Gazon bemesten met strooiwagen: Bekijk de beste strooiwagens!

Gazon bemesten met strooiwagenWil je jouw gazon bemesten met behulp van een strooiwagen? In dit artikel vertel ik je wat de beste strooiwagens zijn, waarom een strooiwagen erg handig is en waar je bij het kopen van een strooiwagen op kunt letten.

Wanneer je een strooiwagen aan wilt schaffen, zijn er allerlei aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Hierbij kun je denken aan het strooioppervlak en de inhoud van een strooiwagen. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten meer waar je bij het aanschaffen van een strooiwagen op kunt letten.

Verder wordt in dit artikel duidelijk wat een strooiwagen voor het gazon ongeveer kost en waar je deze aan kunt schaffen. Na het lezen van dit artikel weet je welke strooiwagen het meest geschikt is om jouw gazon te bemesten.

Bekijk het voordelige aanbod strooiwagens!

Waarom een strooiwagen?

Het strooien van gazonmest met een strooiwagen heeft veel voordelen ten opzichte van het strooien met de hand. Onderstaand zijn de grootste voordelen van bemesten met een strooiwagen weergegeven.

Juiste dosering

Het voordeel van een strooiwagen is dat je zelf de dosering in kunt stellen. Door de strooiwagen in de juiste stand in te stellen, voorkom je dat het gazon juist te weinig of te veel meststof krijgt. Te veel meststof kan voor schade zorgen aan je gazon terwijl te weinig meststof onvoldoende effect heeft om de kwaliteit van het gazon te verbeteren.

Gelijkmatige verdeling meststof

Met een strooiwagen zorg je voor een gelijkmatige verdeling. Niet iedereen heeft er handigheid in om bemesting aan te brengen met de hand. Het zorgt voor een ongelijke verdeling waardoor er kleur- en groeiverschillen in het gazon ontstaan. Dit komt de uitstraling van je gazon niet ten goede. Bij het gebruik van een strooiwagen heb je dit probleem niet.

Hoe werkt een strooiwagen?

Een strooiwagen is tijdens het bemesten een erg handig hulpmiddel. Om de strooiwagen te gebruiken ga je als volgt te werk:

  1. Plaats de meststof in de bak;
  2. Zet de bak open en stel de juiste dosering in;
  3. Loop rechte banen over het gazon en zodat het gehele gazon voldoende meststof krijgt;
  4. Na gebruik verwijder je de inhoud uit de bak en maak je de strooiwagen weer schoon.

Het beste kun je de bak van de strooiwagen niet op het gazon vullen. Wanneer je naast de bak strooit, kan dit zorgen verbrandingsplekken in het gazon en/of kleurverschillen. Het beste moment om je gazon te bemesten is op een regenachtige dag. De meststof wordt dan sneller opgenomen in de bodem. Blijft het een tijdje droog dan kun je de beregening aanzetten.

Beste strooiwagen voor bemesten gazon

Onderstaand zijn de beste strooiwagens weergegeven om het gazon te bemesten. Deze strooiwagens zijn door gebruikers op internet hoog in kwaliteit beoordeeld.

Viano strooiwagen

Ben je op zoek naar een strooiwagen voor een groot gazon? Wellicht is deze Viano strooiwagen voor jou geschikt. Deze strooiwagen wordt zowel door particulieren als professionals gebruikt en is een handig hulpmiddel om meststof gelijkmatig over het oppervlak te verspreiden.

De strooiwagen heeft een inhoud van 25 liter en beschikt over luchtbanden. Met een traploze strooiregeling kun je zelf bepalen welke dosering je wilt aanbrengen. De strooiwagen is geschikt over diverse producten zoals minigran meststof, kruimel en korrel, kalkmeststoffen, graszaad en strooizout.

Gebruikers die het product hebben aangeschaft, geven aan dat deze strooiwagen handig in gebruik is en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Lees hier alle reviews!

Powerplus POW63887

De Powerplus POW63887 is een strooiwagen die geschikt is voor particulier gebruik. De strooiwagen heeft een inhoud van 15 liter en is ideaal om op grote stukken meststof aan te brengen. De dosering kun je zelf regelen met behulp van de aanwezige hendel.

De strooiwagen beschikt over kunststof wielen waardoor deze strooiwagen direct gebruiksklaar is. Je hebt nooit last van een lekke of slappe band.

Naast het strooien van meststoffen kun je met deze strooiwagen ook zout of graszaad aanbrengen. De strooibreedte van deze strooiwagen is ongeveer 45 centimeter.

Gardena strooiwagen

Een veel verkochte strooiwagen is de strooiwagen van het merk Gardena. Gardena is een bekend merk als het gaat om tuingereedschap.

De strooiwagens van Gardena zijn verkrijgbaar in diverse maten. De meest verkochte strooiwagens hebben een bakinhoud van 12,5 en 18,5 liter.

Met de Gardena strooiwagen is het mogelijk om meststoffen gelijkmatig over het oppervlak te verspreiden. De strooiwagen wordt vooral door particulieren gebruikt en staat bekend om een goede prijs/kwaliteit verhouding. Goed om te weten is dat je op deze strooiwagens maar liefst 25 jaar garantie krijgt!

De strooiwagen is te bedienen met behulp van een open/sluit functie op de handgreep. Hiermee kan ook de juiste doseringshoeveelheid worden ingesteld. De strooiwagen beschikt ook over een schuifklep wat morsen voorkomt.

