog kan worden gezet. Ga je aan de slag met zagen, dan zet je het vizier weer voor je gezicht.

Kinband

Sommige zaaghelmen beschikken over een kinband. Een kinband zorgt er voor dat een zaaghelm stevig aansluit op je hoofd. Echter zien we dat de meeste zaaghelmen niet over een kinband beschikken.

Reflecterende zones

Sommige professionele zaaghelmen beschikken over reflecterende zones. Dit kan handig zijn wanneer je in het donker moet werken. Hierdoor ben je beter zichtbaar wat de veiligheid vergroot. De meeste zaaghelmen voor hobbymatig gebruik beschikken niet over deze reflecterende zones.

Waar is een zaaghelm nog meer voor te gebruiken?

Een zaaghelm hoeft niet alleen te worden gebruikt tijdens zaagwerkzaamheden. Je kunt deze ook gebruiken tijdens maaiwerkzaamheden. Eén van de werkzaamheden waarbij vaak een zaaghelm / veiligheidshelm is gebruikt is bosmaaien. Tijdens het bosmaaien kunnen er obstakels wegschieten. Door een zaaghelm met vizier te gebruiken, kunnen obstakels niet in je gezicht terecht komen.

Welke persoonlijke beschermingsmiddelen heb je nog meer nodig?

Naast een zaaghelm zijn er nog meer persoonlijke beschermingsmiddelen die je kunt dragen tijdens het zagen. Onderstaand hebben we belangrijkste voor je weergeven:  

  • Zaagbroek
  • Zaaghandschoenen
  • Zaaglaarzen

Wat kost een zaaghelm?

De prijs van een zaaghelm varieert gemiddeld tussen de 20 en 120 euro. De prijs is afhankelijk van de functionaliteiten, kwaliteit en het merk van de zaaghelm. Wij raden je aan om een goede zaaghelm te kopen en niet te besparen op de kwaliteit!

Waar kopen?

Een zaaghelm is meestal op voorraad in winkels waar ze tuinmachines verkopen. Veel mensen bestellen hun zaaghelm online via bol.com. Het voordeel van bol.com is de grote voorraad waardoor je de helmen in prijs en kwaliteit met elkaar kunt vergelijken.

Hiernaast laten veel kopers van een zaaghelm op bol.com een review achter. Hierdoor zie je wat andere van de zaaghelm vinden en wat de plus- en minpunten zijn.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>