Duiven verjagen met ultrasone geluid: Werkt dit + ervaringen?

Duiven verjagen met ultrasone geluidDuiven in de tuin of op het balkon kunnen voor veel mensen overlast veroorzaken. Ze poepen van alles onder en ze kunnen er een enorme rotzooi van maken in je tuin of op het balkon. In dit artikel vertel ik je hoe je duiven kunt verjagen met een ultrasone geluid en wat hiermee de ervaringen zijn.

Waarschijnlijk ben je op dit artikel terecht gekomen, omdat je op zoek bent naar een manier om duiven uit je tuin te verjagen. Na het lezen van dit artikel weet je of een ultrasone verjager met geluid voor jou de ideale oplossing is.

Waarom duiven verjagen?

Helaas zijn er veel mensen die overlast ervaren van duiven. Voornamelijk in de periode maart t/m september wanneer de duiven gaan nestelen, is de overlast vaak het grootst. Duiven kunnen nesten bouwen op plekken waar je ze niet wilt hebben. Een andere reden waarom veel mensen zich ergeren aan duiven, is dat ze alles onder poepen. Ze laten ze vaak uitwerpselen achter op je buitenstoelen, auto en kunnen ze ook nog eens tegen de raam van je woning aan poepen.

Komt dit jou bekend voor en wil je er voor zorgen dat duiven een ander plekje gaan uitzoeken, dan zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen. Eén van deze maatregelen is het plaatsen van een ultrasone verjager.

Hoe werkt een ultrasone verjager?

Een ultrasone verjager plaats je in de tuin. Dit kun je doen door de ultrasone verjager aan de muur of schutting te hangen of je kunt deze met de grondpen in de grond bevestigen.

De ultrasone verjager is voorzien van een detector. Wanneer de verjager een object detecteert zendt de verjager een hoge toon uit. Vogels horen dit geluid en maken zich snel uit de voeten. Heb je een plek in de tuin waar een duif steeds terugkomt om te nestelen, dan zou je de verjager op deze plek kunnen richten. De duif gaat hierdoor op zoek naar een andere plek om te nestelen. Wellicht is dit een plek waar de duif niemand tot last is.

Een ultrasone verjager heeft een bepaald bereik. Zowel in de afstand als in een gradenhoek waarin de verjager objecten kan detecteren. Gemiddeld heeft een verjager een bereik van 150 vierkante meter.

Een ultrasone verjager werkt niet alleen tegen vogels. Je kunt er ook andere dieren mee verjagen zoals katten en marters. De ultrasone verjager wordt erg vaak als kattenverjager gebruikt. Hiermee kun je buurtkatten uit de buurt houden.

Veel volwassen mensen horen het geluid van de verjager niet. Jong volwassene en kinderen kunnen het geluid wel eens horen.

Wanneer je een verjager gaat kopen, kun je kiezen uit een verjager die werkt op zonne-energie, batterijen of elektriciteit. Het meest handigste is een verjager die werkt op zonne-energie omdat je hier het minste omkijken naar hebt.

Waar plaats je een ultrasone verjager?

Een ultrasone verjager kun je zoals eerder al gezegd ophangen tegen een schutting of muur. Het in de grond bevestigen is ook een optie. Het beste kun je de verjager plaatsen op een open stuk waar de verjager een groot bereik heeft en niet wordt belemmerd door begroeiing of andere objecten.

Duiven verjagen met ultrasone geluid: Beste verjagers

De onderstaande verjagers met ultrasone geluid zijn geschikt voor het verjagen van duiven. Deze verjagers zijn door gebruikers hoog beoordeeld in kwaliteit op bol.com. Grote kans dat ook jij hier goede ervaringen mee gaat krijgen!

DennTools Ultrasone verjager

Eén veel verkochte ultrasone verjager is de Denntools verjager. Deze verjager werkt op zonne-energie waardoor je hier over het algemeen weinig omkijken naar hebt. Zodra er bewegende objecten binnen het bereik van de verjager komen, geeft de verjager een pieptoon met een zeer hoge frequentie. Duiven zullen hierdoor snel vertrekken.

