Groene aanslag verwijderen op natuursteentegels: Weet jij al de beste manier?

Ben jij op zoek naar de oplossing om groene aanslag op natuursteentegels te verwijderen? In de herfst en winter krijgen veel natuursteentegels te maken met groene aanslag. Het doet afbreuk aan de uitstraling van je tuin en het veroorzaakt ook nog eens gladheid. Tijd dus om hier iets aan te doen!

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen op natuursteentegels. Niet iedere manier is geschikt om toe te passen op natuursteentegels.

In dit artikel vertel ik je hoe groene aanslag ontstaat en wat de beste manieren zijn om groene aanslag op natuursteentegels te verwijderen.

Groene aanslag op natuursteen verwijderen

Hoe ontstaat groene aanslag op natuursteentegels?

Groene aanslag ontstaat meestal in de herfst en winter op vochtige plekken waar veel schaduw is. Het is de ideale leefomgeving van bacteriƫn en schimmels die voor de groene aanslag zorgen.

Niet alleen natuursteen is gevoelig voor groene aanslag. Zo komt groene aanslag ook op andere plekken voor zoals op vlonders, tuinmeubelen en andere bestratingsmaterialen.

Waarom groene aanslag op natuursteentegels verwijderen?

Veel natuursteentegels staan er om bekend dat ze in de herfst en winter verraderlijk glad kunnen worden. Zelfs zonder groene aanslag zijn sommige natuursteentegels voornamelijk bij vorst en regen extra glad.

Groene aanslag op natuursteentegels levert geen positieve bijdrage als het gaat om veiligheid in je tuin. De groene aanslag vergroot de kans op uitglijden aanzienlijk. Tijd om hier dus wat aan te doen!

Naast gladheid is groene aanslag op natuursteentegels ook een doorn in het oog. Het ziet er onverzorgd uit en je krijgt veel kleurverschillen in je tuinpad of terras. Tegels die namelijk veel zonlicht krijgen, zullen nauwelijks groen kleuren, terwijl tegels in de schaduw dit juist wel doen.

Groene aanslag op natuursteentegels voorkomen

Toch kun je er zelf veel aan doen om deze groene aanslag te voorkomen door je natuursteentegels net wat meer aandacht te geven. Onderstaand geef ik je enkele tips hoe je groene aanslag kunt voorkomen of kunt verwijderen.

Maxxbrush

Je natuursteentegels wat extra aandacht geven kan al heel eenvoudig met de Maxxbrush van Batavia. De Maxxbrush is een elektrische reiniger om o.a. natuursteentegels te reinigen. Wanneer je dit product om de 1 a 2 maanden inzet op jouw natuursteenverharding, dan merk je dat groene aanslag nauwelijks kans krijgt om te ontwikkelen.

Wanneer er al groene aanslag op je natuursteen aanwezig is, worden deze ook verwijderd door de Maxxbrush.

Naast het verwijderen van groene aanslag kun je de Maxxbrush ook inzetten om groene aanslag op vlonders te verwijderen of om onkruid te verwijderen op allerlei verhardingsmaterialen. Er is ook een borstel beschikbaar die het mogelijk maakt om kunstgras recht te kammen.

Het toepassen van de Maxxbrush is tevens een milieuvriendelijke methode om groene aanslag en onkruid te gebruiken. Veel middelen die worden aangeboden zijn schadelijk voor mens, plant of dier.

Voordelen Maxxbrush

  • Voorkomt groene aanslag door regelmatig in te zetten;
  • Verwijdert ook onkruid
  • Milieuvriendelijk;
  • Breed inzetbaar op allerlei ondergronden;
  • Direct resultaat
Bestel dit product!

Onderstaande video laat zien hoe de Maxxbrush werkt en wat je er allemaal mee kan.

Groene aanslag verwijderaar

Naast de inzet van de Maxxbrush kun je groene aanslag ook verwijderen met een groene aanslag verwijderraar. Een groene aanslag verwijderraar werkt vaak binnen enkele dagen en is makkelijk toe passen.

BSI Green Kill

BSI Green Kill is een groene aanslag verwijderraar die het mogelijk maakt om groene aanslag op natuursteen, hout en andere bestratingsmaterialen te verwijderen. Het product is eenvoudig toe te passen. Het enige wat je nodig hebt is een gieter of drukspuit.

BSI Green Kill wordt geleverd in flessen van 1, 2,5 of 5 liter. Voor een goede werking gebruik je 0,5 BSI Green Kill op 10 liter water. Met een volle gieter kun je ongeveer 20 vierkante meter behandelen. Met een drukspuit van 10 liter ongeveer 100 vierkante meter.

Bij het toepassen van BSI Green Kill is er nog een ding waar je even rekening mee met houden. Na het toepassen van het product moet het minimaal 5 uur droog zijn. Dit zorgt er voor dat BSI Green Kill niet wegspoelt en het product optimaal zijn werk doet.

Het resultaat zie je ongeveer na 1 tot 3 dagen. De groene aanslag is dan bruin geworden. Na verloop van tijd verdwijnen ook de bruin geworden resten. Om dit proces te versnellen, kun je de bruin geworden resten ook weg borstelen, eventueel met de Maxxbrush.

Voordelen BSI Green Kill

  • Goedkoop in aanschaf;
  • Snel aan te brengen;
  • Toe te passen op allerlei ondergronden.
Bestel BSI Green Kill

Bij het gebruik van BSI Green Kill moet je er op letten dat je geen beplanting of gras raakt. Dit kan er voor zorgen dat de beplanting of het gazon schade oploopt.

Onderstaande video laat je het resultaat zien wanneer je BSI Green Kill toepast.

Deze methodes moet je niet toepassen

Er zijn een aantal manieren die op internet worden aanbevolen als een van de manieren om groene aanslag te verwijderen. Toch raad ik je deze manieren af, omdat ze achteraf meer schade aanrichten dan je in eerste instantie verwacht.

Hogedrukspuit

De hogedrukspuit werkt makkelijk en effectief als het gaat om het verwijderen van groene aanslag. Je hebt direct resultaat en je natuursteentegels zien er weer uit als nieuw. Toch raad ik je het gebruik van een hogedrukspuit af.

Ten eerste omdat de hogedrukspuit de voegen tussen de tegels eruit kan spuiten. Het gevolg hiervan is dat er onkruid tussen de tegels gaat groeien, bovendien moeten de voegen opnieuw hersteld worden.

Verder kunnen de tegels poreus worden. Doordat de tegels poreus worden, gaan ze in de toekomst meer vuil vasthouden. Tevens treedt vervuiling ook eerder op wanneer de tegels poreus zijn geworden. Bij poreuze tegels kan het voorkomen dat het reinigen steeds lastiger gaat.

Chloor

Het aanbrengen van chloor op natuursteentegels raad ik je af. Het kan zorgen voor kleurverschillen op de tegels, waardoor jouw terras er niet mooier op wordt.

Hiernaast is het toepassen van chloor ook slecht voor het milieu. Het verontreinigt het grondwater en is schadelijk voor het bodemleven.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>