3

Katten verjagen met ultrasone geluid: Zo werkt het + ervaringen!

Ultrasone kattenverjagerHet verjagen van katten met een ultrasone geluid is de ideale oplossen als je last hebt van katten in je tuin! Het is diervriendelijk en het kost jou weinig tijd en moeite.

In dit artikel vertellen we je meer over de kattenverjager met ultrasone geluid. Zo wordt duidelijk hoe dit precies werkt en welke ultrasone kattenverjagers het beste zijn. Tevens maken we de ervaringen van gebruikers over deze kattenverjagers voor je inzichtelijk!

Na het lezen van dit artikel weet jij welke kattenverjager voor jou het meest geschikt is!

Bestel hier voordelig een ultrasone kattenverjager!

Waarom een katten verjagen met ultrasone geluid?

Katten in de tuin kunnen voor veel tuinliefhebbers een grote ergernis zijn. Ze kunnen je planten beschadigen en ze poepen in je tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren om katten in je tuin te voorkomen.

Een manier om katten in de tuin te verjagen is door kattenschrik te strooien. Het product stinkt wat de katten uit je tuin houdt. Het probleem is echter dat je het strooien van kattenschrik om de zoveel tijd moet herhalen om het zijn werk te laten doen. Tevens ruik ook jij die stikkende geur.

Een andere veel gebruikte manier is om een sproeier met sensor in de tuin te plaatsen. Wanneer een kat voorbij komt, begint deze te sproeien waardoor de kat snel vertrekt. Katten hebben namelijk een hekel aan water. Het nadeel van deze sproeier is dat ook personen door de sensor worden herkent, waardoor het altijd opletten blijft als je in de tuin loopt.

Een goed alternatief is het plaatsen van een ultrasone kattenverjager. Wanneer een kat wordt waargenomen zendt deze kattenverjager een hoge toon uit. Deze hoge toon is door mensen niet hoorbaar.

De reden waarom de ultrasone kattenverjager is aan te raden, is omdat deze niet gevaarlijk is voor katten. Bovendien is deze makkelijk te installeren in je tuin en heb je vrijwel nauwelijks omkijken naar.

Hoe werkt katten verjagen met ultrasone geluid?

Een kattenverjager werkt heel simpel. De kattenverjager plaats je op een plek in de tuin, het liefst een open ruimte, waar deze katten kan detecteren. Wanneer de ultrasone verjager een kat detecteert zendt deze een hoge toon uit.

Sommige kattenverjagers geven in het donker een flits waardoor de kat schrikt en zeker uit je tuin vertrekt.

Ultrasoon kattenverjagers kom je in 3 varianten tegen.

Kattenverjager op batterijen

Een veel voorkomende kattenverjager is een kattenverjager op batterijen. Dit is een handige optie wanneer je in de tuin geen elektriciteit bij de hand hebt. We raden je aan om te kijken welke batterijen de kattenverjager nodig heeft om te kunnen werken. De meeste mensen hebben altijd AA batterijen in huis waardoor je ze makkelijk kunt vervangen als dit nodig is.

Het nadeel van een kattenverjager op batterijen is, dat je met enige regelmaat moet controleren of de ultrasone kattenverjager nog werkt. Meestal gaan batterijen enkele maanden mee voor dat ze vervangen moeten worden.

Kattenverjager op stroom

Een kattenverjager op stroom werkt vrijwel altijd. Je hebt er weinig omkijken naar omdat je niet de batterijen hoeft te checken. Om deze kattenverjager te kunnen gebruiken, raden je wel aan om deze vlakbij een stroompunt te plaatsen.

Hierdoor hoef je geen verlengkabels in je tuin neer te leggen.

Kattenverjager op zonne-energie

Een andere veel gebruikte ultrasone kattenverjager is een kattenverjager op zonne-energie. Deze kattenverjager laadt zichzelf op door middel van zon. Ook naar deze kattenverjager heb je weinig omkijken omdat je geen batterijen hoeft te controleren.

