Gootdrain ervaringen: Wat is de beste gootdrain?

Ervaringen gootdrainWat zijn de ervaringen van een gootdrain in je dakgoot? Werkt dit goed tegen bladeren en voorkom je hiermee overlast van ongedierte in je dakgoot? Wij zochten voor je uit wat de ervaringen van gebruikers zijn die een gootdrain in de dakgoot hebben liggen.

Hiernaast wordt in dit artikel duidelijk waarom je een gootdrain in je dakgoot zou kunnen plaatsen en wat hiervan de voordelen zijn. Een gootdrain is een product waar je tientallen jaren plezier van hebt. Het reinigen van de dakgoot is niet meer nodig en dit bespaart je op den duur erg veel tijd.

Wat kost nu eigenlijk gootdrain en zijn er ook nog alternatieven die je zou kunnen toepassen? Hierover allemaal meer in dit artikel.

Wat is een gootdrain

Ten eerste is het goed om te weten wat een gootdrain nu precies is. Een gootdrain wordt ook wel dakgootbeschermer genoemd en is van kunststof gaas die in de lengterichting is doorgesneden. De meeste gootdrains zijn enkele meters lang en zijn eenvoudig op maat te knippen zodat ze perfect in een dakgoot passen.

Dakgoten zijn er in verschillende breedtes. Om de functionaliteit van een gootdrain goed te benutten, zijn er gootdrains in verschillende diameters beschikbaar. Zo is er voor iedere dakgoot een passende gootdrain.

Waarom een gootdrain in de dakgoot?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom je er voor kunt kiezen om een gootdrain in de dakgoot te plaatsen. De voornaamste reden om een gootdrain te plaatsen, is om bladeren tegen te houden.

Bladeren in dakgoot voorkomen

Het verwijderen van bladeren in de dakgoot is een intensieve klus. Woon je in een omgeving met veel bomen dan is het verwijderen van bladeren in de dakgoot een klus die je vrijwel wekelijks moet uitvoeren om verstoppingen te voorkomen.

Verstoppingen in de dakgoot kunnen er voor zorgen dat de dakgoot gaat overlopen met lekkages als gevolg. Dit kan veel schade opleveren in en rondom je woning.

Door een gootdrain in je dakgoot te plaatsen hoef je de dakgoot niet meer te reinigen. De gootdrain zorgt er voor dat bladeren niet meer in de goot vallen maar langs de goot naar beneden vallen. Je hoeft hierdoor niet meer de dakgoot te reinigen waardoor je ook geen risico meer loopt dat je van de ladder kunt vallen.

In het artikel ´dakgoot beschermen tegen bladeren´ lees je wat je nog meer kunt doen om bladeren in de dakgoot te voorkomen.

Ongedierte

Een gootdrain helpt ook tegen ongedierte in de dakgoot. Zo kunnen steenmarters niet meer door de dakgoot lopen omdat de doorgang door de drain wordt belemmerd.

Vogels

Last van vogels die net boven de dakgoot onder de dakpannen kruipen? Het plaatsen van een gootdrain kan de oplossing zijn, zodat de vogels niet onder je dak kunnen kruipen. Dit voorkomt overlast van piepende volgens onder het dak en vogelpoep onder het nest.

Wellicht ben jij een vogelliefhebber en wil je voor de vogels toch nestgelegenheid aanbieden. Door het plaatsen van nestkastjes biedt je de vogels een alternatieve nestgelegenheid.

Beste gootdrain + ervaringen

Wat is de beste gootdrain en wat zijn de ervaringen van gebruikers. Wij zochten het voor je uit. Onderstaand is de beste gootdrain voor je weergegeven.

Gootdrain ZwartGroen

Veel gootdrains die worden verkocht zijn van de leverancier ZwartGroen. Het zijn kwalitatief goede gootdrains die jarenlang meegaan. Deze leverancier geeft niet voor niets 10 jaar garantie op dit product.

Een ander voordeel van deze leverancier is dat je bij het bestellen via de onderstaande button korting krijgt als je meerdere stuks besteld. Deze korting kan oplopen tot wel 20%.

