Nestschommel voor volwassenen: Dit zijn de beste!

Nestschommel volwassenenEen nestschommel voor volwassenen wordt steeds vaker geplaatst in de tuin. Het is een ideale manier om in je tuin heerlijk te ontspannen. De meeste nestschommel zijn echter alleen voor kinderen geschikt. In dit artikel laat ik je een selectie zien van nestschommels die ook voor volwassenen geschikt zijn.

Verder geef ik je in dit artikel enkele aandachtspunten mee waar je rekening mee kunt houden als je een nestschommel gaat aanschaffen. Zo is het verstandig om rekening te houden met de afmetingen en speelt ook de het draaggewicht een rol als je een nestschommel voor volwassenen gaat aanschaffen.

Na het lezen van dit artikel weet je welke nestschommel het meest voor jouw tuin geschikt is.

Waarom een nestschommel?

Het gebruik van een nestschommel is voor veel volwassenen een ontspannende activiteit. Het is een heerlijk gevoel om schommelend tot rust te komen. Hiernaast zorgt schommelen ervoor dat je jezelf beter kunt concentreren en je krijgt er een betere humeur van.

Regelmatig wordt een nestschommel in de tuin geplaatst. Heb je (klein)kinderen dan kunnen ze uiteraard ook gebruik maken van de nestschommel. Door een speciale nestschommel voor volwassenen aan te schaffen van met een groot draaggewicht kun je eventueel samen met je (klein)kinderen schommelen.

Welke nestschommel voor volwassenen?

Welke nestschommel kun je het beste aanschaffen als je op zoek bent naar een nestschommel die ook voor volwassenen is geschikt? Onderstaand hebben we de beste nestschommels voor je geselecteerd die bekend staan om hun goede kwaliteit.

Sens Design nestschommel

Een nestschommel voor volwassenen en kinderen die vaak wordt verkocht is de nestschommel van Sens Design. De schommel geeft voor kinderen veel speelplezier en voor volwassenen biedt de schommel een fijne ontspanning.

De schommel heeft bij stilstand een draaggewicht van 300 kilogram. In beweging is de draaggewicht van de schommel 200 kilogram.

De hoogte van deze schommel is verstelbaar. Hierbij is het aan te raden om de schommel op een minimale hoogte van 40 centimeter te hangen. De diameter van de nestschommel is 120 centimeter.

Relaxdays hangstoel schommel

Deze nestschommel – hangstoelschommel is geschikt voor kinderen en volwassenen en beschikt over een rugleuning waardoor deze stoel extra comfort biedt. De schommel is verstelbaar in hoogte waardoor je de ideale hoogte kunt in stellen.

Het product is gemaakt van staal en kunststof en hierdoor extra stevig. Met een belastbaar gewicht van maximaal 150 kilogram heeft deze schommel een groot draagvermogen. De schommel zelf weegt 3,8 kilogram en is hierdoor makkelijk hanteerbaar.

Goed om te weten is dat de schommel weersbestendig is. Je hoeft de schommel daarom niet na gebruik naar binnen te halen. In de wintermaanden wanneer je de schommel niet gebruikt, zou je deze wel kunnen opbergen. Je voorkomt hiermee dat de schommel vervuild raakt. Bovendien gaat de nestschommel hierdoor langer mee.

KBT Grandoh Loungeschommel

Ben je op zoek naar een schommel waar je heerlijk in kunt liggen of waarbij meerdere kinderen tegelijk op de schommel plaats kunnen nemen, dan is wellicht de KBT Grandoh Loungeschommel geschikt.

De schommel heeft een unieke vormgeving waarvan het zit gedeelte extra groot is. Waar de meeste nestschommels rond zijn, is deze schommel rechthoekig. De schommel is gemaakt van kunststof en heeft een belastbaarheid van 150 kilogram.

Tegen allerlei weersomstandigheden is deze schommel prima geschikt. Goed om te weten is dat je maar liefst 2 jaar garantie krijgt op deze schommel.

Waar moet een nestschommel voor volwassenen aan voldoen?

Wanneer je nestschommel gaat aanschaffen zijn er enkele aandachtspunten waar je vooraf rekening mee kunt houden. De belangrijkste aandachtspunten hebben we onderstaand voor je op een rijtje gezet.

Draaggewicht

Bij het aanschaffen van een nestschommel voor volwassenen is het draaggewicht een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Veel nestschommels hebben maar een draaggewicht tot maximaal 100 kilogram. Deze nestschommels zijn daarom niet voor alle volwassenen geschikt of door meerdere volwassenen tegelijk te gebruiken.