De strooiwagen met een inhoud van 12,5 liter heeft een strooibreedte van 45 centimeter en is geschikt voor een oppervlakte van 400 vierkante meter. De grotere variant strooiwagen met een inhoud van 18 liter heeft een strooibreedte van 1,5 tot maximaal 6 meter en is geschikt voor een oppervlak van 800 vierkante meter.

Strooiwagen schoonmaken

Ik raad je aan om de strooiwagen na gebruik schoon te maken. Dit kun je doen door de inhoud uit de bak te verwijderen en weer terug te doen in de zak. Doe dit alleen wanneer de inhoud droog is. Vervolgens kun je de strooiwagen het beste schoonmaken met water en de eventuele grasresten verwijderen. Dit zorgt er voor dat de strooiwagen schoon blijft en een langere levensduur.

Waar op letten bij kopen strooiwagen?

Wanneer je een strooiwagen gaat kopen, zijn er allerlei aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden. Onderstaand zijn de meest belangrijkste aandachtspunten weergegeven.

Inhoud

Bij het aanschaffen van een strooiwagen kun je rekening met de inhoud van de strooibak. Heb je een groot gazon dan kan een grote strooibak erg handig zijn. Tijdens het bemesten van het gazon hoef je de strooibak dan minder vaak bij te vullen.

Wanneer je een klein gazon hebt, dan is een grote strooibak overbodig en kun je beter een strooibak met een wat kleinere inhoud aanschaffen.

Type banden

Je zou ook rekening kunnen houden met het type banden van de strooiwagen. De banden van een strooiwagen kunnen bestaan uit luchtbanden of banden van kunststof. Het voordeel van luchtbanden is dat de strooiwagen iets comfortabeler te duwen is. Het nadeel is echter dat de luchtbanden slap of lek kunnen raken. Bij banden van kunststof heb je hier nooit last van en kun je de strooiwagen altijd direct gebruiken.

Duwen of trekken

De meeste strooiwagens moet je vooruit duwen. Er zijn ook strooiwagen die getrokken worden. Deze kun je achter een trekkertje of grasmaaier hangen. Een getrokken strooiwagen is voornamelijk handig bij grote grasvelden. In de meeste particuliere tuinen wordt een strooiwagen gebruikt die je vooruit moet duwen.

Strooibreedte

Bij het aanschaffen van een strooiwagen, kun je rekening houden met de strooibreedte van de strooiwagen. Hoe breder de strooibreedte hoe minder vaak je op en neer hoeft te lopen om het gazon voldoende mest te geven. Een strooiwagen met een grote strooibreedte is vooral handig bij grote gazons. Bij kleine gazons is dit niet altijd handig.

Garantie

Ik raad je aan om ook op de garantietermijn van het product te letten. Nu gaan strooiwagens niet snel stuk, maar het is wel handig als je enkele jaren garantie hebt op de strooiwagen. Mocht er een onderdeel stuk gaan, dan kun je gebruik maken van de garantie.

Op de meeste strooiwagens zit minimaal 2 jaar garantie.

Beoordelingen en ervaringen gebruikers

In strooiwagens heb je een verschil in kwaliteit. De meeste strooiwagen krijgen van gebruikers een hoge beoordeling. Enkele strooiwagens worden door gebruikers op internet laag beoordeeld omdat ze niet goed functioneren.

Voor je een strooiwagen gaat aanschaffen, is het handig om te letten op de beoordelingen en ervaringen van gebruikers. Een platform waar veel gebruikers een beoordeling achterlaten is bol.com. Gebruikers geven hier de strooiwagen een beoordeling in de vorm van 1 t/m 5 sterren en geven aan wat de plus- en minpunten zijn.

Wanneer veel gebruikers een hoge beoordeling geven, kun je er vanuit gaan dat je een goed product aanschaft!

Waar kun je een strooiwagen nog meer voor gebruiken?

Een strooiwagen is niet alleen geschikt om het gazon te bemesten. Je kunt een strooiwagen ook voor andere werkzaamheden gebruiken. Onderstaand een overzicht van enkele werkzaamheden waarbij een strooiwagen erg handig is.

  • Bekalken gazon;
  • Zout strooien;
  • Zand strooien;
  • Inzaaien gazon met graszaad;

Wat kost een strooiwagen?

De prijs van een strooiwagen varieert tussen de 20 en 160 euro. De prijs is afhankelijk van de kwaliteit en het formaat van de strooiwagen. Een strooiwagen voor een groot gazon is vaak duurder dan een strooiwagen voor een klein oppervlak.

Hiernaast zit er nog een verschil tussen strooiwagens die geschikt zijn voor incidenteel gebruik en professionele strooiwagens.

Wij raden je aan om een goede strooiwagen aan te schaffen. Het is misschien een investering maar je kunt deze wel tientallen jaren gebruiken als je er tenminste zuinig mee omgaat.

Waar kopen?

Een strooiwagen kun je kopen in diverse winkels of online bestellen. Wil je een strooiwagen kopen in een winkel, dan zou je een bezoek kunnen brengen aan een tuincentrum, bouwmarkt of Welkoop. Veel strooiwagens worden online besteld.

Een platform met een groot aanbod strooiwagens is bol.com. Je hebt hier de keuze uit verschillende type strooiwagens voor zowel kleine als grote gazons. Bestel je een strooiwagen bij bol.com dan wordt deze vaak als de volgende dag gratis bij je thuis bezorgd.

Bekijk het aanbod op bol.com!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>