Grasmaaier met weinig geluid: Welke is geschikt?

Ben je op zoek naar een nieuwe grasmaaier die weinig geluid maakt? In dit artikel laten wij je zien welke grasmaaier geschikt is om aan te schaffen.

De meeste grasmaaiers staan er om bekend dat ze best wat lawaai kunnen maken. Voor jezelf is dit misschien niet prettig maar ook voor je buurtgenoten kan grasmaaien als irritant ervaren worden. Tegenwoordig worden er steeds meer tuinmachines geproduceerd die geluidsarm zijn. Vaak zijn deze tuinmachines milieuvriendelijker en veroorzaken ze geen tot minder overlast voor de buurt.

Grasmaaier met weinig geluid

Lees verder

Spint bestrijden op rozen: Deze biologische manieren werken!

Op zoek naar een manier om spint te bestrijden op rozen? Spint op rozen is een veel voorkomend probleem. Het blad wordt aangetast en het ziet er voor het oog niet fris uit. Voor de plant kan dit ook negatieve gevolgen hebben zoals een remming van de groei.

In dit artikel vertellen we je wat spint is en hoe je het kunt herkennen. Verder vertellen we je hoe je spint kun voorkomen en hoe je er vanaf komt als spint eenmaal in je rozen zit!

Hopelijk kunnen we je met dit artikel helpen, zodat je van spint afraakt! Ben je van plan om spint te bestrijden dan raden wij je aan om dit op een biologische manier te doen. Dit vanuit milieu oogpunt en om effecten van schadelijke producten in de omgeving te voorkomen.

Spint bestrijden op rozen

Lees verder

Beste manier om mieren te bestrijden in de tuin!

Wat is nu de beste manier om mieren te bestrijden in de tuin? Als hovenier krijg ik deze vraag ieder jaar wel een aantal keer. Op internet valt van alles te lezen over hoe je mieren kunt bestrijden. De ene manier werkt wat beter dan de andere.

Zelf heb ik de afgelopen jaren verschillende methoden geprobeerd. Van kokend water tot het gebruik van aaltjes. Aan de hand van mijn ervaringen, maak ik de beste manieren inzichtelijk om mieren te bestrijden in de tuin.

Belangrijk vind ik hieraan dat de middelen milieuvriendelijk zijn en niet gevaarlijk zijn voor mens en dier. Natuurlijk moeten ze ook nog eens het probleem oplossen.

Beste manier om mieren te bestrijden

Lees verder

Mieren bestrijden met kokend water: Ervaringen

Er zijn verschillende manieren om mieren te bestrijden. Mieren bestrijden met kokend water is een methoden dat regelmatig wordt toepast. Maar werkt deze methode wel en is er niet een betere manier om van mieren af te komen.

Mieren in de tuin kunnen voor flinke overlast zorgen. Ze halen het gazon overhoop en eenmaal in de bestrating kunnen ze voor verzakkingen zorgen. In het ergste geval moet de bestrating weer opnieuw worden gelegd.

In dit artikel lees je alles over het bestrijden van mieren met kokend water en de eventuele alternatieven die je zou kunnen toepassen.

Mieren bestrijden met kokend water

Lees verder

Graszaad kiemt niet: Mogelijke oorzaken + oplossingen!

Heb jij kort geleden graszaad aangebracht en wil het graszaad maar niet kiemen? Misschien dat je nog even geduld moet hebben, want het kans soms enkele weken duren voor dat het graszaad gaat kiemen. Een andere oorzaak is dat er tijdens het aanbrengen of verzorging van het graszaad toch iets mis is gegaan.

In dit artikel behandelen we de mogelijke oorzaken en oplossingen om het graszaad weer te laten kiemen. Niet voor iedere oorzaak is een oplossing waardoor je vaak genoodzaakt bent om opnieuw graszaad aan te brengen.

Graszaad kiemt niet

Lees verder

Gaatje in tuinslang: Repareren of een nieuwe kopen?

