1

Korstmossen verwijderen op bestrating, hout en kunststof

Heb jij last van korstmossen? Ze zijn te herkennen aan gele of witte vlekken op objecten zoals stenen of hout. De meeste mensen vinden korstmossen lelijk en willen ze niet in de tuin hebben. Korstmossen verwijderen op de bestrating, hout en kunststof is zeker mogelijk. In dit artikel wordt uitgelegd wat korstmossen nu eigenlijk zijn en hoe je ze kunt verwijderen. Succes!

Wat zijn korstmossen

Korstmossen bestaan uit een samenwerking tussen een schimmel en een alg. De samenwerkingsvorm wordt ook wel symbiose genoemd. De twee componenten schimmels en algen zorgen ervoor dat er korstmossen groeien op bijvoorbeeld bestrating of hout. Er wordt wel eens gedacht dat korstmossen mossen zijn maar dit is niet het geval.

Zijn korstmossen gevaarlijk?

De korstmossen zelf zijn niet gevaarlijk. Wel kunnen korstmossen voornamelijk bij vochtig weer op vlonders en bestrating gladheid veroorzaken. Last van een gladde vlonder? In dit artikel geven we tips wat je hier tegen kunt doen.

Korstmossen verwijderen

Korstmossen kun je op verschillende manieren en met verschillende middelen verwijderen. Onderstaand een aantal voorbeelden.

Hogedrukspuit

Het is mogelijk om korstmossen te verwijderen met de hoge drukspuit. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van een hoge drukspuit niet goed is voor de bestrating of hout. De materialen worden hierdoor poreus, waardoor de bestrating of hout in de toekomst meer aanslag zal aantrekken.

Behandelen met Green Kill

Green kill kun je gebruiken voor bestratingen, tuinmeubelen en daken. Met 2,5 liter kun je ongeveer 500 vierkante meter behandelen. Het middel kun je over de aanslag spuiten of gieten. Onderstaande video laat zien hoe je korstmossen en groene aanslag kunt verwijderen met behulp van BSI Green Kill

Green Kill is beschikbaar in verpakkingen van 1 liter, 2,5 liter en 5 liter. Na het gebruik van Green Kill sterven de korstmossen binnen enkele dagen af. Green Kill is het product dat het meest wordt gebruikt om korstmossen te verwijderen. Ten opzichte van de onderstaande middelen is dit ook de goedkoopste.

Bestel hier Green Kill voor een voordelige prijs!

Behandelen met Rolith GAV

Rolith GAV is geschikt om korstmossen te verwijderen op hout, dakbedekkingen, kunststof en metalen. Het middel kun je over de aanslag spuiten of gieten, waardoor de kostmossen binnen enkele weken verdwijnen. Borstelen en schrobben is niet noodzakelijk.

Behandelen met Luxan moscover

Luxan moscover werkt tegen levermossen en korstmossen. Het natuurlijk middel kan worden toegepast op houtwerk, bestratingen en zelfs tussen beplantingen.

Voor dat je bovenstaande producten gebruikt, lees dan eerst even de instructie!

 

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

  • Ivan schreef:

    Ik heb net nieuwe bestrating in de tuin laten aanleggen. Ik had ervaringen met korstmossen op de oude terrasvlonder dus ik zie de bui al hangen. Ik wil niet aan de hogedrukspuit. Ik ben dan ook heel erkentelijk voor de tips van deze middelen.

  • >