Katten op tuinkussens voorkomen: Dit zijn de beste manieren!

Katten op tuinkussens voorkomenBen je op zoek naar een manier om katten op je tuinkussen te voorkomen? In dit artikel licht ik enkele manieren toe, hoe je kunt voorkomen dat katten op je tuinkussens gaan liggen.

Woon je een buurt waar veel katten buiten rondlopen, dan is de kans vrij groot dat ze jouw tuinkussens weten te vinden. Katten vinden tuinkussens namelijk erg comfortabel liggen en eigenen deze plek toe als jij geen maatregelen neemt.

Nu kun je de overlast voorkomen door de tuinkussens dagelijks naar binnen te halen. Het grote nadeel is dat het elke dag naar binnen halen van je tuinkussen best een klus is die je ook nog wel eens wilt vergeten.

In dit artikel licht ik 3 goedwerkende maatregelen toe die je kunt toepassen. Mogelijk dat één of meerdere maatregelen ook voor jou geschikt zijn.

Waarom katten op tuinkussens voorkomen?

Voor veel mensen zijn katten op tuinkussen een grote ergernis. De katten maken meestal gebruik van de tuinkussens wanneer je dit niet in de gaten hebt. In veel gevallen is dit in de nachtelijke uren waarin de kat op pad gaat. Enkele redenen die mensen aangeven waarom ze katten op tuinkussens willen voorkomen zijn:

 • Ze beschadigen de tuinkussen;
 • Ze poepen en plassen op de tuinkussen;
 • Mensen zijn allergisch voor katten;
 • Er blijven haren achter op de tuinkussens.

Hoe katten op tuinkussens voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om katten op tuinkussens te voorkomen. Onderstaand licht ik de beste manieren aan je toe.

Tuinkussens op bergen

Eén van de manieren is om tuinkussens op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld binnen in je woning, garage of tuinhuis. Een andere manier om tuinkussens op te bergen is in speciale opbergbox voor tuinkussen. In het artikel ‘Beste opbergbox voor tuinkussen’ vertellen je wat de beste opbergboxen zijn.

Een opbergbox voor tuinkussens is een afsluitbare bak met een deksel waar je de tuinkussens in kunt leggen. Naast dat de opbergbox de tuinkussens beschermt tegen katten, zorgen veel opbergboxen er ook voor dat de tuinkussen droog blijven.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=53738&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fbe%2Fp%2Fsteks-kattenverjager-kattenschrik-kattenverjager-op-zonneenergie-ultrasone-katten-verjager-marterverjager-muizenverjager-vogelverjager-dierenverjager-op-batterijen-met-adapter-katten-afweermiddel-voor-tuin-ongedierte-verjager%2F9300000022019111%2F&name=Steks%C2%AE%20Kattenverjager%20-%20Kattenschrik%20-%20Kattenv...&subid=Katten%20op%20tuinkussens%20voorkomen

Bekijk het voordelige aanbod opbergboxen!

Helaas is het opbergen van tuinkussen niet voor iedereen de ideale methode. Wanneer je de kussens in de zomermaanden dagelijks op de stoelen hebt liggen, betekent dit dat je ze dagelijks moet opbergen. Voor sommige mensen kan dit een intensieve klus zijn.

Voordelen

 • Je weet zeker dat katten niet op je tuinkussens gaan liggen;
 • Wanneer je voldoende opbergruimte hebt, hoef je niets aan te schaffen.

Nadelen

 • Na gebruik moet je de kussens altijd opbergen;
 • Eén eventuele opbergbox neemt extra ruimte in.

Hoes of opbergtas voor de tuinkussens

Een andere manier om katten op je tuinkussens te voorkomen is het aanbrengen van een hoes om de tuinkussens. In veel gevallen is een hoes van plastic. Gebruik je een hoes voor tuinkussen dan kun je de tuinkussens gewoon in de stoel laten liggen en hoef je niet met tuinkussens te sjouwen.

Een andere manier die vaak als alternatief wordt gebruikt voor een hoes, is een opbergtas. Het voordeel van een opbergtas is dat je de tas makkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je de tas eventueel binnen neerleggen.

Voordelen

 • Met een hoes kun je de kussens in de stoel laten liggen;
 • Een hoes neemt weinig opbergruimte in

Nadelen

 • Het kost extra tijd om alle tuinkussens in te pakken in een hoes of opbergtas;
 • Niet iedere hoes of opbergtas is waterdicht.

Katten op tuinkussen voorkomen

Bestel een opbergtas!

Ultrasone kattenverjager

Een andere manier om katten op je tuinkussens te voorkomen, is het plaatsen van een ultrasone kattenverjager in je tuin. Een ultrasone kattenverjager is een apparaatje wat een hoge toon uitzend als deze een object detecteert. Wanneer een kat in je tuin loopt, zal deze snel vert

Een ultrasone kattenverjager heb je op batterijen, zonne-energie en elektriciteit. In het artikel ‘Beste ultrasone kattenverjager met geluid’, vertel ik je meer over deze manier om katten te verjagen. Goed om te weten is dat deze hoge toon voor mensen niet hoorbaar is.

Een goede ultrasone kattenverjager die je in je tuin kunt plaatsen is de PestBye kattenverjager. Naast het uitzenden van een hoge toon geeft de kattenverjager ook een lichtflits waarvan de kat schrikt.

Plaats je deze ultrasone kattenverjager in de buurt van je tuinstoelen, dan weet je zeker dat je geen last meer van katten hebt.

Voordelen

 • Je kunt de tuinkussens laten liggen;
 • Je hebt weinig omkijken naar het apparaatje.

Nadeel

 • Niet handig wanneer je zelf een kat hebt;

Katten op tuinkussens voorkomen

Bestel direct!

Wat werkt niet of minder?

Om katten in je tuin te voorkomen, zijn er enkele manieren die uit mijn ervaringen minder succesvol zijn. Onderstaand licht ik ze toe.

Kattenschrik

Een manier om katten in je tuin te weren, is het strooien van kattenschrik. Dit zijn kleine korrels die erg stinken, waardoor katten niet in de buurt komen. Het middel werkt goed om katten uit de tuin te weren.

Het nadeel van kattenschrik is dat je het beter niet dicht bij je tuinstoelen moet strooien. De geur is namelijk ook voor mensen ruikbaar. Wanneer je lekker wilt relaxen of in je tuin wilt eten, is dit niet altijd even prettig.

Een ander nadeel van kattenschrik is dat je er op moet letten, dat kleine kinderen er niet van gaan eten. Verder is het strooien van kattenschrik een handeling die je regelmatig moet herhalen, zodat de werking van de korrels gegarandeerd blijft.

Verjagen met water

Een andere manier om katten te verjagen, is het verjagen met water. Je hebt hiervoor sproeiers die bewegende objecten kunnen detecteren. Wanneer de sproeier een kat detecteert begint deze te sproeier met water, waardoor schrikt en direct vertrekt.

Het nadeel is dat de sproeier ook andere bewegende objecten detecteert zoals personen. Heb je even niet in de gaten dat de sproeier aanstaat, dan sproeit deze ook personen nat. Gelukkig kun je de sproeier wel tijdelijk uitzetten. Het probleem is dat veel mensen vergeten om de sproeier weer aan te zetten, waardoor katten de weg in je tuin toch weer weten te vinden.

Een andere reden waarom een tuinsproeier niet geschikt is om katten van je tuinstoelen af te houden, is dat de sproeier de tuinkussens nat kan sproeien.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>