Kasteeltuinen Arcen: Korting, openingstijden & parkeren

Als tuinliefhebber ben je bij de Kasteeltuinen in Arcen op het juiste adres. Je ziet er namelijk prachtig aangelegde tuinen, mooie waterpartijen en ieder seizoen andere bloeiende planten. Wil je graag de kasteeltuinen van Arcen bezoeken, dan geven wij je hier een tip hoe je korting kunt krijgen op de entreeprijs. Hiermee bespaar je tot wel 10 euro per persoon.

Naast een tip voor korting, vind je hier de openingstijden en geven we je een beeld van wat je kunt verwachten van een bezoek aan de kasteeltuinen van Arcen. Als je de recensies op internet mag geloven dan valt er genoeg te zien en te beleven voor jong en oud.

Kasteeltuin Arcen korting

Wat zijn de kasteeltuin van Arcen?

De kasteeltuinen van Arcen is zoals de naam al zegt een groot bloemen- en plantenpark rondom een 17-eeuws kasteel. Een best bijzondere plek, want de kasteeltuinen van Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenpark van Europa. Het wordt daarom niet voor niets vaak bezocht door (buitenlandse) toeristen.

Het park heeft meer dan 15 tuinen met ieder een eigen thema. Enkele tuinen die je bij de Kasteeltuinen van Arcen tegen komt zijn een Rhododendrontuin, bergtuin, Hosta- en varentuin en een Rotsvallei. Heb je toevallig nog ideeën nodig voor je eigen tuin, dan kom je daar misschien wel beplanting of materialen tegen die je zelf in jouw eigen tuin toe kunt passen.

Naast het bezichtigen van de tuinen, speelt kunst en geschiedenis in het park ook een grote rol. De vrijwilligers die in het park aanwezig zijn, kunnen je voorzien van informatie en rondleiden. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Op het park kun je midgetgolven, spelen in de speeltuin of speelstrand en met een vlot naar de andere kant van het water varen.

In 2016, 2017 en 2018 zijn de kasteeltuinen van Arcen door ‘Land van ANWB’ uitgeroepen tot het beste uitje van Limburg.

Korting Kasteeltuin Arcen

Om het park te kunnen bezoeken, wordt er entree gevraagd. In 2019 zijn de onderstaande bedragen vastgesteld:

  • Volwassene (17,50 euro)
  • Kinderen 4 t/m 17 (8,75 euro)
  • Familiekaart: 1 volwassene + max 3 kinderen (29 euro)
  • Familiekaart: 2 volwassene + max 3 kinderen (46 euro)

Wil je graag het park bezoeken, maar besparen op de entreeprijs? Dan hebben we een goede tip! Op ticketveiling worden momenteel kaarten aangeboden voor de Tuinen van Arcen. Ticketveiling is zoals de naam het al zegt een veiling waar je kunt bieden op bijvoorbeeld leuke dagjes uit. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een account aanmaken op ticketveiling en mee te bieden.

Klik hier om een account aan te maken en mee te bieden!

Momenteel kun je bieden op twee kaarten. Heb je de bieding gewonnen, dan kun je extra kaarten bijkopen voor het zelfde bedrag waarmee je de veiling hebt gewonnen. Dit zijn maximaal 6 kaarten. Na betaling van de kaarten, ontvang je ze direct in je mailbox. Ben je van plan om vandaag of morgen naar de Kasteeltuinen van Arcen te gaan, biedt dan direct mee.

Openingstijden

Het park is geopend van zaterdag 6 april tot en met zondag 3 november 2019. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00-18.00 uur. Tijdens bijzondere evenementen kunnen deze openingstijden afwijken. Check daarom altijd even de website van de Kasteeltuinen van Arcen.

Het park kun je vinden op de Lingforterweg 26, 5944 BE in Arcen.

Bij het park is een parkeerplaats. De kosten voor het parkeren bedragen 5 euro. Campers zijn na 18.00 uur niet toegestaan. Bij een controle door de politie kunnen deze campers bekeurd worden.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>