2

Mollenverjager ervaringen: De oplossing tegen mollen?

Wat zijn de ervaringen met het gebruik van een mollenverjager? Is dit een goede methode om van mollen af te komen of zijn andere oplossingen beter?

In dit artikel wordt duidelijk wat een mollenverjager precies is, hoe het werkt en of dit product wel werkt om mollen uit de tuin te houden. Verder zochten we aan de hand van gebruikerservaringen op internet voor je uit welke mollenverjager nu geschikt is om te gebruiken.

Ervaringen mollenverjager

Wat is een mollenverjager?

Een mollenverjager is een product welke je in de tuin kunt plaatsen. Een mollenverjager verstuurd ondergrondse trillingen, waardoor mollen in je tuin worden verjaagd. Mollenverjagers werken meestal op batterijen of op zonne-energie.

Door een mollenverjager in je tuin te verplaatsen, voorkom je dat er mollen in je tuin komen en schade aanrichten. Zitten er op dit moment al mollen in je tuin dan kun je ook een mollenverjager plaatsen. Mogelijk hebben ze dan al wel schade aangericht en moet je aan de slag om de molshopen te verwijderen en herstellen. In het artikel ‘molshopen verwijderen’, lees je precies hoe je te werk moet gaan.

Een mollenverjager hoeft niet altijd zichtbaar in de tuin te staan. Je kunt deze prima tussen of achter planten zetten. Er zijn zelfs mollenvangers die je ondergronds aan kunt brengen in je gazon. Voor in je gazon is dit er handig want je kun hier gewoon overheen maaien.

Hoe werkt een mollenverjager?

Mollen zijn dieren die gevoelig zijn voor lawaai en trillingen. Een mollenverjager zendt ultrasone geluiden uit. Deze zijn door mensen niet altijd te horen. Mollen horen deze geluiden juist wel en vertrekken uit je tuin.

Een mollenverjager werkt op basis van elektriciteit, batterijen of zonne-energie. Wanneer je de mollenverjager aan zet, zendt deze direct geluiden uit. Veel mensen denken dat een mollenverjager niet werkt als je geen geluid hoort. Toch blijkt een mollenverjager dan vaak toch te werken alleen is het geluid voor jou niet hoorbaar.

In mollenvangers heb je verschil in kwaliteiten. Sommige mollenvangers werken goed op kleine oppervlakten. Andere mollenvangers hebben een groter bereik en kunnen mollen op grotere oppervlakten of afstand houden. Heb je een grote tuin, dan kan het zijn dat je meerdere mollenverjagers moet plaatsen.

Voordelen mollenverjager

Waarom kiezen mensen eigenlijk voor het plaatsen van een mollenverjager, terwijl een mollenklem ook goed helpt tegen het bestrijden van mollen? Onderstaand worden een aantal voordelen van de mollenverjager beschreven.

Diervriendelijk

Eén van de voornaamste reden waarom er voor een mollenjager wordt verkozen, is omdat een mollenverjager diervriendelijk is. Zoals de naam al zegt wordt alleen de mol verjaagd en niet gedood. Bij vele andere methoden zoals het plaatsen van een mollenklem en gif is dit wel het geval.

Makkelijk te plaatsen

Een mollenverjager is makkelijk te plaatsen. Je hoeft deze alleen maar aan te zetten en in de grond te steken. Het plaatsen van een mollenklem kan soms lastig zijn en is daarom niet voor iedereen weggelegd.

Bijna geen omkijken naar

Wanneer je een mollenverjager in de tuin hebt geplaatst, heb je er nauwelijks omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is controleren of de batterij niet leeg is. Bij een mollenverjager op zonne-energie hoef je dit niet eens te doen. Bij een mollenklem moet je dagelijks controleren of je een mol hebt gevangen.

Huisdieren

Heb je huisdieren in je tuin lopen, zoals een hond of kat en dan is het wellicht geen fijn idee als je een mollenklem in de tuin hebt staan. Je huisdieren raken er niet zomaar in verstrikt, tenzij ze gaan graven rondom een mollenklem.

Mensen met huisdieren kiezen daarom liever voor een veilige oplossing en kiezen voor de mollenverjager.

Milieuvriendelijk

Bovendien is een mollenverjager milieuvriendelijk. Er komt geen gif aan te pas wat schade op kan leveren aan nuttige insecten, dieren en mensen.

