Dakgootegel ervaringen: Is een dakgootegel de moeite waard?

Wat zijn de ervaringen van een dakgootegel? Dit artikel geeft je meer informatie over de dakgootegel en maakt duidelijk wat de ervaringen van de gebruikers zijn en welke voor- en nadelen een dakgootegel heeft. Wist je al dat een dakgootegel meerdere functies heeft? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Overweeg je om een dakgootegel te kopen dan hebben we in dit artikel nog enkele tips waar je rekening mee kunt houden. Zo is de juiste maat belangrijk en is een goede kwaliteit dakgootegel ook aan te raden, zodat deze jarenlang meegaat. In dit artikel geven je daarom enkele suggesties zodat jij de beste dakgootegel aan kunt schaffen.

Klik Hier Voor de Aanbieding!

Wat is een dakgootegel?

Een dakgootegel is een product waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord. Het product is van ijzerdraad met kunststofvezel erin geregen. Meestal is een dakgoot enkele meters lang en kun je deze in de dakgoot leggen.

Door een dakgootegel in de dakgoot te leggen kan er geen troep meer in de dakgoot waaien. De kunststofvezels houden bladeren en mos afkomstig van het dak tegen. Door de wind zal de troep dat op de dakgootegel valt naar beneden waaien. Dit voorkomt dat je enkele keren per jaar de dakgoot moet reinigen.

Goed om te weten is dat een dakgoot met een dakgootegel nog steeds goede waterafvoerende functie heeft. Regenwater druipt tussen de kunststofvezels door en wordt afgevoerd naar de regenpijp.

Bij woningen die een dakgootegel in de dakgoot hebben geplaatst zijn verstoppingen in de dakgoot en dakgoten die overlopen verleden tijd.

Voordelen dakgootegel

Het aanbrengen van een dakgootegel heeft veel voordelen. Onderstaand worden de voordelen van een dakgootegel weergegeven.

Makkelijk en snel aan te brengen

Een van de voordelen van de dakgootegel is dat deze makkelijk en snel is aan te brengen. Het enige wat je hoeft te doen is de dakgootegel in de dakgoot te leggen. Vastmaken van de dakgootegel is niet nodig!

Geen vogels meer onder het dak

Door een dakgootegel in de dakgoot te plaatsen, kunnen vogels niet meer onder het dak vliegen en nesten maken. Hiermee kun je schade aan het dak en overlast door vogelpoep voorkomen. Voor veel mensen is het een voordeel als vogels niet onder het dak gaan nestelen. Wil je vogels rondom je huis toch de kans geven om te nestelen, dan kun je een bijdrage leveren door nestkastjes op te hangen.

Een dakgootegel wordt ook wel eens gebruikt om tussen het dak en zonnepanelen te plaatsen om op deze manier vogels onder de zonnepanelen te voorkomen.

Dakgoot reinigen is verleden tijd

Heb je veel bomen rondom je woning of garage dan moet je wellicht meerdere keren per jaar de dakgoot reinigen om verstoppingen te voorkomen. Het reinigen van de dakgoten kan een flinke klus zijn en kost je wellicht best wat tijd.

Bij het reinigen van dakgoten sta je meestal op een ladder en in de herfst kan de ondergrond soms verraderlijk glad zijn met valpartijen als gevolg.

Met het plaatsen van een dakgootegel in de dakgoot is het reinigen van dakgoten verledentijd. Je hoeft maar eenmaal de dakgootegel te plaatsen en je hebt er jaren plezier van. Bovendien bespaar je tijd omdat reinigen niet meer nodig is. Onderstaand een review van een gebruiker.

Ervaringen dakgootegel

In het artikel ‘dakgoot reinigen zonder ladder’ hebben we nog enkele tips hoe jij dakgoten bladvrij kunt houden.

Nadeel dakgootegel

Aan een dakgootegel zitten ook enkele nadelen. Onderstaand worden enkele nadelen toegelicht.

Prijzig

De gemiddelde prijs van een dakgootegel per 4 meter is ongeveer 20 tot 25 euro. Heb je een huis met veel meters dakgoot dan kan dit al snel een investering van enkele honderden euro’s zijn. Het voordeel is wel dat je een dakgootegel jarenlang zijn functie vervult en dat het hiermee een eenmalige investering is.

