Mieren bestrijden met kokend water: Ervaringen

Er zijn verschillende manieren om mieren te bestrijden. Mieren bestrijden met kokend water is een methoden dat regelmatig wordt toepast. Maar werkt deze methode wel en is er niet een betere manier om van mieren af te komen.

Mieren in de tuin kunnen voor flinke overlast zorgen. Ze halen het gazon overhoop en eenmaal in de bestrating kunnen ze voor verzakkingen zorgen. In het ergste geval moet de bestrating weer opnieuw worden gelegd.

In dit artikel lees je alles over het bestrijden van mieren met kokend water en de eventuele alternatieven die je zou kunnen toepassen.

Mieren bestrijden met kokend water

Mieren bestrijden met kokend water

Last van mieren in je bestrating? Misschien dat je al hebt geprobeerd om ze te bestrijden met kokend water. Dit doe je door het kokend water in het miernest te gieten. Als snel zie je de mieren het loodje leggen en het mierenprobleem lijkt zich te hebben opgelost. Maar is dit daadwerkelijk zo?

Het klopt dat kokend water mieren kan doden. Toch is het niet de oplossing om het mierennest volledig te doden. Door kokend water in het mierennest te gieten, gaan de mieren bovenin het nest dood. De mieren en de eieren die wat dieper in het nest aanwezig zijn, worden niet of nauwelijks aangetast. Het mierenprobleem lost zich dus niet direct op.

Het voordeel van het gebruik van kokend water is dat het goedkoop is. Bovendien is het ook nog eens milieuvriendelijk want er komen geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas.

Helaas werkt kokend water maar gedeeltelijk en los je het mierenprobleem uiteindelijk niet op. Om het nest volledig te doden, kun je gebruik maken van andere producten zoals mierenpoeder of het gebruik van aaltjes. Over deze producten vertel ik je zo meteen wat meer.

Wil je toch graag met kokend water aan de slag volg dan deze tips op!

  • Gebruik geen kokend water op het gazon of rondom om planten. Dit zorgt voor verbranding;
  • Bij voorkeur alleen op de verharding gebruiken. Let er op dat het hete water niet naar je gazon stroomt;
  • Let op dat je het hete water niet op je lichaam krijgt.

Alternatieven voor kokend water

Er zijn een aantal alternatieven die beter werken dan het gebruik van kokend water. Onderstaand worden enkele alternatieven voor je toegelicht.

Mierenpoeder

Mierenpoeder is een methode dat goed werkt tegen mierenoverlast in de bestrating, gazon en beplanting. Voor een goede werking van het mierenpoeder is het op de juiste manier toepassen wel noodzakelijk! Zo moet je voldoende mierenpoeder aanbrengen en kun dit het beste doen in de ochtend of in de avond als de meeste mieren in het nest zitten.

Mierenpoeder hoeft niet schadelijk te zijn voor het milieu. Zo is dit mierenpoeder natuurlijk en richt het geen schade aan.

Mierenpoeder strooi je rondom de nestingang of kun je oplossen en rondom het nestingang gieten. Wanneer de mieren (werksters) in aanraking komen met het mierenpoeder raken ze gedesoriƫnteerd en weten ze de weg naar het nest niet meer terug te vinden. De aanwezige mieren die in het nest aanwezig zijn, zullen niet meer gevoed worden door de werksters. Uiteindelijk sterven deze mieren en ben je van het nest af.

In een review over Ecostyle mierenpoeder worden de ervaringen van dit product inzichtelijk en lees je hoe je dit product het beste kunt toepassen, zodat je het gewenste effect bereikt.

Direct van mieren af? Bestel hier mierenpoeder!

Aaltjes tegen mieren

Een andere manier om van mieren af te komen, is door het toepassen van aaltjes. Aaltjes zijn kleine worpjes die je amper met het blote oog kunt zien. De aaltjes tegen mieren zijn natuurlijke vijanden van mieren. Het mierennest wordt hierdoor op een natuurlijke manier bestreden.

Aaltjes tegen mieren werken het beste op een vochtige grond en kun je toepassen in de periode april t/m september.

De volwassen mieren verdwijnen als er aaltjes aanwezig zijn. De larven die nog in het nest aanwezig zijn, worden door de aaltjes in het nest gedood. Dit voorkomt dat je later weer een nieuwe mierenplaag krijgt als de larven zijn uitgekomen.

Het product wat je hiervoor kunt gebruiken heet Mier-run. Op de website van Biogroei valt meer te lezen over dit natuurlijk product. Biogroei is een webshop welke alleen natuurlijke oplossingen verkoopt om ziekten en plagen in je tuin af te komen.

In plaats van mierenpoeder kiezen steeds meer mensen er voor om dit product te gebruiken. Na het toepassen is dit niet schadelijk voor huisdieren of kinderen.

Bestel deze aaltjes hier!

 

Thijs
 

Hoi, ik ben Thijs en heb +10 jaar ervaring als hovenier. Met behulp van mijn tips probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>