Onkruid bestrijden zonder gif: Weet jij de beste alternatieven al?

Onkruid bestrijden zonder gif kan tegenwoordig op verschillende manieren. Op welke manieren dit allemaal mogelijk is en wat de voordelen hiervan zijn, vertel ik je in dit artikel.

Enkele jaren geleden werden er nog veel chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt om onkruid te verwijderen uit de bestrating of het gazon. Het werkte snel en effectief en met enkele behandelingen per jaar, zag je nog nauwelijks onkruid in je tuin.

De gevolgen van het toepassen van deze middelen zijn helaas minder positief. Hierdoor zijn er de afgelopen jaren verschillende alternatieven gekomen, die gelukkig een stuk beter zijn voor het milieu.

Schoonmaakazijn tegen onkruid

Lees verder

Laagblijvende verbena: Verbena bonariensis ‘Lollipop’ is de ideale plant!

Ben je op zoek naar een laagblijvende verbena? De Verbena bonariesis ‘Lollipop’ is dan waarschijnlijk de ideale plant. De Verbena is een prachtige tuinplant die vooral aan het einde van de zomer en in de herfst zijn sierwaarde vertoont.

Een nadeel van de Verbena bonariensis kan zijn dat deze te hoog wordt. De variëteit ‘Lollipop’ blijft een stuk lager, waardoor je met het aanplanten van de juiste soort toch het gewenste effect in je tuin kan krijgen.

In dit artikel vertel ik je wat meer over de Verbena bonariensis ‘Lollipop’. Wat maakt deze soort nu bijzonder ten opzichte van de Verbena bonariensis? Ook vertel ik je hoe je deze soort moet snoeien en met welke planten deze goed is te combineren. Wil je deze plant kopen? Dan geef ik je een tip waar je dit voordelig kunt doen!

Verbena bonariensis lollipop

Lees verder

Groene aanslag verwijderen op natuursteentegels: Weet jij al de beste manier?

Ben jij op zoek naar de oplossing om groene aanslag op natuursteentegels te verwijderen? In de herfst en winter krijgen veel natuursteentegels te maken met groene aanslag. Het doet afbreuk aan de uitstraling van je tuin en het veroorzaakt ook nog eens gladheid. Tijd dus om hier iets aan te doen!

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen op natuursteentegels. Niet iedere manier is geschikt om toe te passen op natuursteentegels.

In dit artikel vertel ik je hoe groene aanslag ontstaat en wat de beste manieren zijn om groene aanslag op natuursteentegels te verwijderen.

Groene aanslag op natuursteen verwijderen

Lees verder

Carex combineren: Weet jij al met welke planten?

Ideeën nodig om Carex morrowii te combineren met andere planten? In dit artikel vertel ik je welke planten de ideale match vormen met de Carex morowii.

Carex morrowii, ook wel Zegge genoemd, is een plant die zich makkelijk laat combineren met andere planten. Zo combineert Carex goed met planten in verschillende hoogtes en verschillende kleuren. Vaak zien we ook dat Carex als bodembedekker of als onderbeplanting wordt aangeplant. Een plantvak met Carex groeit makkelijk dicht zodat onkruid nauwelijks de kans krijgt om te groeien.

Carex snoeien

Lees verder

Graszaad zaaien in maart: Is dit het juiste moment of nog te vroeg?

Is graszaad zaaien in maart zinvol? Zodra de maand februari voorbij is en het weer wat warmer wordt, krijgen we zin in het voorjaar. Misschien ben je dit voorjaar van plan om het gras opnieuw in te zaaien of om de kale plekken in je gazon te herstellen.

Het liefst doen we dit al zo vroeg mogelijk, zodat het gazon in het voorjaar er weer prachtig bij ligt. Maar is maart al het juiste moment om het graszaad aan te brengen?

Gras zaaien in maart

Lees verder

Gras groeit slecht onder bomen: Deze tips brengen hier verandering in!

Groeit in jouw tuin het gras onder de bomen erg slecht? Een slechte groei van gras onder bomen is probleem dat vaak voorkomt. Wist je dat dit met het juiste graszaad en verzorging makkelijk op te lossen is?

In dit artikel geef ik je enkele tips, zodat het gras onder je bomen er binnen enkele weken weer prachtig bij staat. Dit begint al met het gebruik van het juiste graszaad. Veel mensen kopen in de winkel graszaad, zonder er rekening mee te houden dat niet alle grassoorten goed groeien onder bomen.

Na het lezen van dit artikel weet je welk graszaad je moet toepassen en hoe je het gras moet verzorgen, zodat je deze in topconditie houdt.

Gras groeit slecht onder bomen

Lees verder

Hortensia beschermen tegen de zon: Met deze tips voorkom je schade!

Je hortensia beschermen tegen de zon is iets wat je in de hete zomermaanden niet moet vergeten! Een hortensia is namelijk een plant die slecht tegen de felle zon kan. Wanneer de hortensia wordt blootgesteld aan de felle zon kan dit schade opleveren aan de hortensia. De schade kan er voor zorgen dat de uitstraling van de hortensia flink wordt aangetast.

Gelukkig zijn er enkele manieren om schade aan je hortensia door de zon te voorkomen. In dit artikel vertel ik je hoe je schade door de zon kunt herkennen en hoe je dit kunt voorkomen.

Hortensia beschermen tegen zon

Lees verder

Hortensia hangt slap: Zo red je jouw hortensia!

Hangt jouw hortensia in het voorjaar of zomer slap? Onderneem dan snel actie om jouw hortensia te herstellen of misschien wel te redden. Wacht je te lang met actie ondernemen dan kan de hortensia schade oplopen of het zelfs niet overleven.

In dit artikel lees je wat de mogelijke oorzaken zijn, waarom de hortensia slap hangt en wat je hier tegen kunt doen. Twijfel je nog of jouw hortensia te redden valt, ook hier hebben we een antwoord op.

Hortensia hangt slap

Lees verder

Hortensia bloeit niet: Dit zijn 5 mogelijke oorzaken waarom je hortensia niet bloeit!

De hortensia is een prachtige plant als deze tenminste bloeit. Bloeit jouw hortensia niet dan is hier waarschijnlijk een reden voor. Mogelijk ligt het aan het snoeien, standplaats of heeft deze een te kort aan voeding. In principe zou een hortensia elk jaar moeten bloeien. Toch kan de hortensia het ene jaar wat meer bloeien dan het andere jaar.

In dit artikel worden 5 mogelijke oorzaken beschreven waarom jouw hortensia niet bloeit. Als je de reden weet is het tijd om actie te ondernemen, zodat jouw hortensia er volgend jaar weer prachtig bij staat!

Hortensia bloeit niet

Lees verder

Witte hortensia kopen of combineren: Deze 5 soorten zijn erg populair!

Ben je van plan om een witte hortensia te kopen? Hortensia’s zijn er in allerlei kleuren, maten en bloeitijden. Zo zijn er hortensia’s in de kleuren roze, rood, blauw, paars en wit.

Witte hortensia’s zijn erg geliefd in de tuin omdat ze goed te combineren zijn met andere tuinplanten. Voornamelijk tuinplanten in de kleuren paars en blauw zijn goed te combineren met een witte hortensia. Welke planten goed te combineren zijn met een witte hortensia lees je in dit artikel.

In Nederland en België worden tientallen variëteiten witte hortensia’s verkocht. De meest populaire witte hortensia’s licht ik toe in dit artikel.

Witte hortensia

Lees verder

1 2 3 14
>