Kinzo onkruidbrander op gas kopen en ervaringen

Ben je op zoek naar een onkruidbrander op gas om onkruid te verwijderen? Met de Kinzo onkruidbrander op gas ben je snel van het onkruid af. Zo hoef je geen chemische middelen meer te gebruiken die slecht zijn voor het milieu.

De Kinzo onkruidbrander is een veel verkochte onkruidbrander. De meeste mensen ervaren deze onkruidbrander als positief.

In dit artikel wordt meer informatie gegeven over de Kinzo onkruidbrander op gas, de werking hiervan en de ervaringen van gebruikers.

Kinzo onkruidbrander

Onkruid verwijderen met behulp van de Kinzo onkruidbrander

Voordelen een onkruidbrander op gas?

Het gebruik van een onkruidbrander op gas heeft de onderstaande voordelen ten opzichte van andere methodes zoals plukken, elektrische onkruidbranders of chemische bestrijdingsmiddelen.

Geen chemische middelen

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is grotendeels in Nederland en België verboden. Chemische bestrijdingsmiddelen worden steeds vaker verboden en in veel winkels kun je ze niet meer aankomen.

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn slecht voor het milieu. Ze tasten het bodemleven en ons drinkwater aan. Verder is het slecht voor diverse insecten zoals bijen die een belangrijke bijdragen leven in onze voedselproductie.

Een onkruidbrander is daarom een goed alternatief om onkruid in (particuliere) tuinen te bestrijden.

Geen verlengsnoer nodig

Bij een elektrische onkruidbrander heb je een verlengsnoer nodig. Soms kan dit wel eens lastig zijn als bijvoorbeeld de kabel achter objecten of beplantingen blijft hangen.

Om te kunnen werken met een elektrische onkruidbrander moet er een stroompunt in de buurt zijn. In kleine tuinen is er bijna altijd wel een stroompunt in de buurt. In grote tuinen is dit niet overal het geval daarom is een onkruidbrander op gas makkelijk omdat je alleen gasfles nodig hebt.

Niet meer op je knieën

Door het gebruik van een onkruidbrander hoef je niet meer op je knieën te zitten om het onkruid te plukken. Voor veel mensen kan dit een voordeel zijn.

Beter resultaat

Met een onkruidbrander op gas bereik je vaak een beter resultaat. Een elektrische onkruidbrand werkt op hete luchtstroom. In vochtige omstandigheden wordt hiermee niet altijd het gewenste resultaat bereikt. Een onkruidbrander op gas functioneert ook prima wanneer het onkruid vochtig is.

Het is mogelijk om het onkruid met de hand te verwijderen. Bij sommige onkruiden zoals straatgras gaat dit prima. Paardenbloemen en gehoornde klaverzuring zijn onkruiden die met plukken lastig te verwijderen zij. De wortels breken af waardoor het onkruid weer snel terug groeit.

Het gebruik van een onkruidbrander is een goede manier om deze onkruiden te verwijderen.

Hoe werkt de Kinzo onkruidbrander op gas?

Het voordeel van deze onkruidbrander is dat deze op kleine gasflessen werkt. Het gasflesje is in afmetingen vergelijkbaar met een spuitbus. Niet groot dus.

Dat de gasfles niet groot is, wil niet zeggen dat je er kort mee kan werken. Diverse gebruikers geven aan dat je er langer mee kunt werken dan je in eerste instantie zou denken. Hoe lang je met een gasfles kunt doen is mede afhankelijk van de stand van de gastoevoer.

Een kleine gasfles heeft als voordeel dat je niet met een grote gasfles door je tuin hoeft te lopen. Je kunt de Kinzo onkruidbrander daarom makkelijk dragen. Het gewicht van de Kinzo onkruidbrander is 417 gram.

Het gasflesje kun je vastklikken aan de onkruidbrander. Vervolgens kun je de gastoevoer open draaien en via een ontsteker de onkruidbrander aanzetten. Door de onkruidbrander via een ontsteker aan te zetten, maak je de onkruidbrander aan op een veilige manier.

De hitte van de vlam bereikt een temperatuur tussen de 800 en 1200 graden Celsius. Door de vlam enkele seconden op het onkruid te houden, worden de plantencellen gedood. Hierdoor zal het onkruid direct afsterven. Voor het beste resultaat dien je het branden na enkele weken te herhalen.

Wil je het dood onkruid grotendeels uit de voegen hebben? Dan kun je de volgende dag met een harde bezem de stoep vegen.

Op de onderstaande video zie je hoe de Kinzo onkruidbrander werkt.

Wanneer gebruiken?

Het beste kun je het onkruid wegbranden voor dat het onkruid zaad gaat vormen. Wanneer het onkruid zaad gaat vormen dan kan hij deze erg snel verspreiden. Wanneer je pech hebt, staat je tuin snel vol met onkruid. Het wegbranden van al het onkruid kost dan meer tijd.

Een onkruidbrander kun je gebruiken op verhardingen zoals stenen, split en grind. Vanwege brandgevaar is het af te raden om de onkruidbrander te gebruiken tussen de beplanting en houtsnippers.

Om veilig te werken met de onkruidbrander kun je een brandblusser of emmer water neerzetten. Mocht het misgaan dan kun je een eventuele brand snel blussen.

Kinzo onkruidbrander kopen

Een Kinzo onkruidbrander wordt los verkocht maar je kunt de onkruidbrander ook inclusief gasflessen te bestellen. De beste koop is om de Kinzo onkruidbrander inclusief 8 gasflessen te stellen. Hiermee kun je enige tijd vooruit en door meer gasflessen te bestellen koop je voordeliger!

Door op de onderstaande afbeeldingen te klikken, zie je een prijs overzicht van de Kinzo onkruidbrander. Bestel je deze onkruidbrander dan wordt deze gratis bezorgd!

Zijn de gasflessen leeg? Geen probleem de gasflessen zijn los bij te bestellen.

Ervaringen Kinzo onkruidbrander op gas

Wanneer je op bol.com de gebruikservaringen leest dan zijn de meeste ervaringen positief. Onderstaand een korte samenvatting van de reviews.

  • Direct resultaat
  • Duurzaam, veilig en makkelijk in gebruik
  • Ideaal voor kleinere oppervlakten
  • Prima prijs/kwaliteit verhouding
  • Soms werkt de automatische ontsteker niet. Je kunt de onkruidbrander dan aanmaken met een aansteker.
Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>