3

Eekhoornvoerderhuisje: Plaatsen, ophangen, zelf maken of kopen

EekhoornvoederhuisjeIn dit artikel vertellen we je wat de beste eekhoornvoerdershuisjes zijn en waarom je er eigenlijk een zou moeten plaatsen. Om eekhoorns hier op af te laten komen is een de juiste plek erg belangrijk. Hiervoor geven je enkele tips.

Ben je van plan om een voerderhuisje in je tuin te plaatsen dan kun je deze kant- en klaar kopen of je kunt zelf aan de slag om een voederhuisje te maken.

Bij het maken of kopen van een voederhuisje zijn er enkele dingen waar je op kunt letten. Wij helpen je hierbij door enkele aandachtpunten te benoemen.

Hopelijk weet je na het lezen wat meer over eekhoornvoerderhuisjes en ga je er ook een in de tuin plaatsen om de eekhoorns van voldoende voeding te voorzien.

Klik Hier Voor de Beste Aanbieding!

Waarom een eekhoornvoerderhuisje plaatsen?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het is aan te raden om een eekhoornvoederhuisje te plaatsen. Ten eerste is het een leuk gezicht als er eekhoorns in je tuin aanwezig zijn. Om eekhoorns in je tuin te lokken moet je voor de eekhoorns wel voedsel hebben. Dit kan door bepaalde bomen en planten in je tuin aan te planten of door voedsel in je tuin te plaatsen.

Voor eekhoorns kan het in bepaalde periodes soms lastig zijn om voedsel te verzamelen. Droogte en het verwijderen van eikels uit de tuin levert hier een negatieve bijdragen aan.

Wil je een steentje bij dragen om de eekhoorns van voldoende voedsel te voorzien dan is een eekhoornvoederhuisje met voer goed om op te hangen.

Het komt wel eens voor dat eekhoorns het gemunt hebben op vogelvoerhuisjes. Vaak zijn vogelvoerhuisjes bedoeld voor de vogels. Om te voorkomen dat eekhoorns vogelvoerhuisjes plunderen, zou je een eekhoornvoerderhuisje kunnen plaatsen.

Waar plaatsen of ophangen?

Eekhoorns komen in Nederland en België vaak voor in een bosrijke en rustige omgeving. Het beste kun je een voederhuisje voor eekhoorns plaatsen op een locatie waar ze niet gestoord kunnen worden. De beste locatie is een rustige omgeving tegen een boom. Je kunt het beste een minimale hoogte van 3 meter aanhouden.

Indien mogelijk kun je rekening houden dat de het voederhuisje vanuit je woning zichtbaar is. Zo kun je zien wanneer eekhoorns gebruik maken van je voederhuisje. Hiernaast raden we je aan om het eekhoornvoederhuisje niet te dicht op een vogelvoerderhuisje te plaatsen. Vogels kunnen hierdoor gestoord worden als er een eekhoorn in de buurt komt.

Verder is het aan te raden om rekening te houden dat het voer niet nat kan regenen. Richt de zijde met de opening daarom niet op het Zuidwesten.

Soorten voerderhuisjes

Voerderhuisjes heb je in allerlei soorten modellen. Het ene voederhuisje heeft een strak design terwijl de andere wat meer een natuurlijke uitstraling heeft. Voederhuisjes zijn er ook in verschillende formaten.

Naast voederhuisjes die afgesloten zijn met een klep, zijn er ook voederschalen voor eekhoorns waar je het eten op kunt leggen.

De meeste voederhuisjes zijn van hout. We raden je aan om een voederhuisje te kiezen dat is gemaakt van duurzaam hout. Zo is dit voederhuisje gemaakt van hout uit 100% ecologische bossen.

Enkele voederhuisjes zijn van metaal. Deze voederhuisjes van metaal zijn vrij stevig en hebben een lange levensduur omdat ze niet kunnen rotten.

Beste eekhoornvoederhuisjes

Wat zijn de beste eekhoornvoederhuisjes? In eekhoornvoederhuisjes heb je veel kwaliteitsverschillen. Sommige voederhuisjes zijn lastig in gebruik voor eekhoorns of hebben een korte levensduur. Onderstaand worden de beste eekhoornvoederhuisjes voor je weergegeven.

Natural eekhoornvoederhuis

Ben je op zoek naar een eekhoornvoederhuis dat is gemaakt van duurzaam hout? Wellicht is de Natural eekhoornvoerderhuis dan iets voor jou. Dit voederhuisje is gemaakt van kwalitatief hout uit duurzaam beheerde bossen.

Het voerderhuisje heeft een afmeting van 17 x 21 x 22 centimeter (lxbh) en is prima te bevestigen aan bijvoorbeeld een boom. Het gewicht van het voederhuisje is ongeveer 1,2 kilogram en heeft een inhoud voor ongeveer 1 liter voer.

Het loopplankje voor de eekhoorns is ongeveer 10 centimeter. Dit is voldoende voor eekhoorns om uit de voederhuis te kunnen eten.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die dit voederhuisje hebben aangeschaft zeggen het volgende over dit product:

 • Mooi design;
 • Stevig;
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Duurzaam

Eekhoornvoederhuisje

Bestel direct!