Het inzetten van de Denntools ultrasone verjager is een milieuvriendelijke manier om ongewenste dieren buiten de deur te houden.

De Denntools verjager heeft een bereik tot wel 150 vierkante meter en kun je plaatsen in je tuin of op het balkon. De verjager beschikt over een aan en uit knop. Dit is ideaal wanneer je verjager uit wilt zetten wanneer je zelf in de tuin aanwezig bent.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers geven aan dat de verjager doet wat hij moet doen, namelijk het verjagen van ongewenste dieren. Er zijn gebruikers die aangeven het geluid niet te horen. Eén gebruiker geeft aan dat haar kinderen het geluid wel horen.

Duiven verjagen met ultrasone geluid

Bestel direct!

Shopping4all ultrasone verjager

Deze ultrasone verjager is net even wat anders dan de meeste verjagers. Het apparaat geeft namelijk 220 graden bescherming. De meeste ultrasone verjagers hebben maar een bereik van 100 graden.

De shopping4all ultrasone verjager werkt op zonne-energie. Schijnt de zon een aantal dagen niet dan kan de verjagers worden opgeladen via USD aan een voedingsbron. Hierdoor heb je altijd profijt van deze verjager.

Het bereik van de verjager is 9 meter. Hiermee kan de verjager 254 vierkante meter duivenvrij houden. Een ander voordeel van deze verjager is dat deze beschikt over 5 frequenties. Hierdoor kun je zelf kiezen welke dieren je met deze verjager weg wilt jagen.

Ervaringen gebruikers

Op bol.com hebben diverse gebruikers deze verjager beoordeeld. De gemiddelde score is 4,7 van de maximaal 5 te behalen sterren. Gebruikers prijzen voornamelijk het grote bereik van dit apparaat aan. Verder geven gebruikers aan dat het apparaat makkelijk in gebruik is en doet wat het moet doen.

Bestel direct!

Wat kost een ultrasone verjager met geluid?

Een ultrasone verjager kost gemiddeld tussen de 20 en 65 euro. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de kwaliteit en het bereik.

Om te controleren vóór de aankoop of je te maken hebt, met een goede verjager, kun je de beoordelingen van de gebruikers lezen. Een platform waar je dit prima kunt doen is bol.com. Hier hebben veel gebruikers een beoordeling achtergelaten en worden de voor- en nadelen van de verjager inzichtelijk.

Waar kopen?

Een ultrasone verjager kun je aanschaffen in een tuincentrum of online bestellen. Het voordeel van online bestellen, is dat het aanbod online een stuk groter is dan in de winkel. Bovendien kun je verschillende beoordelingen bekijken, zodat inzichtelijk wordt wat de kwaliteit van de verjager is.

Een platform met een groot aanbod ultrasone verjagers is bol.com. Ben je benieuwd naar het assortiment?

Bekijk hier het aanbod op bol.com!

Alternatief voor ultrasone verjager

Lijkt een ultrasone verjager voor jou niet de juiste oplossing? Wellicht zijn vogelpinnen geschikt. Vogelpinnen kun je plaatsen op een dakrand, schutting, vensterbank of poort. Vogels kunnen hierdoor niet meer plaatsnemen op deze objecten, waardoor ze je op deze plekken niet meer tot last zijn. Zo poepen ze bijvoorbeeld minder snel meer tegen je ramen of schutting.

Eerder schreven we een artikel over de ervaringen met vogelpinnen. Wil je meer over deze methode te weten komen, dan raden we je aan om dit artikel over de ervaringen met vogelpinnen te lezen.

Wil je het aanbod vogelpinnen bekijken + de prijs?

Vogelpinnen duiven

Bekijk het aanbod vogelpinnen!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>