Sommige kattenverjagers op zonne-energie werken in de winter wat slechter omdat er minder zon aanwezig is. Dit is voornamelijk afhankelijk van het type ultrasone kattenverjager dat je koopt. We raden je aan om deze kattenverjager in de zon te plaatsen.

Waar moet je bij aankoop op letten?

Naast de manier waarop een kattenverjager werkt, zijn er enkele eisen die je aan de kattenverjager kunt stellen. Onderstaand lichten we enkele factoren aan je toe waar je bij de aankoop over na kunt denken. Zo is de kans klein dat je achter spijt krijgt van je aankoop.

Frequentieregelaar

Sommige kattenverjagers werken ook tegen andere dieren. Je kunt er bijvoorbeeld ook reigers en knaagdieren mee verjagen. Belangrijk is dan dat je de kattenverjager in de juiste frequentie instelt.

Enkele kattenverjagers beschikken over een frequentieregelaar waarmee je deze een bepaalde frequentie in kunt stellen waarmee ook andere dieren worden verjaagd.

Bereik

De ene ultrasone kattenverjager heeft een betere bereik dan de andere. Het is daarom goed om te kijken welk bereik de ultrasone kattenverjager heeft. Het bereik is afhankelijk van de werkingshoek en de rijkafstand waarop katten kunnen worden gedetecteerd.

Ophangen of in de grond steken
De meeste kattenverjagers kun je zowel in de grondsteken of ophangen aan een regenpijp of muur. Weet jij al waar jij de kattenverjager wilt plaatsen? Bekijk of je de kattenverjager die je op het oogt hebt, ook op deze plek kunt plaatsen of ophangen.

Beste kattenverjager met ultrasone geluid

Katten verjagen met ultrasone geluid kan alleen met de de beste kattenverjagers. Onderstaand zijn de beste kattenverjagers voor je weergegeven.

Pest Tech PT-22 ultrasone kattenverjager

De Pest Tech PT-22 ultrasone kattenverjager werkt op zonne-energie of oplaadbare batterijen. Het apparaat kan in de grond worden geplaatst of worden opgehangen. Aan de hand van een sensor worden katten gedetecteerd waarna deze verjager een hoge toon verzend.

De sensor kan beweging detecteren binnen een staal van 7 meter en heeft een werkingshoek van 110 graden.

De afmetingen van deze kattenverjager zijn 5 x 10 x 13 centimeter. Naast dat deze voor katten bruikbaar is, kun je hiermee ook ratten, muizen, vossen en andere dieren mee verjagen.

Ervaringen gebruikers

Op bol.com zijn diverse recensies geschreven over deze kattenverjager. Zo gaf een gebruiker aan dat hij deze kattenverjager onder een nachtcamera heeft geplaatst. Sindsdien zijn er geen maters meer in beeld geweest. Enkele keer kwam er een kat in beeld maar deze maakt zich snel uit de voeten wanneer er een hoge toon werd verzonden. Enkele andere ervaringen zijn:

 • Doet wat het moet doen;
 • Batterij is snel leeg bij weinig zon;
 • Veilig;
 • Mooi design.

Ultrasone kattenverjager

Bestel direct!

PestBye – kattenverjager op batterijen

De PestBye kattenverjager is een veel verkochte kattenverjager op batterijen. Het product werkt op 4 AA batterijen en geeft een hoorbare toon als de batterijen bijna leeg zijn. Hierdoor hoor je direct wanneer je de batterijen moet vervangen. Gemiddeld gaan de batterijen enkele maanden mee.

De werkingshoek van deze kattenverjager is 80 graden en het werkt tot op een afstand van 7 meter. Het werkingsgebied is hierdoor 27 vierkante meter.

