Beste graszaad voor kale plekken: Bekijk de top 3!

Wat is het beste graszaad om kale plekken te herstellen in het gazon? Wanneer je van plan bent om graszaad te kopen, dan merk je dat er veel verschillende soorten grasmengsel worden aangeboden. Zo heb je speelgazon, siergazon en een speciale grasmengsel voor in de schaduw. Maar welke grasmengsel kun je nu het beste gebruiken voor het herstellen van kale plekken?

In dit artikel vertellen we je welk grasmengsels hiervoor zijn geschikt en waarom het aan te raden is om kale plekken in het gazon te herstellen. Het aanbrengen van het graszaad dient zorgvuldig te gebeuren voor een succesvol resultaat. Om het inzaaien van kale plekken te laten slagen, hebben we enkele handige tips voor je.

Beste grasmengsel voor kale plekken

Lees verder

Graszaad sneller later kiemen: Deze tips versnellen het kiemproces!

In dit artikel lees je wat je er aan kunt doen om graszaad sneller te laten kiemen. Wanneer je van plan bent om graszaad in te zaaien of wanneer je het graszaad al hebt ingezaaid, wil je het liefst zo snel mogelijk dat het graszaad begint met kiemen.

Wanneer graszaad sneller kiemt heeft dit een aantal voordelen waar ik je in dit artikel meer over vertel. Tevens geef ik je enkele tips om graszaad sneller te laten kiemen.

Graszaad sneller laten kiemen

Lees verder

Graszaad zaaien in de zomer: Aan te raden of toch maar even wachten?

Graszaad zaaien in de zomer is dit wel verstandig om te doen in deze warme periode? Graszaad kiemt wanneer de temperatuur ongeveer 10 graden Celsius is. Als je kijkt naar de maanden zijn dit de maanden maart t/m oktober.

Misschien ben je van plan om binnenkort graszaad in te zaaien en is het op dit moment zomer. De vraag die je jezelf misschien wel stelt, is of dit wel zo verstandig is vanwege de mogelijke hoge temperaturen en de droogte.

In dit artikel vertellen we je of het mogelijk is om in de zomer gras te zaaien en of dit wel verstandig is.

Graszaad zaaien in de zomer

Lees verder

Mollenverjager ervaringen: De oplossing tegen mollen?

Wat zijn de ervaringen met het gebruik van een mollenverjager? Is dit een goede methode om van mollen af te komen of zijn andere oplossingen beter?

In dit artikel wordt duidelijk wat een mollenverjager precies is, hoe het werkt en of dit product wel werkt om mollen uit de tuin te houden. Verder zochten we aan de hand van gebruikerservaringen op internet voor je uit welke mollenverjager nu geschikt is om te gebruiken.

Ervaringen mollenverjager

Lees verder

Beste opvouwbare kruiwagen: Dit zijn de beste opvouwbare kruiwagens van 2020

Wat zijn de beste opvouwbare kruiwagens? In dit artikel lichten we aan je toe wat de beste opvouwbare kruiwagens zijn en waar je bij de aankoop van een opvouwbare kruiwagen op moet letten.

In veel tuinen is een kruiwagen onmisbaar. Het is handig om groenafval, planten en misschien wel grond mee te vervoeren. Er is echter een nadeel aan een kruiwagen. Bij veel mensen neemt een kruiwagen veel ruimte in beslag in je tuin, garage of tuinhuis.

Met een opvouwbare kruiwagen is dit probleem verleden tijd, omdat je deze kruiwagen compact kan opbergen. Vooral voor tuinwerkzaamheden zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een opvouwbare kruigen. Maar wat is nu een opvouwbare kruiwagen en zijn deze kwalitatief wel goed?

Beste opvouwbare kruiwagen

Lees verder

Beste spray tegen wespen: Welke spray kun je het beste kopen?

Wat is nu de beste spray tegen wespen? In dit artikel vertellen we je wat de beste wespensprays zijn en waar je op moet letten als een wespenspray gaat kopen. Er zijn verschillende leveranciers die wespensprays produceren. Als je de ervaringen op internet mag geloven, zijn er wespenspray die erg goed werken en sommige wespensprays die wat minder goed werken.

Voor een goed resultaat is het ook belangrijk dat je de wespenspray op het juiste moment toepast. Hierbij kun je denken aan de juiste hoeveelheid en het juiste tijdstip. Hier vertellen we je ook graag wat meer over, zodat jij een goed resultaat bereikt als je met een wespenspray aan de slag gaat.

Beste wespenspray

Lees verder

Nieuwe planten water geven: Hoe kun je dit het beste doen?

Het water geven van nieuwe planten in je tuin is kort na het aanplanten erg belangrijk! Natuurlijk wil je dat jouw nieuwe planten goed aangroeien en in een droge periode ook in leven blijven. Voor een succesvolle aangroei van nieuwe planten, is voldoende water geven de belangrijkste factor.

In dit artikel vertel ik je waarom het zo belangrijk is om nieuwe planten voldoende water te geven. Verder wordt in dit artikel duidelijk wanneer en hoe je dit het beste kunt doen. Het water geven van planten kan namelijk op veel verschillende manieren. Als laatste geef ik je nog enkele tips die er voor zorgen dat je beplanting minder snel uitdroogt.

Nieuwe aanplant watergeven

Lees verder

Kan een vlinderstruik in de schaduw? Dit is wat je moet weten!

We krijgen regelmatig de vraag of een vlinderstruik in de schaduw kan worden aangeplant. Zoals je misschien wel weet verlangt een vlinderstruik graag veel zon. Maar wat als je nu een vlinderstruik in de schaduw plant? Bloeit deze vlinderstruik dan nog en is een vlinderstruik dan nog in trek bij vlinders?

In dit artikel geven we je hierop het antwoord en vertellen we je een aantal alternatieven die eigenlijk veel beter in de schaduw kunnen worden aangeplant.

Kan een vlinderstruik in de schaduw

Lees verder

Reuzenlavendel combineren: Deze 5 planten combineren goed!

Welke planten kun je goed combineren met reuzenlavendel? Reuzenlavendel staat ook wel bekend als Perovskia en laat zich goed combineren met andere planten.

Perovskia lijkt qua kleur op lavendel. Een groot verschil is dat de reuzenlavendel een stuk hoger wordt. Zo kan deze plant wel een hoogte van 1,25 meter bereiken. Een ander kenmerk van de reuzenlavendel is dat deze sterk geurend is.

In dit artikel worden een aantal planten toegelicht die je prima met de reuzenlavendel kunt combineren. Wil je weten welke planten dit zijn? Lees dan snel verder!

Reuzenlavendel

Lees verder

Witte luizen in beukenhaag: Oorzaak en bestrijden van beukenbladluis

Last van witte luizen in je beukenhaag? Je bent niet de enige! In de periode mei t/m juli ervaar je de meeste overlast van deze witte luizen in de beukenhaag. Vooral tijdens het knippen van de beukenhaag kunnen de luizen je tot last zijn. Deze witte luizen worden ook wel beukenbladluizen genoemd.

Gelukkig is er een ecologische manier om van beukenbladluis af te komen. In dit artikel vertel ik je meer over de beukenbladluis en hoe je hier van af kunt komen. Hiernaast lees je ook hoe je beukenbladluis kunt herkennen en of deze schadelijk zijn voor je beukenhaag.

Beukenbladluis bestrijden

Lees verder

1 2 3 18
>