Zit er in een gaatje in jouw tuinslang en vraag je jezelf af wat je hier mee moet? In veel gevallen is het mogelijk om het gaatje in je tuinslang te repareren! Hierdoor is een nieuwe tuinslang kopen niet altijd noodzakelijk.

In dit artikel leggen we je uit hoe je een gaatje in de tuinslang kunt repareren. Ben je misschien toch toe aan een nieuwe tuinslang dan zou je kunnen kiezen voor de bekende klassieke tuinslang of de flexibele tuinslang die tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt.

Gaatje in tuinslang

Lees verder

Aaltjes tegen engerlingen: Ervaringen + beste product!

Last van engerlingen in je gazon? Er zijn verschillende manieren om van engerlingen in je gazon af te komen. Eén van deze manieren is het gebruik van aaltjes. Maar wat zijn eigenlijk de ervaringen van het gebruik van aaltjes tegen engerlingen?

Werken aaltjes en hoe moet je ze toepassen? In dit artikel leggen we je uit hoe je aaltjes kunt toepassen en wat de ervaringen hier van zijn. Voor we hier op ingaan is het eerst goed om iets meer te weten over engerlingen en over aaltjes.

Aaltjes tegen engerlingen

Wat zijn engerlingen?

Wat zijn nu eigenlijk engerlingen en hoe kun je ze herkennen? Engerlingen zijn larven van diverse soorten kevers. De meest voorkomende kever is de meikever.

Een engerling kan ongeveer 4 tot 5 centimeter groot worden. Je kunt ze herkennen aan een bruinoranje kop en een krom lichaam. De kleur van de larve is geelwit.

Engerlingen worden vaak verward met emelten. Beide larven kunnen voor veel schade zorgen aan gazons. Emelten zijn larven van de langpootmug.

Engerlingen vreten aan de wortels van het gazon. Hierdoor krijg je bruingele plekken in je gazon en sterft het gazon langzaam af. Wanneer je engerlingen in je tuin hebt, blijft dit bij veel vogels ook niet onopgemerkt.

Wanneer je engerlingen in je tuin hebt, merk je ook dat er vaak veel vogels op je gazon zitten. Binnen de kortste keren woelen ze het hele gazon om, opzoek naar engerlingen. Het omwoelen van het gazon kan tevens voor flinke schade aan je gazon zorgen. Om van engerlingen af te komen moet je maatregelen treffen. Eén van deze maatregelen is het gebruik van aaltjes.

Wat zijn aaltjes?

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat je aaltjes kunt gebruiken om verschillende ziekten en plagen in je tuin te bestrijden. Maar wat zijn aaltjes nu eigenlijk precies?

Aaltjes zijn natuurlijke vijanden tegen veel plagen in je tuin. Per plaag heb je weer aparte aaltjes die dit probleem op kunnen lossen. Zo zijn er ook aaltjes die specifiek gericht zijn op het aanpakken van engerlingen in je gazon.

Het gebruik van aaltjes is een milieuvriendelijke bestrijdingswijze. Hierdoor hoef je geen gif te gebruiken en zorg je er voor dat de omgeving geen schade oploopt.

Aaltjes worden ook wel nematoden genoemd. Qua vorm lijken ze veel op kleine worpjes. Aaltjes zijn meestal wormpjes van 1-2 mm lang. Je kunt ze maar net met het blote oog zien. Sommige aaltjes zijn niet met het blote oog te zien.

Welke aaltjes moet je toepassen?

Als het om engerlingen gaat moet je B-green gebruiken. B-green bevat aaltjes tegen engerlingen en tegen de taxuskever. De aaltjes zijn te koop in verpakkingen voor 10m2, 100m2 en 1000m2. Het beste is om heel het gazon te behandelen met de aaltjes i.p.v. alleen de aangetaste plekken.

Hoe werkt B-green?

