Golden Gark waar te koop en wat zijn de ervaringen?

Golden Gark waar te koop? Ben je op zoek naar een Golden Gark of wil je meer informatie over dit handige tuingereedschap? Na het lezen van dit artikel weet je waarom je een Golden Gark moet aanschaffen en waar deze te koop is.

De meeste mensen die de Golden Gark hebben aangeschaft zijn erg positief over dit gereedschap. Naast dat het ergonomisch werkt, kun je met de Golden Gark meerdere werkzaamheden uitvoeren, zoals scheppen, zeven en harken.

Golden gark waar te koop

Golden Gark

Wat is een Golden Gark?

Een Golden Gark heeft de functies van meerdere gereedschappen zoals een hark, riek, schop en zeef. Zo kun je veel werkzaamheden uitvoeren met één stuk gereedschap.

Voor veel mensen is de Golden Gark een onmisbaar stuk gereedschap. Het is een gereedschap dat door jong en oud gebruikt kan worden met als voordeel dat je nog nauwelijks hoeft te bukken. Heb je moeite met bukken dan is de Golden Gark echt een uitvinding.

Kwalitatief is de Golden Gark een sterk product. Het bestaat uit een aluminium steel dat erg stevig is. Het blad/tanden zijn van het materiaal polycarbonaat . Dit materiaal is in vergelijking tot plastic vrij sterk en breekt niet zomaar af. Het materiaal is vorstbestendig tot -30 graden Celsius en hittebestendig tot 130 graden Celsius.

De Golden Gark is een Nederlands product. Inmiddels wordt dit gereedschap ook al gebruikt in verschillende Europese landen.

Werkzaamheden die je kunt uitvoeren met de Golden Gark

Onderstaand zijn een aantal werkzaamheden beschreven die je met de Golden Gark kunt uitvoeren.

Bladeren ruimen

De Golden Gark is ideaal om blad te ruimen. De tanden van de Golden Gark staan dicht bij elkaar, zodat je er prima mee kunt harken. Net als bij een hark blijft er weinig blad liggen.

Een bijkomend voordeel van de Gark is dat je het blad kunt opscheppen om dit vervolgens in de kruiwagen of kliko te doen. Hierdoor hoef je niet meer te bukken om de bladeren met je handen op  te rapen.

Bladeren ruimen op grind blijft altijd lastig. Met de Golden Gark is dit geen probleem meer. Je kunt met de Gark de bladeren opscheppen. Het grind dat je mee opschept valt tussen de tanden van de Gark, waardoor het grind gewoon weer op de juiste plek terecht komt.

Naast bladeren kun je de Gark ook prima gebruiken om eikels en noten op te rapen.

Border uitharken en onkruid zeven

Na het schoffelen is het vaak slim om de border uit te harken. Zo voorkom je dat onkruid weer aangroeit. Het onkruid uitharken wordt meestal gedaan met een bladhark. Met een Gark is het uitharken ook mogelijk.

Bij het uitharken wordt vaak veel grond meegenomen. Met een Gark is dit verleden tijd. De grond kan met behulp van de Gark worden uitgezeefd.

Compost verdelen

Het aanbrengen van compost wordt vaak gedaan met een schop. Met een Gark is het mogelijk om compost aan te brengen en te verdelen. Door de tanden van de Gark is het mogelijk om de compost gelijkmatig door de border te verdelen. Bovendien kun je de border met behulp van de Gark netjes afwerken.

Vijver schoonmaken

De tanden van de Gark zijn van kunststof waardoor de Gark geen scherpe punten heeft. Hierdoor is het een ideaal stuk gereedschap om de vijver schoon te houden. Veel mensen gebruiken de gark om de vijver schoon te houden van plantenresten, ingewaaid blad en draadalgen.  Door de lange steel, kun je eventueel ook slib van de bodem verwijderen.  Gebruik bij het schoonmaken van de vijver geen riek of schop. Door de scherpe delen kan de vijverfolie lek worden gestoken.

Paardenstal uitmesten

In veel paardenstallen is de Gark een onmisbaar hulpmiddel om paardenstallen uit te mesten. Naast de paardenstallen wordt de Gark ook gebruikt om het erf en de weide schoon te houden.

Hondenpoep opruimen

Er zijn ook mensen die de Gark gebruiken om hondenpoep in de tuin op te ruimen. Het voordeel is dat je niet hoeft te bukken.

Onderstaande video laat zien hoe de Golden Gark in de praktijk werkt.

Ervaringen gebruikers

Op internet staan verschillende gebruikerservaringen over de Gark. Onderstaand een aantal reviews kort samengevat

  • Duurzaam
  • Handig in gebruik
  • Sterk
  • Makkelijk om blad/eikels en kastanjes op te ruimen
  • Ideaal om de vijver op te schonen
  • Licht van gewicht
  • Ideaal voor mensen met rugklachten
  • De prijs valt mee

Mijn ervaring

Ik gebruik de Gark al enkele jaren voornamelijk in mijn tuin. In de herfst is de Gark ideaal om blad te ruimen. In mijn omgeving staan veel eikenbomen. De eikels van deze bomen zijn vaak lastig op te ruimen. Met de Gark schep ik de eikels makkelijk op, voordat ze beginnen met kiemen en vastgroeien in de grond.

In voorjaar gebruik ik de Gark tijdens het verticuteren van het Gazon. Het vrijgekomen materiaal hark ik met behulp van de Gark bij elkaar. Vervolgens schep ik met de Gark het vrijgekomen materiaal op om het vervolgens in de kliko te doen. De kale plekken zaai ik opnieuw in met graszaad. Het graszaad werk ik licht in met behulp van de Gark

Bij het knippen van de hagen is de Gark voor mij ook onmisbaar. Ik gebruik de Gark om het snoeisel van de hagen op te ruimen. Of het nu een beukenhaag , coniferenhaag of buxus is, met de Gark is alles prima op te ruimen.

Een nadeel vind ik dat blad wat op de verharding ligt lastiger is op te ruimen. Hiervoor kun je beter een bezem gebruiken.

Golden Gark waar te koop?

Misschien is het je al opgevallen dat de Gark in weinig winkels te koop is. De meeste Golden Garks worden daarom online verkocht.

Via Bol.com worden veel Golden Garks verkocht. Het voordeel van Bol.com is de snelle levering en gratis verzendkosten in Nederland en België. Bekijk onderstaand het aanbod van de Golden Gark.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>