Druiven beschermen tegen vogels: Fruithoezen zijn de beste oplossing!

Druiven beschermen tegen vogelsBen je op zoek naar een manier om druiven te beschermen tegen vogels? In dit artikel hebben we voor jou de beste oplossing, namelijk fruithoezen. Fruithoezen kun je eenvoudig plaatsen om de druiventrossen en zorgen er voor dat vogels niet meer van de druiven kunnen snoepen.

Rond augustus wanneer de druiven rijp beginnen te worden, weten veel vogels de druiven te vinden. Ze snoepen van de druiven en binnen de kortste keren kan jouw oogst verloren gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

In dit artikel vertel ik je wat een fruithoes precies is, wat de voordelen zijn en hoe je dit product kunt bevestigen om de druiventrossen.

Bestel hier voordelig fruithoezen!

Waarom druiven beschermen tegen vogels?

Wanneer druiven eenmaal rijp beginnen te worden, zijn ze een lekkernij voor veel vogels. Binnen enkele dagen kunnen vogels je hele druivenstruik leegeten. Kom je hier te laat achter, dan kan het zomaar zijn dat er voor jou geen druiven meer overblijven. Erg jammer als je wekenlang hebt uitgekeken naar de druiven die aan je druivenstruik groeien.

Wat is een fruithoes?

Een fruithoes is gemaakt van een polypropyleen en zorgt er voor dat vogels niet meer aan de druiven kunnen komen als je deze om druiventrossen bevestigd. Een fruithoes is water, licht en luchtdoorlatend waardoor dit geen problemen voor de druiven oplevert!

Ik zie ook wel eens dat tuinliefhebbers hun druiven beschermen met plastic zakjes. Dit raad ik je af om dat deze onvoldoende luchtdoorlatend zijn. De kans is aanwezig dat er schimmelvorming optreed aan de druiven.

Een voordeel van een fruithoes is dat de druiven in de hoes sneller gaan rijpen. Dit komt omdat de temperatuur in de druivenhoes warmer is. Hierdoor kun je al eerder in het seizoen genieten van heerlijke druiven.

Doordat de druiven eerder rijp worden, kun je andere druiventrossen aan je struik die je nog niet beschermt hebt, beschermen. Dit kan met dezelfde fruithoezen.

Er zijn verschillende fruithoezen die variëren in afmetingen. Zo zijn er fruithoezen die zijn geschikt voor appels en peren. De vaak wat grotere fruithoezen zijn geschikt voor druiventrossen. Wil je een fruithoes aanschaffen, let er dan op dat je een fruithoes voor druiven aanschaft! Er zijn ook fruithoezen die voor meerdere fruitsoorten geschikt zijn.

Voordelen van fruithoezen

Een fruithoes heeft enkele voordelen. Onderstaand licht ik enkele voordelen van een fruithoes aan je toe.

  • De vruchten zijn eerder rijp;
  • Beschermt tegen uitwerpselen van vogels;
  • Beschermt tegen wespen en vliegen;
  • Geschikt voor vijgen, appels, peren en pruimen;
  • Meerdere jaren te gebruiken;
  • Makkelijk aan te brengen ten opzichte van een net;
  • Beschermt ook tegen hagel;
  • Vogelvriendelijk ten opzichte van een net.

Een nadeel kan zijn dat het wat tijd kost om de fruithoezen aan te brengen.

Bevestigen fruithoes

Wanneer moet je nu eigenlijk fruithoezen bevestigen en hoe kun je dit het beste doen? Onderstaand vertel ik je hier meer over.

Wanneer plaatsen?

Het beste kun je de fruithoezen aanbrengen net voor dat de druiven beginnen te rijpen. In de meeste gevallen is dit rond juli-augustus. Het eerder beschermen van de druiven is niet nodig. De tros moet ontwikkelen en groeien, waardoor het bevestigen nog lastig gaat.

Bovendien hoef je niet bang te zijn dat vogels de druiven eerder in het jaar aantasten. Wanneer de druiven nog niet oogstrijp zijn, blijven vogels hier vanaf.

Hoe aanbrengen?

De meeste fruithoezen beschikken niet over een trekkoord. Het beste kun je de fruithoezen zelf bevestigen met bindstrips of een koord. Dit heeft als voordeel dat je zelf kunt bepalen hoe strak je de fruithoezen om de druiventros doet.

Wat kost een fruithoes voor druiven?

Fruithoezen voor druiven worden vaak per 50 stuks verkocht. De gemiddelde prijs voor 50 fruithoezen ligt ongeveer op 20 tot 25 euro. Het voordeel van de fruithoezen is dat je hier meerdere jaren mee kunt doen. In dit geval is het verstandig om na het oogsten van de druiven de hoezen op een droge plek op te bergen.

Waar kopen?

Fruithoezen voor druiven kun je het beste kopen bij Biogroei. Biogroei is een webshop met milieuvriendelijke producten tegen plagen en ziektes in de tuin. Het voordeel van Biogroei is de voordelige prijs en de snelle levering van het product. Op deze manier kun je nog op tijd je de druiven beschermen voor dat de vogels alles hebben opgegeten.

Bestel direct!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>