Met een meegeleverde pen is het mogelijk om deze verjager in de grond te steken. Ophangen aan een schutting of muur is ook mogelijk. De kattenverjager is volledig waterdicht dus kan in alle weersomstandigheden buiten blijven staan.

De afmetingen van de ultrasone kattenverjager zijn 10,5 x 10,5 x 4,7 centimeter.

Ultrasone kattenverjager

Bestel direct!

WITTS – kattenverjager

De WITTS kattenverjager is een kattenverjager die met enige regelmaat wordt gebruikt om katten uit de tuin te weren. De kattenverjager werkt op zonne-energie en kan worden opgeladen met een bijgeleverde lader. Zo ben je er zeker van dat deze op een bewolkte dag ook gewoon zijn werk doet.

De kattenverjager beschikt over een bewegingssensor die een hoge frequentie uitzendt wanneer er beweging is gedetecteerd. De hoge tonen die voor katten zijn geschikt, zijn door mensen niet te horen.

Verder heeft de kattenverjager een werkingshoek van 180 graden en een bereik van 8 tot 10 meter, waardoor deze geschikt is voor zowel kleine als grote tuinen. Over het algemeen heb je weinig omkijken naar deze verjager.

De kattenverjager is waterafstotend en kan prima tegen regen, kou en windstoten. Hierdoor heb je er het gehele jaar plezier van.

Ben je niet 100% tevreden met dit product dan kun je jouw geld terug krijgen.

Ervaringen gebruikers

Uit 33 beoordelingen op bol.com scoort deze kattenverjager 4,4 van de maximaal 5 te behalen sterren. Dit betekent dat veel gebruikers tevreden zijn. Enkele ervaringen van gebruikers zijn:

 • Doet zijn werk;
 • Bijladen is nauwelijks nodig;
 • Goede Nederlandse handleiding;
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ultrasone kattenverjager

Bestel direct!

Wat kost het?

Een ultrasone kattenverjager is een product wat je voor enkele tientjes kunt kopen. Gemiddeld kost een kattenverjager tussen de 20 en 40 euro. Dit is op termijn goedkoper dan het strooien van kattenschrik om katten weg te houden.

Wij raden je aan om een kattenverjager aan te schaffen die van goede kwaliteit is. Hier heb je jarenlang plezier van. De bovengenoemde kattenjagers zijn door gebruikers in ieder geval hoog beoordeeld op kwaliteit.

Waar kopen?

Een ultrasone kattenverjager kun je kopen in een tuincentrum, welkoop en sommige bouwmarkten. Het assortiment in deze winkel is echter beperkt. Voor een ruimere aanbod ultrasone kattenverjagers raden wij je aan om op internet te kijken.

Bol.com heeft in het assortiment tientallen ultrasone kattenverjagers. Het voordeel van bol.com is dat veel gebruikers een beoordeling hebben gegeven als ze het product hebben aangeschaft. Hierdoor zie je duidelijk een tweedeling van ultrasone kattenjagers die laag door gebruikers worden beoordeeld en kattenverjagers die hoog door gebruikers worden beoordeeld.

We raden je daarom altijd aan om de reviews te lezen, zodat de voor- en nadelen voor je inzichtelijk worden.

Bekijk het aanbod op bol.com!

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

 • G.Kramer schreef:

  Beste Thijs,
  Is het ook mogelijk de verjagen richting de haag te plaatsen? Plek waar katten de tuin binnen komen. En achter de schuur onder de struiken. Waar ze vaak liggen. Zodat de hond gewoon vrij in de tuin kan lopen.

 • guest schreef:

  Als postbezorger wil ik graag kwijt dat deze apparaten mijn werk onmogelijk maakt. De meeste mensen stellen ze zo in dat de geluiden gewoon te horen zijn. Het klinkt als een messteek in je oor en veroorzaakt hoofdpijn. Het is schadelijk, vooral voor kinderen.
  Ik snap niet dat deze dingen verkocht mogen worden.

 • >