Ecostyle mierenpoeder: wat zijn de ervaringen?

Last van mieren in je tuin? Ecostyle mierenpoeder is een oplossing om van de mierenoverlast af te komen. Maar wat zijn nu eigenlijk de ervaringen van dit product? Werkt dit product en zijn er misschien nog dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de dosering en tijdstip van toepassen?

In dit artikel lees je wat de gebruikerservaringen zijn van Ecostyle mierenpoeder. Hopelijk helpt dit jou om van de mierenoverlast in de tuin af te komen!

Ecostyle mierenpoeder ervaringen

Waarom mieren bestrijden in de tuin?

Er zijn verschillende manieren te benoemen waarom het verstandig is om iets te doen tegen mieren in je tuin. Enkele redenen worden onderstaand toegelicht.

Verzakkingen

Mieren staan er om bekend dat ze ondergronds flinke gangen kunnen graven. De ondergrondse gangen vergroten de kans op verzakkingen van je bestrating. Naast dat verzakkingen in de bestrating er niet netjes uitzien, kan dit ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het vergroot namelijk de kans op struikelen.

Verzakkingen zorgen er ook voor dat er na een regenbui een plas water op de bestrating blijft staan. Als deze plas water net voor je deur blijft staan, kan dit vervelend zijn.

Niet hygiënisch

In de zomermaanden wanneer je zelf veel buiten bent, kunnen mieren een grote ergernis zijn. Ze kruipen over de bestrating en kruipen langzaam over je voeten naar boven toe. Misschien kruipen ze zelfs wel net op tafel als je aan het eten bent. Je weet vooraf niet waar de mieren gelopen hebben. Misschien wel op etensresten bij je container of uitwerpselen van dieren.

Bijten

Sommige mieren staan er ook om bekend dat ze kunnen bijten. Dit zijn voornamelijk de rode mieren. Het bijten is niet gevaarlijk maar kan wel even pijnlijk zijn.

Over Ecostyle

Ecostyle is een producent die voor veel problemen in de tuin een oplossing heeft. Te denken valt aan allerlei zieken en plagen in planten, maar ook tegen ongedierte hebben ze allerlei oplossingen.

In tegenstelling tot veel andere producten verkoopt Ecostyle producten die natuurlijk zijn. Ze bevatten dus geen chemische middelen.

Producten van Ecostyle worden toepast door veel particulieren. Professionals zoals hoveniers gebruiken ook vaak producten van Ecostyle.

Tegen mieren heeft Ecostyle enkele oplossingen. Een van de oplossingen die het vaakst wordt gebruikt is de mierenpoeder van Ecostyle. Door het mierenpoeder raken de werksters gedesoriënteerd, waardoor ze de weg naar het nest niet meer weten. De werksters zullen als gevolg hiervan overlijden. De werksters voorzien de rest van het nest van voedsel. Doordat de werksters sterven, sterft ook de rest van het nest.

Korting op mierenpoeder?

Onderstaande video geeft je meer informatie over Ecostyle mierenpoeder.

Gebruikerservaringen

Wat zijn nu de gebruikerservaringen van Ecostyle mierenpoeder? Een snelle blik op internet geeft aan dat de meeste gebruikers tevreden zijn over het product. Toch zijn er enkele gebruikers die aangeven niet het gewenste effect te bereiken met dit product.

De ervaring leert dat mieren niet altijd direct weg gaan na het strooien van mierenpoeder. Vaak heeft het even tijd nodig voor dat mierenpoeder zijn werk doet. Dit komt voornamelijk doordat de mieren eerst moeten ‘uithongeren’. Je zult daarin zien dat de mieren niet ineens direct weg zijn maar dat de aanwezigheid geleidelijk steeds minder wordt. Regelmatig hoor je van gebruikers dat mieren wel binnen 1 uur verdwenen zijn.

Wanneer de mieren na enkele dagen nog niet zijn verdwenen, dan kan dit mogelijk komen door een onjuiste dosering of het verkeerde tijdstip van toepassen. Indien de overlast groot is, kan het mierenpoeder nogmaals worden aangebracht.

Wat veel gebruikers aangeven is dat het product makkelijk aan te brengen is en dat de mieren over het algemeen snel het loodje leggen. Sommige gebruikers geven aan dat je ook kokend water kunt gebruiken. Het probleem van kokend water is dat je het nest niet volledig kunt doden. De mieren boven in het nest gaan dood door het kokend water. De mieren en de eieren dieper in het nest worden niet of nauwelijks door het kokend water aangetast. Het mierenprobleem los je dus hiermee niet op!

Om testen of de ervaringen met Ecostyle mierenpoeder positief zijn, nam ik zelf de proef op de som. Het mierenpoeder is eenvoudig vanuit de geleverde verpakking op de bestrating te strooien. Hierdoor hoef je niet persé met water aan de slag.

Na het strooien van het mierenpoeder ben ik gaan kijken of er na 1 uur nog mieren waren te bekennen. Het viel me direct op dat er in de omgeving van het nest nauwelijks mieren te zien waren. Een half uurtje later heb ik geen enkele mier meer gezien.

In dit geval werkt het dus vrij vlot. In de dagen erna heb ik ook geen mieren meer gezien die uit dit nest kwamen. Het middel lijkt dus zijn werk goed te doen.

Ecostyle mierenpoeder ervaringen

Toepassen

Tijdens het toepassen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Dosering

Het toepassen van Ecostyle mierenpoeder kan op twee verschillende manieren. Een van de manieren is het strooien van mierenpoeder rondom de nestingang. Per m2 strooi je 40 gram mierenpoeder.

De tweede manier kan door het mierenpoeder in en rondom de nestingang te gieten. Gebruik hiervoor 40 gram mierenpoeder per liter water. Ongeveer 0,5 liter giet je in het nest. De andere 0,5 liter giet je rondom het nest.

De twee manieren werken beide even goed.

Tijdstip

Het beste effect bereik je wanneer je mierenpoeder in de ochtend of in de avond toepast. Dit heeft een reden. In de ochtend en avond zitten de meeste mieren in het nest. Wanneer ze overdag het nest verlaten komen ze in aanraking met het mierenpoeder. De werksters gaan onder op zoek naar voedsel maar komen dan niet meer terug omdat ze de gedesoriënteerd raken.

Op welke ondergrond?

Het toepassen van Ecostyle kan op verschillende ondergronden. Zo kan het mierenpoeder worden toepast in de border, op de verharding of in het gazon.

Ecostyle mierenpoeder kopen

Ecostyle mierenpoeder is te koop in verschillende doe-het-zelf winkel en tuincentrums. Tegenwoordig kun je Ecostyle mierenpoeder ook online bestellen via bijvoorbeeld bol.com. Het product wordt dan vaak de volgende dag al gratis bij je thuisbezorgd.

Ecostyle mierenpoeder is te koop in een verpakking van 250 gram en 400 gram. In verhouding is mierenpoeder met een inhoud van 400 gram een stuk voordeliger. Mierenpoeder is meerdere jaren houdbaar.

Bestel hier mierenpoeder met korting!

Alternatieven mierenpoeder

Mocht je liever geen mierenpoeder willen gebruiken dan is het gebruik van aaltjes een goed alternatief. Aaltjes zijn natuurlijke vijanden van mieren en zorgen er voor dat ze verdwijnen. In het artikel over mieren bestrijden in het gazon vertel ik je meer over de werking van aaltjes.

Wanneer je mieren op een biologische manier wilt bestrijden is dit product een goed alternatief

 

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>