Muizen levend vangen: Dit is de beste muizenval!

Muizen levend vangenBen jij op zoek naar een muizenval om muizen levend te vangen? In dit artikel vertellen we je wat hiervoor de beste muizenval is en aan welke eisen zo’n muizenval moet voldoen. Verder geven we je nog enkele handige tips om muizen succesvol levend te vangen en om te voorkomen dat ze weer terugkomen als jij ze weer vrij laat in de natuur.

Hopelijk weet jij na het lezen van dit artikel hoe je aan de slag kunt om muizen levend te vangen. Ik wens je alvast veel succes!

Bestel voordelig een muizenval!

Waarom muizen levend vangen?

Bij het vangen van muizen denken we vaak al meteen aan de reguliere muizenklem die de muis doodt als deze in de val loopt. Het is een goede manier om muizen te vangen maar wat voor veel mensen een nadeel is, is dat de muis in deze klem doodgaat.

Het vangen van muizen kan ook op een diervriendelijke manier waarna je de gevangen muizen vrij laat in de natuur. Om te voorkomen dat de muis weer terugkeert is er wel iets waar je rekening mee moet houden. Verderop in dit artikel vertellen we je hier meer over.

Waar moet de muizenval aan voldoen?

Ga je een muizenval kopen om muizen levend te kunnen vangen dan zijn er enkele eisen die je aan de muizenval kunt stellen. Onderstaand zijn een aantal eisen omschreven waar je bij het aanschaffen van een muizenval rekening mee kunt houden.

Makkelijk te zetten

Ik raad je aan om er op te letten of de muizenval makkelijk te zetten is. Op internet lees je ervaringen dat dit bij sommige muizenvallen lastig gaat. Er zijn ook muizenvallen waarbij dit erg makkelijk gaat en waarbij dit zelfs binnen 1 seconden te doen is.

Wil je het voor jezelf makkelijk maken dan zou je kunnen kiezen voor een muizenval waarbij dit eenvoudig te doen is.

Geen dierenleed veroorzaken

Wanneer je kiest voor een muizenval om muizen levend te kunnen vangen, dan wil je dat de muizenval geen dierenleed veroorzaakt. Kies dan voor een muizenval die naast enkele luchtgaten volledig is afgesloten.

De muis krijgt hierdoor minder stress en je voorkomt dat vogels de muis kunnen pikken als de val in de buitenlucht staat.

Mogelijkheid voor plaatsen lokstof

Een muis loopt niet zomaar in een muizenval. Er moet daarom een mogelijkheid zijn voor het plaatsen van een lokstof in de muizenval. Dit kan door het plaatsen van kaas of pindakaas maar ook een capsule met lokstof werkt erg goed om muizen in de val te lokken.

Veilig voor huisdieren en kinderen

Let er ook op of de val veilig is voor huisdieren en kinderen. Heb je huisdieren of kinderen dan is het aan te raden om er op te letten of ze niet klem kunnen komen te zitten de muizenval.

Beste muizenval om muizen levend te vangen

Wij zochten voor je uit wat de beste muizenvallen zijn om muizen levend te kunnen vangen. Als je reviews op internet leest, dan lees je dat in muizenvallen grote kwaliteitsverschillen zitten. Er zijn muizenvallen waarbij de muis kan ontsnappen en muizenvallen die de muis ontwijkt. Wij kwamen op de onderstaande twee muizenvallen uit die hoog in kwaliteit zijn beoordeeld.

Muizenval inclusief lokstof

Deze muizenval wordt verkocht in de webshop van Biogroei. Biogroei is een webshop met in het assortiment allerlei milieuvriendelijke middelen om ziekten en plagen in de tuin te behandelen.

Waarom deze muizenval één van de beste muizenvallen is, is omdat deze binnen 1 seconden is op te stellen en te monteren. Het stellen van deze muizenval is te doen met slechts één vinger.

Ook het vrijlaten van een muis gaat met deze muizenval erg eenvoudig. De muizenval herbruikbaar en werkt met behulp van lokstof capsules die mee worden geleverd wanneer je de muizenval besteld.

De lokstofcapsules zijn 100% natuurlijk en gifvrij! Je kunt ze tevens los bestellen.