Voor je een nestschommel gaat aanschaffen, bepaal dan wat het minimale draaggewicht van de schommel moet zijn.

Afmetingen

De afmetingen van de nestschommel is ook een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Meestal wordt de afmeting van een nestschommel aangegeven in diameter. De diameter van een nestschommel varieert meestal tussen de 90 en 150 centimeter. Voor volwassenen raden we aan een wat groter formaat aan te schaffen als dit mogelijk is. Dit geef je meer ruimte om in de nestschommel te liggen.

Inclusief bevestigingsmaterialen

Wanneer je een nestschommel hebt aangeschaft, dan moet je deze eerst monteren voor dat je hier gebruik van kunt maken. Het monteren van een nestschommel kan aan een schommelrek of bijvoorbeeld aan een sterke houten balk of een plafond.

Om de schommel te monteren heb je bevestigingsmaterialen nodig. Bij de ene nestschommel worden deze meegeleverd, bij de andere moet je deze nog zelf aanschaffen. Meestal is het voordeliger wanneer de bevestigingsmaterialen worden meegeleverd dan dat je ze los moet aanschaffen.

Vorm

De meeste bekende vorm nestschommel is een ronde nestschommel. Deze ronde nestschommels worden over het algemeen het meest verkocht. Tegenwoordig zijn er ook andere soorten nestschommels zoals een rechthoekige waar je heerlijk op kunt leggen.

Ervaringen gebruikers

Gebruikers die een nestschommel hebben aangeschaft, weten je het best te vertellen wat de kwaliteit van de nestschommel is. Ik raad je daarom altijd aan om op internet de ervaringen van gebruikers te lezen. Op deze manier lees je wat de voor- en nadelen zijn en is de kans een stuk kleiner dat je achteraf spijt krijgt van je aankoop.

Een platform waarbij veel reviews worden achtergelaten is bol.com. Gebruikers geven hier de nestschommels een beoordeling van 1 t/m 5 sterren, waardoor als vrij snel inzichtelijk wordt wat de goede en minder goede nestschommel zijn.

Hoe plaats je een nestschommel?

Wanneer je een nestschommel in de tuin gaat plaatsen, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan een nestschommel het beste worden geplaatst op een locatie waar deze vrij kan bewegen. Je moet dus voorkomen dat een nestschommel te kort op een heg, muur of andere objecten worden geplaatst. Dit kan je belemmeren tijdens het schommelen.

Het plaatsen van een nestschommel kan aan een schommelrek. Meestal zijn schommelrekken gemaakt van stevig hout en/of metaal waaraan je de schommel aan op kunt hangen. Een andere optie is om een nestschommel aan een balk of plafond te bevestigen. Regelmatig wordt een nestschommel opgehangen onder de overkapping.

Om een nestschommel te kunnen bevestigen aan een balk of plafond heb je een stevige ophangset nodig. De onderstaande ophangsysteem met een draaggewicht van maar liefst 300 kilogram is hiervoor geschikt.

Wat kost het?

Een nestschommel heb je al vanaf 40 euro. De prijs voor een nestschommel kan oplopen tot wel meer dan 1000 euro. De nestschommels van meer dan 1000 euro zijn hoge kwaliteit nestschommels en worden meestal toegepast in de openbare ruimte.

Waar kopen?

Een nestschommel kun je aanschaffen in diverse (web)winkels. Bij de onderstaande (web)winkels worden nestschommel regelmatig verkocht.

Bol.com

Veel nestschommels worden verkocht via bol.com. Dit komt omdat bol.com een groot assortiment aan nestschommels heeft. Hierdoor heb je de keuze uit nestschommels van diverse formaten, kleuren en prijsklassen.

Wanneer je een nestschommel bestelt bij bol.com, wordt deze meestal binnen enkele werkdagen bij je thuis bezorgd. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te sjouwen met een zware nestschommel die vaak niet in de auto past.

Bekijk het aanbod!

Buitenspeelgoed specialist

Je zou ook een bezoekje kunnen brengen aan een webshop of winkel van een (buiten)speelgoed specialist. Als het om buitenspeelgoed gaat zullen er veel nestschommels zijn die alleen voor kinderen zijn geschikt, maar wellicht zitten er ook enkele nestschommels tussen die door gebruikers kunnen worden gebruikt.

Thijs
 

Met mijn jarenlange ervaring als hovenier probeer ik er voor te zorgen dat jij het beste uit je tuin kunt halen!

>