Kniebank voor in de tuin: Om deze redenen zou je er een moeten hebben!

Op zoek naar een kniebank om makkelijker te kunnen tuinieren? Tuinieren kan een intensieve klus zijn. Zo zijn er diverse werkzaamheden waar bij je op je knieën moet werken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan onkruid plukken of het snoeien van rozen of hortensia’s.

Na een dagje tuinieren, kan het zijn dat je last krijgt van je gewrichten. Je moet namelijk vaak opstaan en weer op je knieën gaan zitten. Dit kan een behoorlijke belasting geven van je rug en knieën. Gelukkig is er een manier die het tuinieren een stuk ergonomischer maakt! Dit alles door gebruik te maken van een kniebank.

In dit artikel vertellen wij je wat een kniebank is en welke soorten er zijn. Hopelijk kunnen wij je de juiste kniebank adviseren, zodat je met extra plezier in de tuin kunt werken!

Kniebank

Wat is een kniebank?

Een kniebank is een gestoffeerd knielkussen die je kunt gebruiken om te werken in je tuin. Sommige kniekussens zijn ook al zitbank te gebruiken. Zo kun je even uitrusten tijdens het tuinieren of makkelijker de uitgebloeide bloemen van een plant verwijderen.

Een kniebank bestaat uit een kussen van schuim. Dit kussen is zacht en zorgt er voor dat je knieën en rug minder worden belast. De meeste kniebanken zijn opvouwbaar en vragen hierdoor weinig opbergruimte in je garage of tuinhuis.

Naast dat het hulpmiddel in de tuin te gebruiken is, wordt deze soms ook binnenshuis gebruikt.

Voor wie is een kniebank geschikt?

Het product is voor iedereen geschikt van jong tot oud. Een echte uitvinding is het voor ouderen en voor mindervaliden. Waar het tuinieren eerst nog een hele opgave was, gaat het nu een stuk eenvoudiger. Als je de recensies leest op bol.com zie je bijna alleen maar positieve reacties over de kniebank.

 

Review kniebank

Review kniebank

Om het hulpmiddel te gebruiken hoef je zeker niet oud of mindervalide te zijn. Ben je zuinig op je gewrichten dan kun je beter een kniebank gebruiken. Dit is altijd beter dan met je knieën op een harde ondergrond te zitten.

De verschillende soorten

Kniebanken heb je in allerlei soorten en maten. Onderstaand laten wij je zien welke soorten er zijn en wat de verschillen zijn. Zo hopen we dat je jouw ideale kniebank kunt vinden! Onderstaand staan de twee meest verkochte kniebanken.

Adiapt tuinkruk

De Adiapt tuinkruk is een kniebank met een kussen van 22 millimeter dik schuim. De tuinkruk kan als draagbare stoel worden gebruikt en als kniekussen. Zo heeft deze kniebank dus meerdere functionaliteiten.

De kniebank is opvouwbaar en heeft een afmeting van 14x42x41 centimeter. Dat het een goed product is, valt op in de recensies op bol.com. Van de vijftien reviews is bij veertien reviews de maximale score gegeven!

TA kniebank

De TA kniebank is een kniebank met een afmeting van 60x26x50 centimeter (LxBxH). Net als de Adiapt tuinkruik kun je deze kniebank gebruiken als kniebankje en als tuinbankje om op te zitten.

Als kniebankje is het product goed te gebruiken om plantjes te planten en om onkruid te plukken. Draai je de kniebank om dan heb je een zitbankje. Een zitbankje kan ook eenvoudig zijn om bijvoorbeeld de uitgebloeide bloemen van een hortensia te verwijderen.

Het voordeel van de TA kniebank is dat deze gebruiksklaar wordt geleverd. Je hoeft dus niets meer te monteren om het bankje te kunnen gebruiken.

Waar kun je het nog meer voor gebruiken

Als je de reviews op bol.com leest, zie je dat de kniebank naast tuinieren ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Enkele doeleinden waar je de kniebank ook voor kunt gebruiken staan hieronder opgesomd.

  • Poetsen (binnenshuis)
  • Borstelen van de honden
  • Fietsenband plakken
  • Autobanden oppompen

Kopen

Het product kun je online bestellen. Deze wordt dan binnen enkele dagen, indien gewenst bij je thuis bezorgd. Bestel je het product via bol.com dan wordt deze zonder verzendkosten bezorgd.

Bestel je kniebank hier en betaal geen verzendkosten!

Meer hulpmiddelen voor ergonomisch tuinieren

Er zijn nog een aantal hulpmiddelen meer die het tuinieren een stuk makkelijker maken. Een van deze hulpmiddelen is een penwortelsteker. Met een penwortelsteker kun je onkruiden uit het gras halen. Bijvoorbeeld paardenbloemen die bekend staan om hun lange penwortels. In dit artikel vertellen wij je hoe je het beste paardenbloemen in het gazon kunt beperken en behandelen.

De penwortelsteker heeft een afmeting van 110 centimeter, waardoor je gewoon kunt blijven staan. Ideaal dus!

Wil je weten hoe een penwortelsteker werkt? Bekijk onderstaande video.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>