De muizenval wordt vaak verkocht aan mensen die geen dierenleed willen veroorzaken en heeft enkele voordelen ten opzichte van andere muizenvallen. Enkele voordelen zijn:

  • Makkelijk in te stellen;
  • Voordelig;
  • Trekt muizen aan dankzij de meegeleverde lokstof;
  • Vogels kunnen er niet bij komen;
  • De muis kan zelf niet uit de val komen.
Bestel de muizenval direct!

Wonact diervriendelijke muizenval

De wonact diervriendelijke muizenval is een val die geschikt is voor zowel muizen als ratten. Met deze muizenval kun je de diertjes vangen zonder ze pijn te doen. De dieren lopen in de val en de deur wordt achter hen gesloten. Na de vangst kun je de muis weer vrij laten in de natuur.

De muizenval kun je vullen met aas in een speciaal hiervoor gemaakte aasbakje. Het voordeel van deze muizenval is dat de muizen voldoende ventilatie krijgen en zich niet zomaar uit de val kunnen knagen.

Handig om te weten is dat deze muizenval voor zowel binnen als buiten is geschikt. Verder heeft de muizenval het voordeel dat het veilig is voor kinderen en huisdieren, makkelijk in gebruik is en zelfs in de vaatwasser kan. Bovendien beschikt de muizenval over 1 jaar garantie.

Muizen levend vangen

Bestel direct!

Waar muizenval plaatsen?

Het beste kun je beginnen met het plaatsen van meerdere muizenvallen in de ruimte. Je hebt hierdoor de grootste vangkans en je kunt meerdere muizen op een dag of nacht vangen. Hiermee ben je het snelst van de muizenoverlast af.

De beste plek om een muizenval te plaatsen is langs muren. Muizen lopen graag beschut langs muren af. Als ze hier een muizenval tegenkomen met vers aas of lokaas dan is de kans groot dat ze in de  muizenval lopen. Het deurtje valt hierdoor dicht en je hebt de muis gevangen.

Bij het plaatsen van de muizenval kun je het beste handschoenen dragen. Dit voorkomt dat jouw geur op de muizenval terecht komt. Dit kan muizen afschrikken waardoor je niet het gewenste effect bereikt.

Het is aan te raden om enkele keren per dag de val te checken. Zo kun je de muizen snel vrij laten zonder dat ze dagenlang gevangen zitten.

Muis gevangen wat nu?

Wanneer je een muis levend hebt gevangen, kun je deze het beste zo snel mogelijk weer vrij laten in de natuur. Dit is beter voor de muis maar ook voor de muizenval. Wanneer een muis te lang in de muizenval zit kan het zijn dat deze aan de muizenval gaat knagen.

Heb je een muis gevangen in bijvoorbeeld je garage of tuinhuis dan is het niet verstandig om de muis in de directe omgeving weer vrij te laten. De muis zal hierdoor mogelijk weer terecht komen op de plek waar je de muis gevangen hebt.

Het is daarom aan te raden om de muis minimaal 1 kilometer vrij te laten van de plek waar je de muis hebt gevangen. De muis zal hierdoor zijn ‘vaste’ plek of nest niet meer terugvinden.

Wat kost een muizenval?

Een muizenval om muizen levend te kunnen vangen heb je al voor enkele euro’s. Vaak zijn ze net iets duurder dan de reguliere muizenklemmen maar we kunnen je zeggen dat muizenvallen die muizen levend vangen zeker de moeite waard zijn. Je hoeft geen dode muizen van de klem af te halen en er komt ook geen bloed op de klem.

Het investeren in een dergelijke muizenval is een kleine investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Om de kans op het vangen van een muis te vergroten, is het aan te raden om meerdere muizenvallen aan te schaffen.

Waar kopen?

Een muizenval om een muis levend te kunnen vangen, kun je aanschaffen via de webshop van Biogroei.
Het bedrijf staat bekend om zijn goede kwaliteit producten die vaak ook nog eens zelf getest zijn voor dat ze worden verkocht.

Bekijk het aanbod!
Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen! Heb je vragen? Laat het gerust weten in een reactie!

>