Metalen rozenboog: De beste en meeste verkochte rozenbogen + beplanting

Een metalen rozenboog wordt in tuinen toegepast om een klimroos of andere klimplanten begeleidend te laten groeien. Een rozenboog wordt vaak geplaatst over een (wandel)pad. Door een rozenboog over een wandelpad te plaatsen, creëer je een mooi effect als je door de tuin wandelt.

Ben je op zoek naar een rozenboog of beplanting om je rozenboog te laten begroeien? In dit artikel vind je informatie over de beste en meest verkochte metalen rozenbogen en beplanting om je rozenboog te laten begroeien.

Verder wordt duidelijk welke voordelen een metalen rozenboog heeft ten opzichte van een houten rozenboog of een rozenboog van kunststof. Lees snel verder voor meer informatie over de rozenbogen en bijpassende planten!

Metalen rozenboog

Metalen rozenboog

Een metalen rozenboog: Wat zijn de voordelen?

Rozenbogen zijn er in allerlei soorten. Zo zijn er rozenbogen van metaal, hout en kunststof. Een metalen rozenboog heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Onderstaand worden een aantal voordelen toegelicht.

  • Een rozenboog van hout wil op den duur wel eens gaan rotten. Metaal heeft hier geen last van.
  • Metaal is vaak steviger dan hout.
  • Rozenbogen van metaal zijn vaak makkelijker te monteren

Waar moet je rekening mee houden met het kopen van een rozenboog?

Heb je als wens om onder de rozenboog door te kunnen lopen? Zorg dan dat de rozenboog hoog genoeg is. Het is aan te raden om een rozenboog te kopen die minimaal 230 centimeter hoog is. Wanneer de rozenboog begroeid is, kun je nog onder rozenboog doorlopen.

Bij een rozenboog van metaal is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit. Wil je een rozenboog die goed bestand is tegen weersinvloeden, kies dan voor een massievere rozenboog in plaats van een rozenboog die uit ‘holle buizen’ bestaat. De investering is misschien iets groter, maar door een betere kwaliteit gaat de rozenboog langer mee.

Beste en meest verkochte rozenbogen

Via Bol.com worden veel rozenbogen verkocht. Het voordeel van Bol.com is de snelle en gratis bezorging van de rozenbogen. Ideaal dus om je rozenboog bij Bol.com te bestellen. Bol.com heeft voor de rozenbogen een top 10 samengesteld. Enkele van deze top 10 rozenbogen worden kort toegelicht.

Rozenboog  Pro Garden

De metalen rozenboog van Pro Garden heeft een afmeting van 140x36x240 centimeter. De recensies bij Bol.com zijn positief. De rozenboog wordt beschreven als een stevige rozenboog die eenvoudig te monteren is. Een bijkomend voordeel is het mooie design.

Monzana rozenboog – metaal antraciet

Deze rozenboog is een eyecatcher in je tuin en heeft een afmeting van 140x37x240 centimeter. De rozenboog is perfect te gebruiken voor opritten, ingangen en tuinen. De rozenboog bestaat uit gepoedercoat metaal en is weersbestendig. Gebruikers geven aan dat deze rozenboog makkelijk te monteren en stevig is.

Tectake rozenboog

De metalen rozenboog biedt een goede houvast voor klimrozen en andere klimplanten. De afmetingen zijn 140x40x240 centimeter. Met behulp van vier voeten kan de rozenboog eenvoudig in de grond worden gestoken. Gebruikers geven aan dat de rozenboog eenvoudig monteerbaar en stevig is. Hiernaast is de mooie vorm één van de hoogtepunten. Gebruikers geven aan dat deze rozenboog een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

TA Rozenboog massief groen (zware kwaliteit)

Deze metalen rozenboog is van zware kwaliteit. Hierdoor is de rozenboog goed bestand tegen weersinvloeden zoals harde wind. Met behulp van een geleverde handleiding is deze rozenboog eenvoudig te monteren.  De afmetingen zijn 150x40x230 centimeter. Gebruikers geven aan dat de rozenboog zeer stevig is en een fraai design heeft. De rozenboog kost wat meer dan veel andere rozenbogen maar gebruikers geven aan dat dit meer dan de moeite waard is!

Populaire klimplanten

Bij een rozenboog hoort ook een goede klimplant. In veel gevallen wordt aan beide zijden van een rozenboog een klimplant gepland. Onderstaand een aantal klimrozen die vaak worden toepast om een rozenboog te laten begroeien. Ben je op zoek naar een klimroos, bedenk dan van tevoren welke kleur je graag wilt.

Rosa ‘Eloise’ – Witte klimroos

De Rosa ‘Eloise’ bloeit wit in de maanden juni t/m september. De bladeren zijn donkergroen van kleur en de bloemen geuren heerlijk. Voor een goede doorbloei is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Rosa ‘Westerland’ – Oranje klimroos

Deze zeer winterharder Rosa ‘Westerland’ bloeit in de maanden juni t/m september. De bloemkleur is best bijzonder, namelijk zalmroze/abrikoosoranje van kleur. De roos staat het liefst in de volle zon.

Rosa ‘New Dawn’ – Roze klimroos

Deze zeer winterharde Rosa ‘New Dawn’ bloeit in de maanden juni t/m september. De bloemkleur is roze. De roos staat het liefst in de volle zon. Voor een goede doorbloei is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Rosa ‘Mazurika’ – Rode klimroos

De Rosa ‘Mazurika’ bloeit zeer lang! Namelijk van juni t/m september. De bloemkleur is rood. De soort is zeker aan te raden voor iemand die graag een rode klimroos heeft.

In dit overzicht worden ruim 10 klimrozen weergegeven met afbeelding en informatie!

Alternatieven voor de klimroos

Bij een rozenboog worden vaak rozen gepland. Naast rozen is het mogelijk om andere klimplanten tegen de rozenboog te laten groeien. Onderstaand worden een aantal klimplanten toegelicht die je tegen een rozenboog kunt laten groeien.

Passiflora ‘Purple Haze’ – Passiebloem

De passiebloem is een bladverliezende klimplant. De bloei van deze plant is opvallend. In de maanden mei t/m september krijgt de plant paarse stervormige bloemen. Vanwege de bijzondere bloemen en lange bloei is deze plant erg populair bij tuinliefhebbers.

Campsis radicans – Trompetbloem

De bloemen van de plant hebben de vorm van een trompet. Daarom is de Nederlandse benaming van de plant ‘Trompetbloem’.  De bloemkleur is rood/oranje en de bloei vindt plaats in de maanden augustus en september. De plant groeit het liefst op een zonnige plek.

Online klimplanten bestellen voor rozenboog

Tegenwoordig worden er steeds meer planten online besteld. Ten opzichte van het kopen bij een tuincentrum heeft dit een aantal voordelen.

  • Bezorging in Nederland en België. Je hoeft zelf geen transport te regelen.
  • De klimplanten kunnen per pakketpost bij je thuis bezorgd worden. De verzendkosten zijn hierdoor laag.
  • Tijdsbesparing omdat je niet meer naar een tuincentrum hoeft.
  • Je bestelling kan geleverd worden ook als je niet thuis bent.
  • Geen teleurstellingen meer dat planten niet op voorraad zijn bij je bezoek aan een tuincentrum
  • Je krijgt groeigarantie!

Meer tuintips ontvangen? 

Ontvang nu het tijdschrift Tuinseizoen en profiteer van de actie (ruim 40% korting op de winkelprijs). Ook een leuk idee om dit iemand cadeau te doen!

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>