Aaltjes doden engerlingen. Dit komt omdat de aaltjes in hun darmkanaal bacteriën hebben die dodelijk zijn voor engerlingen. Het voordeel van aaltjes is dat zelf op zoek gaan naar engerlingen. Deze dringen zich vervolgens binnen waarna ze bacteriën los laten in de engerling. Binnen enkele uren gaat de engerling dood en verkleurt deze langzaam bruin.

De aaltjes die een engerling zijn binnengedrongen, kunnen zich vermeerderen tot duizenden nieuwe aaltjes. Deze nieuwe aaltjes gaan vervolgens weer op zoek naar nieuwe engerlingen. Waardoor het proces zich steeds herhaalt. Het resultaat na 6 weken is dat de engerlingen in je gazon voor 95% zijn gedood. Wanneer de engerlingen niet meer aanwezig zijn, verdwijnen de aaltjes vanzelf.

Hoe toepassen?

Voor je engerlingen gaat bestrijden, kun je het beste eerst het gazon kort maaien. Is er een viltlaag aanwezig in het gazon, dan is het aan te raden om het gazon te verticuteren. De aaltjes worden dan beter in de bodem opgenomen. Verticuteren hoeft dus niet altijd!

Nadat je het bovenstaande hebt uitgevoerd, ga je aan de slag om de grasmat te beregenen. De aaltjes kunnen dan beter de bodem intrekken. Is het regenachtig weer dan is het beregenen niet nodig.

Nu kun je aan de slag om de aaltjes aan te brengen. De aaltjes los je op in het water en verspreid je met een gieter over het gazon. In de bijgeleverde handleiding staat exact omschreven hoe je dit moet doen.

Na het aanbrengen over het gazon ga je het gazon weer beregenen. Dit is belangrijk zodat de aaltjes die aan het gras blijven kleven toch de bodem intrekken. Heb je een groot gazon dan kun je het beste deze handeling per 100m2 uitvoeren. Aaltjes die te lang op het gras liggen kunnen verdrogen en doen hun werk dan niet.

De komende weken is het belangrijk om het gazon goed vochtig te houden. Dit is niet alleen goed voor de groei van het gazon, maar ook voor de werking van de aaltjes. Afhankelijk van de weeromstandigheden kan het beregenen om de enkele dagen herhaald worden. Tijdens extreme droogte is het dagelijks beregenen aan te raden. Het beste kun je hiervoor een automatische beregening of een zwenksproeier voor gebruiken. Het beregen met de hand heeft weinig zin omdat alleen de toplaag nat wordt gemaakt.

Het toepassen van dit product kan in de maanden april t/m september.

Wat zijn de voordelen van aaltjes?

Het gebruik van aaltjes heeft ten opzichte van andere methoden enkele voordelen. Enkele voordelen worden hieronder weergegeven.

Milieuvriendelijk

Het gebruik van aaltjes is een milieuvriendelijke manier om van engerlingen in je gazon af te komen. Bestrijdingsmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu hoef je hierdoor niet meer toe te passen. Zo voorkom je dat er schadelijke stoffen in het grondwater terecht komen en dat nuttige insecten zoals bijen het loodje leggen.

Werkt ook tegen taxuskever

B-green werkt ook tegen taxuskevers. Heb jij een taxushaag en heeft deze last van taxuskever? Dan kun je de aaltjes ook bij je haag aanbrengen.

Veilig voor huisdieren en kinderen
Aaltjes zijn veilig voor je huisdieren en kinderen. Er zijn middelen tegen engerlingen die gevaarlijk zijn voor huisdieren en kinderen. Door aaltjes te gebruiken hoef je jezelf hier niet druk over te maken!

Ervaringen van aaltjes tegen engerlingen

Wanneer je de ervaringen leest op internet dan zijn de ervaringen met aaltjes vrij positief. Het is misschien niet de goedkoopste manier om van engerlingen af te komen maar wel de milieuvriendelijkste manier! Je richt geen schade aan in de omgeving en het is niet schadelijk voor mens en dier.

Gebruikers geven aan dat twee behandelingen het beste werkt. De eerste behandeling pas je toe zodra je engerlingen hebt opmerkt. In augustus/september kun je nog een tweede behandeling geven, zodat de tweede golf engerlingen kan worden bestreden.

