Groene aanslag op tuinmeubelen verwijderen: Resultaat al na 1 tot 3 dagen!

Last van groene aanslag op je tuinmeubelen? Om weer gebruik te kunnen maken van je tuinmeubelen zonder een vieze broek te krijgen, is het noodzaak om groene aanslag op je tuinmeubelen te verwijderen.

Doe dit niet met een hogedrukspuit maar gebruik hier voor een algenreiniger, zodat je tuinmeubelen niet worden aangetast.

Hoe je het beste groene aanslag op je tuinmeubelen kunt voorkomen of moet verwijderen, hoop ik je in dit artikel duidelijk te maken.

Groene aanslag tuinmeubels verwijderen

Hoe ontstaat groene aanslag?

Groene aanslag ontstaat meestal op vochtige plekken waar weinig zonlicht komt. Voornamelijk in de winter wanneer de dagen korter worden, neemt groene aanslag toe. Niet alleen op tuinmeubelen, maar ook op je schutting, bestrating en misschien wel muren.

Groene aanslag bestaat uit bacteriƫn, gisten en schimmels en ander vuil. Het is vaak erg lelijk en vaak ongewenst. Op bestrating kan dit voor gladheid zorgen. Op meubilair voornamelijk voor vieze kleding. Je moet er toch niet aandenken dat je visite met een groene broek naar huis gaat, terwijl deze eerst wit was.

Belangrijk is ook om te voorkomen dat er blad op je tuinmeubels valt. Voornamelijk op houten tuinmeubels kunnen hierdoor vlekken ontstaan.

Groene aanslag op tuinmeubels voorkomen

Er zijn een aantal manieren om groene aanslag op je tuinmeubels te voorkomen. Welke twee manieren je wellicht zelf kunt toepassen, licht ik hieronder aan je toe.

Tuinmeubelen binnen zetten

Misschien is deze optie wel niet voor iedereen weggelegd in verband met ruimtegebrek. Maar mocht je voldoende ruimte hebben in je garage of tuinhuis dan raad ik je aan om in de herfst de tuinmeubelen binnen te zetten.

Wanneer de tuinmeubelen droog staan, komen ze niet in aanraking met weersinvloeden en verkleuren ze daarom als gevolg hiervan niet groen.

Het voordeel van het binnen zetten van de tuinmeubelen is dat ze een langere levensduur krijgen!

Beschermhoes voor tuinmeubels

Heb je geen mogelijkheid om je tuinmeubelen binnen te zetten? Overweeg dan eens om de tuinmeubelen af te dekken met een beschermhoes.

Een beschermhoes biedt bescherming tegen regen, wind en vuil. Het voordeel van een beschermhoes is dat deze ook bescherming biedt tegen Uv-straling van de zon in de zomer. De beschermhoes kun je dus het hele jaar gebruiken.

Op bol.com wordt een groot aanbod beschermhoezen / afdekhoezen voor tuinmeubilair aangeboden. Je kunt hier de gewenste maat en kleur uit kiezen. Momenteel worden veel beschermhoezen met hoge kortingen aangeboden. Bekijk hier het assortiment beschermhoezen voor tuinmeubilair.

Groene aanslag op tuinmeubelen verwijderen

Groene aanslag op tuinmeubelen verwijderen is op verschillende manieren mogelijk. Zo zijn er manieren die direct resultaat geven, maar niet goed zijn om de tuinmeubelen in goede conditie te houden. Onderstaand licht ik een manier toe die een positief resultaat geeft als het gaat om het algenvrij krijgen van je tuinmeubilair.

BSI Green Kill

BSI Green Kill is een product om groene aanslag en korstmossen te verwijderen. Het product kun je toepassen op bestrating, muren en hout.

Het toepassen van BSI Green Kill is heel eenvoudig. Je hebt hiervoor een drukspuit of een gieter nodig. BSI Green Kill los je op in water. Voor het gewenste resultaat pas je 0,5 liter Green Kill toe in 10 liter water. Bij het toepassen moet je er voor zorgen dat het 5 uur droog blijft. Check dus van tevoren even de weersverwachtingen.

Het resultaat na het toepassen van BSI Green Kill merk je ongeveer na 1 a 3 dagen. De groene algen zijn dan bruin geworden, wat betekent dat de algen afgestorven zijn. Na verloop van tijd verdwijnen deze bruin geworden algen door de regen. Eventueel kun je dit proces versnellen door de tuinmeubels te borstelen.

Onderstaande video geeft je meer informatie over BSI Green Kill

BSI Green Kill wordt verkocht in de volgende flacons:

  • 1 liter
  • 2,5 liter
  • 5 liter

Bestel hier BSI Green Kill en ga morgen al aan de slag!

Wat je niet moet doen

Bij het reinigen van tuinmeubels zijn er een aantal methoden die ik je niet adviseer om toe te passen. Ze zijn schadelijk voor het milieu of brengen juist schade aan de tuinmeubels.

Hogedrukreiniger

Een fout die wel eens wordt gemaakt, is dat mensen aan de slag gaan met een hoge drukspruit. Je hebt inderdaad direct resultaat als je met een hoge drukspuit aan de slag gaat, het nadeel hiervan is dat je houten tuinmeubelen in de toekomst alleen meer vuil gaat aantrekken als deze met een hoge drukspuit zijn behandeld.

Kunststof tuinmeubilair kun je wel behandelen met een hoge drukspuit!

Het risico van een hogedrukspuit is dat je tuinmeubilair ook kunt beschadigen. Voornamelijk bij meubilair van hout. Is het hout al wat zwakker, dan kan de hogedruk straal er voor zorgen dat het hout gaat splinteren. En dat is nu niet wat je wilt hebben.

Chloor

Misschien dat je ergens hebt gelezen dat je groene aanslag met chloor kunt verwijderen. Dit is inderdaad mogelijk, maar het toepassen van chloor raad ik je af.

Chloor is namelijk schadelijk voor het milieu en kan bij het reinigen van je tuinmeubelen misschien ook wel in de beplanting terecht komen. Het gevolg hiervan is dat de beplanting het niet overleefd.

Hiernaast is chloor erg sterk en kan het zorgen voor kleurverschillen op je tuinmeubelen of bestrating. Gebruik dus geen chloor en gebruik een product dat specifiek ontwikkeld is voor het verwijderen van groene aanslag.

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>