Laurier bemesten: Beste meststoffen en wanneer bemesten?

Een laurier bemesten is iets wat je niet moet vergeten. Helaas zie ik regelmatig dat een laurier niet of nauwelijks bemest wordt. Dit zorgt ervoor dat de laurier er minder mooi uit ziet en minder goed groeit.

In dit artikel vertel ik je waarom het bemesten van de laurier belangrijk is. Het bemesten kan met verschillende meststoffen. Graag laat ik je zien welke meststoffen hiervoor geschikt zijn en welke ik toepas in diverse tuinen. Wil je dat jou laurier er ook prachtig bij komt te staan? Ga dan na het lezen van dit artikel aan de slag!

Laurier bemesten

Waarom is het bemesten van een laurier belangrijk?

Ik krijg soms wel eens de vraag of het bemesten van laurier wel nodig is. Mijn advies is om dit wel te doen. Het houdt de Laurier namelijk gezond en sterk. Wanneer je een laurier niet bemest, kun je de volgende symptomen herkennen.

  1. De laurier is minder vol en sterk.
  2. Het blad van de laurier verkleurt naar een geelachtige kleur.
  3. De plant is vatbaarder voor ziekten en plagen

We willen graag dat bovenstaande problemen niet voorkomen bij de laurier. Bemesten kan één van de oplossingen zijn om de bovengenoemde problemen te voorkomen. Komen de bovenstaande problemen voor dan hoeft dit niet altijd aan de bemesting te liggen. Een verkeerde standplaats, verbranding, ziekten, plagen en verdroging kunnen ook een van de oorzaken zijn.

Wanneer laurier bemesten?

Het beste kun je de laurier twee keer per jaar bemesten. Dit kun je het beste doen in de periode maart-april en in de periode juni-juli. Door de laurier twee keer per jaar te bemesten houd je deze sterk en prachtig groen.

Welke meststoffen zijn hier voor geschikt?

Om de laurier te bemesten kun je verschillende soorten meststoffen gebruiken. Onderstaand worden een aantal meststoffen toegelicht die vaak worden gebruikt om een laurier of laurierhaag te bemesten. Ik vertel je ook graag welke meststof ik zelf meestal toepas bij laurierstruiken en –hagen.

DCM bemesting voor laurier en bladhoudende heesters

DCM heeft een groot aanbod in allerlei meststoffen. Voor laurieren en bladhoudende heesters is een speciale meststof ontwikkeld. Deze speciale meststof beschikt over de voedingstoffen die een laurier nodig heeft. De werking van deze voedingsstof is 100 dagen.

De DCM meststof bestaat uit kleine korrels die je eenvoudig rondom de stam van de laurier kunt strooien. Het verstrooien van de korrels kan vanuit de verpakking door de zijkant te openen. In deze zijde zitten strooigaten.

Met een verpakking van 1,5 kilogram kun je tot ongeveer 40 laurier planten bemesten of tot een oppervlakte van 10 vierkante meter.

Het voordeel van deze meststof is dat je deze ook voor andere bladhoudende heesters prima kunt toepassen. Bij bladhoudende heesters kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Hulst
  • Photinia
  • Eleagnus

Wil je graag DCM bemesting voor laurieren bestellen? Wanneer je via onderstaande link besteld kun je deze meststof erg voordelig inkopen. Voor één verpakking van 1,5 kilogram betaal je gemiddeld 15 euro. Via de onderstaande link kun je twee verpakkingen kopen voor ongeveer 20 euro. Hier komen geen verzendkosten bij!

Bestel hier DCM bemesting voor Laurier

Allflor meststof

Deze meststof is speciaal geschikt voor laurieren. De meststof werkt onmiddellijk en voor lange termijn. Net als de meststof van DCM is deze meststof afgesteld op de behoefte van de laurier.

De Allflor meststof wordt verkocht in een verpakking van 3 kilogram.

Klik hier om Allflor meststof te bestellen

DCM siertuinbemesting

DCM siertuinbemesting is de meststof die ik meestal toepas in tuinen. Deze meststof heeft mijn voorkeur omdat deze ook voor vele andere planten is geschikt, zoals bomen, heesters, hagen en coniferen.

De meststof is toe te passen in de periode februari t/m oktober. Voor 10m2 heb je ongeveer 0,8 tot 1,2 kilogram nodig. Je hebt deze meststof in verpakkingen van 1,5kg, 10kg en 20kg.

Bestel hier DCM siertuinbemesting

Hoe bemest je een laurier?

Het bemesten van de laurier is geen moeilijk karwei. De mestkorrels strooi je rondom de stam van de laurier. Als het mogelijk is, kun je deze nog lichtjes inwerken in de bodem.

Om de mestkorrels direct te laten werken, is het belangrijk dat je de laurier gaat beregenen met water. Hierdoor lossen de mestkorrels op en kunnen de voedingsstoffen opgenomen worden door de wortels. Na enkele dagen/weken zie je direct resultaat.

Wanneer het regent is het advies om toch nog even te beregenen. Regenwater komt niet altijd direct bij de stam van de laurier terecht. Wanneer je de laurier beregend is dit vaak wel het geval.

Laurier bemesten na aanplant

Voor een gezonde laurier is de aanplant een belangrijk onderdeel. Het is van belang dat je zorgt voor een bodem die goed los is. Dit zorgt ervoor dat de wortels van de plant beter kunnen wortelen en vervolgens beter voedingstoffen kunnen opnemen.

Een ander ding waar je rekening mee moet houden is de bemesting bij de aanplant. Een goede basis zorgt voor een betere aangroei van de laurier. Een product wat je hiervoor kunt gebruiken is Vivimus. Vivimus is een bodemverbeteraar die rijk is aan organische stof. Het zorgt er voor dat heesters en hagen beter aanslaan bij de aanplant.

Vivimus kun je bij de aanplant van de laurier toevoegen aan het plantgat en mengen met bestaande grond. Het voordeel van Vivimus is dat ze ook langer water vasthoud.

Hoeveel centimeter groeit een laurier per jaar?

Ben je op zoek naar een haag die in korte tijd vrij hard mag groeien? Een laurier is hiervoor een geschikte haag. Door zijn snelle groei en jaarrond groene blad is deze plant ideaal om inkijk in je tuin te verminderen.

Sommige soorten groeien ongeveer 50 centimeter per jaar. Dit is mede afhankelijk van factoren zoals voeding, vocht en licht. Om de groei van de laurier wat te stimuleren, is het aan te raden om de laurier twee keer per jaar te bemesten. De laurier zal hierdoor sneller groeien en voller worden.

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>