In het zicht

In sommige dakgoten kan de dakgootegel in het zicht liggen. Voor sommige mensen kan dit een nadeel zijn. Toch vinden veel mensen dat het geen afbreuk doet aan het huis en valt het voor de meeste mensen nauwelijks op dat er een dakgootegel in de dakgoot licht.

Maten dakgootegel

De meest gangbare maat voor een dakgootegel is 4 meter. Is je dakgoot langer dan 4 meter dan kun je meerdere dakgootegels naast elkaar leggen, zodat de dakgoot is gevuld.

De meest gangbare breedte van een dakgootegel is 12 centimeter. Met deze afmeting van 12 centimeter past de dakgootegels in de meeste dakgoten en vervult deze zijn functie prima.

Wat kost een dakgootegel?

De prijs van een dakgootegel is afhankelijk van het aantal meters wat je besteld. Zo kost een dakgootegel van 4 meter ongeveer 20 tot 25 euro. Bestel je meerdere lengtes van 4 meter, bijvoorbeeld 3 stuks, dan is deze dakgootegel van Handy Harry een stuk goedkoper en betaal je voor 12 meter rond de 40 tot 45 euro.

Beste dakgootegel + ervaringen gebruikers

Wat zijn nu de beste dakgootegels en wat zijn de ervaringen van de gebruikers? Wij zochten het voor je uit en lichten het onderstaand aan je toe.

Batavia dakgootegel

De Batavia dakgootegel houdt een dakgoot vrij van bladeren, mos en takjes. Dankzij de kleine haren worden bladeren tegengehouden en stroomt het water via de dakgootegel naar de dakgoot. Dit voorkomt dat je dakgoot verstopt raakt en dat er lekkages ontstaan.

De Batavia dakgootegel heeft een lengte van 4 meter. De doorsnede is 12 mm waardoor de dakgootegel geschikt is voor de meeste dakgoten.

In tegenstelling tot sommige andere dakgootegels is deze dakgootegel gemaakt van een hoge kwaliteit RVS en nylon. Hierdoor kan de dakgootegels jarenlang jouw dakgoot bladvrij houden zonder dat je deze hoeft te vervangen.

Ervaringen gebruikers

Op bol.com scoort dit product uit ruim 20 beoordelingen 4,6 van de maximaal 5 te behalen sterren. Dit betekent dat veel gebruikers tevreden zijn over de Batavia dakgootegel. Enkele ervaringen zijn:

  • Bladeren waaien niet meer in de goot maar waaien weg;
  • Handig in gebruik;
  • Goede prijs/kwaliteit;
  • Sterk materiaal

Bekijk de prijs!

Handy Harry dakgootegel

Heb je meerdere meters dakgootegel nodig, dan is de Handy Harry dakgootegel een voordelige koop. Deze dakgootegel is per 4 meter te koop, maar ook in 12 meter. Bestel je de dakgootegel van 12 meter dan krijg je 3x stukken van 4 meter geleverd waarmee je ongeveer 35% bespaart in vergelijking met veel andere dakgootegels.

Goed om te weten is dat deze dakgootegel ook van een hoogwaardige kwaliteit is. Zo is de dakgootegel duurzaam in gebruik & kostenbesparend. De dakgootegel is gemaakt van hoogwaardige plastic stekels op een roestvrije stalen draad. Hierdoor gaat de dakgootegel jarenlang mee.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers zeggen het volgende over dit product:

  • Sterk materiaal;
  • Goede kwaliteit;
  • Doet zijn werk goed.

Ervaringen dakgootegel

Bekijk de prijs!

Waar kun je een dakgootegel kopen?

Een dakgootegel is te koop in diverse bouwmarkten zoals Praxis, Gamma of Hornbach. Online bestellen van een dakgootegel is ook mogelijk. Heb je diverse meters nodig dan is online bestellen verstandig, omdat je hiermee voorkomt dat de dakgootegels in de winkels zijn uitverkocht.

Een dakgootegel online kopen kan op bol.com. Op bol.com worden diverse merken en afmetingen dakgootegels verkocht en vaak al de volgende dag bij je thuis geleverd.

Bestel op bol.com!

 

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>