Gehoornde klaverzuring bestrijden: Dit zijn de manieren

Gehoornde klaverzuring bestrijdenBen je op zoek naar een oplossing om gehoornde klaverzuring te bestrijden? In dit artikel geven wij je de beste oplossingen.

Gehoornde klaverzuring is veel voorkomende onkruid in de tuin. Misschien ben je er al achter gekomen dat het onkruid lastig te verwijderen is. Wanneer je het onkruid met de hand wil wegplukken, merk je al snel dat dit niet of nauwelijks gaat.

Het onkruid staat erom bekend dat het zich snel kan vermeerderen door springend zaad. De gehoornde klaverzuring wordt niet voor niets ook wel springklaver genoemd.

Wat de beste methode is om gehoornde klaverzuring te verwijderen is afhankelijk van de ondergrond waar de gehoornde klaverzuring op groeit.

Gehoornde klaverzuring herkennen

De gehoornde klaverzuring lijkt wel een beetje op de klavers die je in het gras tegenkomt. Toch is de gehoornde klaverzuring een heel ander soort onkruid. Het blad van de gehoornde klaverzuring kun je herkennen aan de rode tot bruine kleur.

In de periode mei t/m oktober bloeit de gehoornde klaverzuring met gele bloemetjes. Deze bloemetjes staan erom bekend dat ze alleen bij daglicht geopend zijn.

Het liefst groeit de gehoornde klaverzuring op wat vochtigere plekken die wat warmer zijn. Ze kunnen voorkomen in het gras, borders en op de verharding. In bloempotten waar het vochtig en warm is, groeien ze ook erg graag.

Waarom is behandelen belangrijk?

De gehoornde klaverzuring is een snelle verspreider, doordat het zaad weg kan springen. Raak een gehoornde klaverzuring maar eens aan en je merkt dat het zaad wegspringt. Grote kans dat dit weer voor nieuwe plantjes zorgt.

Voor de meeste mensen is de gehoornde klaverzuring een ongewenste soort in de tuin, omdat het lastig te verwijderen is. Het gazon, verharding of border kan binnen enkele weken vol staan met dit onkruid.

Wanneer je dit niet wilt, is het nodig om de gehoornde klaverzuring te behandelen. Dit kun je zelf doen op allerlei manieren. De beste manier is afhankelijk van de ondergrond. We raden je in ieder geval aan om voor een milieuvriendelijke manier te kiezen. Gebruik je bestrijdingsmiddelen gebruik dan alleen de middelen die nog zijn toegelaten.

Bestrijden van gehoornde klaverzuring

Onderstaand vertellen wij jou, hoe je de gehoornde klaverzuring kunt behandelen in het gras, verharding en in de borders. Belangrijk bij het bestrijden van de gehoornde klaverzuring is dat je niet te lang moet wachten. Behandel de gehoornde klaverzuring vóór dat het zaad gevormd is. Hier heb je de rest van het jaar veel plezier van!

Behandelen in het gazon

Gehoornde klaverzuring in het gazon is lastig te verwijderen. Plukken is bijna geen optie en veel alternatieven beschadigen het gazon. Belangrijk is wel om actie te ondernemen anders komt de gehoornde klaverzuring op meerdere plekken in je gazon terecht.

Om gehoornde klaverzuring in het gazon te behandelen, kun je het beste Bayer Gazon Net Ultra gebruiken. Dit product is geschikt om paardenbloemen, klavers en andere soorten onkruiden te behandelen. Gras wordt met dit product niet behandeld, waardoor het ideaal is om op je gazon toe te passen.

Zelf gebruik ik het product met succes! Na enkele dagen/weken zie je de gehoornde klaverzuring afsterven. Wat ik je als tip mee kan geven is om voor en na het toepassen enkele dagen niet te maaien. Het product wordt opgenomen via het blad. Door het maaien kan het blad van de gehoornde klaverzuring verdwijnen waardoor het niet of nauwelijks wordt opgenomen.

Het product moet je mengen met water. Vervolgens kun je het met een drukspuit aanbrengen op het gras. Let erop dat er geen andere middelen in de drukspuit zitten die eventueel het gras kunnen beschadigen.

Het product heeft een inhoud van 0,04 liter. Hiermee kun je ongeveer 210 vierkante meter gazon behandelen. Momenteel is dit product nog toegelaten om te gebruiken.

Gehoornde klaverzuring bestrijden

Klik Hier Voor de Laagste Prijs!

Ervaringen

De meningen over het resultaat met dit product zijn verdeeld. Vaak roepen mensen na enkele dagen dat het niet het gewenste effect bereikt. Heb je het bij droog weer toegepast en een juiste dosering gebruikt dan is het een kwestie van wachten totdat het onkruid afsterft. Dit kan soms twee weken duren.

Toch zijn de meeste mensen over het algemeen tevreden over dit product. Om gehoornde klaverzuring te verwijderen in gazon is dit een van de weinige oplossingen die een goed resultaat biedt zonder dat jij zelf hier veel tijd in hoeft te stoppen. Belangrijk is wel dat je voor het gebruik de instructie leest, zodat je het milieu zo min mogelijk belast.

Behandelen in de verharding

Voor het behandelen van gehoornde klaverzuring in de verharding zijn meer methoden mogelijk. Eén van de methoden is borstelen maar vaak blijven de wortels nog in de ondergrond aanwezig en wordt het zaad door het borstelen verspreid. Wel zorgt het borstelen dat het onkruid tijdelijk is verdwenen.

De beste oplossing om gehoornde klaverzuring in de verharding aan te pakken is met behulp van een onkruidbrander. De gehoornde klaverzuring wordt hiermee verhit waardoor het plantje afsterft. Onkruidbranders heb je op gas en elektrisch. In het artikel over de beste onkruidbranders laten we zien wat de verschillen hier tussen zijn en wat de beste onkruidbranders zijn.

Met behulp van een onkruidbrander hoef je de gehoornde klaverzuring maar enkele seconden te verhitten. Hierdoor kun je binnen vrij korte tijd een groot oppervlakte behandelen. Naast gehoornde klaverzuring behandel je met het branden ook andere onkruiden die in je verharding aanwezig zijn.

Ga je met een onkruidbrander aan de slag dan is het verstandig dat je veilig te werk gaat. Heb je een onkruidbrander op gas kom dan met de vlam niet te dicht langs brandbare objecten.

Een onkruidbrander die veel wordt gebruikt is de Kinzo onkruidbrander. Dit is een onkruidbrander op gas die voordelig in de aanschaf is en geleverd wordt met maar liefst 8 gasflessen. Hiermee kun je enige tijd vooruit!

Gehoornde klaverzuring bestrijden

Klik Hier voor de Beste Onkruidbrander Deals!

Behandelen in de border

Gehoornde klaverzuring in de border is redelijk te verwijderen. Het beste kun je de gehoornde klaverzuring aanpakken door te schoffelen. In bodembedekkers raad ik je aan om te plukken. Door te schoffelen kun je ondergrondse uitlopers van de bodembedekkers beschadigen, waardoor een plantvak minder snel dichtgroeit.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>