Enkele jaren geleden nam ik zelf de proef op de som met de aaltjes van B-green. De duidelijke bijgeleverde instructie vertelt precies hoe je de aaltjes aan moet brengen op het gazon. Zelf heb ik het product toegepast in juni. Voor mij was 1 behandeling voldoende, omdat ik later in het jaar geen engerlingen meer in mijn gazon ben tegengekomen.

Waar koop ik aaltjes?

Aaltjes tegen engerlingen kun je het beste kopen bij Biogroei. Biogroei is een website met allerlei natuurlijke oplossingen tegen ziekten en plagen in de tuin. Hierdoor heeft het bedrijf veel kennis en ervaring in huis en weten ze je exact te vertellen hoe je met de verschillende producten om moet gaan.

Biogroei verkoopt B-green in verpakkingen voor 10, 100 en 1000 m2. De levering hiervan gebeurt uiterst zorgvuldig en duurt meestal 2 tot 4 werkdagen.

Meer weten over het product B-green van Biogroei? Via de onderstaande knop, vind je meer informatie en kun je het direct bestellen.

Engerlingen met aaltjes bestrijden? Klik hier!

Wanneer je last het van engerlingen, kun je het beste het gazon behandelen. Doe je er niets aan dan is de kans groot dat het gazon compleet wordt verwoest. Het gevolg hiervan is dat je een nieuw gazon aan moet (laten) leggen.

Het is daarom verstandig en goedkoper om te investeren in een oplossing tegen aaltjes in plaats van een nieuw gazon.

Alternief voor aaltjes tegen engerlingen

Gebruik je toch liever een alternatief voor aaltjes? Dan zou je gebruik kunnen maken van Larvex BSI. Dit ecologisch product bestaat uit korrels welke je over het gazon moet strooien. Meer weten over dit product? In het artikel ‘Larvex ervaringen’ vertel ik je hier meer over.

Het product direct bestellen kan hier.

Ecostyle mierenpoeder: wat zijn de ervaringen?

Last van mieren in je tuin? Ecostyle mierenpoeder is een oplossing om van de mierenoverlast af te komen. Maar wat zijn nu eigenlijk de ervaringen van dit product? Werkt dit product en zijn er misschien nog dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de dosering en tijdstip van toepassen?

In dit artikel lees je wat de gebruikerservaringen zijn van Ecostyle mierenpoeder. Hopelijk helpt dit jou om van de mierenoverlast in de tuin af te komen!

Ecostyle mierenpoeder ervaringen

Lees verder

Onkruid verwijderen met een voegenkrabber: werkt het?

Onkruid verwijderen met een voegenkrabber is een methode die regelmatig wordt toegepast om van onkruid in de bestrating af te komen. Het krabben van de voegen kan op verschillende manieren en is vaak arbeidsintensief. Het voordeel hiervan is dat je wel direct een schone bestrating hebt zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

In dit artikel vertel ik je alles over het verwijderen van onkruid met een voegenkrabber, één van de beste methoden om van onkruid in je bestrating af te komen. In het artikel wordt duidelijk wat de voor- en nadelen zijn en met welke hulpmiddelen je dit het beste kunt doen.

onkruid_verwijderen_met_voegenkrabber

Lees verder

Tuinslang oprollen: Dit zijn 3 handige manieren!

Een tuinslang kan veel ruimte beslaan in je garage of tuin. Het oprollen van je tuinslang zorgt er voor dat je tuinslang netjes wordt opgeborgen. Dit bespaart ruimte en voorkomt dat je struikelt over de tuinslang. Maar hoe kun je nu je tuinslang het beste oprollen welke hulpmiddelen kun je hiervoor gebruiken?

In dit artikel worden enkele manieren beschreven hoe je jouw tuinslang op kunt rollen. Misschien is één van deze manieren ook wel voor jou geschikt.

Tuinslang oprollen

Lees verder

1 2 3 17
>