Grasmaaier met weinig geluid: Welke is geschikt?

Ben je op zoek naar een nieuwe grasmaaier die weinig geluid maakt? In dit artikel laten wij je zien welke grasmaaier geschikt is om aan te schaffen.

De meeste grasmaaiers staan er om bekend dat ze best wat lawaai kunnen maken. Voor jezelf is dit misschien niet prettig maar ook voor je buurtgenoten kan grasmaaien als irritant ervaren worden. Tegenwoordig worden er steeds meer tuinmachines geproduceerd die geluidsarm zijn. Vaak zijn deze tuinmachines milieuvriendelijker en veroorzaken ze geen tot minder overlast voor de buurt.

Grasmaaier met weinig geluid

Waarom een gras maaier met weinig geluid?

Het grasmaaien is een klus die in voorjaar t/m najaar vaak wekelijks moet worden uitgevoerd. Het liefst wil je de buurt hiermee zo min mogelijk tot last zijn. Heb je een groot gazon dan kan het grasmaaien soms wel een half uur of langer duren. Niet iedereen in jouw buurt zal dit geluid prettig vinden.

Als je vroeg in de ochtend het gras maait is de kans aanwezig dat de buurt wakker wordt. Hebben je buren visite dan kan jij er met je grasmaaier voor zorgen dat ze elkaar niet meer verstaan.

Voor jezelf is een grasmaaier met weinig geluid ook erg prettig. Je hoeft geen gehoorbeschermers meer op en je kunt al vroeg in ochtend het grasmaaien zonder dat de buren hier direct wakker van worden.

Welke grasmaaier met weinig geluid is geschikt?

De grasmaaiers die veel geluid produceren zijn meestal motormaaiers, elektrische maaiers en kooimaaiers die je moet duwen. Het geluid is meestal al van ver te horen en het gebruik van gehoorbeschermers is geen overbodige luxe.

Wanneer je op zoek bent naar een grasmaaier met een laag geluidsniveau dan kom je terecht bij accugrasmaaiers en robotgrasmaaiers.

Accugrasmaaiers

Accugrasmaaiers werken zoals de naam het al zegt op een accu. Met een volle accu kun je enkele uren maaien. Een grasmaaier die fluisterstil is, is de Gardena Accu-kooimesmaaier 380 Li.

GARDENA Accu-kooimesmaaier 380 Li (fluisterstil)

Je kent vast wel de duw-kooimaaiers die erg veel lawaai maken. Gardena heeft hier iets op bedacht. Ze hebben een fluisterstille kooimesmaaier op accu ontworpen. Het voordeel van kooimaaiers is dat je mooie banen in het gras kunt maaien. Met deze kooimesmaaier op accu kan dit nog steeds!

Deze kooimesmaaier is geschikt voor gazons tot 400m2 en is voorzien van een krachtige accu die makkelijk verwisselbaar is. Bovendien beschikt deze grasmaaier over een LED scherm waarop je de laadstatus kunt zien. Deze machine wordt geleverd inclusief 2 jaar garantie.

Meer informatie over deze kooimaaier vind je via de onderstaande button.

Bekijk hier deze grasmaaier!

Elektrische grasmaaiers

In elektrische grasmaaiers heb je veel verschillen. Zo heb je elektrische grasmaaiers die er om bekend staan dat ze veel geluid maken. De laatste jaren zijn er elektrische grasmaaiers ontwikkeld waarmee het geluid tot wel 75% is gereduceerd! Eén van deze grasmaaiers is de Bosch Universal Rotak 750.

Bosch Universal Rotak 750 elektrische grasmaaier

Met de Bosch Universal Rotak 750 elektrische grasmaaier is een lawaaierige grasmaaier verleden tijd. Deze grasmaaier heeft een aangename geluidsprofiel van de ProSilence-technologie van Bosch. Deze technologie heeft Bosch speciaal ontwikkeld om tijdens het maaien de rust in je tuin te behouden. Deze grasmaaier verlaagt het geluidsniveau tot wel 75%.

Deze grasmaaier is geschikt voor kleine en grote tuinen en heeft een grote opvangbak waar het maaisel in kan worden opgevangen. Meer informatie over deze grasmaaier vind je via de onderstaande knop.

Bekijk hier deze grasmaaier!

Robotgrasmaaiers

Een robotgrasmaaier is eventueel ook een optie als je een grasmaaier zoekt met weinig geluid. Vaak is een robotgrasmaaier een stuk duurder dan een accugrasmaaier. Het voordeel hiervan is dat je er nauwelijks omkijken naar hebt. De robotgrasmaaier zorgt er 24/7 voor dat je gazon er strak bij ligt.

Ben je van plan om een robotmaaier toe te passen dan moet je rondom je grasveld een begrenzingsdraad aanbrengen. De begrenzingsdraad zorgt er voor dat de robotmaaier binnen de grenzen blijft. Het aanbrengen van een begrenzingsdraad is een klus die veel particulieren zelfstandig uit kunnen voeren.

Een stille robotmaaier is de Gardena Sileno City 250.

GARDENA Sileno City 250 robotmaaier

De Gardena Sileno City 250 is een robotmaaier die geschikt is voor gazons tot 250 m2. Voor je de grasmaaier zijn werk laat doen, kun je hem vooraf met behulp van een handleiding installeren. Zo kun je er voor kiezen dat hij alleen op bepaalde tijdstippen maait.

De Gardena Sileno City maakt nauwelijks geluid en je hebt er weinig omkijken naar. Eenmaal ingesteld voert hij de maaironde uit die je hebt ingesteld. Is de accu van deze maaier bijna leeg dan keert deze zelf terug naar het laadstation waar hij zichzelf oplaad.

Tegen diefstal is deze robotmaaier goed beschermt. Hij is voorzien van een pincode en een alarm. Verder is de grasmaaier voorzien van 2 jaar garantie.

Als je deze grasmaaier besteld, krijgt je het volgende geleverd.

  • GARDENA SILENO city Robotmaaier
  • Dockingstation
  • 1 connector
  • 3 verbindingsstukken
  • 200 krammen
  • 150 m begrenzingsdraad

Meer weten over deze grasmaaier? Via de onderstaande knop vind je meer informatie.

Bekijk hier deze grasmaaier!

 

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>