Nadelen mollenverjager

In vergelijking met andere methoden zijn er ook enkele nadelen aan een mollenverjager.

Hoorbaar geluid

Er zijn mollenvangers die een hoorbaar signaal uitzenden. Denk je in jouw tuin rustig van de natuur te genieten, dan kan dit als storend worden ervaren.

Werking kan enkele weken duren

Met een mollenverjager heb je meestal geen direct resultaat. Het kan soms enkele weken duren voor dat de mol uit je tuin is verdwenen. Je hoort regelmatig mensen zeggen dat een mollenverjager niet werkt. Meestal wordt deze reactie gegeven binnen enkele dagen na plaatsing van de mollenverjager.

Laat je de mollenverjager jaarrond in de tuin staan dan merk je na enkele weken dat de mollen voorgoed zijn verdwenen uit de tuin. Om direct van mollen af te komen, combineren sommige mensen het plaatsen van mollenklemmen in combinatie met de mollenverjager.

De mollenklem kan intussen de mollen vangen en de mollenverjager zorgt er voor dat ze na enkele weken niet meer terugkomen in je tuin.

Beste mollenverjager

Wat zijn nu de beste mollenverjagers? Er zijn veel verschillende soorten mollenverjagers op de markt. Onderstaande mollenverjagers laten zien dat ze aan de hand van gebruikerservaringen prima werk leveren.

Op internet zie je dat de ervaringen met mollenjagers wisselend zijn. Dit komt omdat veel mensen niet op de hoogte zijn dat het enkele weken kan duren voor dat de mollenverjager resultaat laat zien.

Kerbl mollenverjager

De Kerbl mollenverjager staat op bol.com goed aangeschreven. Het product is eenvoudig en veilig te gebruiken en werkt op batterijen. Heb je weinig zon in je tuin dan werkt deze mollenverjager dus prima, omdat deze niet op zonne-energie functioneert.

Naast mollen worden ook muizen op afstand gehouden. Het positieve aan deze mollenverjager is het grote bereik. Deze mollenverjager houdt mollen op 1000 m2 op afstand. In tuinen tot 1000m2 heb je dus aan 1 mollenverjager voldoende.

De mollenverjager zendt iedere 15 seconden een signaal uit wat door de mens niet of nauwelijks te horen is. De mollenverjager werkt op 4D batterijen, welke helaas niet meegeleverd worden. Heb je geen D-batterijen in huis? Dan zijn deze batterijen een voordelige koop.

Ervaringen mollenverjager

Bestel hier deze mollenverjager!

BSI mollenverjager

Heb je liever een elektrische mollenverjager? Dan is de BSI mollenverjager waarschijnlijk geschikt. Om deze mollenverjager te gebruiken, is het wel belangrijk dat je een stroompunt in de buurt hebt. De kabel van deze mollenverjager is ongeveer 20 meter lang.

Deze mollenverjager wordt geleverd inclusief perforatiebuis. Hiermee kun je een gat in de grond maken om de mollenverjager te plaatsen. Deze mollenverjager plaats je namelijk in de grond. Dit is erg prettig want zo vormt het geen obstakel in je tuin waar je tegenaan hoeft te kijken.

Het bereik van deze mollenverjager is ongeveer 1000 tot 1200 m2. Het bereik is afhankelijk van de grondsoort. In klei en leemgrond is het bereik beter dan in droge zandgrond. Droge zandgrond zorgt er voor dat de trillingen minder ver doordringen.

Ervaringen mollenverjager

Bestel deze mollenverjager!

De mollenverjager van BSI heb je in plaats van elektriciteit ook op batterijen. Deze mollenverjager heeft in kleigrond een bereik van 1200 m2. In zand en veengrond is het bereik ongeveer 500 m2. Deze mollenverjager op batterijen wordt geleverd inclusief D batterijen.

 

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

 • Koen schreef:

  Dag Thijs, interessant artikel! Vraagje. Hoe reageren de wormen op de mollenverjager? Die willen we namelijk wel behouden. Weet jij dat?

  • Thijs schreef:

   Beste Koen,
   Goede vraag, de mollenverjager heeft alleen invloed op ondergrondse knaagdieren. Huisdieren en regenwormen worden door de mollenverjager niet verjaagd.

 • >