Beste zwenksproeier 2021 kopen: Met deze sproeiers komt je tuin de droogte door!

Beste zwenksproeierIn dit artikel vertellen we je wat de beste zwenksproeiers zijn die je kunt gebruiken voor in je tuin. Een zwenksproeier is een veel voorkomende sproeier die gebruikt wordt om je gazon en/of border van voldoende vocht te voorzien.

Het beregenen van je tuin kan op allerlei manieren. Zo beschikken sommige tuinen over een automatische beregeningsinstallatie of ga je misschien wel je tuin watergeven met behulp van een tuinslang.

Maar misschien heb je wel geen automatische beregeningsinstallatie of is je tuin veel te groot om alles met een tuinslang van voldoende vocht te voorzien. Een goed alternatief is een zwenksproeier.

In dit artikel vertellen naast wat de beste zwenksproeiers zijn, wat een zwenksproeier precies is, waar je bij aankoop op moet letten en waar je een zwenksproeier kunt kopen.

Bestel hier voordelig een zwenksproeier!

Wat is een zwenksproeier?

Een zwenksproeier is in particuliere tuinen een veel voorkomende sproeier. Het is een tuinsproeier die makkelijk is af te stellen en te plaatsen is op het gazon. Na gebruik kun je de sproeier opruimen en is deze uit het zicht verdwenen.

In vergelijking met een automatische beregening is het plaatsen van een zwenksproeier een goedkope oplossing. Het aanleggen van het leidingwerk van een sproei installatie kan hoog in kosten oplopen. Een zwenksproeier heb je al voor enkele tientjes.

Een zwenksproeier staat er om bekend dat deze het water gelijkmatig verdeeld in je tuin. Meestal kun je het sproeibereik van deze sproeier afstellen en voorkomen dat bijvoorbeeld je ramen of de tuin van de buren nat wordt.

Waar moet een zwenksproeier aan voldoen?

De keuze voor een zwenksproeier is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er verschillende sproeiers in functionaliteiten, kwaliteit en prijs. Voor je een zwenksproeier gaat aanschaffen, is het goed om eerst na te denken waar de zwenksproeier aan moet voldoen. Wij helpen je een handje door enkele factoren te benomen waar je over na kunt denken.

Bereik of sproeioppervlak

Het bereik of sproeioppervlak van de zwenksproeier is iets waar je na zou kunnen kijken. De ene sproeier sproeit net wat verder dan de andere zwenksproeier. Vaak heeft dit te maken met de waterdruk maar het kan ook aan de sproeier liggen.

Heb je een brede tuin dan zou je kunnen kiezen voor een wat bredere zwenksproeier. Deze geeft je tuin in de breedte wat meer water.

Verstelbare sproeirichting

Bij een zwenksproeier is het handig als je zelf de sproeirichting in kunt stellen. Zo kun je voorkomen dat het water in de tuin van je buren terecht komt of tegen de ramen. De meeste zwenksproeiers hebben een schuifje of knopje om de richting in te stellen.

Beste zwenksproeier

Onderstaand hebben we een top 3 samengesteld van de beste zwenksproeiers voor de borden en/of gazon. Schaf je één van de onderstaande zwenksproeiers aan dan weten we zeker dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben.

Gardena aquazoom zwenksproeier

Eén van de meest verkochte zwenksproeiers voor in de tuin is de Gardena aquazoom zwenksproeier. Deze zwenksproeier is geschikt voor kleine en grote tuinen en heeft een sproeioppervlak van 25 tot maximaal 250 vierkante meter.

De reikwijdte van de sproeier is 7 tot maximaal 18 meter. De sproeibreedte is maximaal 14 meter.

Deze Gardena zwenksproeier wordt geleverd met 2 jaar garantie!

Ervaringen gebruikers

Uit reviews op bol.com blijkt dat veel gebruikers tevreden zijn met deze zwenksproeier. Uit maar liefst 142 beoordelingen scoort deze sproeier 4,7 van de maximaal 5 te behalen sterren. Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

  • De aangegeven sproeibereik is alleen te bereiken bij maximum van 4 bar;
  • Makkelijk in te stellen;
  • Degelijk materiaal;
  • Zo in te stellen dat het water niet komt op plekken waar het niet moet zijn (buren, straat enz.)

Hier vind je meer uitgebreide reviews.

Beste zwenksproeier

Bestel direct!

Gardana classic polo zwenksproeier

Eén van de voordeligste zwenksproeiers van het merk Gardena is de Gardena classic polo. Deze zwenksproeier is geschikt voor gazons van 90 tot 220 vierkante meter. Het installeren van deze sproeiers is er erg eenvoudig. Het sproeibereik is 7 tot 17 meter.

De sproeier is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor is de sproeier beschermt tegen roestvorming en UV straling. De sproeier heeft hierdoor een langere levensduur.

Ook op deze zwenksproeier krijg je 2 jaar garantie.

Ervaringen gebruikers

Op bol.com scoort deze sproeier uit ruim 90 beoordelingen 4,6 van de maximaal 5 te behalen sterren. Gebruikers die deze zwenksproeier hebben aangeschaft zeggen het volgende hierover:

  • Makkelijk in gebruik;
  • Voor een kleine gazon, hoef je de kraan niet helemaal open te zetten;
  • Goede prijs;
  • Ook leuk voor de kinderen in de zomer.

Beste zwenksproeier

Bestel direct!

Hozelock Pro metal 2 zwenksproeier

De Hozelock Pro metal 2 zwenksproeier heeft een groot bereik van maar liefst 320 vierkante meter. Hierdoor is deze sproeier geschikt voor kleine en de wat grotere tuinen.

Het sproeibereik en de sproeibreedte kunnen eenvoudig worden ingesteld door middel van de rode stelringen die op de sproeier bevestigd zijn.

Wat aan de sproeier opvalt, is dat deze beschikt over een metalen aansluitstuk waar je de tuinslang op kunt bevestigen. Normaal gesproken zijn deze van kunststof wat nog wel eens beschadigt wil raken. Het metalen aansluitstuk is een duurzame oplossing!

Beste zwenksproeier

Bestel direct!

Wat kost een zwenksproeier?

Een zwenksproeier kost tussen de 15 en 100 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit, functionaliteit en het sproeioppervlak van de zwenksproeier.

Een veel verkochte zwenksproeier is een zwenksproeier van het merk Gardena. In verhouding zijn deze zwenksproeiers vaak net iets duurder dan de wat onbekendere merken. Koop je een Gardena zwenksproeier dan krijg je wel een goede kwaliteit zwenksproeier waar je jarenlang plezier van hebt.

Waar kopen?

Een zwenksproeier is te koop in een tuincentrum of bouwmarkt. Wij geven je graag de tip om eens een kijkje te nemen op bol.com. Voornamelijk in de zomermaanden is het aanbod zwenksproeiers hier groot en zijn er soms enkele in de aanbieding. Dit kan je soms enkele tientjes besparen.

Het voordeel van bol.com is dat je ook de reviews van de diverse sproeiers kunt lezen. Zo zie je direct welke sproeiers door gebruikers hoog zijn beoordeeld.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>