Best for birds eekhoornvoederhuis

Het eekhoornvoerderhuisje van het merk ‘Best for birds’ is een van de meest verkochte voederhuisjes voor eekhoorns. Het voederhuisje heeft een afmeting van 12 x 23 x 18 centimeter en is gemaakt van hout.

Het eekhoornhuisje kun je vullen met speciale eekhoornvoer, pinda’s, walnoten, hazelnoten en zonnebloempitten.

Het voederhuisje wordt niet voor niets veel verkocht. Dit komt door de goede kwaliteit en de scherpe prijs ten op zichten van veel andere voederhuisjes.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers zeggen het volgende over dit product:

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding;
 • Eekhoorns hebben snel door hoe het werkt;
 • Mooi design
 • Een nadeel is dat het deurtje soms open kan blijven staan.

Beste eekhoornvoederhuisje

Bekijk de prijs!

Waar te koop?

Eekhoornhuisjes zijn in verschillende winkels en online webshops te koop. Onderstaand enkele winkel / webshops waar je eekhoornvoerderhuisjes kunt kopen.

Bol.com

Het grootste aanbod eekhoornvoederhuisjes wordt aangeboden op bol.com. Je hebt hier een keuze uit ruim 35 verschillende eekhoornvoederhuisjes.

Het voordeel van bol.com is dat je de prijzen en de verschillende voederhuisjes met elkaar kunt vergelijken. Bovendien wordt je bestelling gratis bij je thuis bezorgd.

Bekijk het assortiment!

Welkoop

Een eekhoornvoerderhuisje is ook te koop bij Welkoop. In vergelijking met bol.com is het assortiment hier beperkt. Een voerderhuisje bij Welkoop kun je in de winkel kopen of online bestellen via de website.

Wat kost een eekhoornvoederhuisje?

De prijs van een eekhoornvoederhuisje ligt tussen de 7,50  en 50 euro. De prijs is afhankelijk van het materiaal, afmeting en kwaliteit. De gemiddelde prijs van een eekhoornhuis ligt gemiddeld op 20-25 euro.

Mocht je meerdere eekhoornhuisjes willen kopen dan krijg je op bol.com bij sommige eekhoornhuisjes korting als je meerdere stuks besteld.

Zelf maken

Een eekhoornhuisje maken kan natuurlijk ook zelf. Op internet kun je tekeningen vinden hoe je zelf een eekhoornhuisje moet maken en welke materialen je hiervoor nodig hebt. Wat ook handig is, is dat de maten op veel tekeningen zijn weergegeven.

Voer voor eekhoorns

Graag willen we je nog een tip meegeven! Heb je in jouw tuin eikenbomen staan, dan zou je de afvallende eikels kunnen bewaren om eekhoorns hiermee te voeden. In veel tuinen worden eikels afgevoerd om te voorkomen dat ze gaat kiemen en vast groeien in de ondergrond. Voor je tuin is dit praktisch maar om eekhoorns in je tuin te krijgen is dit een gemiste kans.

In het artikel ‘eikels opruimen’ lees je hoe je eikels kunt opruimen met enkele handige gereedschappen. De eikels kun je bewaren op een plek in je tuin of in je voederhuisje plaatsen. Zo hebben de eikels toch nog een nuttige functie in je tuin.

Je kunt ook speciale voer voor eekhoorns kopen. Dit speciale voer is speciaal samengesteld voor eekhoorns en is een evenwichtige en gevarieerd. Het voer kun je plaatsen in een eekhoornvoederhuisje.

Bestel eekhoornvoer!

 

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

 • PJM Aarts schreef:

  Ik heb gezien dat er regelmatig eekhoorntjes in m’n tuin komen.
  Daarom heb ik heb een eekhoornvoederhuisje opgehangen.
  Daarbij heb ik een takje bij de deksel ertussen gedaan zodat ik kan zien of de deksel op is geweest (dan valt het takje weg).

  Nu zie ik dat de noten wel worden opgegeten, maar dat de deksel niet open is geweest. Ik vermoed dus dat ik de muizen ben aan het voeren in plaats van de eekhoorntjes.

  Hoe kan ik voorkomen dat de muizen een feestmaal hebben in plaats van de eekhoorntjes?

  • Thijs schreef:

   Hallo,

   Ik weet niet precies welk eekhoornvoederhuisje u heeft. Wellicht dat de muizen er niet meer bij kunnen komen als u geen takje meer tussen de deksel steekt?

   • PJM Aarts schreef:

    Een soortgelijk huisje als op de foto’s hierboven. Bij mijn versie zit er een spleet bovenaan tussen het kijkglas en de deksel van ongeveer 2 cm. Daar past gemakkelijk een muis tussendoor.
    Ik kan natuurlijk wel eens proberen wat er gebeurt als ik het glas tot bovenaan laat doorlopen zodat de muizen er niet meer door kunnen..

 • >