Het materiaal van deze gootdrain is UV gestabiliseerd Polyethyleen. Deze gootdrains kun je op maat knippen en verkleuren niet door de zon.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die deze gootdrain hebben aangeschaft zeggen het volgende over dit product:

  • Stevig;
  • Licht van gewicht;
  • Makkelijk op maat te knippen;
  • Voorkomt daadwerkelijk blad en ongedierte in de goot.
Bekijk dit product!

Wat kost een gootdrain?

De prijs van een gootdrain varieert tussen de 15 en 40 euro per 3 meter. De prijs is afhankelijk van de diameter gootdrain die je besteld en de lengte. Online bestellen van een gootdrain kan voordeliger zijn omdat je soms bij het bestellen van meerdere stuks korting krijgt.

Om al je goten rondom het huis te voorzien van een gootdrain moet je misschien wel enkele honderden euro’s investeren. Het voordeel hiervan is dat je nooit meer je dakgoot hoeft te reinigen en jezelf niet druk hoeft te maken om eventuele verstoppingen. Bijkomend voordeel is dat een gootdrain tientallen jaren meegaat.

Over de lange termijn gezien is het dus een slimme investering.

Gootdrain plaatsen

Het plaatsen van een gootdrain is eenvoudige klus. Voor je een gootdrain gaat kopen is het eerst goed om te weten welke diameter gootdrain je nodig hebt. Dit doe je door eerste de breedte van de dakgoot te meten. De gemiddelde dakgoot is ongeveer 12,5 centimeter breed.

Een gootdrain heb je in de volgende drie maten:

  • M: diameter van 7 – 11 centimeter
  • L: diameter van 11 – 15 centimeter
  • XL: diameter van 15 – 20 centimeter

Een gootdrain wordt geleverd in losse delen van meestal 2 a 3 meter lang. De dakgoot kun je met de gootdrain vullen door de gootdrain aan elkaar te leggen. Ga je een gootdrain bestellen dan is het verstandig om eerst het aantal benodigde meters dakgoot uit te rekenen.

Het voordeel van een gootdrain is dat je deze op maat kunt knippen. Mocht een gootdrain net te lang zijn dan kun je deze altijd korter knippen met een tang.

In de onderstaande video kun je zien hoe je een gootdrain werkt en hoe je deze moet plaatsen.

Waar gootdrain kopen?

Een gootdrain kun je op verschillende plekken kopen. Je kunt er voor kiezen om de gootdrain in de winkel te kopen of om online te bestellen en bij je thuis te laten bezorgen. Heb je meerdere meters gootdrain nodig dan is het online bestellen een verstandige keuze omdat winkels vaak maar een beperkt aantal meter op voorraad hebben liggen.

Bol.com

Een platform waar je gootdrains kunt bestellen is bol.com. Het voordeel van bol.com is dat meerdere leveranciers hun gootdrain aanbieden waardoor je de prijzen met elkaar kunt vergelijken. Heb je heel wat meters gootdrain nodig dan kan je flink wat geld besparen.

Op bol.com zijn er enkele leveranciers die 10 jaar garantie geven op een gootdrain. Ook zijn er leveranciers die korting geven als je meerder stuks besteld. Dit kan je tot wel 20% besparen op de stuksprijs.

Bekijk hier het aanbod!

Praxis

Bij de Praxis worden gootdrains verkocht van het merk Martens. Deze hebben een lengte van 2 meter en zijn gemaakt van PVC.

Gootdrain sample bestellen

Heb je heel wat meters dakgoot dan kan een gootdrain een flinke investeren zijn. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de verkeerde maat gootdrain besteld en dat er alsnog blad in de goot komt. Gelukkig is er de optie om vooraf eerst een sample te bestellen.

Je krijgt dan 3 verschillende maten (maat M, L en XL) geleverd, zodat je kunt kijken welke maat het beste past in je dakgoot.

Bestel hier je sample!

Alternatief gootdrain

In plaats van een gootdrain wordt soms een alternatief toegepast. Dit is een dakgootegel. Een dakgootegel vervult vrijwel dezelfde functie als een gootdrain. Een dakgootegel is een ijzerdraad met kunststofvezels die voorkomen dat er bladeren en andere troep in de dakgoot terecht komt. Het voordeel van een dakgootegel is dat deze snel te plaatsen is.

In het artikel ‘ervaringen dakgootegel’ vertellen we meer over dit product en wordt duidelijk wat gebruikers van dit product vinden.

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>